Meridor Asher Ayandhe (bakgrund)

Rollspel: VVT
Land: Illian
Rang: Lärling av andra graden
Högsta rang uppnådd: Lärling av andra graden, men i en berättelse efter att han rensats ut förekom han som Gaidin
Ajah: n/a (Bunden i berättelsen ovan till en Vit syster)
Lovad (bunden enl. ovan) till: Leianelle Lorelei

Bakgrund

Bröderna Ayandhe kommer ifrån Illians huvudstad, där de växte upp med sin mor. Fadern, eller kanske snarare “fäderna” lärde de aldrig känna, vilket inte är konstigt, med tanke på moderns yrke.

Även om Nella Ayandhe bara var en glädjeflicka i den Parfymerade Staden, Illians hamnkvarter, så hade hon höga ambitioner i livet. Hon såg till att hennes barn fick lära sig läsa, skriva och räkna lite grann, även om det var den enda skolning de fick. Hon gav dem även namn hon ansåg värdiga någon av betydligt högre klass än henne själv.

Det första barnet var resultatet av en tillfällig förbindelse med en köpmansvakt från Ebou Dar. När gossebarnet var några år föddes den blonde, gråblåögde Meridor Asher Ayandhe, vars far var en medelålders adelsman från Illians finare delar. Meridor var den ende som skulle komma att ärva moderns färger.

Ytterligare några år gick, och när så Daivor var åtta och Meridor fem, kom yngsta brodern Corian till världen, tack vare en tarabonesisk sjöman.

De tre pojkarnas uppväxt i hamnkvarteren var svår, och det arvode deras mor fick var oftast inte nog att mätta dem alla, så de tillbringade en stor del av tiden med att tigga. Meridor, som alltid ansett sig “finare” än sina bröder, hatade verkligen tiggeriet, men det var åtminstone något bättre än att stjäla, så när Daivor lärt sig fickstöldernas konst vägrade han att ställa upp.

Medan bröderna försörjde sig på tiggeri och stöld lärde sig Meridor att spela bleckflöjt och hankade sig fram genom att spela mot betalning. Oftast som gatumusikant. Han hade kanske någorlunda skådespelartalang, men var lite för klent utrustad sångmässigt för att bli en bra lekare, så istället komponerade han en rad sånger som skulle visa sig populära. När Corian provsjöng en av dem insåg Meridor den yngre broderns potential, så Corian fick sjunga medan Meridor spelade, och på sätt flöt pengarna in ordentligt i flera år.

Det som slutligen fick bröderna att bestämma sig för att bege sig till Tar Valon var en rad olyckliga omständigheter. Meridor flydde Cairhien efter att ha fallit offer för Daes Dae’mar. En kvinna av fin familj, som hade roat sig med honom i det tysta, tröttnade på honom och hävdade att han försökt misshandla henne.

De två äldsta bröderna sammanstrålade av en händelse i en liten by strax nordnordöst om Caemlyn. Glatt överraskade av sin plötsliga återförening och att de var på väg åt samma håll, beslöt de att tillsammans bege sig till Tar Valon – långt från intrigerande adelskvinnor höga på Daes Dae’mar. Vita Tornet hade säkert hederligt arbete att erbjuda, vare sig det rörde sig om Tornvakten eller som Väktare…
Beskrivning:

MERIDOR ASHER AYANDHE är några tum längre än sin äldre bror och ligger mellan 195 och 200 cm över markytan. De gråblå ögonen får ofta en nyans av kall metall och lätt förakt i sig. Det blonda håret har han i en tofs, även om längden på hårtofsen inte matchar broderns. Han har komplex för sin klena skäggväxt.

Meridor kan verka okänslig, kall, sarkastisk, ohyfsad och rentav elak, men själv bryr han sig inte nämnvärt över vad folk säger om honom. Han är den han är, vilket folk får finna sig i, helt enkelt. Han anser sig också gärna förmer än andra.

Även Meridor har ett gott öga till kvinnfolk, men samtidigt är han lite försiktig vad gäller dem. Han litar inte på dem, vilket är föga överraskande, med tanke på hans bakgrund.

Han tycket mycket om musik och skulle väl helst av allt vilja sysselsätta sig endast med det, men ödet tyckte annorlunda. Han har möjligen prövat på att hålla i ett svärd tidigare, men han föredrar sina kastdolkar, som han alltid bär med sig. Man vet aldrig när de kan komma till pass…

%d