RIK3bc – Chanel

**** BEGIN LOGGING AT Wed Jun 11 12:46:11 2008

Jun 11 12:57:38 <Traxy>    Klassrummet där man hade Reinkarnationsstudier är julpyntat, trots att det är flera veckor kvar till jullovet. Det var av den enkla anledningen att lärarinnan, Star kallad, älskar allt som har med julen att göra och väntar så kort tid det går innan hon börjar julpynta. För att vara lite säsongsbetonad har hon ett julgranspynt i vardera öra som örhängen. I ena hänger en blå grankotte, i den andra en guldig julgranskula. Klänningen är grön och röd och hon är på strålande humör. Tänk om det skulle börja snöa ute? Åh, det hade varit som pricken över i!

Jun 11 13:05:02 <SarahBroke>    Chanel Brooke kommer in genom klassrummet. Hon var mycket positiv till lektionerna i reinkarnation. Flickan bär sin skoluniform som visar att hon går i gryffindor. Hennes hår är uppsatt i en lite slarvigare hästsvans. Hon hälsar vänligt på professorn innan hon slår sig ner ganska långt fram i klassrummet. Hon tyckte att de var trevligt att det var julpyntat i klassrummet. Det blev så mycket trevligare då.

Jun 11 13:18:17 <Traxy>    De skulle inte behöva frysa, för det var varmt och gott där, i eldstaden sprakar en munter brasa och en speldosa i ett hörn plingar fram en traditionell julsång. När alla elever dykt upp sätter sig den unga hippien ned i en mjuk fåtölj. En gest med trollstaven gör att speldosans lock faller ner och sätter punkt för musiken. Det skulle bli för distraherande att ha den i bakgrunden. “Hej och välkomna va,” hälsar hon på sin West Country-dialekt (tänk Hagrid, fast kvinnlig… och med en släpigare röst) och ler mot eleverna. “Kalla mig Star, okej?” De som kallade henne ‘professor’ brukade få en uppläxning om att det var alldeles för ‘heavy’.

Jun 11 13:31:41 <SarahBroke>    Chanel såg på professorn när hon började prata. Att hon skulle kallas Star lade hon på minnet. Hon lade märke till att professorn vekade vara lite speciell. Nästan lite jobbig. Fast de var ju bara först intrycket det kunde bli bättre. Chanel hade aldrig haft Star förut så hon kunde inte veta säkert. Man kan inte lita på första intrycket hon hade haft fel första intryck om folk förut också så det kunde lika gärna vara så nu också.

Jun 11 13:42:23 <Traxy>    Det var ganska olika vad folk tyckte om Star… en del tyckte hon var pest och pina, andra att hon var ganska groovy och trevlig. Men det återstår att se. “Vi ska fortsätta prata om reinkarnation idag… såklart,” säger hon och himlar åt sig själv. “När man reinkarnerar spelar kön eller hudfärg ingen roll. Alltså, en man i det här livet kan typ bli kvinna i nästa om han så önskar, och vit kan bli svart eller tvärtom. Okej? Det finns några få som hävdar att vita bara kan bli vita eller svarta bara bli svarta, men de är tvångsynta hobbyrasister, va.” Det är ganska tydligt, särskilt med den lilla fnysningen hon gör på slutet, vad hon tycker om trångsynta hobbyrasister.

Jun 11 13:58:43 <SarahBroke>    Chanel lyssnar på det som professorn säger. Hon hinner i alla fall skriva ner ganska mycket av de som professorn säger även om hon stör sig på Stars okej och va, Kanske att Chanel vänjer sig efter ett tag. Det var i alla fall ett intressant ämne som hon skulle nog överleva ändå även om hon störde sig lite på det. Förhoppningsvis skulle hon vänja sig snart så hon kunde koncentrera sig mer på det som Star sa.

Jun 11 14:02:36 <Traxy>    Om Chanel hade varit elev på den tiden då Star var lärarkandidat i Örtlära så skulle hon troligtvis tillhöra de elever som avskydde henne. Hon hade varit riktigt jäkla tokflummig på den tiden. Nuförtiden pratade hon ju i alla fall relativt normalt! “Varför man återföds beror på vem man frågar. Kanske är det i själva verket så att det inte finns något skäl till varför vi hela tiden envisas med att återfödas, och att alla förklaringar vi försöker komma på bara är till för att människan har en tvångstanke om att man måste känna till varför allt fungerar som det gör. Vem vet?” Det är en retorisk fråga, så hon förväntar sig inget svar. Nästa fråga hoppas hon däremot att någon vill besvara. “Vad tror ni?” Hon nickar åt Chanel att börja.

Jun 11 14:20:51 <SarahBroke>    Chanel antecknar det som professorn berättar. Hon viste inte riktigt om hon trodde att man återföddes när man dog. Men om man gjorde de varför gjorde man då de? Det var en svår fråga. Kanske att man skulle uppnå något speciellt eller man kanske skulle lära sig något. Hon visste inte riktigt det var svårt. Hon viste inte riktigt vad hon skulle svara heller men något måste hon säga. ”Kanske att man ska lära sig något i olika liv, eller kanske att de inte finns någon förklaring till att vi återföds de kanske bara är något som vi måste acceptera” Säger Chanel.

Jun 11 14:23:40 <Traxy>    Star nickar lite. “Att lära sig saker är det som västerländsk reinkarnationstro går ut på, kan man säga.” Hon nickar igen. “Bra, va.” Hon låter några andra elever också få komma med sina teorier innan hon går vidare till nästa punkt på dagordningen. “Har någon av er hört talas om akashakrönikan?”

Jun 11 14:45:14 <SarahBroke>    Chanel antecknar ner de andra elever säger och klottrar även ner det hon själv hade sagt samt de professorn lade till. Hon måste tänka efter nej hon hade inte hört talas om akashakrönikan inte vad hon kunde komma ihåg. Hon letar i huvudet för att hitta någon om det om hon har hört talas om det. Hon kan inte hitta något i hennes huvud om det så hon ger upp och ser sig omkring för att de om någon kan något om det hela.

Jun 11 15:03:11 <Traxy>    Det var det ingen annan heller som gjort, tydligen, så hon får förklara. Hon skiftar position lite, så att hon nu sitter i lotusställning istället, innan hon fortsätter. “Alla människor har sina liv samlade på en plats som kallas Akashakrönikan är en vanlig åsikt. Ibland symboliseras den med ett svart ägg. Alla liv finns samlade där, såväl tidigare som framtida, liksom det nuvarande, som i ett stort bibliotek. Enda sättet att ta sig dit är genom meditation, men det är osäkert om det faktiskt går att läsa i böckerna, eller hur nu liven presenterar sig i den formen.”

Jun 11 15:42:35 <SarahBroke>    Chanel skriver ner det som professorn berättar om Akashakrlnikan. Hon vill få med de hon kan och lära sig. Det var ju därför hon var här. Hon undrar om de kommer få meditera eller om de ska få höra hur de går till eller vad som händer. Det hela är spännande i alla fall. Hennes hand rörde sig snabbt när hon skrev och hon försökte få med det mesta. Om de skulle få lära sig meditera så ville hon definitivt komma ihåg allt så hon skulle göra sitt bästa för att komma ihåg det mesta. Fast det gjorde hon alltid ändå även om de inte var det intressantaste ämnet.

Jun 11 15:50:03 <Traxy>    “Om ni slappnar av så kan ni föreställa er hur ni går omkring i ett stort bibliotek och tittar på alla bokhyllor. Ni kommer så småningom att hitta fram till den bokhylla som är er egen, och där finns det ett antal böcker. Om ni lyfter ut någon av böckerna så kan ni få en glimt av ett tidigare liv… men tyvärr har vi inte tid med det just nu. Ni kan läsa beskrivningen om det i boken så kan vi pröva det nästa vecka istället. Någon som har några frågor?”

Jun 11 16:11:57 <SarahBroke>    Chanel antecknade så fort hon kunde de som professorn sa. Hon ville få med allt men det gick givetvis inte så det blev en hel massa stödord istället. Det var intressant att få lära sig om meditering.  Hon tänkte definitivt inte låta bli att läsa i boken vem ville gå miste om att få lära sig dethär. Kanske Kieron men han ville ju inte lära sig något som han inte tyckte vad nödvändigt att kunna.

Jun 11 16:30:52 <Traxy>    Eftersom det inte var någon som hade några frågor, så fick de lov att gå. Det var bara några minuter kvar tills dess att skolklockan skulle ringa och på den tiden hade de inte tid att börja med någon meditation. Star ler vänligt åt eleverna som försvinner iväg.

Jun 11 16:37:39 <SarahBroke>    Chanel packar ihop sina grejor och lägger ner dem i väskan. Väskan hänger hon över axeln. Hon säger artigt hejdå till professorn innan hon lämnar lektionen. Hon ser fram emot nästa lektion då de skulle få prova på att meditera. Det skulle verkligen bli roligt. Hon skulle se till att läsa igenom boken riktigt tills nästa lektion.

%d bloggers like this: