KVF1c – Elizabeth, Leon, Susan

**** BEGIN LOGGING AT Sun Sep 28 19:40:39 2008

Sep 28 19:46:12 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Sep 28 19:49:46 <redbull>    Till lektionen i kvastflygning kommer gryffindoraren Leon Goldstein. Han har sett fram emot kvastflygningen, vilket han gör tll varje gång det är, för det är ett av hans absoluta favoritämnen. Trollkarlshistoria och försvar i svartkonster tillhör också hans favoritämnen, och förvandlingskonst är inte så dumt heller. Men astronomi, nej usch det vill han inte tänka på… Leon ställer sig och väntar otåligt på att lektionen ska börja..

Sep 28 19:51:17 <wheevil>    Elizabeth Longstreet går med ett brett flin ned mot quidditchplanen. Kvastflygning råkar vara ett av de roligaste ämnena hon vet, och ett av de som hon är bäst på också. Hon hade sprungit en bit så därför är hennes skoluniform en aning i oordning, men det är inte farligare än att det snabbt går att rätta till. Det syns tydligt på den att hon går i gryffindor. Hon märker snabbt att de inte ska ha professor Pimley och hon blir därför lite besviken. Hon letar sig fram till Leon efter att ha hälsat på professorn. ”Hej Leon” säger hon med ett leende.

Sep 28 19:52:36 <Victor[borta]>    Susan Mountbatten är en annan elev som även hon går i gryffindor. Hon smpspringer lite över gräset för att ta sig i tid till lektionen, hon säller sig snabbt till den lilla gruppen av gryffindorelever som bildats och säger ett glatt hej till de flesta. Kvastflygning, fy så spännande det var. men ändå lite farligt. “Hej Leon och Elizabeth” säger hon glatt till de två och fortsätter “Visst är det Quidditch vi ska hålla på med idag? Det kommer bli så spännande.”

Sep 28 19:53:59 <Traxy>    “Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar Orion när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått.

Sep 28 19:58:15 <wheevil>    Elizabeth ler mot Susan och hälsar, men så börjar professorn prata, så hon hinner inte riktigt med att säga något mer. Hon nickar lite tyst, hon har lyckats förstå sig på quidditch, i stort sett i alla fall. Men så är det en sport också, och det gör det ännu mer intressant. Fast hon har aldrig prövat det själv, så det ska bli spännande att få pröva på det. Dessutom är det bra väder ute med.

Sep 28 19:59:04 <redbull>    Leon hälsar glatt på både Susan och Elizabeth. Att de ska hålla på med Quidditch idag är något av en överraskning för honom och därför ser han lite förvånad men samtidigt glad ut när när Susan nämner något om att det blir Quidditch idag på lektionen. “Jo jättekul” svarar han på hennes fråga och lyssnar sedan på vad professorn säger. Precis som Susan nyss nämnt så nämner professorn att de ska hålla på med just kvastflygning idag. Självklart förstår leon sig på quidditch eftersom han hört andra prata om det också har hans vänner förklarat lite närmare om det förstås…

Sep 28 20:00:34 <Victor[borta]>    Med tindrade ögon vänder Susan blicken mot den långe mannen med det slickade håret. Ja, det här skulle verkligen bli spännande. Hon nickar även när professorn ställer sin fråga. Självfallet kunde hon Quidditch. hon hade växt upp med det, och hon hade ju verkligen hejat på varenda match. Det var ju nästan ett tvång att heja. men det var kul att heja också, särskilt kul var det när laget vann. Då blev det ju fest i uppehållsrummet.

Sep 28 20:07:52 <Traxy>    Resten av eleverna nickar också eller mumlar instämmande. “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar den inte alls särskilt långe Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det.

Sep 28 20:18:15 <redbull>    Nej reglerna behövde professor Orion inte berätta för Leon eftersom han visste om dem. Han undrade lite för sig själv på vilken position han skulle få spela på. Kanske fick de turas om så de fick pröva alla olika positioner? Hur som helst var Leon ganska otålig nu och ville börja NU!!

Sep 28 20:18:52 <wheevil>    Kan de inte sätta igång med det riktiga nu istället för detta meningslösa? Hon ser menande blick på både Leon och Susan. Det här är tråkigt, och det för henne en aning otålig. De borde få komma igång genast. Det kanske kommer ännu mer tråkigt… som speciella säkerhetsregler eller något, bara för att de inte ska skada sig sedan. Det skulle vara väldigt typiskt. Så ser hon mot professorn och försöker verka väldigt intresserad, men det är hon förstås inte just nu.

Sep 28 20:21:56 <Victor[borta]>    Susan rycker lite på axlarna och tittar på de två hon stod med. Hon ville spelare jagare, för det verkade hemskt roligt. Att susa fram över banan med klonken i handen, sen att göra mål också. Eller ta poäng som det hette, det var ju det som var tjusningen med det hela. Säkare gillad hon också, men jagare var verkligen något Susan ville testa på.

Sep 28 20:22:52 <Traxy>    “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Ni kanske har någon favoritposition, eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på… I så fall är detta er lyckodag!” Lektionen skulle trots allt gå ut på att spela quidditch, vilket skulle bli så oerhört roligt att han knappt kan bärga sig. “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.”

Sep 28 20:25:08 <Victor[borta]>    Susan skuttar ivrigt över till den plats där jagarna skulle ställa sig, åh vad spännande det skulle bli. Det spritte i kroppen på henne. Ivrigt tittar hon runt på alla andra för att se vart de ställde sig någonstans. Hon hoppads hon skulle få leka jagare med någon hon kände. Det skulle bli roligt i sådana fall.

Sep 28 20:25:22 <wheevil>    Elizabeth som gärna vill pröva att spela vaktare går dit där de som ville pröva det skulle gå. Det verkar hemskt roligt. Men innan hon går det viskar hon ett lycka till åt Leon och Susan. Det här kan nog bli riktigt roligt. Tänk att få flyga där uppe och spela en riktig match. Det vore ännu bättre, men det här är tillräckligt roligt.

Sep 28 20:26:41 <redbull>    Äntligen händer det lite, tänker Leon och när han har lyssnat klart ställer han sig där slagmännen ska ställa sig. Självklart ska han spela slagman, för det tyckte han verkade allra roligast. Att stå i mål var inte heller så hemskt, inte att göra mål heller. Men slagman, det var som gjort för honom. Att slå bort dunkare från de i hans lag och försöka få dem att störa de i det andra laget..himmelriket! Ayy vara sökare tyckte han verkade väldigt tråkigt.

Sep 28 20:34:40 <Traxy>    När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att hoppa upp på kvastarna som ligger på marken, och börja spela quidditch.

Sep 28 20:40:42 <redbull>    Med ett glatt skutt hoppar Leon på kvasten efter det att han tagit för sig ett slagträ. Det här ska bli jätteroligt! Efter en stund har han fullt upp med att hålla koll på de två dunkarna, även om det självklart fanns andra som spelade slagman också. Leon ser några jagare från hans lag som verkar ha fått tag i bollen och flyger emot moståndarlaget. Han hoppas att de ska göra mål, men tyvärr hinner han inte se om det blev något mål eller ej för han får fullt upp med en jobbig dunkare som han råkar missa och får åka efter.

Sep 28 20:43:48 <wheevil>    Elizabeth tar tag i en kvast och sparkar sedan iväg. Hon flyger iväg till ena planhalvan och börjar åka fram och tillbaka där. Hon håller ögonen öppna efter eventuella jagare som kan ha klonken. Det är en aning jobbigt att hålla kolla på alla som rör sig runt på planen, men det är också väldigt kul. Eftersom hon inte får vara still så börjar hon cirkulera kring ringarna lite.

Sep 28 20:47:41 <Victor[borta]>    Susan hade hamnat i Elizabeths lag, vilket var roligt för de gick ju i samma elevhem. Hon fattar tag i en kvast, sparkar upp luften och hon och de andra jagarna håller sig i en ring, och väntar på rät chans. Sen sätter det andra laget fart, klonken flyger mellan spelarna och Susan och de andra i hennes lag susar efter den röda bollen. De var lite tafatta med det hela, men en i hennes lag fångar klonken mellan en passning bland moståndarlaget. Susan följer tätt efter medan de närmare sig målringarna.

Sep 28 20:55:53 <Traxy>    “Strålande! Bra jobbat! Fortsätt så!” och liknande små uppmuntrande utrop kommer Orion med titt som tätt för att muntra upp eleverna som flyger omkring. “Strålande passning!”

Sep 28 21:00:07 <redbull>    Leon ler förnöjt för sig själv varje gång han hör Orion ropa något uppmuntrande till de som spelar just som slagmän, det kunde ju vara till honom. Det var faktiskt roligare att spela slagman än han hade trott. Kanske skulle han söka till gryffindorlaget sedan när han började tvåan och försöka komma in som slagman, tänker Leon samtidigt som han skjuter en skruvad dunkare mot en av jagarna i motståndarlaget…

Sep 28 21:02:31 <wheevil>    Eftersom Susan och de till en början har klonken har hon inte mycket annat att göra än att sväva utanför målområdet och hålla koll på den. Det pirrar lite i magen på henne, tänk om hon missar den och motståndarna gör mål? Det får hon inte låta ske, verkligen inte. Det skulle vara väldigt pinsamt om det hände. Ganska spänt ser hon hur klonken passas mellan jagarna och ibland hur dunkarna far fram och tillbaka.

Sep 28 21:04:31 <Traxy>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen för att få lite ordning i kaoset igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Sep 28 21:07:44 <wheevil>    Elizabeth tycker att det är tråkigt att det har gått så snabbt och hon vill gärna spela lite mer. Att spela i gryffindors lag skulle hon verkligen vilja göra, så hon ska nog testa att försöka komma med i laget. Lite besviket landar hon på marken och lägger tillbaka kvasten där hon hade hämtat den och går sedan vidare till nästa lektion på dagen.

Sep 28 21:09:37 <redbull>    Leon tycker att de får sluta alldeles för snabbt. Det kändes som om de knappt hade börjat! Han flög iaf ner till marken och lämnade ifrån sig både kvasten och slagträet. Det där med att de skulle prata med ens quidditchkaptener om de ville vara med i gryffindors quidditchlag tog Leon allvarligt och började redan planera hur han skulle lägga upp det.  De fem poängen gör Leon jätteglad. Mer poäng till gryffindor! Det kunde de allt behöva, eftersom de låg sist i elevhemscupen. Självklart var det ju andra elever från ett annat elevhem med på lektionen som också fick poäng, men poäng var som sagt poäng.

Sep 28 21:11:59 <Victor[borta]>    Susan landar lätt på marken och lämnar kvasten. Hon säller sig till gryffindorflickorna och börjar prata diverse saker som småflickor kunde tänkas diskutera. Kanske var det en lärare som uppfört sig underligt. Eller att någon sjua så extremt bra ut. Iaf hörs det massa småfnissningar och allt möjligt där de går.

%d bloggers like this: