SYM4 – Leo

**** BEGIN LOGGING AT Tue Apr 03 21:13:41 2007

Apr 03 21:45:31 <Traxy>    Den enda läraren Traxy har som tydligen ska ha läst SYM är Maggie, så det är hon som är i klassrummet.

Apr 03 21:46:55 <Angfiel>    Leoman O’Greys är ju då också i klassrummet om det är så att de ska ta upp diskussionen från den lektionen som är igång i forumet. Han har nyss ställt en fråga och väntar la på att få svar på den.

Apr 03 21:52:09 <Traxy>    “Det är för att oansvarigt användande gör dem så gott som värdelösa,” förklarar Maggie. “Och för att du inte kommer att uppskatta vad din elevhemsföreståndare kommer bestraffa dig med ifall du förstör din skoluniform med klotter.” Pojkar som den här hade hon aldrig haft mycket till övers för, varken som elev eller lärare.

Apr 03 22:00:47 <Angfiel>    Nu hade inte Leo tänkt använda dem på sina egna skolkläder eftersom han faktiskt vet bättre men enligt hans logiska tänkande, som ja han faktiskt har, så är det tyg som tyg. Men sa hon det så var det väll så då. Han snörper lite på munnen och blir tyst sedan, lite cred kunde han väll fått för att sagt nått rätt i alla fall.

Apr 03 22:03:48 <Traxy>    “Ni kan läsa det som står i kapitel ett och sedan rita av en av symbolerna och berätta lite om denna inför klassen,” säger Maggie sedan, eftersom hon inte haft mer än Ö på FUTT-provet och inte läst något om Symbolmagi sedan dess och därför var väldigt ringrostig och visste inte riktigt vad hon skulle säga

Apr 03 22:07:50 <Angfiel>    Leo slår upp sin bok och bestämer sig snabbt för att han ska rita av Sank ofa mest för att det är ett coolt namn. Symbolen är nästan som ett hjärta vilket är lite mesigt men det fick duga. Hon läser om den och sitter sedan och ritar av symbolen. Den som visste lite om pojken skulle nog blir riktigt chockad över att han ens anstränger sig lite i skolan men så tycker han som sagt att det här ämnet är roligt.

Apr 03 22:17:41 <Traxy>    Medan alla elever håller på att vara duktiga och rita och ha sig så går Maggie runt i klassrummet för att se hur det går för ungdomarna, och se ifall någon behövde hjälp eller uppmuntran eller liknande. Egentligen hade hon föredragit att det var sen kväll och uppe i Astronomitornet, men ibland fick man ju rycka in.

Apr 03 22:35:09 <Angfiel>    När Leo är färdig med sitt arbete, i alla fall enligt honom själv så antar Angfiel att det är dags för dem att redovisa för varandra och även detta klarar han bra när det blir hans tur. Han berättar lite om den och får in att man måste vända sig till det förflutna för att förstå sig på den och nämer även att det finns runor som påminner om detta. Hans syster läser ju Runologi och han har snappat upp lite men kommer inte ihåg några namn på dem.

Apr 03 22:45:05 <Traxy>    “Jättefint, två poäng,” berömmer Maggie och går vidare med att prata om indianska symboler. “De indianska symbolerna är betydligt mer koventionella och jordnära än de hos de flesta andra gamla kulturer. Detta är en tydlig manifestation av de nordamerikanska indianernas närhet till naturen och tro att det fanns helighet i allt. Dessutom användes de som rena skyltar, till exempel för att visa att “här finns en källa” eller en fast boplats.” Hon ritar upp fem symboler på svarta tavlan. “Mr. O’Greys, vilken av dessa symboler dras du till sådär spontant, när du ser på dem?” Symbolerna är dels en sorts kantig fågel, ett upp-och-nervänt V, en häst, ett öga, en kantig orm och en halv sol med solstrålar.

Apr 03 22:52:47 <Angfiel>    “Ögat” svarar Leo, han tycker det är lite tufft sen så tycker han om sina egna ögon mycket. Vad man lär sig uppskatta kroppdelar när man måste skiljas från dem en stund.

Apr 03 22:57:18 <Traxy>    Maggie nickar åt detta. Det var ganska iögonfallande. “Medincinmannens öga påminner som ni kan se om ett öga. Symbolen består av en snett liggande fyrkant, ungefär som ruter i mugglarkortlekar, med en mindre fyrkant innanför och mitt i denna en punkt. Liksom medicinmannen var indianstammens visaste medlem kan förhoppningsvis visdom uppnås genom användandet av denna symbol, men även vaksamhet. Ni, Miss McPherson?” Flickan mumlar något om ormen. “Ormen, kantigt ritad med ögon och kluven tunga, representerar även den visdom, men också motståndkraft och kämparvilja.” Till slut har det blivit elever som berättat att de dragits till alla sex symboler i kapitel två i boken, och då är det dags att gå på rast i fem minuter, så att man får ta lite frisk luft.

Apr 03 23:00:48 <Angfiel>    Leo bryr sig inte alltid om det där med frisk luft och man hann inte genom slottet på fem minuter, därför stannar han kvar i klassrummet och snacka lite med några andra gryffare som befinner sig i klassrummet.

Apr 03 23:14:46 <Traxy>    När det gått fem minuter så börjar eleverna knalla tillbaka in i klassrummet igen, så att de kan fortsätta lektionen. “Indianerna använde främst sina symboler, som är betydligt fler än de som gåtts igenom, som en sorts skyltar. Därför hade de symboler för saker som permanenta boplatser, goda skördefält och öknar. Även de symboler ni lärt er användes delvis på detta sätt, vilket gör det svårt att använda dem praktiskt i dagens samhälle. Bästa sättet för detta är att rista in dem på fasta föremål som används ofta, till exempel en säng. Då Hogwarts sängar absolut inte får utsättas för detta rekommenderas ni istället att välja de afrikanska symbolernas praktiska användning. För de av er som absout vill använda sig av indianska symboler finns trästycken som kan sättas upp på väggen ovanför sängen. Någon önskvärd effekt kan dock inte utlovas.”

Apr 03 23:19:56 <Angfiel>    Leo lyssnar ganska intresserat men för att inte visa att han är intresserad så lutar han stolen bakåt en aning och försöker att verka ointresserad på det sättet. Han fick helt enkelt inte visa sig intresserad på lektionerna, det skulle ju förstöra hans status helt.

Apr 03 23:21:37 <Traxy>    När hon fått prata på en stund till och visat olika symboler och hela tjofräset så frågar hon ifall det är någon som har några frågor, för det är snart dags för skolklockan att ringa ut.

Apr 03 23:23:01 <Angfiel>    När de då har ringt ut så försvinner Leo ifrån lektionen i sällskap med sina vänner och en och annan tjej, bara för att. Nog för att det börjar bli tråkigt att påpeka vid det här laget men så är pojken ganska så typisk enkalriktad kåt tonåring.

Apr 03 23:31:08 <Traxy>    Maggie börjar dansa twist när alla elever gått därifrån, innan hon snyter sig, lyfter skrot och går därifrån.

%d bloggers like this: