Marielin Bashere (bakgrund)

Rollspel: VVT
Land: Saldaea
Rang: Aes Sedai
Högsta rang uppnådd: Aes Sedai
Ajah: Blå/Svarta
Bunden till: n/a

Bakgrund

Beskrivning:

Marielin Bashere (yngst av 3 systrar), som på något avlägset sätt är släkt med kungafamiljen, kommer från Saldaea, är lite längre än medel, med mörka ögon och den typiska saldaeanska höknäsan. Det mesta man kan säga om henne är att hon är söt. Hennes mörkbruna hår (“det är mörkbrunt, inte svart”, envisas hon med) var uppsatt i två flätor när hon kom till Tar Valon och blev inskriven i Novisboken. Nu har hon en enda fläta eller håret utsläppt.

Även om hon är avlägset släkt med Saldaeas kungahus, så är hon inte direkt adlig, utan bara av en välbärgad landsbygdsfamilj. Hon är fokuserad på det hon gör … och hennes största svaghet är, eller åtminstone VAR, honungskakor… och att hon inte stavar särskilt bra. Däremot är hon duktig på att teckna, och intresserar sig mycket för skådespeleri, och tycker Daes Dae’mar är ytterst intressant.
Bakgrund:

Marielin av huset Bashere i Saldaea har inte haft så mycket att göra hittills i livet, utom att sno åt sig honungskakor i köket, och att hitta på sätt att inte bli ertappad för det. Det är så hon har utvecklat förmågan att kunna leda. Tyvärr har hon lyckats dölja det t.o.m. för sig själv, och på så sätt utvecklat en effektiv blockering mot Kraften, utom när det gäller honungskakor. Trots att de bor i Gränslanden har Marielin aldrig varit med om ett trollockanfall. Kanske för att de bor i södra Saldaea, kanske för att de har haft tur, vad vet jag?

Hon är stillsam och blyg av sig och var ute och gick för sig själv på ängarna när hon såg en man och en kvinna stanna vid vägen för att äta. Hon smög sig fram till dem för att se vad det var för sorts människor och svarade artigt på tilltal när de såg henne och kom med frågor. Kvinnan såg fundersamt på henne hela tiden, sedan följde de med henne hem och pratade med hennes föräldrar. Kvinnan, som var Aes Sedai, försökte få Marielin att leda Kraften, men det gick inte… förrän hon såg flickan smita ut i köket för att ta en kaka, då hon följde efter och såg hur hon bar sig åt. För att testa försökte hon få flickan att leda utan kaka, men det gick inte. Bara när hon hade en honungskaka i närheten kunde hon ens känna Urkällan. Tösabiten fick i alla fall följa med sällskapet till Tornet, och de packade ner ett stort lager honungskakor för att de skulle kunna jobba med hennes blockering. Än när de kom till Tar Valon var den kvar, men de lyckades bryta ner den så småningom.

När hon kom till Tornet blev hon genast vän med den jämnåriga cairhienska novisen Eddalindreda Frode. Genom en rad händelser försvann de från Tar Valon och hamnade i Ebou Dar, där Fränderna tog hand om dem. Marielin fick tjänst hos en väverska, Edda hos en sömmerska, och där arbetade de i lite mer än ett år. De två vännerna sågs så ofta de kunde på de lediga dagar de tilläts, men det var ändå ganska sällan. Till deras stora förtjusning fick de anställning på en gård strax norr om Ebou Dar, där de till och med fick dela rum. En natt fick Marielin en Förebådan, som sade att de var tvungna att bege sig tillbaka till Tar Valon. De smet ifrån Frändernas gård tillsammans med en mystisk dam, Mortaecia Almoor Megane, som försvann från ett värdshus i Lugard. På värdshuset fann de nämligen två Aes Sedaier…

Så snart rymlingarna var tillbaka i Vita Tornet arbetade de det hårdaste de kunde och studerade nästan hela tiden, och blev till slut Antagna. Tillbaka i Tornet träffade Marielin lärlingen Noal, som hon förälskade sig i, och började därmed spendera mindre tid med Edda som blev sårad, men vänskapen var inte förstörd. Vänskapen och kärleken till Noal blev starkare, så att de till slut lovade sig till varandra. Hon längtar verkligen till den dagen Noal är klar med utbildningen så att han kan bli hennes Väktare!

Marielin var den första att kallas till Salen för att bli Aes Sedai, men hon nekades, och Edda gjorde sitt bästa för att trösta henne. Efter att Edda arrangerat ett samtal med en annan som blivit avvisad innan upphöjningen ryckte den deprimerade Marielin upp sig och tog nya krafttag. Till slut fick hon avlägga Ederna inför den Amyrlintronande och begära inträde i Blå Ajah, som hon både älskade och hatade.

Hennes liv är fokuserat på att en dag kunna bli rådgivare åt ett land, men inte för att undvika krig och liknande, utan för att kunna snärja in landet i fråga i Tar Valons ledband, utan att regenten känner till detta. Skådespelartalangen hon utvecklat som Antagen kommer väl till pass i det arbetet. Men innan hon tänker bege sig ut i länderna så ska Noal Remaseth finnas vid hennes sida som hennes älskade Noal Gaidin.

%d