ÖRT6 – Aileen & Sanjeev

<Traxy|skriver_NAM> Sanjeev Kapoor läser givetvis Örtlära i sexan! Hufflepuffgrabben har alltid tyckt om ämnet, och att hålla på och pilla med örter var ju kul. Nu var det ju oftast så att han brukade pilla med örter i matlagning och inte i mer magiska syften än så, men det hindrade honom inte ifrån att tycka att det är ett lagom trevligt och ganska avslappnande ämne. Den köttätande växten har ju inte försökt äta upp honom än, och det var ju alltid positivt. Han hälsar artigt på läraren, som råkar vara Star, så klart. Att hälsa oartigt på folk skulle inte komma på fråga. Inte för Sanjeev i alla fall. Han var en rar gosse.

<Elyene> Aileen Brackenbury från elevhemmet gryffindor kliver in i växthuset och ler lite när hon ser att det är Star dem ska ha. “hej Star” säger hon och sätter sig sen ner vid en ledig plats. Hon plockar fram något att skriva med i fall att det skulle behövas och väntar sen på att lektionen ska börja.

<Traxy|skriver_NAM> “Tjena, va,” hälsar Star glatt, för när elever går i sexan så är de förhoppningsvis mer inställda på att vara intresserade än förut. Sanjeev har hon sett ganska mycket av förr, dessutom, och det är ju aldrig fel. Idag är hon klädd i ett par militärgröna snickarbyxor. Det långa håret hänger i två tofsar, halmhatt har hon på huvudet också och en vit t-shirt bakom byxornas front. Eller ja, vit och vit. Den var ganska jordbefläckad vid det här laget. HOn är på gott humör ialla fall, och hälsar glatt på Aileen också.

<Traxy|skriver_NAM> “Haft ett trevligt sommarlov?” undrar Sanjeev när han får syn på Aileen. Han är på bra humör, men det var han å andra sidan för det mesta. Det var sällan man såg honom vara arg eller ens grinig. Det låg inte riktigt för honom, det. Det var väl kanske lite det där stereotypa att tjocka människor var glada, fast Sanjeev är faktiskt inte tjock. Okej, han har några kilo extra som han bär på, men tjock är han inte. Lite överviktig bara. Blir lätt så om man är så förtjust i mat och matlagning som han är…

<Elyene> Aileen vänder på huvudet när hon hör sitt namn “hej Sanjeev. Jo tack det har varit bara bra själv då?” frågar hon sen och leker lite med fjäderpennan som hon har i handen.

<Traxy|skriver_NAM> “Inte illa alls,” svarar han med ett litet leende. “Skönt med lov efter de där fördömda GET-proven i somras! Trodde jag skulle bli tokig ett tag där. Inte för att det inte kommer bli massor att göra i år heller, och nästa år ser jag verkligen inte fram emot, men… Äsch, vi får väl se. Kul att ha Örtlära i alla fall.” Han gräver i väskan efter saker de kan tänkas behöva, som anteckningspergament och skrivdon och sådär.

<Elyene> Aileen var kanske inte lika förtjust i örtlära som Sanjeev var men däremot så trodde hon att hon skulle få användning av ämnet i sitt yrke som auror. “Ja det var jätteskönt de första veckorna var jag fortfarande helt slut” säger hon och ler lite.

<Traxy|skriver_NAM> “Jag också,” säger han, men sedan tycker Star att de kan fortsätta socialisera med varandra på rasten, för nu behövde de börja lektionen. “Huvudvärk kan ha många orsaker,” börjar hon, “så ibland behöver man typ se en läkare eller så, va, men om man bara har lite huvudvärk nån gång ibland kan man använda lökomslag och lägga på nacken, eller skiva rå potatis och lägga på pannan. Kaffe som är starkt och typ utan socker kan också hjälpa och är det riktigt illa kan man blanda i lite citronsaft också, va, fast det låter bra äckligt.”

<Traxy|skriver_NAM> Sanjeev tänker att han visst har huvudvärk ibland, men oftast går det över om han dricker lite vatten eller äter något, eftersom det beror på lågt blodsocker ibland. “Kamomillte kan väl hjälpa också, Star?” undrar han, eftersom det var det första han kommit att tänka på.

<Elyene> Aileen slutar prata med Sanjeev och vänder uppmärksamheten mot Star istället. Ok kaffe dricker hon inte och tänker inte börja dricka det heller. Däremot så kunde det vara bra om hon kunde hitta en del andra alternativ som kunde lindra huvudvärken.

<Traxy|skriver_NAM> “Jarå,” svarar Star sävligt. “Och mejram är inte dumt det heller, alltså. Basilika är vätskedrivande, men om ni vill leka med teer och grejs så finns det recept i läroboken, men det tänker jag inte prata om nu, va.” För det var aptråkigt, och alldeles för enkelt för sjätteårselever. “Kamomill är inflammationshämmande också, och bra mot mensvärk, fast det har ju inte killar och inte alla tjejer heller, va.” Hon sade inte om hon själv hade det, för det var inte sånt elever behövde veta ju. “Salvia är bra mot förkylning. Vitlök också. Echinacea, C- och E-vitamin är också bra, eller zink. Zinktabletter alltså, inte gå och tugga på metallbitar, va!” Hon fnittrar lite för sig själv.

<Elyene> Åh Aileen skulle komma att älska kamomill insåg hon genast och skriver lite diskret ner det på pappret hon har framför sig. Vitlök visste hon redan om eftersom hennes pappa proppade i sig vitlök vid minsta tecken på förkylning.

<Traxy|skriver_NAM> Tvätta händerna var jätteviktigt också, tänker Sanjeev, men frågan är om han inte tänker med magen och inget annat. Han sitter och antecknar lite hipp som happ, enligt det som skulle behövas. Skulle de inte gå igenom mer än enkla huskurer idag? Det var ju lite trist.

<Traxy|skriver_NAM> “Kamomillte är är bra om man har problem med magen också, typ diarré och uppkördhet.” När någon elev ofrivilligt frustar till av skratt ser hon bara mot honom. “Det betyder liksom inte att man har något uppkört där solen inte skiner, va,” säger hon tillrättavisande, men ett flin leker i mungiporna. Sanjeev försöker låta bli att garva.

<Elyene> Först tyckte Aileen att hon sa upprördhet och tja det var Aileen för det mesta i alla fall om pojkar var inblandade. Stars kommentar får Aileen att nästan skratta ännu mer men hon kan faktiskt beärska sig och det var tur att hon inte hade lektion tillsammans med Amanda eller Angel då hade de nog legat på golvet och vridit sig av skratt.

<Traxy|skriver_NAM> “Kamomill kan vara läkande vid magkatarr och magsår om man tar en kur på på ett par månader med en kopp mamomillte på fastande mage varje morgon, va, tokbra, fast det är kanske lite tidigt att ha magsår i den här åldern.” Hon var ju inte SÅ mycket äldre än eleverna själva – hon var bara 25-26 någonting vid det här laget och eleverna 16. “Uhm. Någon som har några frågor hittills?”

<Elyene> Aileen skakar på huvudet och det har väl kanske lite med intresse att göra eftersom hon nu inte direkt älskade ämnet även om hon tyckte att det var intressant. Däremot så antecknar hon lite mer av vad kamomill kan göra för kroppen och spanar sen ut genom taket för att se vad det kunde tänkas bli för väder senare.

<Traxy|skriver_NAM> Det fanns inte så mycke tmer att säga just nu tycker Star, så hon förklarar att de kan få traska därifrån bäst de vill, för de har säkert “typ asmycket att göra nu i sexan va” så Sanjeev tackar för sig och försvinner iväg för att författa en artikel till HA.

<Elyene> Aileen har inte så hemskt mycket att plocka ihop och hon är glad att dem inte fått någon läxa det blev mer tid till att träna istället.

%d bloggers like this: