RIK5 – Hadrian

**** BEGIN LOGGING AT Tue Apr 10 14:44:20 2007

Apr 10 14:46:46 <Traxy>    Star heter läraren som sitter i lotusställning i Reinkarnationsklassrummet. Hon har en klädnad på sig som ser ut som en sådan där buddhistmunkar brukar ha på sig, fast vit istället för saffransfärgad. Hon mediterar för tillfället, i väntan på eleverna.

Apr 10 14:48:14 <sparv|borta>    Hadrian Isacson har aldrig fattat det där med reinkarnation, han vet inte så mycket mer än vad ordet betyder, fast tycker ändå att det är vansinnigt kul, och så vidare. Som sagt: dum i huvudet.

Apr 10 14:56:06 <Traxy>    “Namaste,” hälsar hon när hon slagit upp ögonen och sett att folk börjat samla sig. “Själsgrupper och sådant ska vi prata om idag. Fascinerande saker, va.” Tycker hon själv i alla fall, och hoppades att folk skulle vara intresserade av det lika mycket som hon var. Eller ja, okej, en bråkdel av det räckte.

Apr 10 14:58:07 <sparv|borta>    Hadrian har ingen aning om vad namaste betyder, men skriver ner det med konstig stavning ifall det skulle vara något viktigt. Sedan fortsätter han med att skriva ner allt Star säger, ordagrant, eller så mycket han hinner skriva ner innan han glömmer bort vad hon sagt. Ibland när han inte kommer ihåg kompletterar han meningarna med saker han tycker passar.

Apr 10 15:01:07 <Traxy>    “Det är väldigt vanligt att man återföds med i stort sett samma människor om och om igen, alltså,” börjar Star, som tyvärr levt några liv ihop med sina föräldrar, mer än bara det här. De hade varit ganska oansvariga då också. “Familjen du har nu har du med största sannolikhet haft förut, om än i något annorlunda former. Du kanske var förälder, gift med ett nuvarande syskon, med dina nuvarande föräldrar som typ barn eller syskon!” Några elever ser ut att vilja säga saker som ‘ewww!’ och “beh, vidrigt’ åt detta, men det berör henne inte alls.

Apr 10 15:10:45 <sparv|borta>    Hadrian vill inte säga något sådant, för han fattar inte. Men det är väl ingen speciellt stor verraskning heller. Han funderar lite över det men slutar och tänker istället på hur han skulle kunna bli superhjälte eller något i den stilen istället,

Apr 10 15:16:33 <Traxy>    “Det finns också några vänner som tillsammans med dig bildar en själsgrupp. Okej? Ni hör ihop och känner varandra i liv efter liv. Denna själsgrupp består av en 7-8 människor, enligt författaren James Redfield, som bland annat skrivit boken “Den nionde insikten”, som är väldigt läsvärd alltså.” Den fanns väl kanske inte att få tag på i Hogwarts’ bibliotek, menneh… “Att man hör ihop betyder bara att man är länkade till varandra – Mr. eller Miss Right handlar om en särskild person – själsfränden.”

Apr 10 15:29:34 <sparv|borta>    Undrar vilka som ingått i hans grupp. Säkert hans pappa och typ Dolores, men sen vet han inga mer han kan tänka sig. Undrar hur man tar reda på det egentligen? Kanske går att slå upp någonstans.

Apr 10 15:58:51 <Traxy>    “En själsfrände har alla, även om man kanske inte alltid har kommit överens om att inkarnera samtidigt,” säger Star eftersom det brukar göra henne på bättre humör om hon känner sig lite ledsen. “Man träffar gärna honom eller henne – den Rätte/Rätta – genom vad som till synes är en ‘slump’, och allt bara stämmer. Mr. eller Miss Right har infunnit sig! Man känner i både kropp och själ att man hör ihop, även om det kanske går emot både förnuft, förstånd och ens natur i övrigt.”

Apr 10 16:33:22 <sparv|borta>    Det låter konstigt, och Hadrian vet inte riktigt vad han skall tro. Han har aldrig varit med om det, så han antar att han inte har någon själsfrände just nu. Undrar om man kan ha flera?

Apr 10 16:34:59 <Traxy>    “Det finns de som hittat sin själsfrände av samma kön som de själva och blivit förälskade – trots att de i övrigt endast intresserar sig för personer av det motsatta könet. Samtidigt så finns det homosexuella som hittat sin själsfrände i form utav en person av motsatt kön!” Inte för att hon hade något bra exempel på detta själv, men så hade hon heller inte stött på någon själsfrände än. Tyvärr. “Oavsett ens läggning är en själsfrände en person man attraheras av och vill dela sitt liv med, oavsett könstillhörighet.”

Apr 10 16:40:03 <sparv|borta>    Nu blir det ännu konstigare, och Hadrian blir faktiskt riktigt förvirrad. Dessutom kan han inte koncentrera sig längre, så han bara skjuter undan alla tankar och sitter och halvsover istället. Det går ändå inte att förstå och han kommer nog inte att få ett så bra resultat på provet.

Apr 10 16:50:35 <Traxy>    “Att vi har levt tidigare liv förklarar varför en del tycks kunna sådant de aldrig gjort förr, hur folk hittar i städer de aldrig besökt, hur man har viss fallenhet för något särskilt språk, varför man känner sig hemma på eller känner igen okända platser. Man har helt enkelt upplevt det förr,” fortsätter Star i vad som uppenbarligen är en kollossalt inspirerad lektion, men så är det ibland. Det behöver ju inte vara Nobelpris i litteratur man strävar efter… “Det finns folk som varit på besök i fjärran länder och som helt plötsligt börjat tala med invånarna på deras språk – trots att de inte kan ett ord egentligen. Det finns folk som har gått runt i städer de aldrig varit i, och ändå kunnat hitta genvägar och vet precis vart de leder, trots att de inte finns utmärkta på kartor och inte känns till av andra än invånarna på orten.”

Apr 10 16:56:23 <sparv|borta>    Skumt. Hadrian vet inte riktigt vad han skall tro, fast får antagligen inte speciellt mycket rätt eftersom han inte lyssnar speciellt noggrant. Han bara undrar om de får gå snart, för det här börjar bli trist och han vet inte om han klarar av att bara sitta still länge till.

Apr 10 17:13:47 <Traxy>    “Läxa till nästa vecka, för nu har vi inte tid att gå igenom mer saker va, är att läsa om att kroppen kan bära spår efter tidigare liv, typ födelsemärken och så. Har ni några frågor?” Den som hade haft Star i Örtlära när hon var superflummig skulle knappt känna igen henne så som hon var nu.

Apr 10 17:17:47 <sparv|borta>    Hadrian har inga frågor. Läsa är väl inget svårt, så varför skulle de ha frågor om det? Att fråga på lektionsinnehållet kan han inte, för han minns knappt vad de gått igenom.

Apr 10 17:32:07 <Traxy>    “Ha det bra, va,” säger hon och folk får traska iväg bäst de själva önskar, så att hon kan börja meditera igen.

%d bloggers like this: