SYO – Mal

Safir
PostPosted: Mon Jul 11, 2011 17:22
Logan Sand sitter bakom sitt stora skrivbord och kikar i en betygsfil. Inte för att han är orolig för den här eleven eller hans framtid, då hade han aldrig utsett honom till prefekt! Snart borde den unge mannen dyka upp för att ha sitt SYOsamtal med sin elevhemsföreståndare!

TraXy
PostPosted: Tue Jul 19, 2011 15:03
Det är nog egentligen inte så illa pinkat att oroa sig för den här unge mannen, för Malcolm MacCannons spelare har inte en jäkla aning om vad han vill bli när han slutar skolan. Att samtala med professor Sand är lite nervöst, särskilt som han inte bara kan fyra av ett ordentligt charmör-leende mot honom och tro att han kan komma undan med det, men den brunhårige irländska pojken låter inte detta störa. Han infinner sig utanför dörren på utsatt tid, iklädd skoluniform, och knackar hurtigt på dörren och passar på att rätta till slipsknuten och prefektmärket och dra en hand genom håret för att släta till det lite och sådär medan han väntar på att dörren ska öppnas eller på att han får höra att han är välkommen att öppna den själv.

Safir
PostPosted: Mon Jul 25, 2011 18:45
Mja, det var väl mest betyg och uppförande som Logan tänkte på när han inte oroade sig, pojkens framtid har han inte heller något grepp om ännu, men de flesta elever hade i alla fall en kompassriktning att gå efter så här i femman.
Han kastar en belåten blick på poängställningen (Ravenclaw ledde med några poäng före Slytherin) precis när det knackar på dörren.
“Kom in!” ropar han vänligt, och när pojken gör som han blir uppmanad, gör Logan en välkomnande gest mot en av de två ganska bekväma besöksstolarna, som Malcolm borde vara rätt van vid vid det här laget med tanke på att han antagligen sitter dr och lämnar prefektrapporter lite då och då.

TraXy
PostPosted: Mon Apr 23, 2012 16:52
Det gör han säkert, när han inte är för upptagen med att föreställa sig hur han hånglar upp Jamie Barey bakom kvastskjulet eller något sådant. När Mal kommer in och har stängt dörren efter sig så sjunker han ledigt ner på besöksstolen framför skrivbordet och ger sin elevhemsföreståndare ett artigt leende. ”God dag, sir”, följer han upp med, och även om han egentligen inte har en aning om vad han ska säga i övrigt, så gör det inte så mycket. Den unge mannen har väl förhoppningsvis blivit välsignad med talets gåva och kan därför ordbajsa en del och hoppas att han kan komma undan med det. Det bruna håret ser vindsvept ut, käkbenen börjar utveckla sig till att föreställa mer manliga än pojkaktiga, även om han har några år kvar, och ögonen glittrar nästan roat. Inte som att han tycker att Sand är särskilt rolig, men kanske livet i allmänhet. ”Hur kan jag stå till tjänst?”

Safir
PostPosted: Fri Apr 27, 2012 19:31
“MacCannon” svarar Logan med en vänlig nick när pojken hälsar. Han hade aldrig ångrat att han gjort den här ynglingen till prefekt, det var en av de absolut bästa kandidaterna han haft, och dessutom inte en utnämning som han bara tagit över från Amend, så det kändes extra bra.
Han skrattar till vid Malcolms fråga. “Tja, du har lämnat din lektion i….” snabb titt på pojkens schema “…mytologi för att komma hit, så ämnet för den här diskussionen är väl ganska given? Vad har du för yrkesmässiga framtidsplaner och hur kan jag hjälpa dig i rätt riktning?”
Att fråga en elev som blivit utsedd till prefekt om han eller hon ämnade läsa vidare på FUTTnivå skulle inte falla Logan in, det var så självklart. Plus att de ambitiösa eleverna ofta ville ha så många alternativ som möjligt att välja på, och då dög det inte att bara läsa två eller tre ämnen! “Det finns ju vissa ämnen du kan välja till nästa år som bara finns på FUTTnivå.”

TraXy
PostPosted: Fri May 25, 2012 23:49
Om Mal hade vetat att Sand har så höga tankar om honom så hade han nog blivit … förvånad. Och smickrad. Men mest road på ett ”han skulle bara veta!”-sätt. Nå. Att behöva lämna en lektion var ju aldrig fel, ärligt talat, även om han faktiskt gillar Mytologi. När han får frågan om hans … vad hade han sagt? ’Yrkesmässiga framtidsplaner’?
”Ähum”, säger han ack så vältaligt. ”Får man säga att man inte vet, sir, eller är det typ tabu? För alltså, allvarligt talat … Jag vet inte riktigt. Inget som känns som en kallelse eller något sådant.”
Vänta bara ett par år, tillägger han i sina tankar. Martin lär kunna ge honom en förberedd lista. Nu är dock Mal inte sin lillebror. En lillebror som säkert skulle bli prefekt han också; han är den sortens person.

Safir
PostPosted: Wed Jun 06, 2012 13:03
Logan skrattar till vid pojkens uppriktighet. “Att man inte vet säkert är fullständigt normalt. Att man inte vet alls är väldigt ovanligt.” Han öppnar Malcolms mapp. “Era betyg i Astronomi och försvar mot svartkonster är otroligt stabila U:n,” fortsätter Logan. “Ni tappade ett U mot ett Ö i historia förra året, och i övrigt har ni, och har haft, acceptabelt utom en lite sämre start i örtlära… Av detta kan jag snabbt inse att ni inte siktar mot en karriär som botaniker…?” Han tittar upp med ett litet leende innan han fortsätter; “Som tillvalsämnen har ni valt mytologi, vilket ligger väl i hand med ert historiaintresse och betygen är bra i ämnet, och så har ni valt talmagi som ni lyckats utomordentligt inom!”
Han betraktar Malcolm ett ögonblick för att se om pojken själv såg något mönster i betyg och ämnen. Logan anade ett, men väntade in pojken.
“Vad säger ni själv om det förflutna?”

TraXy
PostPosted: Tue Nov 20, 2012 14:24
Botaniker? Mal? Hah, det var nog det roligaste han hört på länge! ”Eh … nej”, får han fram som svar. Botaniker, va? Maken till dumheter. SÅ mycket vet han i alla fall, att han inte tänker göra något sådant! Att han tappat lite i Trollkonsthistoria är lite trist, men det må väl vara hänt. Känns inte som att det kanske är världens viktigaste ämne när man har hormoner som springer runt överallt i kroppen och har sig. Vad läraren syftar på har han dock ingen aning om, så han blir genuint förvirrad av frågan. Har han missat något?
”Uh … det förflutna, sir? Ja, det är väl … sådant som hänt förr, liksom …?”
Mal rycker på axlarna. Ett svar verkligen värdigt en Ravenclaware, jajjemen! Hade Martin varit här hade han förmodligen haft stryptag på sin storebror nu. Vad Talmagi och Försvar Mot Svartkonster har med Trollkonsthistoria och Mytologi förstår han inte alls. Mytologi och Trollkonsthistoria, fine, det kräver knappast en professur att luska ut, men resten? Sand försökte väl inte påstå att han borde satsa på att bli professor eller någon dammig, gammal forskare eller något sådant? Gosh så tråkigt ett sådant liv skulle vara!

Safir
PostPosted: Tue Dec 25, 2012 16:14
“Förvisso, men jag tänker speciellt på er betygshistoria just nu. Ni har era intressen och styrkor inom astronomi, försvar mot svartkonster, historia, mytologi och talmagi om jag tolkar betygsresultaten rätt?” Han väntar inte på svar. “Och eftersom ni inte har en aning om vad ni vill bli, så är detta det enda vi har att ta fasta på, eller?”
Han ler vänligt mot prefekten och ger pojken tid att fundera på om det finns något som han själv känner för. En professur i ett u-ämne var i alla fall inte vad Logan hade i tankarna.

TraXy
PostPosted: Tue Dec 25, 2012 21:41
Tja, tänker Mal, vad spelar det för roll? Astronom vill han ju knappadt bli och auror är lite … okej, om sanningen ska fram är det lite för mycket jobb för att nå dit för hans smak. Att jobba med Talmagi låter snustorrt. Så vad ska en stilig yngling i sina bästa år tänkas göra med sitt liv? Förvisso finns det väl en sak han börjat intressera sig för på sistone och som skulle kunna leda någon vart, även om hans föräldrar skulle se det soom att han kastar bort sin akademiska talang.
“Jag skulle i och för sig kunna tänka mig att bli skådespelare, sir.“
Nu får väl gubben Sand dåndimpen på kuppen! Mals leende är dock uppriktigt, på vippen till entusiastiskt.

Safir
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 07:23
“Skådespelare?” Logan ser uppriktigt förvånad ut. Det är dock mindre överraskande än pojken som vill bli glasblåsare, så han finner sig rätt snabbt. “Ni tycks i alla fall ha sinne och smak för dramatik” ler han. “Jag var mer inne på arkeologi för er del, med historia och myter som ledde er till urgamla platser där ni antagligen behövde ta hjälp av såväl astronomi, talmagi och inte minst försvar mot Svartkonster för att hitta de urgamla skatterna eller gravarna som bara kan öppnas när Venus står i linje med Saturnus största måne! Eller något sådant.” Han böjer sig ner och rotar lite i en skrivbordslåda, ger upp och pekar med staven mot den och får fram en långsmal skrivelse från ‘The Magical Theater Academy’ som han överräcker till Mal. Den är gulnad och det märks att Logan inte delar ut dessa så ofta så det stör… Faktum är att det är första gången, och detta är en kvarleva från Amends samlingar.
“Men om det här intresserar er mer så ska ni absolut överväga det!”

TraXy
PostPosted: Fri Jan 11, 2013 23:20
Om någon hade föreslagit Mal att han borde bli glasblåsare hade han nog bara höjt på ett ögonbryn och påpekat att bara för att hans pappa är glasblåsare så betyder det inte att Mal vill gå i hans fotspår. Att han skulle ha ett sinne för dramatik blir han riktigt stolt över. Han håller ju på att planera ett fint dansframförande i Mytologin, trots allt! Så när professor Sand börjar prata om arkeologi spårar hans tankar ut totalt. Ser han ut som att han vill ligga på knäna och borsta jord från benfragment med en pensel medan livet går honom förbi, kanske? Hell no. När Sand fortsätter – och får det låta mer som Indiana Jones och mindre som Antikrundan – så blir han faktiskt lite intresserad, mot sin vilja. Skrivelsen tar han dock ivrigt emot, men nu har han fått sig en funderare.
”Ja alltså … Jag vet inte det … Ni får det att låta mer intressant än det säkert är, sir. Men om ni har någon information om det också så kan jag ju alltid se om det kan vara något?”
Den unge irländaren kostar på sig ett leende, för han har lärt sig att vara artig mot sina lärare och sina äldre. En del äldre frestar dock på tålamodet, men lyckligtvis hör inte Sand till en av dem.

Safir
PostPosted: Mon Jan 14, 2013 15:45
“Kanske lite, alla uppdrag kan såklart inte vara riktigt lika spännande” skrattar Logan om Malcolms kommentar om att han fick det att låta intressantare än det var. “Gringotts har väl dessutom ett outsinligt behov av förbannelsebrytare, eftersom de har en tendens att hamna på S:t Mungos om de inte är så bra som de påstår sig vara… Jag tror att arkeologi kan vara lite mindre spännande utan att för den sakens skull bli tråkigt…” Han ler och tar fram en broschyr till, den är betydligt tjockare än den om teater, och som handlar om arkeologiska utgrävningar på en magisk nivå. “Det kan ju gå att kombinera också, amatörteater till att börja med, medan arkeologarbetet drar in galleonerna.”

TraXy
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 23:31
Den här professorn talar ju faktiskt mer och mer Mals språk, om man säger så. Arkeologi låter fortfarande mossigt, eller åtminstone dammigt, men att dra in pengar på ett sätt medan han försöker slå igenom som skådespelare är förnuftigt, det måste han erkänna. Det där andra han nämnt, dock, låter betydligt mindre … urnskärvigt.
”Står det om förbannelsebrytande i den här broschyren också, sir?”
Bara för att kolla för säkerhets skull så börjar han bläddra lite i den, för man vet ju aldrig. Kanske står det något om det där. Förbannelsebrytande låter onekligen häftigt. Mer häftigt än han vill erkänna, men Logan lär inte ha några som helst problem att märka att Mal definitivt låter entusiastisk nu.
”Och vad behöver jag göra för att bli en förbannelsebrytare, tror ni? Mer än ett U i Försvar mot Svartkonster? Behöver jag Talmagi och Mytologi fortfarande, eller är det viktigare med något annat?”

Safir
PostPosted: Fri Jan 25, 2013 12:33
Det står antagligen lite om förbannelser i broschyren, de över Egyptens pyramider, som exempel på vad man kan behöva bemöta, men inget utförligt. Mycket belåten med pojkens entusiasm inför att behöva ett U i försvar mot svartkonster fiskar Logan upp ännu en broschyr, en från Gringotts den här gången, med titeln ‘Inte bara guld och gröna skogar’ och överräcker den till prefekten.
“Mytologi tror jag är ett bra ämne, eftersom mycket sanning döljs i de gamla myterna, men det kan ni säkert prata mer ingående med professor Deen eller professor Sheridan om” säger han vänligt. “Historia är bra av samma anledning, och som gammal trolldrycksprofessor så skulle jag ju säga att både trolldrycker och örtlära är en tillgång i de flesta lite mer….. riskfyllda och dramatiska magiska yrkena.” Han höjer på ena ögonbrynet med ett leende.

TraXy
PostPosted: Sat Jan 26, 2013 01:43
Mal tar hungrigt emot Gringotts-broschyren och ser ut att vilja slänga sig över den så snart han bara kan. Mytologi har han inga problem alls att fortsätta med, för det har han faktiskt gillat som ämne. Historia är inte så dumt det heller, men när det gäller trolldrycker och Örtlära så får man fanimej dra gränsen! Riktigt SÅ roligt tänker han VERKLIGEN inte ha det under de sista två åren på skolan! I så fall satsar han hellre på Trollformellära, och det är han inte världsbäst på heller. Nå, hans aversion mot Örtlära och Tråkdryckslära behöver han ju inte hålla på att berätta om för professor Sand här och nu.
”Jag ska fundera på saken, sir”, säger han därför på ett mycket fint och diplomatiskt sätt och undrar för sig själv om han får lov gå och fundera på saken nu på studs. Säga vad man vill om att prata med sina elevhemsföreståndare, alltså, menneh … Om han inte kommer härifrån snart så lär väl Sand börja dra upp hans yngre brors tillkortakommanden – för att inte tala om hans egna. Tänk om han börjar fråga honom hur det går med prefektandet och sånt? Hugaligen.

Safir
PostPosted: Sat Jan 26, 2013 08:06
“Läs igenom materialet, fundera ett tag, och diskutera gärna med dina föräldrar elelr någon annan vuxen som du tror kan ha bra synpunkter på dina framtidsfunderingar, du behöver ju inte ha bestämt dig förrän till påsk” säger Logan vänligt och undrar åter om det inte varit bättre att ha dessa samtal i december istället för oktober, så eleverna kunde åka hem och prata med släkten och sedan själva sålla bland alla goda råd under ett par månader innan de bestämde sig. “Och jag är ju här om det dyker upp nya frågor och funderingar innan dess” tillägger han.
Logan skulle gärna ha diskuterat prefektandet med Malcolm om det funnits tid, men han hade fler samtal på kö så det fick de ta vid ett av sina regelbundna prefektmöten de hade. Att diskutera syskon var Logan inte så pigg på, alla elever var unika och det var bara i extremfall han tog upp ämnet, eller om eleven självmant gjorde det, men Martins näsvisheter skulle definitivt inte diskuteras på et möte vikt åt Malcolms framtid!
“Är det något mer du funderat på kring ämnes- och yrkesval som vi hinner med på fem minuter?” frågar han därför med en blick på pojken som mest ser ut att vilja sträckläsa materialet han just fått.

TraXy
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 22:05
Visst behöver han inte ha bestämt sig förrän till påsk, men å andra sidan så om det är några ämnen han behöver läsa upp så kommer han att behöva lägga på ett kol redan nu, även om det bara är oktober. Han kan ju alltid fundera ett tag nu och sedan diskutera det med mamma och pappa över jul. Som sagt, han är ung och har hela livet framför sig ju!
Det är tur att han slipper diskutera Martin i alla fall, och prefektande … ja, det kan de ju göra på tiden som är avsatt till detta. Om det dessutom bara är fem minuter kvar så sticker han hellre därifrån än sitter och småpratar med en lärare. Nog för att Mal tycker att professor Sand är fullt okej alltså, men han sitter inte gärna och samkvämar med karln. I och för sig, om Sand är inne på Quidditch så kan de ju alltid diskutera hur det går i ligan, men samtidigt så har nog professorn andra saker som är viktigare att ta itu med än att prata om vem som vann senaste matchen.
”Nej sir, jag tar nog broschyrerna jag fått här och funderar på saken ett tag istället. Om jag skulle råka komma på något, så kanske jag komma förbi ert kontor lite snabbt och fråga? Går det?”

Safir
PostPosted: Fri Mar 01, 2013 15:13
Om inte annat så har Logan som sagt fler SYOsamtal på dagens schema, så att sitta och prata bara för att fördriva tiden är inget han planerar idag i alla fall. “Självklart kan ni alltid titta in och fråga om det är något” nickar han vänligt. “Var bara uppmärksam på att vissa ämnen kräver vissa GETbetyg, så du verkligen kan läsa dem nästa år också.” Han säger det med ett vänligt leende, ingen förmaning, pojken har antagligen tillräcklig koll ändå, och har han det inte så skaffar han sig nog det snarast, förutsätter elevhemsföreståndaren. Det var ju ändå Ravenclawelever han hade att göra med!

TraXy
PostPosted: Fri Mar 01, 2013 16:48
Ja definitivt, och Mal är inte direkt otypisk när det gäller hans personlighetsegenskaper. Det finns definitivt skäl till att Sorteringshatten sorterade in honom i Ravenclaw en gång i tiden!
”Jo då”, bekräftar han som svar på det där med betygskriterier. Det har han allt hört talas om. ”Jag får kolla på det och se så att det räcker, sir. Och tack för att jag kan komma förbi om det behövs.”
Det är väl i och för sig en elevhemsföreståndares skyldigheter, men i alla fall. Nu har ju inte professor Sand uttryckligen sagt att han får gå därifrån, men visst var tonen något avslutande i alla fall? Bäst att dubbelkolla, så han inte får skäll för att han gått utan lov.
”Om det inte är något annat ni vill ta upp, så ska jag kanske lämna er ifred, sir …?”

Safir
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 12:28
Logan nickar gillande åt att Malcolm har koll på att han behöver hålla ett öga på betygskriterierna och nickar igen när han tackar, det var visserligen en del av hans jobb, men det var en av de roligare delarna faktiskt.
“Nej det har jag inte, så du kan släppa in Hewer om han redan är här. Vi ses imorgon om inte annat, på lektionen!”

TraXy
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 19:32
”Ja sir”, svarar Mal och reser sig. Nu är de inte tillräckligt gammaldags av sig för att han ska buga, men han nickar i alla fall artigt åt professor Sand innan han avlägsnar sig från kontoret. Utanför hittar han mycket riktigt Hewer och hälsar att han kan komma in. Han tillägger ”lycka till!” innan klasskompisen hinner stänga dörren.
Så, då har han klarat av studiesamtalet i alla fall. Det var ju bra, det. Nu måste han bara kolla upp betygskriterier och läsa igenom broschyrerna han fått också, men var sak har sin tid. Först måste han ju återvända till sällskapsrummet. Kanske finns där en ledig fåtölj.

%d bloggers like this: