Eddalindreda Frode (bakgrund)

Rollspel: VVT
Land: Cairhien
Rang: Aes Sedai
Högsta rang uppnådd: Ledarinna?
Ajah: Vita
Bunden till: Ghordan Gaidin

Bakgrund

Eddalindreda Frode är har stora, blå ögon, blont hår och ser ut som en ängel. En ängel som är högst oskyldig till allt, vilket hon definitivt inte är, men att se ut så har räddat henne ur många knipor genom årens gång. Kort (som alla cairhienier), energisk, irriterande frågvis, och på ett ständigt gott humör – en sådan där person man inte vet om man skall älska eller hata. Edda är filosofiskt lagd och tycker om att gå och grunna på det ena eller andra, och ologiska saker tycker hon inte om. Skall det funderas, så ska det också vara logiskt!

Eddalindreda skickades till Tornet för att lära sig veta hut, eftersom hon kan vara ytterst näsvis och inte alls så änglalik och “lady-like”. Man visste inte att hon kunde leda Kraften förrän hon kom till Tornet och testades.

När hon kom till Tornet blev hon genast vän med den jämnåriga saldaeanska novisen Marielin Bashere. Genom en rad händelser försvann de från Tar Valon och hamnade i Ebou Dar, där Fränderna tog hand om dem. Edda fick tjänst hos en sömmerska, Marielin hos en väverska, och där arbetade de i lite mer än ett år. De två vännerna sågs så ofta de kunde på de lediga dagar de tilläts, men det var ändå ganska sällan. Till deras stora förtjusning fick de anställning på en gård strax norr om Ebou Dar, där de till och med fick dela rum. En natt fick Marielin en Förebådan, som sade att de var tvungna att bege sig tillbaka till Tar Valon. De smet ifrån Frändernas gård tillsammans med en mystisk dam, Mortaecia Almoor Megane, som försvann från ett värdshus i Lugard. På värdshuset fann de nämligen två Aes Sedaier…

Så snart rymlingarna var tillbaka i Vita Tornet arbetade de det hårdaste de kunde och studerade nästan hela tiden, och blev till slut Antagna. När Marielin träffade lärlingen Noal och började spendera mindre tid med Edda blev hon sårad, men vänskapen var inte förstörd.

Marielin var den första att kallas till Salen för att bli Aes Sedai, men hon nekades, och Edda gjorde sitt bästa för att trösta henne. När det väl var hennes tur var hon överlycklig, men samtidigt önskade hon att Marielin kunnat upphöjas samtidigt, men hon blev upphöjd inte långt därefter. Nu är hon Eddalindreda Sedai, Aes Sedai av Vita Ajah (eftersom hon kommit att intressera sig för vad som skulle kunna ske efter Tarmon Gai’don), men är fortfarande vid lika gott humör som alltid, och föredrar när folk kallar henne “Edda”, även om hon oftare använder hela namnet nu än när hon var Novis.

%d