KVF1c – Zaccheus

**** BEGIN LOGGING AT Thu Jul 17 12:17:45 2008

Jul 17 12:17:48 <Traxy|away>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Jul 17 12:22:29 <Zozzo>    Zaccheus var också på ganska bra humör idag, det var sol, varmt och snart lov och för en gång skull var hans tankar inte på en viss person. Han gick skrattandes ner till gräsplanen med sina vänner, det skulle nog bli en bra lektion.

Jul 17 12:23:17 <Traxy|away>    “Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar Orion när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått.

Jul 17 12:28:37 <Zozzo>    zacc ställde sig vid professorn och kyssnade samt nickade åt hans fråga. Den som inte förstod quidditch nu måste ju vara rena idioten, bokstavligt talat. Quidditch var ju inte en speciellt svår sport heller så.

Jul 17 12:29:43 <Traxy|away>    “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det. “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Har ni några favoritpositioner? Eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på?”

Jul 17 12:33:30 <Zozzo>    Zacc tittar runt och ingen sa något. “Jag vill spela slagman” säger han då och några fler säger vilka positioner de vill ha. Bara att få tillåtelsen att slå ner dumma gryffindårare, töntiga hufflare och malliga ravare från sina kvastar gjorde det ju lugnt till den bästa positionen.

Jul 17 12:35:12 <Traxy|away>    Det är precis därför som Agatha sökte till slagman en gång i tiden, och det var ett bra skäl om man gick i Slytherin. “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.”

Jul 17 12:40:01 <Zozzo>    Zacc går genast bort till platsen där slagmännen skulle stå. Han hoppades verkligen att han inte skulle bli tvingad till en annan position av att de var förmånga eller något sånt. sökare var bara fjolligt, vaktare med, han skulle kunna tänka sig att vara jagare, men slagman var ju ändå bäst.

Jul 17 12:40:40 <Traxy|away>    När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att börja.

Jul 17 12:48:47 <Zozzo>    Zacc tar upp ett slagträ och hoppar på på kvasten och flyger upp lite. Han följer en av dunkarna med blicken och slår sedan till den vid tillfälle rakt mot en tjej i gryffinor. den missar hårfint och han svär lite innan han flyger vidare för att utse nästa mål.

Jul 17 12:51:07 <Traxy|away>    Andra elever håller på att flyga runt och klämmer till dunkare i olika riktningar, flyger runt och spanar efter kvicken, kastar klonken mellan sig och försöker skjuta mot mål och liknande. De verkar ha ganska roligt i alla fall. En ettrig gryffindorflicka flyger fram och tacklar Zacch eftersom quidditch var en bra ursäkt att få puckla på slytherinare.

Jul 17 12:59:21 <Zozzo>    zacc blir genast lite ilsken när hon puttar till honom och flyger istället bort och slår till en dunkare i hennes riktning som träffar henne. Han ler nöjt och flyger vidare, flickan borde inte skadats speciellt mycket, inte för att han brytt sig speciellt om hon så fått typ hjärnskakning.

Jul 17 13:06:52 <Traxy|away>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Jul 17 13:13:44 <Zozzo>    zacc flyger till marken och lämnar in kvasten. Längre bort ser han gryffindor tjejen halta lite försiktigt, haha rätt åt henne. Han skyndar sig upp mot duscharna på ännu bättre humör än när han kom ner. Han tror ändå inte att han ska söka till quidditchlaget nästa år, men han får se, kanske.

Jul 17 13:17:10 <Traxy|away>    Orion samlar in alla kvastar igen så att eleverna kan skynda iväg in i duschen och sånt. Han vinkar åt de elever som glatt vinkar åt honom. Det var kanske inte så ofta som folk gjorde så, men han tyckte det var trevligt. Barn var ju faktiskt ganska trevliga små varelser!

%d