KVF1b – Amadeus, Astyanax, Nichola

**** BEGIN LOGGING AT Wed Jun 18 15:16:36 2008

Jun 18 15:44:58 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag, trots att vädret inte är något trevligt. Det är gråmulet och duggregnar, så han har en regnrock över sin gula tweedkostym. En grönrutig regnrock, med en matchande grönrutig Sherlock Holmes-hatt över det där bakåtslickade håret. Det skulle ändå bli en trevlig dag, trots vädret. Det var ju aldrig dåligt väder, trots allt, bara dåliga kläder.

Jun 18 15:52:36 <Caileh>    Nichola Hill dyker upp, prydligt klädd i sin skoluniform som vanligt fast med en regnjacka över, och hon ställer sig en bit ifrån läraren. Hon orkar inte muttra fram någon hälsning utan betraktar bara marken med ganska dyster uppsyn. Inte för att hon har så mycket emot ämnet i sig men det är inte så att hon gillar det heller, och att vara ute i regnet är hemskt. Hon drömmer sig bort och ser framför sig sin varma torra säng  framför sig sin varma torra säng och sig själv liggandes på sängen med en bok i händerna.

Jun 18 15:54:06 <hollidayjunction>    Astyanax håller inte med om att det är en trevlig dag. Det är en fullkomligt vidrig dag, och det finns visst dåligt väder, det är bara äckel-dumkäcka personer som tror att det bara finns dåliga kläder, och de borde brinna i mugglarhelvetet. Just det! Inte ens riktiga magikerhelvetet, så hemska är de! Astyanax tycker att kvastflygning är ganska okej, så länge Pimley ger honom poäng, så därför blir han rätt besviken över att de har någon annan. Trots regnet lyckas hans mörkbruna hår ändå se perfekt ut, så HA!

Jun 18 16:11:12 <Kyashi>    Några Slytherinpojkar kommer ner till platsen lektionen ska hållas. De pratar livligt när de går, men Amadeus Acton-Aldwych lyckas ändå hälsa på professorn när de kommer fram. Eftersom lektionen ju inte börjat än så kan inte professorn klaga på att de pratar, så diskusionen fortsätter pojkarna emellan.

Jun 18 16:25:17 <Traxy>    “Välkomna!” hälsar flyginstruktören hurtigt. “Låt inte regnet fördystra våra sinnen, eller vad säger ni? Inte då!” Han lyfter upp sin kvast ifrån marken och ber eleverna att göra likadant där de står… eftersom de står bredvid kvastarna som finns utlagda sådär snyggt och prydligt på gräsmattan. “Som uppvärmning idag tänkte jag att vi skulle göra en liten lek. Håller inom synhåll för mig och när jag säger att ni ska flyga iväg och ta på en sak, så gör ni det. Säger jag ‘ta på sten’ så flyger ni fram till en sten och tar på den. Ni kan sätta igång!” Det var inget svårt alls… Nästan lite som Under hökens alla vingar, fast utan jage.

Jun 18 16:30:44 <Caileh>    Nici blir lite nervös när Amadeus och hans gäng dyker upp, men försöker att inte titta mot dem, för om hon inte ser dem existerar de ju inte. Eftersom de väl gissningsvis har ”läst” flygning ett tag nu så får den bleka flickan upp kvasten snabbt och när hon sitter på den betraktar hon professorn, egentligen fattar hon inte riktigt men hon skulle aldrig göra sig till åtlöje inför alla genom att säga det och dessutom förstår hon nog sedan när det väl börjat, då hon kan kolla på vad de andra gör.

Jun 18 16:31:05 <hollidayjunction>    “Det här är en gräsmatta, professorn”, upplyser Astyanax kort och undrar om de skall gräva efter sten i så fall. Visst fattar han att människan säger andra saker, men sten var faktiskt ett mindre intelligent exempel. I vilket fall som helst sätter han sig på en kvast och sparkar ifrån, så att de kan börja någon gång.

Jun 18 16:36:11 <Traxy>    “Strålande iakttagelseförmåga,” svarar läraren vänligt. Han var inte särskilt bakom flötet vad gällde exemplet alls. De stod på en gräsmatta bredvid ett stort jäkla slott som var byggt av – just det – sten. Med andra ord skulle det inte vara svårt att hitta en sten inom hans synfält. “Om alla har sparkat ifrån så kan vi börja.” Orion grenslar sin egen kvast och sparkar ifrån han också. “Ta på rött!” Gryffindorelever kunde ta på sin skoluniform, vilket ju egentligen andra kan göra också, eller så kan de ta på de lysande rönnbären på ett träd som växer en bit bort.

Jun 18 16:39:11 <Kyashi>    Amadeus kastar en blick på Nici efter att pojkarnas diskusion har tystnat. När professorn sedan börjar prata så lyssnar han självklart, men när Astyanax säger sin inte så strålande kommentar himlar han lite med ögonen, för han hade allt fattat att de fick flyga en bit bort. Han sparkar ifrån från marken och gör sig beredd att flyga iväg, och är snabbt iväg när professorn säger vad de ska ta på. Rönnen är snart inom räckhåll och Amadeus rycker av några bär för att slippa behöva stå still på stället.

Jun 18 16:43:13 <Caileh>    Jaha. Nu går det upp för Nici vad leken handlar om och det stör henne lite att de andra kom på det innan henne, hon ska ju faktiskt föreställa vara smart men ibland känner hon sig inte så värst smart. Kvickt försöker hon i alla fall ta sig till rönnbären för att inte visa sig helsämst på allt, men det är läskigt att flyga fort så hon saktar ner lite. Men så småningom snuddar hon i alla fall vid bären och funderar på om det räknas som mycket eller lite rönnbär i år, det sägs ju visa hur vintern kommer bli.

Jun 18 17:03:18 <hollidayjunction>    Astyanax noterar att det är en Gryffindorelev i närheten, så han flyger snabbt fram till henne och tar tag i hennes slips, fast ser till att inte strypa henne eller något. Svintråkigt är vad det är. Han vill göra något riktigt, men är väl så illa tvungen att delta i lekar han inte tycker om.

Jun 18 17:05:14 <Traxy>    “Ta på sten!” är nästa sak de blir uppmuntrade att göra, och med tanke på att hela Hogwarts är byggt utav sten, och det är byggnader överallt i närheten så lär det inte vara svårt alls som sagt… Det var bara en uppvärmning det här ändå, ju.

Jun 18 17:10:13 <Caileh>    Nici orkar inte försöka vända kvasten snabbt utan sätter kurs på närmsta stenbyggnad i rätt riktning, men så kommer hon på att hon har en sten av en stensort hon aldrig kommer ihåg namnet på runt halsen, så hon ler lätt och tänker sakta in för att kunna röra vid den, men så kommer hon på att det nog är jobbigt, hon måste få upp regnjackan, så till slutet så blir det ändå så att hon rör vid ett hus vars syfte hon inte har någon aning om. Den här leken var inte så tokig ändå tycker hon, kul kanske den inte är men de behöver inte vara i lag och samarbeta eller något sådant outhärdligt.

Jun 18 17:11:28 <hollidayjunction>    Orka flyga bort hela vägen till skolan, och det är mest för att läraren gör så för att jävlas som Astyanax väljer att inte leta reda på någon sten, för hela grejen är bara löjlig. Istället flyger han lite påe egen hand, för vem vill hålla på och flyga fram och tillbaka? Det är mycket bättre att öva på vettiga grejor, som att flyga sicksack till exempel, så han roar sig med det istället för att tönta omkring. Astyanax är faktiskt duktig på att flyga, men är inte motiverad nog för att fortsätta med den dumma leken.

Jun 18 17:17:05 <Kyashi>    Amadeus sätter fart på kvasten igen, mot närmsta byggnad eller sten som fanns i synhåll. En stor sten, som elever nog brukar använda till att sitta på, får han syn på och dyker därför ner mot den och nuddar den innan han snabbt vänder kvasten uppåt igen för att inte krocka med stenen eller marken. Dykningen neråt var ju inte så jättesnabb, så det var inte särskilt svårt att vända upp kvasten. Amadeus flyger iväg mot professorn för att höra bättre vad han säger, och gör sig ännu en gång redo att sätta iväg. Regnet som kommer nerför himlen tycker han bara är skönt, men tyvärr så gör det ju sikten lite sämre.

Jun 18 17:18:35 <Traxy>    Eftersom de är högst tio meter ifrån närmsta skolbyggnad är det inte direkt långt för någon att flyga för att få tag i sten. “Ta på grönt!” säger han sedan, och då finns det ju många alternativ – gräsmattan, närmsta träd, Slytherinuniformer… Det var i alla fall sista saken de skulle göra, för sedan skulle de gå över till något annat istället.

Jun 18 17:21:05 <Caileh>    Nici skulle verkligen inte vilja komma i närheten av slytherinare, faktum är att bara färgen grön har blivit något negativt för henne, så hon flyger tillbaka till rönnarna som nästan börjar kännas som gamla goa vänner nu, och rör vid dem igen. Tyvärr ser hon sig inte riktigt för och en gren rispar hennes haka lite men det var i alla fall inte i ögat och det gjorde inte så ont. Nici vet ju inte att det var det sista utan väntar på vad nästa sak kan vara, spanar sig redan runt för att se vad som finns i närheten egentligen.

Jun 18 17:24:21 <Kyashi>    Eftersom Amadeus gillar att flyga omkring, så väljer han inte att ta på sin uniform, utan är på väg mot rönnen igen när han ser att Nici också är på väg det, så istället dyker han neråt och drar handen i det blöta gräset innan han ännu en gång åker upp i luften. Även han gör sig beredd för nästa grej, eftersom han ju inte vet att det var den sista.

Jun 18 17:25:57 <hollidayjunction>    Astyanax övar dykningar istället, för det är mycket bättre, fast han hinner väl inte sådär jättemånga, fast det är bättre än inga alls. Han saknar sin kvast han har hemma, för den är mycket bättre än de hemska skolkvastarna. Den här drar lite åt vänster, och det är inte alls bra eftersom det blir jobbigare att styra och efter ett tag kommer han att bli trött av att styra tillbaka den hela tiden.

Jun 24 15:23:52 <Traxy|away>    “Då kan ni samla ihop er igen här framme!” förkunnar Orion när eleverna mer eller mindre framgångsrikt har rört vid något. “Jag tänkte att ni skulle få välja vad ni vill ägna resten av lektionstiden åt. Är ni nyfikna på stafettflygning, Swivenhodge eller Drakboll?” Det faller honom inte rikigt in att de mugglarfödda eleverna förmodligen inte har en aning om vad de tre lekarna eller sporterna gick ut på, och kanske inte alla magikerbarn heller.

Jun 24 15:29:43 <Caileh>    Nici lyckas styra kvastkäppen sin till rätt plats och ser undrandes på professorn, hon har ingen aning om vad något av det är. Fast swivenhodge lät ju klart intressantast, stafett låter smo nåt man måste vara många på och drakboll låter farligt. Men hon vet ju inte vad som är bäst så hon rycker bara på axlarna och sveper blicken över sina klass”kamrater” för hon är nyfiken på vad de vill att det ska bli. Även om hon vetat vad hon vill så hade hon nog inte försökt göra något för att det skulle bli så, hon skulle aldrig kunna göra sin röst hörd i en sådan här stor skara folk.

Jun 24 15:30:52 <hollidayjunction>    “Stafettflygning!” skyndar sig Astyanax att ropa, för det är helt klart det enda rätta. Resten verkar ju fruktansvärt och hur töntigt som helst. Drakboll liksom, så totalt lamt namn. Med en arrogant min gör han en någorlunda snygg inbromsning och ser nöjd ut över att flyga såpass bra som han faktiskt gör.

Jun 24 16:02:31 <Kyashi>    Amadeus åker snabbt mot där de ska samlas och bromsar in i ringen eller vad de nu står i. Att få välja tycker Amadeus om, för vem vill bli tvingad att göra nåt som man inte alls vill liksom? Av de lekar de får välja mellan så låter Stafettlöpning roligast. Men då måste man ju vara i lag, och då kanske man hamna med någon idiot som inte kan flyga. Men det var fortfarande bättre än de andra så även Amadeus ropar “Stafettflygning!” fast är noga med att inte få det i kör med atrox för då kanske nån skulle tro att det var meningen.

Jun 24 16:05:09 <Traxy|away>    “Stafettflygning får det bli!” bestämmer han sig när eleverna verkade någorlunda eniga. Åtminstone var det en av uppgifterna som fick flest röster.

Jun 24 16:10:56 <Caileh>    Återigen rycker Nici på axlarna eftersom det hela inte spelar så stor roll för flickan. Hon hoppas att professorn ska berätta vad det här går ut på för annars kommer hon känna sig väldigt dum när de ska börja, för alla andra vet säkert, alla förutom hon. Det verkar alltid vara så bara för att hon är mugglarfödd, åh vad hon önskar att hon inte varit det.

Jun 24 16:19:54 <Kyashi>    Amadeus ler lite när han hör att han fått som han vill, det gilar han. Att få som man vill alltså. Han är rätt van vid det förstås, så om han inte fått det så skulle han nog inte blivit på så bra humör. Nu är det bara att hoppas att det är några roliga staffetter de ska få göra. Något med mycket fart helst, för han gillar att åka fort. Och gärna något som kan få Hill att skämma ut sig.

Jun 24 16:48:02 <hollidayjunction>    Astyanax gäspar och önskar att lektionen kan ta slut, så han svävar bara och försöekr undvika att störta i marken av tristess. Bara det inte blir något som har med bollar att göra, för då kommer han att avlida och maska så att hans lag förlorar.

Jun 24 17:02:05 <Traxy>    Orion går och delar in alla elever i två lag och pekar mot ett par hinkar som svävar en bit bort uppe i luften. De är förakrade i marken med rep. Han ger lagen varsin hink och pekar mot en regntunna och förklarar att första uppgiften är att fylla hinken med vatten ifrån tunnan, flyga upp till den större hinken i luften, tömma den mindre hinken, flyga tillbaka och lämna den till nästa och det lag som först får sin stora hink att falla till marken vinner.

Aug 04 16:21:39 <Traxy>    “Då kan ni samla ihop er igen här framme!” förkunnar Orion när eleverna mer eller mindre framgångsrikt har rört vid något. En bit längre bort hänger ett nät mitt i luften och instruktören har tagit fram en svartvit boll. “Vi ska pröva på att spela Swivenhodge idag! Det är en primitiv sport som uppfanns i Hertfordshire. Ursprungligen satt man bak och fram på sina kvastar och använde borständen till att slå en boll över en häck. Lagen stod på vardera sidan av häcken och slog över bollen igen. När bollen landade på motståndarlagets planhalva, dvs på marken, så fick man poäng. Det lag som först nådde upp till 50 poäng vann. Att ta på bollen med handen ger det andra laget ett poäng direkt. Sporten utövas än idag i England men den är inte vidare populär, tyvärr.” Efter det går han och delar in alla elever i två lag.

Aug 04 16:26:17 <Kyashi>    Amadeus flyger fram till professorn precis som resten av eleverna. Vad skulle de få göra nu tro? Amadeus hoppas att det är något roligt. Han blir därför lite besviken när han hör vad de ska göra. Swivenhodge, han hade hört talas om det någongång. Han kom inte ihåg när, men han vet att det hade låtit rätt löjligt. Fast även om det är löjligt så kan det ju faktiskt vara roligt? Amadeus bestämmer sig trots allt att försöka, om det är tråkigt så kan man ju alltid förstöra för laget eller lämna planen.

Aug 04 16:30:34 <Traxy>    Orion kastar upp bollen i luften så att eleverna kan börja spela någon gång. Han har en visselpipa som han blåser i också för att signalera att matchen har börjat. En gryffindorflicka kommer genast och klämmer till bollen med kvastborsten, så att bollen kan passera till nästa person.

Aug 04 16:38:04 <Kyashi>    Amadeus är uppe i luften, med kvasten bakochfram vilket känns rätt obekvämt. Men han försöker ändå att styra så gott han kan, och skjuter iväg flera bollar till motståndarnas sida. Tyvärr så är några där rätt skickliga, så de hinner fånga bollarna. Men Amadeus ger inte upp utan är snabb med att slå till bollen när den kommer vinande i luften rakt mot honom. Han lyckas få till ett rätt bra skott, och det får gryffindorpojken som ska ta den

Aug 04 16:38:55 <Kyashi>    rätt bra skott, och det får gryffindorpojken som ska ta den att missa så att den åker i marken. Yes! Amadeus ler triumferande när hans lagkamrater utbrister i glada rop.

Aug 04 16:45:58 <Traxy>    De håller på och spelar i större delen av en timme eller så, tills eleverna verkar ganska så uttröttade. Då blåser läraren äntligen i visselpipan och tecknar åt eleverna att flyga ner till marken igen och lägga ifrån sig kvastarna. “Jättebra jobbat! Fem poäng var! Iväg till duscharna nu.” Inte bara för att de jobbat hårt och var svettiga, utan för att duscharna skulle värma upp deras regnblöta kroppar som förmodligen var ganska kyliga vid det här laget.

Aug 04 16:50:18 <Kyashi>    Amadeus tycker mer och mer om den här sporten. Visst, den kanske är lite löjlig, men kul är den i alla fall. Han lyckas få till fler bra skott, och några av dem hamnar på marken så att hans lag får poäng. Amadeus är rätt slut när professorn blåser i sin visselpipa. Amadeus landar lätt och så snart de får så tar han sig iväg till duscharna för att värma sig lite efter att ha frusit i regnet i vad som känns som en evighet.

**** ENDING LOGGING AT Mon Aug 04 16:52:25 2008

%d bloggers like this: