LAT303 – Anthony, Emelie, Martin, Rebekah

**** BEGIN LOGGING AT Sun Jan 16 17:55:06 2011

18:01:22 <Foxears>    Det är en tidig morgon mitt i veckan. Eleverna bör vid det här laget börja röra sig från frukosten för att komma i tid till första lektionen för dagen. Någon som inte har befunnit sig i stora salen för frukost är professor Eisenhower som just har vaknat upp i en fåtölj i lärarrummet med en bok i knäet. Det var inte första gången der här hände, hon brukade allt för ofta sitta uppe nätter långa och läsa, och gärna ville hennes kropp somna mitt i en intressant mening. Hon reser sig upp och rättar till kläderna efter att en snabb blick på klockan bekräftar att hon har bråttom. Hon häller upp en kopp te till sig som hon låter svalna en stund samtidigt som hon smiter in på damernas för att rätta till sitt hår. Det kunde inte bli perfekt, men det behövde heller inte se ut som en risbuske. När hon har hällt i sig teet lämnar hon rummet med sin bok och ett äpple som hon äter i farten. Hon är sju minuters snabb gång från lärosalen, men det är två minuter tills lektionen börjar.

18:08:56 <vispgradde>    Med ett tomt, uttryckslöst ansikte och skoluniformen ganska slafsigt på sig går Anthony Damant i en korridor. Han är på väg till sin första lektion för dagen, och denna lektion är Latin. Skulle han vara helt ärlig så var det inte lika intressant som han hade hoppats, men han skulle inte klaga. Hellre det än något supertråkigt som skötsel och vård av magiska djur. Vem skulle vilja röra en sådan där äcklig sak ens med handskar? När professorn kommer för att öppna dörren till lektionssalen har Anthony satt sig ned vid den för att läsa i läroboken. Ravenclaware som han var tyckte han att det var viktigt att vara väl påläst innan lektionen påbörjat. Fast han gjorde inte så mycket annat än plugga under sin fritid. Speciellt nu när han gjort slut med sin flickvän. Sin flickvän från ettan. Att de ens lyckats hålla ihop så länge var ett mirakel. Det hade han inte förstått när han var yngre, men han förstod det nu. “God dag professorn” säger han, och kväver en gäspning med sin högerhand.

18:11:56 <Traxy>    Martin MacCannon har inga flickvänner och har aldrig haft. Tjejer är läskiga saker och den här nördiga Ravenclawaren förstår sig inte på saker som inte går att studera under lupp, ungefär. Han är irländare från östkusten, hans pappa är glasblåsare och hans storebror spelar quidditch och det är inte riktigt lika intressant som att studera saker under lupp, men i alla fall. Det kanske kan hindra honom från att bli spöad av folk som stör sig på hans glasögon, eller liknande. Han står utanför klassrummet och väntar på att lärarinnan ska dyka upp och hoppas att hon inte kommer att komma för sent, för då kommer de ju inte hinna lära sig lika mycket som om hon kom i tid!

18:29:24 <Praktikanten>    Att det är tidigt på morgonen bekommer inte Emilie Buffet särskilt mycket, hon är utvilad och ser fram emot att ha latin, ett av hennes favoritämnen. Hon skuttar bort mot klassrummet nynnandes på Rachmaninovs 37:e opus, då hon spelat piano i nästan åtta år är det inget problem att handskas med svåra verk av stora kompositörer. När hon kommer fram till klassrummet går hon in genom den öppna dörren och hälsar på professorn, eller så står hon kvar och väntar tålmodigt på att bli insläppt.

18:30:50 <Elyene>    Rebekah Brendan-Synclair står för sig själv utanför dörren till klassrummet och inväntar att professorn ska anlända. Hon är inte själv för det är andra elever på plats men flickan från Slytherin står för sig själv och vill helst inte beblanda sig med övriga. Faktum var att hon kände sig riktigt ensam och övergiven eftersom hennes kusin inte läste ämnet. Hennes långa mörka hår är flätat i en sned fläta som hänger ner över ena axeln och den längre luggen hålls tillbaka av ett hårspänne. Pojkvänner hade absolut inte intresserat henne, mest för att det helt enkelt inte fanns någon som levde upp till hennes krav och hon hade höga krav. Fast hon hade sett flickor i de högre årskurserna få killar att göra saker åt dem genom att fladdra lite med ögonlocken eller pilla med sitt hår. Hon hade funnit detta faschinerande och det var något som hon faktiskt skulle vilja testa. Fast det måste vara på rätt person hon testade och hon ville nog se till att ha bättre koll innan hon gjorde något. När professorn kommer skyndandes så går hon in efter professon och hälsar artigt på henne. “God dag professor Eisenhower” hälsar hon och slår sig ner vid en ledig plats utan att lägga märke till vem hon hamnar bredvid.

18:42:39 <Foxears>    Leanna komme fram till klassrummsdörren fem minuter efter att lektionen skulle ha börjat, så eleverna borda ha undrat lite vid det här laget, men sedan så hände det också tillräckligt ofta för att de inte skulle vara helt förvånade. Hon låser upp klassrumsdörren och släpper in eleverna. “Skynda er in och sätt er ner så kan vi komma igång direkt”, säger hon och väntar tills sista eleven har kommit innan hon själv går in. “Vi ska idag börja med att kolla på böjningar av verb”, berättar hon, och det är i princip det enda de kommer hinna med idag. Andra deklinationen maskulinum fick hon ge dem i läxa, men det var redan planerat.

18:59:20 <Traxy>    Martin skiner upp när lärarinnan kommer gåendes. Lärarinnor är inte läskiga, för de är ju lärarinnor. De går att hantera utan att man behöver fundera alltför mycket över saker som tjejbaciller och liknande, för trots att han vet att det inte finns tjejbaciller så är tjejer ändå läskiga saker. Att böja verb är han mer bekväm med, så när han satt sig ned på en ledig plats tar han fram skrivdon, pergament och lärobok och gör sig redo att göra anteckningar och böja verb och liknande.

19:01:08 <Praktikanten>    Emilie hälsar på professorn när hon anländer, sen. Det är kanske inget vidare bra intryck att ge, men professor Eisenhower är snäll och Emilie har vant sig vid att man får fem minuters längre rast numera. Hon skyndar fram till en bänk långt fram, slätar till sin Hufflepuff-slips och plockar fra allt det som är nödvändigt inför lektionen. Här ska språkas!

19:01:47 <vispgradde>    Anthony blir inte särskilt förvånad när han märker att lärarinnan var sen. Hon hade tendens att vara det. Det gör honom irriterad. Om de som elever behövde passa tiden, varför skulle inte hon behöva göra det? Denna irritation försvinner dock lika snabbt när han får reda på vad de ska göra. Ganska så logiskt med tanke på att de alldeles nyss hade börjat lite lätt med verb.

19:36:27 <Elyene>    Rebekah är inte helt säker på att hon gillar det där med grammatik. Däremot gillar hon faktiskt latin, lite förvånande faktiskt. Men att behöva lära sig alla andra saker bakom alla ord. Hur ska hon hålla koll på hur man ska kunna böja allting? Alla engelska ord visste hon hur hon skulle använda men hur skulle hon kunna lära sig att böja latin. Och behövde hon verkligen börja orden? Hon bröjade bli tveksam till om latin var rätt för henne. Latin var faktiskt bra att kunna till trollformler och sånt men då behövde hon inte böja orden. Hon tittar upp på den hon hamnat bredvid och vet inte om hon ska skratta eller gråta. Från och med nu ska hon se till att titta på vem hon sätter sig bredvid. Hon visste inte ens vem han var och det var aldrig bra.

%d bloggers like this: