KVF1b – Zaccheus

**** BEGIN LOGGING AT Thu Jul 17 10:55:02 2008

Jul 17 10:55:51 <Traxy|away>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag, trots att vädret inte är något trevligt. Det är gråmulet och duggregnar, så han har en regnrock över sin gula tweedkostym. En grönrutig regnrock, med en matchande grönrutig Sherlock Holmes-hatt över det där bakåtslickade håret. Det skulle ändå bli en trevlig dag, trots vädret. Det var ju aldrig dåligt väder, trots allt, bara dåliga kläder.

Jul 17 11:03:36 <Zozzo>    Zaccheus brendan-Synclair kommer ner till gräsmattan tillsammans med sina vänner. Han är inte alls på lika bra humör som professorn utan snarare raka motsatsen. Han hatade den här tiden på året då det bara regnade hela tiden, han var så trött på regn nu. Även om det bara duggade lite idag betydde det ändå att man blev blöt. På sig har han självklart skoluniformen och håret blir bara mer och mer platt, även om det går långsamt.  Han var inte på humör för att flyga idag.

Jul 17 11:08:46 <Traxy|away>    “Välkomna!” hälsar flyginstruktören hurtigt. “Låt inte regnet fördystra våra sinnen, eller vad säger ni? Inte då!” Han lyfter upp sin kvast ifrån marken och ber eleverna att göra likadant där de står… eftersom de står bredvid kvastarna som finns utlagda sådär snyggt och prydligt på gräsmattan. “Som uppvärmning idag tänkte jag att vi skulle göra en liten lek. Håller inom synhåll för mig och när jag säger att ni ska flyga iväg och ta på en sak, så gör ni det. Säger jag ‘ta på sten’ så flyger ni fram till en sten och tar på den.” Det var inget svårt alls… Nästan lite som Under hökens alla vingar, fast utan jage. “Om alla har sparkat ifrån så kan vi börja.” Orion grenslar sin egen kvast och sparkar ifrån han också. “Ta på rött!” Gryffindorelever kunde ta på sin skoluniform, vilket ju egentligen andra kan göra också, eller så kan de ta på de lysande rönnbären på ett träd som växer en bit bort.

Jul 17 11:14:31 <Zozzo>    zacc tar upp sin kvast lite segt, han gränslar den och sparkar ifrån så han svävar någon meter över marken bara. Han lyssnar på instruktionerna och flyger lite högre upp. Zacc skulle aldrig åka och ta på någon gryffindor elev utan letar snabbt upp något annat rött i närheten och flyger bort mot rönnbären och väntar på nästa sak.

Jul 17 11:14:59 <Traxy|away>    “Ta på sten!” är nästa sak de blir uppmuntrade att göra, och med tanke på att hela Hogwarts är byggt utav sten, och det är byggnader överallt i närheten så lär det inte vara svårt alls som sagt… Det var bara en uppvärmning det här ändå, ju.

Jul 17 11:18:11 <Zozzo>    Zacc flyger bort mot närmaste sten så snabbt som möjligt. Det här var ju inte speciellt svårt. Han torkar bort några vatten droppar från pannan, nu när han flyger blir han snabbare blöt än vad han skulle blivit på marken, vilket också är en av anledningarna att han nästan skulle föredra ett teoripass just nu, men bara nästan.

Jul 17 11:20:54 <Traxy|away>    Eftersom de är högst tio meter ifrån närmsta skolbyggnad är det inte direkt långt för någon att flyga för att få tag i sten. “Ta på grönt!” säger han sedan, och då finns det ju många alternativ – gräsmattan, närmsta träd, Slytherinuniformer… Det var i alla fall sista saken de skulle göra, för sedan skulle de gå över till något annat istället.

Jul 17 11:37:01 <Zozzo>    Zacc stannar kvar i luften, han hade ju grönt på sig och behövde därför inte flyga någon stans. Han flyger ändå lite närmare professorn, det var ju lika bra, då var han ju närmare till nästa grej om de nu blir några fler sånna, Zozzo vet ju att det inte blir med zacc vet ju inte.

Jul 17 11:38:43 <Traxy|away>    “Då kan ni samla ihop er igen här framme!” förkunnar Orion när eleverna mer eller mindre framgångsrikt har rört vid något. En bit längre bort hänger ett nät mitt i luften och instruktören har tagit fram en svartvit boll. “Vi ska pröva på att spela Swivenhodge idag! Det är en primitiv sport som uppfanns i Hertfordshire. Ursprungligen satt man bak och fram på sina kvastar och använde borständen till att slå en boll över en häck. Lagen stod på vardera sidan av häcken och slog över bollen igen. När bollen landade på motståndarlagets planhalva, dvs på marken, så fick man poäng. Det lag som först nådde upp till 50 poäng vann. Att ta på bollen med handen ger det andra laget ett poäng direkt. Sporten utövas än idag i England men den är inte vidare populär, tyvärr.” Efter det går han och delar in alla elever i två lag.

Jul 17 11:43:04 <Zozzo>    Zacc har bara hörttalas om sporten innan, han brydde sig inte så jätte mycket om den liksom. När han blev indelad placerade han sig på sin sida av häcken och väntade på att de skulle börja. Det här kanske kunde bli kul.

Jul 17 11:46:18 <Traxy|away>    Orion kastar upp bollen i luften så att eleverna kan börja spela någon gång. Han har en visselpipa som han blåser i också för att signalera att matchen har börjat.

Jul 17 11:49:37 <Zozzo>    Zacc följer bollen med blicken när en från det andra laget smäller till den med sin kvast. En gryffindor kille från hans eget lag smäller över bollen till den andra sidan igen. De håller på så ett tag tills en av tjejerna i zaccs lag missar bollen och snurrar runt några varv, zacc himlar bara med ögonen. en sån idiot.

Jul 17 12:00:27 <Traxy|away>    De håller på och spelar i större delen av en timme eller så, tills eleverna verkar ganska så uttröttade. Då blåser läraren äntligen i visselpipan och tecknar åt eleverna att flyga ner till marken igen och lägga ifrån sig kvastarna. “Jättebra jobbat! Fem poäng var! Iväg till duscharna nu.” Inte bara för att de jobbat hårt och var svettiga, utan för att duscharna skulle värma upp deras regnblöta kroppar som förmodligen var ganska kyliga vid det här laget.

Jul 17 12:11:48 <Zozzo>    zacc fortsätter att spela och får till några riktigt bra träffar innan professorn blåser av och säger att de kan gå och duscha. Han landar mjuk till marken och går av kvasten och går sedan upp mot duscharna gladare än vad han var när han gick ner.

%d bloggers like this: