FVK1a – Martin

**** BEGIN LOGGING AT Sat Aug 30 20:58:42 2008

Aug 30 21:03:42 <LooneyLynn>    Martha Dexter öppnar klassrumsdörren med hjälp av sin trollstav. Hon ser fram emot lektionen. Hon älskar att få lära dem små. En vacker dag ska hon allt ha egna barn. Martha hälsar på eleverna med ett leende och ett hallå! Hon har idag på sig en blodröd klänning. Den röda klänningen har faktiskt något att göra med årstiden, eller åtminstonde lite, löven är ju oranga nu. Rött och oranget är ganska lika färger ju.

Aug 30 21:11:59 <Traxy>    Ravenclawaren Martin MacCannon ser fram emot att få börja lära sig Förvandlingskonst eftersom det var något som deras pappa använde sig av inom glasblåseriet. Han har sina glasögon på plats och sätter sig längst fram i klassrummet för att inte missa någonting alls. Han hälsar artigt på lärarinnan och tar sedan fram sin trollstav ur väskan och gör sig redo att börja.

Aug 30 21:18:25 <LooneyLynn>    “Hej allihopa, jag är Martha Dexter.”, säger Martha och sträcker ut sina armar i en hälsning till dem nya eleverna. “Idag ska vi förvandla en tändsticka till en nål. Förvandlingskonst är ett av deem mest komplicerade ämnen ni kommer läsa. Att förvandla något är betydligt svårare än vad det låter. Ju större och ju mer komplicerade föremålen är, desto svårare blir det. Att förvandla en tändsticka till en nål är det enklaste inom ämnet. Men det är ändå alltid svårt i början. Jag förväntar mig inte att ni ska klara det på första försöktet, eller andra, eller tredje. Ni kanske klarar det efter trettio försök. Det är alltid svårt i början. Men det gäller att vara koncentrerad och göra sitt bästa.” Martha tar fram en ask med tändstickor i. “Ni kan hämta var sin tändsticka här, och sen är det bara att sätta igång.”, säger Martha och sätter sig ner. När alla har börjat försöka förvandla sina tändstickor, då ska hon börjar gå runt och hjälpa alla.

Aug 30 21:26:22 <Traxy>    Martin skyndar genast fram till katedern och hämtar sig en tändsticka som han sedan skyndar sig tillbaka till bänken med. Eftersom han satt så nära så gick det ju ganska fort. Han harklar sig och börjar öva det allra bästa han kan, för det här ska han nog kunna få kläm på! Han försöker sitt allra bästa, men eftersom han aldrig förvandlat något förr så var det ganska långsamt och svårt.

Aug 30 21:37:47 <LooneyLynn>    När alla har satt sig till ro börjar Martha vandra om kring i klassrummet för att fråga hur det går. Vissa har väldigt svårt att koncentera sig, vissa ger upp allt för lätt. “MacCannon, Hur går det här då?”, frågar Martha pojken. Hon säger alltid så, fört efternamnet och sen ‘Hur går det här då?’ eller ‘Hur var det här då?’. Varför hon sa så hade hon ingen aning om.

Aug 30 21:42:14 <Traxy>    “Jodå, Miss, det går bra… tror jag,” säger han först, utan att ta blicken ifrån sin tändsticka. “Jag vet inte riktigt för jag har ju inte lyckats än, men kanske om jag övar lite mer… För jag gör väl rätt, Miss?” Han hoppas att han gör rätt i alla fall, för han hade verkligen gjort sitt bästa för att lägga märke till både formel och utförande, så det borde ju fungera… Om han får öva sig ordentligt i alla fall. Han petar till sina glasögon lite och blickar upp mot lärarinnan.

Aug 30 21:50:25 <LooneyLynn>    “Du gör helt rätt.”, säger Martha posetivt. “Det gäller som sagt bara om att koncentrera sig och fortsätta förska. Man brukar inte klara det så jätte fort.” Martha ler mot pojken och går vidare. Vissa ungar är så trevliga. Inte några framtida ligister eller latkorvar. Hon fortsätter fråga hur det gå för eleverna påväg tillbaka till katedern. Om bara Peter var där.

Aug 30 21:55:32 <Traxy>    Nejdå, Martin varken hade planer på att bli ligist eller ligga på latsidan. Han tyckte det var alldeles för roligt att lära sig saker och ting, så han fortsätter ivrigt att öva. Det är inte förrän i slutet av lektionen som han lyckas förvandla ena änden till en bit spetsig metall, i stil med Hermione i första boken. Han tycker det är ganska bra jobbat för att vara första gången.

Aug 30 22:00:28 <LooneyLynn>    När Martha väl kommer fram till katedern är lektionen snart slut. “Allihopa!”, säger Martha och harklar sig för att få allas uppmärksamhet. “Nu är lektionen snart slut. Så alla kan börja plocka ihopa, lämna era resultat på katedern och sen kan ni gå.” Martha vinkar alla eleverna adjö. Det var ett fantastiskt jobb hon hade. Hon känner verkligen att hon får ut något av det.

Aug 30 22:04:03 <Traxy>    Martin skriver ner sitt namn och elevhem på ett pergamentstycke – Martin MacCannon, Ravenclaw – och lämnar in sin halvtomhalvt förvandlade tändsticka på katedern. Sedan samlar han ihop sina saker, ler mot lärarinnan och vandrar därifrån, glad i hågen.

%d bloggers like this: