RIK5c – Wicia

Session Start: Sun Feb 05 13:28:32 2006

[13:36] <Traxy> Bland de stora ärtpåsarna eller vad tusan det nu var som Sylvia Heart brukade föredra, så finns en orientalisk kudde, där en lärare sitter i lotusställning och mediterar medan hon väntar på att några femteårselever ska dyka upp.

[13:43] <Carrofan> “Goddag professorn”, hälsar Wicia lågt för att inte störa professorn och sätter ner. Wicia tyckte ganska bra om ämnet, och hade sett fram emot lektionen. att hon nu skulle ha en anann lärare istället för Peony gör inte så mycket; hittills har hon nte ahft någon dålig lärare i ämnet.

[13:46] <Traxy> På bägge sidor av henne står små hållare med rökelse i, vars rök sprider en sällsam doft av parfym. Inte Chanel no.5 eller så, utan något mer meditativt. När någon kommer in i klassrummet så slår hon upp sina ljusbruna ögon och fäster blicken mot Wicia, som hon hälsar genom att sätta ihop handflatorna mot varandra framför bröstkorgen och buga lite emot. “Välkommen,” hälsar Star, som alltid lät förvånansvärt klar om man jämförde henne med hur hon brukade låta när hon höll lektion i Örtlära. “Wicia Swind, eller hur?”

[13:51] <Carrofan> “Ja”, svarar hon och nickar. Hon funderar lite och försöker komma ihåg hur Star vill tilltalas, och är ganska säker på att hon inte brukar vilja att man kalalr henen professor.

[13:54] <Traxy> Eftersom Star satt och mediterade, så hade hon inte riktigt registrerat att flickan kallat henne ‘professor’ – vilket var orsaken till att hon inte kom med sitt automatiska ‘kalla mig Star, va’ som hon brukade göra. “Sätt dig ner, va,” föreslår hon och väntar tills flickan satt sig innan hon fortsätter. “Att vi har levt tidigare liv förklarar varför en del tycks kunna sådant de aldrig gjort förr. Kan du ge några exempel på sådant?”

[14:13] <Carrofan> “Tja… man hittar på ställen man, i det här livet, aldrig varit på typ.” Hon hade faktiskt pluggat en hel del sedan förra lektionen.

[14:15] <Traxy> “Japp,” svarar Star. “Det och hur man har viss fallenhet för något särskilt språk, varför man känner sig hemma på eller känner igen okända platser. Man har helt enkelt upplevt det förr, typ.” Star skulle kunna sitta i lotusställning ett tag till, så det gör hon också, även om hon tar fram ett par stickade strumpor och trär dem på fötterna så att de inte ska bli kalla.

[14:31] <Carrofan> Wicia lyssnar och nickar, det hade hon hört. “Funkar det med personer också?” frågar hon. “Alltså”, hon fortsätetr eftersom hon känner att hon behöver förkllara sig lite bättre, “om jag kände en trollkarl i mitt förra liv, och han fortfarande lever när jag är i det här livet, och jag träffae honom, skulle det då kännas för mig som om jag träffat honom förut då?”

[14:51] <Traxy> “Kanske,” svarar Star dröjande. “Det beror på, liksom. Ibland så känner man igen folk man aldrig har träffat, bara för att man träffats i ett tidigare liv. Det är helmysko när det händer, men kul!” Hon ler lite för sig själv.

[14:59] <Caroline> Det var, enligt Wiciam precis vad hon själv sagt, men nickar lute som att hon förstått så att de kan gå vidare.

[15:14] <Traxy> “Ibland känner man inte alls igen varandra,” tillägger hon. “Det finns folk som varit på besök i fjärran länder och som helt plötsligt börjat tala med invånarna på deras språk, trots att de inte kan ett ord egentligen. Det finns folk som har gått runt i städer de aldrig varit i, och ändå kunnat hitta genvägar och vet precis vart de leder, trots att de inte finns utmärkta på kartor och inte känns till av andra än invånarna på orten.” Hon ser lite på Wicia. “Har du varit med om det någon gång, förresten?”

[15:35] <Caroline> “Nej”, svarar hon och skakar på huvudet,. men önskar att hon hade det, det skulle vara coolt.

[16:19] <Traxy> “Att kroppen kan innehålla minnen eller spår av tidigare liv finns det vissa som hävdar. Det amerikanska mediet Sylvia Browne säger t.ex. att det i 90% av fallen finns samband mellan en skada ifrån ett tidigare liv och födelsemärken. Hon menar som exempel följande: “Om någon blev hängd för häststöld i ett föregående liv men i verkligheten var oskyldig fick konflikten ingen lösning, och spåren efter hängningen blev kvar i form av ett födelsemärke. Om däremot någon som hängdes för en häststöld och verkligen var skyldig fick konflikten en lösning, ämnet var slutbehandlat och när den livstiden slutade och det blev inga märken efter det.” Att födelsemärken och skador ifrån tidigare liv skulle vara relaterade är hon dock inte den enda att hävda.”

[16:25] <Caroline> Wicia lyssnar intresserat och pillar lite på ett av sina egna födelsemärken. Hon kan inte låta bli att undra om hon har fått dem tack vare något som hänt i ett tidigare liv, och ryser ofrivilligt till.

[17:02] <Traxy> Star stannar upp, får fram ett “Okej,” och ser sedan på rökelsen som nu var urbrunnen. “Visst. Några frågor?”

[17:10] <Caroline> “Nej”, svarar hon och skakar på huvudet. Betydde det att lektionen var slut? Det brukade det göra när lärare sa så.

[17:11] <Traxy> “I så fall kan du gå, va, för du har väl typ rätt mycket att läsa på inför proven och så, vill jag minnas.” Hon ler lite mot flickan.

%d bloggers like this: