Sienna Shaire (bakgrund)

Rollspel: VVT
Land: Arad Doman
Rang: Aes Sedai
Högsta rang uppnådd: Företrädare
Ajah: Gula
Lovad till: Merlon Farkhas

Bakgrund

Beskrivning:

Sienna är en smått promiskuös 19-årig domani av medellängd, med kopparfärgad hy och mörka ögon. Hon har svart hår i långa mjuka lockar, och är oerhört vacker. Hon gillar att vara klädd i skamlösa domaniklänningar, så noviskläderna blir en ny upplevelse… Precis som alla andra kvinnor från Arad Doman har hon fått lära sig hur man handskas med män (för att få dem dit man vill). Hon vill bli en Röd, för även om män är ett roligt tidsfördriv är de fruktansvärt korkade och duger bara till just tidsfördriv. En Väktare skulle bara vara i vägen, och/eller en personlig sexslav, med betoning på EN, så därför föredrar hon att vara obunden, för då är man inte låst vid en person. Hon delar alltså inte Röda Ajahs manshat, utan hon ser bara män som någon sorts leksaker. Sienna är intelligent och har ett eldigt temperament samtidigt som hon är en mästarinna på att lura karlar, så hon är både förförisk och livsfarlig, och har dessutom en vass tunga. Romantisk kärlek vet hon inte vad det är. Hon är adlig, men inte direkt snobbig, utan går mest omkring och är snygg (och vet om det). Hon lär en gång ha sagt att hon ser bättre ut än Lanfear… Lite korkat uttryckt, kanske…
Bakgrund:

Jag är Sienna av huset Shaire från Bandar Eban i Arad Doman. Min far är furste, min mor är köpman, och min bror är en ljusförgäten korkskalle. Att vara adlig har aldrig stört mig, om det inte hade varit för alla de som står på rad för att vilja gifta sig med mig. Den mest ihärdige höll på att göra mig vansinnig, och att min bror var på hans sida var ju inte heller uppmuntrande. Båda två är lika korkade, så jag har börjat undra om det har något med namnet att göra (båda heter Cymon). Han kanske är söt och så, men ALDRIG att jag gifter mig med HONOM! Jag var TVUNGEN att komma hemifrån, och det snabbt!

En dag, när jag för en gångs skull promenerade ute i staden, såg jag en kvinna som jag… kände någon sorts gemenskap med. Jag tänkte inte mer på det då, för just precis då kom min bror och hans namne och insisterade på att jag skulle bäras i bärstol och inte promenera. Jag sade åt dem att jag inte är en porslinsfigur, men som vanligt lyssnade de inte. Jag blev så arg är de bokstavligen försökte LYFTA upp mig i bärstolen att jag… Jag visste inte riktigt vad som hade hänt, för i ena stunden höll de på att lyfta upp mig, och i andra låg de medvetslösa på marken. När jag hade borstat av mig dammet från min röda klänning stod kvinnan jag hade sett tidigare framför mig och log. Hon blev förvånad när jag sade att det var första gången något sådant inträffat, men det är inget emot hur förvånad JAG blev när hon sade att hon var Aes Sedai, och att det var Kraften jag hade brukat!

Jag skulle gett mig av till Tar Valon redan samma vecka, men jag blev hastigt sjuk och fick skjuta upp resan ytterligare några dagar. När jag var frisk igen ville de två fårskallarna resa med mig (ljus, lär de sig aldrig?!), men som tur var tyckte far att de passade bättre hemma. Jag fick istället med mig två av fars soldater. Resan till Vita Tornet var mycket… givande.

Röda Ajah verkar förstås vara en ganska stel samling, men… tja. De Gröna har en lite sundare inställning till saker och ting, men… nej. Rött skall det vara. Man kan ju alltid forska i om män förlorar mer än bara förmågan att leda Kraften när de stillas. I vilket fall som helst har de inte träffat Sienna Shaire än, den saken är klar!

%d