Möte på skoltidningsredaktionen

**** BEGIN LOGGING AT Tue Mar 27 21:05:23 2007

Mar 27 21:16:39 <Traxy>    Zoe och Sanjeev sitter och småpratar i redaktionsrummet. Zoe har blivit inbjuden till att hänga med till Hogsmeade och pröva några olika sorters maträtter nästa gång det är utflykt dit, och Zoe tackade ja innan hon insåg att hon tekniskt sett blev bjuden på en dejt – något som skulle förvånat henne storligen om hon bara tänkt efter. Sanjeev hade väl kanske inte riktigt funderat i de banorna heller, utan tänkte mer på det som en kul grej som kompisar, eftersom de börjat prata om mat. När de andra börjar komma in är de inbefattade i en diskussion om kardemumma.

Mar 27 21:18:24 <Admanta>    In genom dörren, i vanliga kläder denna gången, släntrade Toby. Han och Rory hade diskuterat en del sedan redaktionsmötet och dessutom hunnit med lite efterforskningar så han kände sig nöjd. När han fick syn på Zoe och Saanjev hejade han på dem och slängde sin långa kroppshydda ner på en stol.

Mar 27 21:18:28 <Elyene>    Rory kliver lite försiktigt in i redaktionsrummet och får syn på Zoe och Sanjeev. “Hej” säger hon och vet inte riktigt om hon ska sätta sig ner hos de båda eller om de hade en egen privat diskussion kanske.

Mar 27 21:20:24 <Admanta>    Tobys leende bröt fram som ett strålande solsken när han fick syn på Rory, till synes utan anledning. I alla fall i Toby huvud men han var glad att se henne, det var hela grejen. “Tjena” sa han.

Mar 27 21:20:39 <Traxy>    När folk börjar komma in avslutar de samtalet för att inte verka ohövliga. Zoe var väl inte helt intresserad av ifall hon verkade ohövlig eller inte, men Sanjeev var en artig typ som inte ville göra folk på dåligt humör. Det var spännande med lite redaktionsmöte då och då. Idag skulle de diskutera vad som ska vara med i Halloween-specialen.

Mar 27 21:21:00 <Leffe-away>    Merula vill egentligen inte dyka upp på redaktionen men eftersom hon måste lämna in sina horoskop hade hon inte så mycket till val. Hon går fram till Zoe och räcker henne en tunnare bunt med pergament där allt står fint skrivet. “Veckans horoskop” hälsar hon bara lite kort. (det som finns att läsa på HA’s blogg btw)

Mar 27 21:22:31 <Elyene>    “Hej Toby” säger Rory med ett leende. Klart hon var glad att se honom de båda hade varit med om en del redan. Hon sätter sig ner bredvid honom. “Allt bra?” frågar hon och lägger huvudet på sned en aning.

Mar 27 21:24:02 <Admanta>    “Jodå, hämtar mig fortfarande efter O’Breckins utskällning, men annars är det lugnt” sa han med ett flin och syftade naturligtvis på den gången de hade spanat på några professorer vid sjön.

Mar 27 21:36:59 <Leffe-away>    Phatt som dyker upp ungefär samtidigt som Merula ler mot flickan och frågar glatt om hon kommer få lite tur under veckan som kommer. “Beror på vad du är för nått det” svarar Merula och när Phatt svarar att hon är Oxe så tittar Merula lite menande på hennes slips. “Oxar ska hålla sig borta från Gryffindorare, de för otur med sig”

Mar 27 21:41:07 <Traxy>    Zoe tar emot sidorna med horoskopet ifrån Merula och tackar snällt ifrån dem. “Nå,” säger hon när alla som tänker dyka upp verkar ha samlats,” Halloween-numret. Någon som har några idéer på vad man kan ha med där?”

Mar 27 21:41:25 <Traxy>    “Jag kan ge recept på pumpapaj,” svarar Sanjeev genast, och får bifall ifrån Zoe.

Mar 27 21:45:22 <Elyene>    Rory hinner nicka till Toby och minns utskällningen mycket väl. Marjorie som även hon sitter samlad lägger huvudet på sned. “Tänkte att vi kanske kunde skriva en artikel om halloween på skolan och om något speciellt ska anordnas till den?” hon tänkte på någon speciell halloween festlighet som skolan kanske skulle ställa till med.

Mar 27 22:11:34 <Leffe-away>    “Jag kanske kan intrevjua Atrox till det numret” menar Phatt och skrattar till “Hon är väll skrämmande nog?” Hon kan som sagt inte låta bli att fnissa lite när hon säger det och får bifall från några fler i rummet och inte heller kan hålla sig för skratt riktigt.

Mar 27 22:16:21 <Admanta>    Toby var en av dem som inte kunde hålla sig för skratt. Han hade inte diskuetart sina ideer med Rory än men han slängde ändå ur sig “Skvallerspalten kanske kan gräva upp några spökhistorier eller andra skrämmande saker som hänt den senaste tiden?” sa han. Han visste inte om det fanns några men det kunde vara värt att utforska

Mar 27 22:17:22 <Elyene>    Rory skiner genast upp för det var en riktigt bra idée. “ja det håller jag med om i alla fall” säger hon och ser hoppfullt på Zoe. Det hade varit riktigt roligt de kunde prata med spökena och dem hade säkert en hel del att säga om saker och ting. På Phatts kommentar om Atrox ler hon lite och vänder sig mot flickan. “jag beundrar ditt mod Phatt inte undra på att du tillhör gryffindor” säger hon och ler ett spjuveraktigt leende.

Mar 27 22:34:57 <Traxy>    Zoe och Sanjeev skrattar rätt gott åt kommentaren om Atrox. “Ja, gör det!” instämmer Zoe, som även ger sitt bifall åt det de andra föreslagit de också. “Kanske jag kan skriva en ledare om spökenas rätt att spöka eller något,” tänker hon högt. “Förresten, ingen som vill intervjua Bexhill om det? Han är ju Spiritism-lärare. Åh, förresten, hur gick det med den där intervjun med kuratorn? När får vi läsa den?”

%d bloggers like this: