KVF1c – Brooke, Fiona, Martin, Nichola

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 28 15:59:29 2008

Aug 28 16:00:02 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Aug 28 16:01:17 <Traxy>    Martin MacCannon dyker upp i god tid, eftersom han inte ville komma för sent. Att komma för sent vore helt vansinnigt hemskt! Den brunhåriga, glasögonbeprydda nörden har en oklanderligt knuten blå slips med bronsfärgade ränder och resten av uniformen är också i gott skick. Han var inte den sortens pojke som klättrade i träd eller gyttjebrottades… om det inte var för att studera några spännande fågelägg eller skalbaggar eller andra insekter uppe i trädet, förstås. Han funderar lite smått på hur många fascinerande insektsarter det måste leva inne i skogarna omkring skolan när han sällar sig till eleverna.

Aug 28 16:03:16 <SSLL>    Fiona Andrews från Hufflepuff kommer ner till platsen där de ska ha dagens Kvastflygningslektion i ganska så god tid. Hon hälsar artigt på professorn när hon kommer fram och ställer sig på en lämplig plats att stå på. På sig har Fiona en lagom tjock uppsättning av skoluniformen och hennes blonda ganska långa hår är uppsatt i en svans där bak. Hon ler glatt och ser faktiskt fram emot dagens lektion.

Aug 28 16:03:57 <Caileh>    Egentligen skulle inte Nici ha så mycket emot att komma en halvtimme sent eftersom då skulle hon slippa en bra bit av lektionen ju, men eftersom hon aldrig skulle våga skolka på det viset så är även hon nere vid gräsmattan i tid. Hon har satt sig ner eftersom hon inte orkar stå och pillar litegrann med det tråkbruna håret, rycker upp grässtrån och försöker vira in det i håret. Inte för att det blir direkt fint men det är indirekt fint men det är inte det hon är ute efter heller, utan hon vill bara ha något att sysselsätta sig med.

Aug 28 16:05:45 <SSLL>    Brooke Barey från Slytherin kommer ner till kvasflygningslektionen. Hon föredrar andra ämnen eftersom kvastflygning går så långsamt. De får ju inte lära sig något. Hon har på sig sin skoluniform, men det är ju inte konstigt. Slytherinmärket glänser. Hon tar god hand om allt hon äger.

Aug 28 16:06:18 <Traxy>    “Hej och goddag! Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar Orion när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått.

Aug 28 16:07:52 <Traxy>    Klart att Martin vet hur quidditch går till! Dels så hade han ju känt till det redan innan han började skolan, men det var ju snart ett helt skolår de gått på Hogwarts och det var bara en quidditchmatch kvar att spela, och när man har sett fem tidigare matcher och alla pratade en sån himla massa om quidditch hela tiden var det liksom svårt att låta bli att hänga med i hur det fungerade, eftersom det alltid fanns gott om folk som kunde förklara det.

Aug 28 16:09:20 <SSLL>    Fiona är ganska införstådd i hur Quidditch går till nu. I början hade hon, som ganska självklart är, varit väldigt osäker på reglerna men nu så vet hon. Fiona nickar lite kort efter att professorn frågat om alla var bekanta med Quidditch. Hon ville inte svara högt direkt ifall det inte var meningen att de skulle göra det så hon väljer istället att nicka.

Aug 28 16:11:35 <SSLL>    Brooke vet självklart vad Quiddith är. Hon och hennes syster brukade ju prata om det hela tiden. Brooke säger ingenting till professorn. Hon nickar bara lätt för att han ska förstå att hon fattar. Idag skulle de kanske få spela Quiddith, eller? Brooke hoppas det, då skulle det i alla fall hänt något kul på lektionerna.

Aug 28 16:12:41 <Traxy>    “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det. “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Har ni några favoritpositioner? Eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på?”

Aug 28 16:15:41 <Caileh>    Ja Nichola har förstått det mesta. Det är fjorton tokstollar som flyger omkring på pinnar och som ska slänga bollar mellan sig och få livsfarliga bollar mot sig och leta efter en annan typ osynlig snabb sak. Åtminstone var det så hon förklarade det för sina föräldrar i ett av breven hon skickat dem under året, varför gå in närmare på något så trist? Flickan förstår verkligen inte meningen med sporten men hon vet i alla fall hur den går till så när hon rest sig upp så nickar hon. Efter den frågan hade hon faktiskt kunnat gissa sig till vad de skulle göra så det syns ingen förvåning i de ljusa ögonen utan hon nickar bara lite igen och skakar sedan på huvudet. Allt är lika illa ju. En del av hennes klasskamrater verkar superglada åt att de få prova på den populära sporten vilket inte heller är något som förvånar henne. Hon hade ju märkt hur de hållit på under de långa quidditchmatcherna som hon hellre skulle tillbringat i biblioktet för att plugga men som ändå gått för att titta på bara för att alla andra gjorde det.

Aug 28 16:15:42 <SSLL>    Fiona vet direkt vilken position hon vill prova på och räcker därför upp sin hand. Eller hon har två förslag på vad hon vill prova. Antingen slagman eller vaktare. Hon är väl införstådd att Vaktare är ganska svårt men det skadar ju inte att prova. Det tycker i alla fall itne Fiona att det gör. Hon ler mot professorn medans hon väntar på att få berätta vad hon vill prova för något.

Aug 28 16:15:58 <Traxy>    Tyvärr har Martin inget vidare bollsinne, så de flesta positioner är ingenting för honom. Han rättar till sina glasögon och ser lite nervös ut. Hur ska han göra egentligen? Kanske sökare? Då behöver han ju bara flyga efter en boll och inte slå på dem eller passa dem eller så… eller försöka förhindra att de gör mål. Ja, det får nog bli sökare för hans del.

Aug 28 16:19:13 <SSLL>    Brooke vet precis vad hon vill spela som. Hon nickar mot professorn igen. Brooke vill vara jagare, och om inte det, sökare, eller kanske vaktare, eller slagman. Nej hon är ju bra på allt! Man skulle nog behöva klona henne, då skulle man ju vinna alla matcher. Men om hon måste välja postion, och bara en, då blir det jagare. Brooke skulle nog gärna vara slagman ändå. Att få skuta iväg bollar mot människor är extremt kul.

Aug 28 16:20:02 <Traxy>    Det finns en orsak till att han inte säger åt Fiona att ta ner handen och prata, nämligen: “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.” När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att börja. Han delar inte upp dem i några lag, utan det är alla mot alla som gäller, eftersom han i sitt stilla sinne tänker att eleverna blir gladast av det, och han är väldigt mån om att eleverna ska tycka om honom.

Aug 28 16:23:10 <SSLL>    Fiona blir lite snopen när hon inte får prata men hon förstår snart varför. Fiona går i alla fall och ställer där de som vill spela vaktare står. Det är inte så många fler än hon precis, men det ska ju inte vara jätte många heller. Eftersom professorn inte delar in dom i lag så antar Fiona att det är alla mot alla som gäller och det är också det som Fiona kommer spela efter. Hon gör lite saker och flyger bort till där hon tycker att hon ska vara.

Aug 28 16:25:50 <Traxy>    Martin sparkar ifrån när han tagit sin kvast och försöker flyga runt och spana efter kvicken. Den var långsammare än den brukade vara, men då måste man ju först och främst kunna hitta den, och det var lite besvärligt när man hade en syn som krävde glasögon. Han gör ändå sitt bästa och flyger runt och spanar bäst han kan.

Aug 28 16:28:34 <Caileh>    Så måste hon tydligen välja position ändå. Eftersom flest verkar vilja vara jagare och det därför känns som om man skulle kunna smälta in bäst där så är det bland dem hon ställer sig och väntar på att de ska delas in i lag. När de sedan helt plötsligt ska börja öva förstår hon inte riktigt vad det är meningen att de ska göra. Att ta sig upp på en kvast har hon inga problem med efter så här lång tid med ämnet men sedan.. Hon måste försöka få tag på klonken förstås, fast de andra verkar ju vilja ha den så mycket så hon kanske ska vara snäll och låta dem få ha den hela tiden? Naturligtvis handlar det inte om snällhet egentligen utan om att hon är totalt ointresserad av den färgstarka bollen.

Aug 28 16:30:22 <SSLL>    Brooke ställer sig i jagar hörnan, hon vill ju fakitskt helst vara jagare. Hon sprakar ifrån marken och letar efter den som har klonken. Brooke åker emot den som har den och tar den ifrån den. Hon sak göra allt, hon är den bästa. Brooke har inget emot att vara hård hänt, och bryr sig inte om i fall någon blir ledsen. Det är en helt annan sak om hon blir ledsen, då måste alla trösta henne ju.

Aug 28 16:38:01 <Traxy>    Det går inget vidare för den irländske pojken, för han ser överhuvudtaget ingen kvick någonstans alls. Inte ens ett glimmer, så han börjar tycka att det är ganska tråkigt. Han bestämmer sig för att när det gäller quidditch är det roligare att se på än att delta och flyger omkring lite lojt och försöker undvika att bli träffad av dunkare och liknande istället. Det får gå det med.

Aug 28 16:42:57 <SSLL>    Fiona hindrar faktikst lite saker att åka in genom ringarna hon vaktar fast nästan dubbelt så mycket “saker” lyckas hon inte rädda. Hon blir lite besviken på sig själv men det går säkert över och hon fortsätter i alla fall att kämpa.

Aug 28 16:44:06 <Caileh>    Nichola förstår fortfarande inte hur det blev med lagen, men hon bryr sig inte så mycket att hon tänker fråga professorn eller ens någon av de andra eleverna utan fortsätter bara att sväva omkring, det är trots allt lite kul ändå att se på saker från luften. De ser så annorlunda än de ser ut från marken, det är konstigt hur saker kan bli helkonstiga bara för att det är från ett annat perspektiv.

Aug 28 16:49:18 <SSLL>    Brooke kämpar för att få in klonken genom någon ring. Hon lyckas bra, fast ibland lyckas en vaktare hindra att det blir mål. Brooke har bollen en stor del av tiden, och när hon inte har den kämpar hon för att få den. Hon knuffas och skuffas, det brukar funka bra.

Aug 28 16:53:54 <Traxy>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Aug 28 16:56:00 <SSLL>    Fiona landar och lyssnar snabbt på vad professorn innan även hon kilar iväg till duscharna, efter att ha sagt adjö och lämnat tillbaka kvasten såklart. Det skulle Fiona inte kunna smita undan ju. Det hade verkligen varit jätte kul men nu skulle det bli skönt med att få ta en skön dusch och sen få roa sig med annat.

Aug 28 16:56:13 <Traxy>    Martin flyger omkring och lyckas inte fånga någon kvick men är glad ändå. Han bromsar in och landar på gräsmattan. Kvasten lägger han tillbaka där han tagit den, och sedan tackar han för sig när de får lov att gå och traskar därifrån på jakt efter några spännande läxor att göra.

Aug 28 16:57:08 <Caileh>    Spela mer quidditch? Jo, _självfallet_, Nici ska naturligtvis söka till quidditchlaget. Absolut! Hon vet att saker blir vad man gör dem till och att om hon bara engagerat sig mer hade hon nog både lyckats bättre och haft roligare men hon orkar bara inte bry sig, dessutom tror hon knappt på det, det är i alla fall omöjligt ens om man försöker jättemycket att lyckas engagera sig en hel trist lektion. Hon bryr sig givetvis inte om saker som att vara artig och säga adjö utan försvinner bara kvickt från platsen efter att slängt kvasten ovarsamt på marken.

Aug 28 16:59:00 <SSLL>    Brooke landar och hånler, hon är ju bäst. Hon säker på att hon gjort bäst ifrån sig. Många borde undra var hon får sitt självförtroende ifrån. Man skulle kunna tro att hon stod framför spegeln varje dag och sa snälla saker till sig själv. Men nej det gör hon inte. Hon har alltid haft självförtoende. Brooke säger hejdå till professorn och sen går hon till duscharna.

%d bloggers like this: