Séb och Émi i rosenträdgården

**** BEGIN LOGGING AT Tue Mar 30 11:38:54 2010

Mar 30 11:59:36 <Quiwi>    Émilien de la Maçon satt på en utav bänkarna som stod i rosenträdgården. Han hade precis bråkat med sina två äldre systrar om något som var helt meningslöst egentligen, men Émilien, som hade vinnarskalle, var såklart sur över att systrarna vunnit. Ja, han satt alltså och surade ute i det vackra vädret på Beauxbatonsakademins skolområde. Han viftade undan en fjäril som flaxade förbi och funderade på om han skulle gå och hämta sin gitarr, då började han ju tänka på något annat i alla fall. När han kom tillbaks till bänken och började spela började han som sagt tänka på något annat, han tänkte på musiken. Musik var verkligen något underbart, det måste alla hålla med om, det gjorde även Émi.

Mar 30 12:38:44 <Traxy>    Sébastien Christièr har också lyckats styra stegen till rosenträdgården för att titta närmare på själva rosenbuskarna. Han tänker inte sluta öva på att försöka identifiera bra virke bara för att han är tvungen att gå i skolan! Rosenträ, kan det vara något för trollstavar? Vad skulle det kunna ge för kvaliteter? Det är nog ett ganska böjligt träslag, faktiskt… Medan han spankulerar så hör han musik någonstans ifrån och drar sig ditåt för att se vem det är som spelar. Gitarr, det är mer sådant som hans lillasyster skulle gilla att spela. Själv har han inte tid för sådant mer än nödvändigt. Han övar på instrument när han måste, men spelar helst inte på fritiden. “Bonjour,” hälsar han när han ser att det inte är någon läskig typ alls, utan en kille från samma årskurs som honom själv.

Mar 30 13:26:11 <Quiwi>    Émilien tittar upp när han ser att någon kommer mot honom, det är en pojke han känner igen som Sébastien, sen var det väl Christiér också, om han inte mindes helt fel. En högstatuspojke minsann, han kanske skulle försöka bli vän med en högstatus någon gång, Då skulle hans pappa allt bli bra stolt över honom. ””Bonjour””, hälsar han tillbaka och ler, “”vad göres?”” frågar han och fortsätter sedan spela, inte på något sätt så att den andre tror att han ignorerar honom, utan för att det är kul.

Mar 30 14:08:15 <Traxy>    Séb är ganska säker på att Emilien INTE är högstatus, och han är lite osäker på om han vill umgås med honom, utifall att det skulle sabba hans chanser med Dimanche, men å andra sidan så är det ju ingen i närheten som kan se dem, och kanske så vill de se att man inte är helt emot dem som inte har det lika gott ställt? Alltså nickar han till svar. “Jag tittar på rosenbuskarna,” förklarar han. “Alltså, inte luktar på blommor utan tittar på grenarna och det. Stammen. Om det kan finnas någon buske som skulle kunna vara bra för att tillverka trollstavar.” Alla borde ju känna till orsaken till varför han säger detta, med tanke på att Silvius Christièr på sätt och vis är den franska motsvarigheten till vad Ollivander är Storbritannien. “Har du spelat länge?”

Mar 30 15:19:46 <Quiwi>    Émiliens första reaktion var typ ’kolla på stammen, varför då?’ för att kolla på stammen lät inte särskilt intressant. Sedan kom han ju att tänka på den där Christiér-karlen som var en trollstavstillverkare, de måste ju vara släkt de två. “”Njae… nu har jag bara spelat några minuter, men jag började spela för flera års sedan, och jag tycker faktiskt att jag är riktigt bra. Okej, jag skulle kanske inte vinna talangjakter och så, men det är riktigt kul med gitarr””, ler han och tittar på pojken. Han skulle säkert bli trollstavsmakare när han blev stor. “”Satsar du på Dimanche då?”” frågar Émi, kanske kunde han försöka smita in med honom, för Dimanche var ju klart det bästa elevhemmet!

Mar 30 16:49:57 <Traxy>    “Det låter bra härifrån i alla fall,” svarar Séb och sätter sig på bänken han också, och fortsätter med, “Mais oui, certainement. Det är naturligtvis där jag borde höra hemma, det tycker mina föräldrar.” Nästan i alla fall… De var väl inte fullt så noga med var han hamnade, så länge han hamnade någonstans. Eftersom han inte är äldst och inte den som är tänkt att ärva företaget så är det inte lika noga med honom som det var med hans storebror Alain. Alain som vägrat gå med i Dimanche! Det var chockerande! “Du då?”

Mar 30 17:26:22 <Quiwi>    ””Hum, jag tänkte väl Dimanche också, men jag kommer nog inte in. Min släkt är ju inte direkt högstatus som din, så jag vet inte riktigt. Jag passar ju såklart inte i Mercredi, men där finns säkert alla möjliga knäppgökar, så i första hand Dimanche, andra hand blir det väl Vendredi, antar jag.””  Han började lägga tillbaks gitarren i sitt fodral, och kom att tänka på en grej. ”Hur är det nu då, är rosenträ ett bra trollstavsvirke?” Om han skulle bli vän på en högstatuspojke kunde det ju vara bra att låtsas vara intresserad, och ställa frågor om det som han antagligen tyckte var intressant.

Mar 30 17:59:51 <Traxy>    Séb nickar åt svaret. Klart att någon som inte är högstatus skulle få svårt att komma med i Dimanche, det säger sig ju självt. Vendredi är inget dåligt alternativ det heller, faktiskt. “Det är ganska böjligt och bra till försvarsformler,” svarar han och ser lite fundersamt mot den skuggiga myllan där en av rosenbuskarnas stammar möter marken. “Vad är det för trä i din trollstav?”

Mar 30 18:07:15 <Quiwi>   “”Jag vet inte riktigt säkert, men jag har för mig att det var något som kallades Sequoia.”” Han hade inte hört om trädslaget förut, men ja, han var väl 99% säker på att det var Sequoia det hette. “Är det ett bra träslag?”” frågar han, kanske lite försiktigt, och tar samtidigt fram den för att undersöka lite.

Mar 30 19:22:37 <Traxy>    “Åh,” säger Séb helt omedveten om att den andre pojken bara försöker vara snäll eller åtminstone fjäskig. Åh nej, han tar det som att han ses som en expert på träslag och trollstavar och det är han ju också, om han får säga så själv, och tittar därför nyfiket på staven som kommer fram. “Redwood kallas det också, tillhör cypress-släktet och det finns en sequoia-art som är de högsta träden i världen. Mycket robust men inte så böjlig.”

Mar 30 19:40:35 <Quiwi>    ”Ah, Redwood. Det låter ju inte lika konstigt som Sequoia i alla fall”, fnissar Émilien. Redwood, betydde inte det typ rött träd på engelska? Han visste att red var engelska, men var lite osäker på vad wood betydde. “”Vill du hitta på något””, frågar han och ställer sig upp, det var lite långtråkigt att bara sitta här även om han inte gjort det sådär jättelänge.

%d bloggers like this: