Phatt intervjuar kuratorn

**** BEGIN LOGGING AT Fri Feb 23 19:16:50 2007

Feb 23 19:20:12 <Leffe-away>    Phatt är lite nervös sådär eftersom hon nu ska intervjua kuratorn som hon faktiskt har haft att göra med innan också men det tänker hon inte tänka på nu. Nej nu var det jobb som gällde. Hon knackar lite löst på dörren och väntar på att svar, hon hade bokat tid med mannen och hon var i tid dessutom.

Feb 23 19:29:37 <Traxy>    “Kom in,” hörs en stämma genom dörren. Det borde vara den där reportern. Det var inte ofta man blev intervjuad, så Tom känner sig riktigt hedrad. När han gick på skolan hade han också jobbat på skoltidningen… svarat på insändare om hur folk mådde. Det var tider, det!

Feb 23 19:31:12 <Leffe-away>    Phatt stiger in och hälsar artigt på mannen. “Ja jag är här för intervjuen” säger hon sedan leende och sneglar omkring i rummet. I famnen så har hon ett pergamentstycke och en fjäderpenna för det kändes som att hon borde vara beredd att börja skriva direkt även om det var en aning överdrivet som så.

Feb 23 19:39:06 <Traxy>    “Hej, Phatt, välkommen. Sätt dig gärna ner,” säger Tom med ett litet leende. Han var barfota – men det syntes inte bakom skrivbordet. Det syntes inte heller att han satt med ena benet böjd under sig, med tårna i det andra benets knäveck.

Feb 23 19:40:39 <Leffe-away>    “Tack” svarar hon hastigt och sätter sig ner och korsar benen för att lättare kunna ha något att vila pergamentet på. “Ska vi kanske sätta igång då.” hon ler lite nervöst men försöker att dölja det noga för hon vill ju inte att han ska börja analysera henne idag, nu handlade det ju om honom inte om henne.

Feb 23 19:45:28 <Traxy>    “Låter bra.” Det var kul att det var någon annan som fick ställa frågor idag – annars var det ju mest han som brukade ställa dem. Phatts hade ju inte varit något undantag heller. “Fråga på!” Han undrar lite vilken sorts frågor som skulle ställas. Vad ville eleverna veta om deras nye kurator? Vad han tyckte om att äta till frukost, vad hans favoritfärg var, eller något djupare? Tom är riktigt nyfiken!

Feb 23 19:47:07 <Leffe-away>    “Vi kan ju börja med lite snabbfrågor så går vi in på det mer avancerade sen” säger hon med ett litet skratt och hon känner sig betydligt mer avslappnad av någon anledning. “Ålder?”

Feb 23 19:56:11 <Traxy>    “Trettioett,” kommer svaret direkt. Sin egen ålder hade han minsann koll på. Det var lite värre med släktingar och vänners ibland… Trettioett… det var med andra ord 13 år sedan han hade tagit examen ifrån den här skolan.

Feb 23 20:02:31 <Leffe-away>    Phatt nickar och antecknar detta lite snabbt på sitt pergament och hon önskar att hon hade en sådan där penna som antecknade allting åt henne men nu hade hon inte det så hon fick lov att skriva själv. Sen hade hon ett ganska bre minne vilket var bra när hon skulle skriva rent det sen. “Vilket elevhem gick du när du var här på skolan?”

Feb 23 20:03:57 <Traxy>    Vilket elevhem? Åh, han skulle kunna berätta många roliga saker om vad som hänt på tiden han gick i skolan…! Om det efterfrågades, förstås. “Gryffindor,” svarar han stolt. “Precis som er.”

Feb 23 20:07:50 <Leffe-away>    Phatt ler och nickar tyst för det är klart att Gryffindor är det bästa elevhemmet någonsin. Hon sneglar ner på nästa fråga och en liten rodnad kryper upp på kinderna och hon sväljer snabbt men tänker inte hoppa över frågan bara för att den är lite pinsam. “Eh civilstånd?” klämmer hon fram och harklar sig lite.

Feb 23 20:10:40 <Traxy>    Tom kan inte riktigt låta bli att flina innan han svarar. Hur skulle han säga det? ‘Singel’ lät så formellt, men ‘Tillgänglig’ skulle ge fel intryck, särskilt hos kärlekskranka fjortisar, och han var ju inte direkt oäven att vila ögonen på, det var han medveten om. Inte på något självupptaget sätt, utan mest ett konstaterande. Visst fanns det dagar då han kände sig som den fulaste mannen på jorden, men de var ganska sällsynta. “Singel,” svarar han i alla fall, för det lät bäst, även om han gärna sagt ‘Ledig’ för att det var roligare.

Feb 23 20:14:39 <Leffe-away>    Phatts kinder blir en aning rödare när hon skriver ner ordet men hon tvingar sig själv att inte tänka på det och hon finner till och med modet för att skämta till det “då blir många av våra läsare gladare” hon fnissar till lite innan hon ställer nästa fråga. “Närmsta familjen? Typ syskon och föräldrar och så”

Feb 23 20:26:34 <Traxy>    “Heh,” får han ur sig och harklar sig sedan. Han var ju ute efter lite äldre kvinnor än skolflickor, ens om de så gick i sjuan. Därför är han glad att det kommer en ny fråga. “Jag har en syster, Tamara, som är lite yngre. Hon gick också i Gryffindor, och arbetar som designer på Irland. Mina föräldrar flyttade utomlands för flera år sedan, så det har varit jag och Sesam som hållit ställningarna hemma i Dublin.”

Feb 23 20:32:18 <Leffe-away>    “Sesam?” frågan hon nyfiket. Det lät som att det kunde tänkas vara en hunds namn men kunde ju lika gärna vara en farbror eller något, vad vet hon.

Feb 23 20:35:44 <Traxy>    “Kom ska du få se,” svarar han bara och flyttar sig lite. I hörnet av rummet, bakom skrivbordet, finns en övertäckt sovkorg av rotting. Inuti ligger en mjuk kudde och ovanpå den, en lagom tjock svart katt med vit haklapp. Man behövde inte ha örat alldeles intill för att höra att han sov tungt och snarkade lite för sig själv. Om nu Phatts har rest sig för att kunna se korgen, så bör hon även kunna se att kuratorn är barfota, och att han sitter i halv skräddarställning. Dock är han fullkomligt påklädd. Byxorna är mörka och ganska fria i designen. De var mycket bra att röra sig i om man ville öva på att sparka mot saker.

Feb 23 20:39:29 <Leffe-away>    Phatt spärrar upp ögonen lite men alla tankar som inte är rumsrena slår hon bort direkt och kikar efter var han menade någonstans, vilket gör att hon måste ställa sig upp, och hon fnissar när hon inser att det var ett djur en katt närmare bestämt. “Jaha… eh” sedan fnissar hon ännu mer bara för att hon missuppfattat det så hemskt innan och att hon hade så fel. Klart hon hade haft fel! “Är det inte kallt?” frågar hon och menar såklart att han är barfota. Det kunde ju bli lite kallt i ett gamalt slott sådär.

Feb 23 20:49:15 <Traxy>    “Heltäckningsmattan tar bort det mesta, som tur är,” svarar Tom, som inte har en tanke på att det han sagt kunde missuppfattas, när han väl sade det. Sekunden efter hade han tänkt ‘WTF sade jag egentligen?! o_O’ men då var det lite för sent att ta tillbaks det. “Övertygade dem om att få lägga in en så att det inte skulle bli så kallt. En del föredrar att sitta på golvet på kuddar istället för på stolar, och då är det ju trevligt om man kan låta bli att frysa.”

Feb 23 20:57:34 <Leffe-away>    Phatt nickar och ler lite igen men rodnanden från kinderna verkar inte vilja ge med sig ändå. “Såklart” hon antecknar något på sitt papper igen för att snabbt ställa nästa fråga så den någon pinsamma situationen skulle glömmas bort. “Favoritämne i skolan?”

Feb 23 21:24:06 <Traxy>    “Hm,” svarar han lite fundersamt. “Filosofi, Trollkonsthistoria och Försvar mot svartkonster… Så spelade jag quidditch också. Det var nog favoriten bland alla fritidsaktiviteter.” Man kan inte sitta som han gjorde någon längre stund, så han får ta och skifta ställning något. Foten stick lite när han sticker ner den på golvet. Den ljusa heltäckningsmattan var åtminstone bekväm. Skulle han inte få några roliga och sådär halvt oseriösa frågor? Han hade sett fram emot sådana.

Feb 23 21:30:06 <Leffe-away>    “Åh, vad spelade du då?” frågar hon direkt för det ska en bra reporter göra, följa upp på svar som de själva kommer med. Det hade hon läst om i en bok innan hon tog sig an uppdraget på skoltidningen.

Feb 23 22:01:38 <Traxy>    “Jagare,” svarar han förnöjt. “Jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i quidditchen på skolan än. Hur var det nu… Avery är med i laget, men du är det inte? Är det rätt så?” Han hoppas verkligen det, för annars vore det ju ganska sorgligt, egentligen. En kurator borde kunna komma ihåg saker om sina patienter!

Feb 23 22:03:45 <Leffe-away>    “Mm precis så” svarar hon kort och det märks att hon absolut inte vill tänka på Avery nu av alla gånger. Usch det var så hemskt och nej! hon fick inte tänka på det nu. Hon försöker sig på ett litet leende och frågar direkt “Och hur gick det för dig i laget? Var du bra?” en aning klumpig fråga men hon vill bara bort från det att han faktiskt nämnt Avery.

Feb 23 22:38:49 <Traxy>    “Helt oäven var jag inte, om jag får säga så själv,” erkänner han, och det var inte för att skryta, men han hade faktiskt legat riktigt bra till. Quidditchkapten hade han väl inte varit, men inte långt därifrån. “Vi var inte dåliga på att få poäng, så att säga, men det hjälper ju inte om motståndarlaget fångar kvicken…” Han slår ut med armarna lite. “Har du sett min boll, förresten?” Med detta menade han den havlt sönderslagna och numera deaktiverade dunkaren som han förvarade i en skål på skrivbordet. “Fick mig att falla av kvasten. En vecka på sjukan.”

Feb 23 22:44:37 <Leffe-away>    “Åh” säger Phatt lite imponerat och tittar på den. Kuratorn var en aning mer spännande än vad hon först trott faktiskt, och ganska snygg. Nej! Jag tänkte så inte det just nu. Hon harklar sig lite och inser att hon glömt vad hon mer ska ställa för frågor och kör med en ganska naturlig när hon tittar på dunkaren. “Ni ville aldrig bli Quidditchspelare?”

Feb 23 22:58:08 <Traxy>    “Jag funderade på det, men jag halkade in på en annan sorts sport istället, tack vare min syster, och började satsa mer på den. Quidditch är fortfarande roligt, men det är alldeles för hårt för att jag skulle vilja spela det professionellt. Den där veckan på sjukan var mer avskräckande än jag trodde var möjligt.” Han hoppas innerligt att han ska få frågan vad det var för annan sport han hittat som var roligare än quidditch…

Feb 23 23:07:52 <Leffe-away>    Självklart så nappar hon på det och ställer frågan som han vill att hon ska ställa. “Jasså vad var det för något som var roligare då?” hela tiden så skriver hon på sitt pergament och det måste snart göra ont i handen på henne.

Feb 23 23:12:56 <Traxy>    “Roligare och roligare… mindre risk för kross-skador!” Tom skrattar lite innan han förklarar att det var kampsporter som Tamara fick honom intresserad av, och som han vurmar väldigt för ända sedan dess. “Vill du ha en demonstration?” erbjuder han sig till och med. Man får ju bjuda lite på sig själv när man blir intervjuad!

Feb 23 23:21:02 <Leffe-away>    “Gärna” utrbister hon glatt och tittar intresserat på honom. Som sagt han var ju ganska spännande egentligen den där kuratorn och det blev ju en helt annan sak när man fick träffa honom såhär än när man gick till honom för att prata.

Feb 23 23:41:16 <Traxy>    Han har väntat på ett sådant här tillfälle, så han går till en öppen yta i rummet och börjar demonstrera olika rörelser som han kan men som Traxy inte kan förklara, för hon kan inget om kampsporter alls, mer än att Chris Carelli verkar vara en sympatisk kille och Jackie Chan är cool. Han förklarar vad de olika rörelserna innebär och heter och liknande medan han visar dem. I bokhyllan kan den som kikar lite närmre se att han faktiskt har några tävlingstroféer. Inte för att han har ångot svart bälte på sig idag, men han har en vit tröja som sitter sådär lagom tajt att det ser snyggt ut och framhäver muskulaturen istället för att bara se fjolligt ut.

%d bloggers like this: