NAM4 – Joseph, Leo, Mathilda

**** BEGIN LOGGING AT Sat Mar 31 17:02:37 2007

Mar 31 17:08:05 <Traxy>    Denna veckan befann sig Star inne i ett klassrum. Det var enklast så, eftersom hon hade en massa olika magiska redskap utlagda på bordet framför sig. Hon skulle lära dem lite om dessa redskap och vad man hade dem till och liknande. Idag var den unga lärarinnan iklädd en klänning – som vanligt – som var batikfärgad i klarrosa. Om den klädde henne eller inte är väl tveksamt, men hon tyckte om den i alla fall.

Mar 31 17:08:10 <Elyene>    Joseph O`Danon kliver in i klassrummet och hälsar artigt på professorn. Han är nästan på väg att kalla henne professor tills han inser vem det är han har framför sig. “ehum god dag Star” säger han sen och tittar lite nyfiket på bordet framför henne. Det var massor med redskap som han inte riktigt hade koll på vad de allihopa användes till men det skulle han säkert snart få reda på. Så länge sätter sig pojken ner på en plats ganska långt fram och väntar på att Star ska börja lektionen.

Mar 31 17:09:46 <Foxears>    Mathilda Thomson kliver in i klassrummet och får först syn på Star och hälsar direkt med ett glatt “Hej Star!” innan hon upptäcker Joseph. Det vänder sig lite i magen på Mathilda men hon går ändå fram och slår sig ner vid honom, fast besluten om att inte låta känslorna ta överhanden. “Hej Joseph”, säger hon och försöker låta lika glad som när hon hälsade på Star, något som lyckas ganska bra. Hon plockar upp böcker och anteckningsmaterial ur väskan och hoppas på att lektionen ska börja ganska snart så det inte behöver bli någon pinsam tystnad mellan henne och Joseph.

Mar 31 17:10:25 <Angfiel>    “Tja” hälsar Leoman O’Greys när han kommer in i klassrummet, Gryffindorslipsen på sned och allmänt ovårdad i övrigt. Men så känner han inte att han behöver bry sig så mycket när det handlar om att ha lektin med den här flummiga Star. Han sätter sig sen ner på en av platserna och med sig har han flickan som han flörtade med på förra spelade lektionen. Hon var rätt gullig och trodde nog att han var mer intresserad än vad han är.

Mar 31 17:12:43 <Traxy>    “På altaret här har jag en massa olika redskap. Någon som skulle vilja gissa vad man har dem till?” Det finns en bägare, en dubbeleggad kniv med svart skaft, en enkeleggad kniv med vitt skaft, en lertavla med ett pentagram, en trollstav och ett svärd. Lutad mot altaret står även en kvast.

Mar 31 17:14:01 <Elyene>    “hej Mathilda” hinner han svara innan professorn eller Star börjar lektionen. Då vänder han snabbt blicken fram mot henne och tittar på de olika redskapen.

Mar 31 17:14:52 <Angfiel>    Även om Leo nu skulle veta svaret finns det inte en chans att han skulle räcka upp handen för att svara på det där. Sen att han har en hel del snukiga tankar om mer än hälften av de där redskapen är ju en helt annan femma det.

Mar 31 17:15:07 <Foxears>    Mathilda betraktar föremålen och bannar sig själv för att inte läsa på före lektionen, det enda hon kunde säga nåt om var att man flög på kvasten, men hon antog att det var något annat som Star var ute efter.

Mar 31 17:17:13 <Traxy>    En flicka i Ravenclaw förklarar lika sakligt som om hon vore Hermione Granger att den svartskaftade kniven är minsann en athamé som används till att dra upp skyddscirklar och samla kraft under ritualer. Används nästan aldrig till att skära i något materiellt. Traditionen säger att den ska bäras intill kroppen. “Bra,” instämmer Star. “Svärdet har samma rituella syfte som athamén. representerar häxgruppens vilja och används alltså i gruppritualer. Den som håller i svärdet är ledaren för gruppen – prästen eller prästinnan.”

Mar 31 17:19:55 <Elyene>    Joseph koncentrerar sig på att anteckna så att han inte behöver tänka på så mycket annat. Pojken skriver ner det som känns viktigast eftersom han trots allt är rätt nogrann av sig.

Mar 31 17:21:23 <Angfiel>    Med andra ord så borde det vara han som hade det där svärdet, tänker Leo uppstudsigt fast han tycker det är en aning dumt att ha en kniv och inte offra något med den. Det behövde ju inte vara något viktigt djur utan någon dum råtta eller hare eller så. Nog för att det vore coolt att offra en hippogriff.

Mar 31 17:22:43 <Traxy>    Hon håller upp den vitskaftade kniven. “Det här är en bolline. Den är avsedd för beskärning av t.ex. örter, plantor och träd och att rista symboler i ljus. Bör vara vass och med vitt handtag för att skilja den astrala kroppen från växten. Får inte användas till att skära i kött.” Sedan håller hon upp nästa föremål. “Bägaren symboliserar t.ex. elementet vatten eller rening. Kan vara gjord av olika material, men häxor föredrar oftast en silverbägare. I bägaren förvaras vinet under ritualen.

Mar 31 17:22:46 <Foxears>    Mathilda skriver ner det som Star säger och emellan anteckningarna försöker hon måla av kniven, men eftersom hon inte har någon stor konstnärlig ådra när det kommer till att måla ser kniven på hennes bild rent ut sagt förjävlig ut.

Mar 31 17:23:58 <Elyene>    Den där såg lite halvt läskig ut men det tänker inte Joseph yttra högt det vore rena rama självmordet för hans sociala liv och han skulle väl bli kallad för tönt resterande del av hogwarts.

Mar 31 17:24:07 <Angfiel>    “Har de inget att offra kött med då?” häver Leo ur sig och flinar lite, att han inte har något emot tanken är nog ganska så uppenbart. Angfiel suckar däremot för hans mörka sidor börjar få allför stort utrymme och det är dumt att inte Phatt är med för då skulle han inte säga sådana saker.

Mar 31 17:24:57 <Foxears>    Mathilda måste medge att det här med ritualer lät ganska läskigt och obekvämt och hon kände inte att det var någonting som faktist passade in på hennes, om än inte så starka, kristna tro. Hon föredrog bara vanlig magi med trollstavarna och inte några konstiga ritualer, för henne lät det som man höll på att dyrka massa konstiga gudar.

Mar 31 17:26:29 <Traxy>    “Nä, för man offrar inte kött till Guden och Gudinnan,” säger Star tillrättavisande. “De föredrar liksom sina barn levande.” Nu håller ju Traxy på att göra om Naturmagilektionerna, så att det på FUTT-nivå blir mer inriktat nyhedniskt och på GET-nivå lite skojigt och mer naturnära, om en ganska New Age-igt. Den här lektionen kommer t.ex. i framtiden att handla om kraftdjur och inte om tråkiga ceremoniredskap.

Mar 31 17:27:52 <Elyene>    Joseph tyckte faktiskt att det lät rätt bra att höra att man inte offrade kött varken djur eller människokött för det var läskigt. Ändå tycker han att altl det som har att göra med ritualer var intressanta och riktigt spännande.

Mar 31 17:29:26 <Angfiel>    Nu tycker inte vare sig Angfiel eller Leo att det är tråkigt med cermoniredskap men klart att Leo blir lite besviken över att inte kunna få chans att lära sig om riktiga offer, att offra lite gröna blad är inget som han känner att han vill hålla på med direkt.

Mar 31 17:29:39 <Traxy>    “Altaret är en flat yta som endast används till magiskt arbete och får typ inte “besudlas”,” hon gör faktiskt luft-citattecken, “med något annat arbete. Allt från en stor flat sten till avancerade utkarvade bord. Den centrala delen av altaret bör vara pentagrammet, som används till välsignelser, invigning och beskydd. Gjord av koppar, lera, sten eller trä. Det är en platt bricka med en femuddig stjärna inristad.”

Mar 31 17:30:40 <Elyene>    Hade Joseph varit någon annan än den han är så hade han genast tänkt i ganska snuskiga tankar men det gör han inte nu utan pojken fortsätter lugnt att anteckna och lyssna på det Star berättar.

Mar 31 17:30:46 <Foxears>    Mathilda reflekterade inte så mycket över offrandet av kött, eller snarare avsaknaden av offrandet av kött. Det här var ungefär som religionslektionerna på mugglarskolan tyckte hon, och hon hade inte varit speciellt förtjust i religion. Hon var dock lite nyfiken på det här eftersom det inte var det vanliga med judendom och islam och sånt utan lite mer spännande än så.

Mar 31 17:38:03 <Angfiel>    Leo gäspar lite oengagerat och har återgått till att tyst flörta med flickan som han gillar men han tycker till och med det är en aning tråkigt. Det hade varit så mycket mer intressant med en vettigare lärare och med vettigare offerritualer som de kunde gå igenom faktisk.

Mar 31 17:39:38 <Traxy>    “Kvasten använder man om man vill rena området där man ska ha sin lilla ceremoni, va. Frågor eller så?” Hon lät väl inte jätteengagerad själv, men så var det inte hon som kommit på det här lektionsupplägget heller. Hon tänkte göra om det till nästa år, så att de fick lära sig något ordenlgit istället. “Annars kan ni gå,” föreslår hon.

Mar 31 17:42:45 <Elyene>    Joseph skakar på huvudet och ställde sig sen upp för att gå därifrån. I dörröppningen väntade han på Mathilda eftersom han kände att han behövde göra det annars kanske hon trodde att han var arg på henne eller något. Tjejer kunde vara bra konstiga ibland.

Mar 31 17:44:00 <Angfiel>    Leo tränger sig förbi den lilla Hufflepuffpojken och bryr sig inte ett dugg om att han kanske stöter till honom. Han vill bara därifrån dessutom så är han helt enkelt bäst och de andra borde flytta på sig när han ska gå förbi.

Mar 31 17:44:43 <Foxears>    Mathilda är inte långt efter Joseph ut i klassrummet. Visserligen hade hon blivit lite småsur om Joseph bara hade gått utan att säga hejdå, men han hade inga skyldigheter gämtemot henne tycker hon. Sånt skulle han ha till Cassandra. Hon ler i alla fall mot honom när hon hinner upp honom vid dörren.

%d bloggers like this: