SMD4a – Justin & Zoe

Session Start: Thu Feb 02 19:58:47 2006
Session Ident: #smd4

[19:53] <Traxy> Zoe Davenport, Ravenclaw, kommer gåendes mot stället de skulle samlas för att ha första lektionen i SMD för år 4.

[19:58] <Leiya> Jacqueline Blanc, satt bakom katedern i det klassrum där dagens lektion skulle hållas. PÅ den svarta tavlan stod det uppskrivet “Vidunder respektive varelser” med en snirklig handstil. Den franska, unga professorn har som vanligt på sig ganska färgglada kläder, och det spegelblanka svarta håret hänger fritt ner på ryggen.

[20:03] <Carrofan-pluggar> In i klassrummet kommer Justin Wright, en hufflepuffare med mörkbrunt hår och gröna ögon. “Goddag professor Balnc”, hälsar han innan han sätetr sig ner bakom en bänk i mitten av klassrummet.

[20:16] <Leiya> När enligt Jacqueline samtliga elever har anlänt, stänger hon dörren med hjälp av sitt trollspö. När hon hälsat och presenterat sig och liknande börja-lektionen-fraser, gör hon en gest mot det som står på tavlan. “Är det någon som kan den nuvarande definitionen för vad som är ett vidunder, respektive en varelse?” Frågar hon ut över klassen och försöker hitta en aktiv liten elev som skulle kunna lista ut svaret.

[20:17] <Traxy> Zoe funderar ett tag, men vet inte riktigt. Hon skulle ju kunna gissa, å andra sidan. Hon räcker upp en hand.

[20:26] <Carrofan> Justin har ingen aning ocsh ser sig om ifall hans klasskamrater kanske kan svaret.

[20:39] <Leiya> Jacqueline nickar mot Zoe. “Ja, miss” Säger hon och ler uppmuntrande mot eleven.

[20:46] <Traxy> “Alla levande individer som kan förstå att följa Trolldomsministeriets lagar klassas som varelser, resten som vidunder, professorn,” svarar Zoe efter lite funderande. Hon hade väl inte rört ihop dem nu?

[21:01] <Carrofan> Justin väntar på att läraren ska säga att det är rätt eller fel så han kan svar aner det, för sånt där var säkert bra att kunna.

[21:03] <Leiya> “Helt korrekt. Det har varit många problem på vägen till att få fram just det förslaget. Kännern ågon till ett av de tidigare verkande lagarna för vad som klassas som vidunder och inte?”

[21:09] <Traxy> Zoe har väntat på att någon annan skulle svara, men eftersom ingen räcker upp handen gör hon det istället.

[21:21] <Leiya> Jacqueline ser sig om efter någonannan som kunde få svara, men då det verkar vara brist på pålästa elver nickar hon återigen mot Zoes håll. “Ja, miss”

[21:24] <Traxy> “Den första var att alla varelser var tvåbenta, och att allt annat var vidunder,” svarar Zoe, och fortsätter. “Den andra var att alla som pratade samma språk som människor skulle vara varelser, professor Blanc.”

[21:30] <Carrofan> Justin skriver snabbt ner det ravecnlawflickan säger, hette hon Zoe? Söt var hon i alla fall. Han betraktar henen en stund innan han vänder blicken mot professorn igen för att få höra en fortsättning.

(Lektionen fortsattes tydligen i forumet.)

%d bloggers like this: