KVF1c – Amadeus & Martin

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 28 13:49:30 2008

Aug 28 13:50:08 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Aug 28 13:53:56 <Traxy>    Martin MacCannon dyker upp i god tid, eftersom han inte ville komma för sent. Att komma för sent vore helt vansinnigt hemskt! Den brunhåriga, glasögonbeprydda nörden har en oklanderligt knuten blå slips med bronsfärgade ränder och resten av uniformen är också i gott skick. Han var inte den sortens pojke som klättrade i träd eller gyttjebrottades… om det inte var för att studera några spännande fågelägg eller skalbaggar eller andra insekter uppe i trädet, förstås. Han funderar lite smått på hur många fascinerande insektsarter det måste leva inne i skogarna omkring skolan när han sällar sig till eleverna.

Aug 28 13:57:49 <Kyashi>    Tre Slytherinpojkar anländer tillsammans, gående en liten bit ifrån resten av de från Slytherin. Amadeus Acton-Aldwych pratar med en av hans vänner om allt möjligt, medan den tredje pojken går tyst bredvid. “Goddag professor Dimbleby” hälsar Amadeus och nog även de andra när de kommer fram till där resten av eleverna står samlade. Adde är som vanligt förväntansfull inför lektionen. Han gillar att flyga, han gillar att lära sig nya saker om flygning och att bli bättre på det ju mer han tränar. Inställningen håller inte riktigt när det gäller andra lektioner, men det gör honom inget. Bara han får godkänt så är det ju bra.

Aug 28 14:00:25 <Traxy>    Orion får ett lätt stelt uttryck i ansiktet när han kallas för professor, eftersom han inte VAR någon professor. Han var en flyginstruktör. Samtidigt var det ju förstås tjusigare att kallas för professor än instruktör, så han opponerar sig inte. “Hej och goddag! Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar han när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått.

Aug 28 14:08:42 <Kyashi>    Hur kan man inte veta hur Quidditch går till? Det är ju hur enkelt som helst! Adde skulle nog bli enormt förvånad om nån räckte upp handen. Isf ska han se till att den får reda på vilken smutsskalle den är. Amadeus tycker om Quidditch, att titta på. Men att hålla på och jaga bollar och sånt är inte riktigt hans grej. Han föredrar vanlig flygning, att lära sig olika trick med kvast, helt utan helt utan bollar.

Aug 28 14:08:49 <Traxy>    Klart att Martin vet hur quidditch går till! Dels så hade han ju känt till det redan innan han började skolan, men det var ju snart ett helt skolår de gått på Hogwarts och det var bara en quidditchmatch kvar att spela, och när man har sett fem tidigare matcher och alla pratade en sån himla massa om quidditch hela tiden var det liksom svårt att låta bli att hänga med i hur det fungerade, eftersom det alltid fanns gott om folk som kunde förklara det.

Aug 28 14:20:18 <Traxy>    “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det. “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Har ni några favoritpositioner? Eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på?”

Aug 28 14:24:21 <Traxy>    Tyvärr har Martin inget vidare bollsinne, så de flesta positioner är ingenting för honom. Han rättar till sina glasögon och ser lite nervös ut. Hur ska han göra egentligen? Kanske sökare? Då behöver han ju bara flyga efter en boll och inte slå på dem eller passa dem eller så… eller försöka förhindra att de gör mål. Ja, det får nog bli sökare för hans del.

Aug 28 14:29:00 <Kyashi>    Så de skulle alltså spela quidditch? Är de inte för många för det? Adde hinner inte tänka något mer innan Dimbleby frågar vad de vill ha för positioner. Vad passar honom bäst? Inte jagare, han känner inte för att kasta en boll fram och tillbaka för att sedan missa målet. Och slagman har han inte heller någon lust med. Så det är sökare eller Vaktare… Båda två har ju mycket med teknik att göra, men eftersom man som Vaktare måste fånga en massa bollar så väljer han Sökare. Där är det nästan bara flygteknik som gäller, och det passar honom bra.

Aug 28 14:30:34 <Traxy>    “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.” När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att börja. Han delar inte upp dem i några lag, utan det är alla mot alla som gäller, eftersom han i sitt stilla sinne tänker att eleverna blir gladast av det, och han är väldigt mån om att eleverna ska tycka om honom.

Aug 28 14:43:19 <Kyashi>    Adde sällar sig till de som vill prova på att vara sökare. Han undrar hur det ska gå till med så många sökare, men det blir väl iofs bara fler att visa att man är bättre och snabbare än dem. För det är han, det är han säker på. Så fort dunkarna och kvicken släppts iväg, och klonken blivit uppkastad så stampar Adde ifrån marken och flyger högt upp för att få en överblick. Han kan inte se kvicken nu, men han antar att den kommer dyka upp snart.

Aug 28 14:46:09 <Traxy>    Martin sparkar ifrån när han tagit sin kvast och försöker flyga runt och spana efter kvicken. Den var långsammare än den brukade vara, men då måste man ju först och främst kunna hitta den, och det var lite besvärligt när man hade en syn som krävde glasögon. Han gör ändå sitt bästa och flyger runt och spanar bäst han kan.

Aug 28 14:49:10 <Kyashi>    Amadeus sveper omkring där uppe och letar med synen efter något som skulle kunna vara en kvick. Där! Adde dyker snabbt mot där han tyckt sig se något runt blänka till, men när han kommer närmare förstår han att det inte hade varit den, utan någon klocka eller liknande som solen blängt på. Adde flyger uppåt igen och fortsätter sitt sökande därifrån.

Aug 28 15:05:40 <Traxy>    Det går inte mycket bättre för Martin, för han ser överhuvudtaget ingen kvick någonstans alls. Det var ganska tråkigt. Han bestämmer sig för att när det gäller quidditch är det roligare att se på än att delta och flyger omkring lite lojt och försöker undvika att bli träffad av dunkare och liknande istället.

Aug 28 15:06:09 <Traxy>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Aug 28 15:12:45 <Traxy>    Martin flyger omkring och lyckas inte fånga någon kvick men är glad ändå. Han bromsar in och landar på gräsmattan. Kvasten lägger han tillbaka där han tagit den, och sedan tackar han för sig när de får lov att gå och traskar därifrån på jakt efter några spännande läxor att göra.

Aug 28 15:18:35 <Kyashi>    Adde har inte heller fångat kvicken. Men han hade tyckt sig fått syn på den flera gånger men tappat bort den lika fort. Men han hade i alla fall fått chansen att öva mycket på att dyka och att flyga uppåt snabbt, så han var ändå nöjd med lektionen. När professorn ropar åt dem att komma ner gör han en sista koll över planen för att se om han kunde fånga kvicken någonstans, men han får inte syn på den så han dyker ner och landar mjukt. Han lämna kvasten där han tagit den, och säger hejdå till Dimbleby innan han går tillsammans med sina vänner bort mot duscharna.

%d bloggers like this: