AST4 – Cassie, Cate, Julie

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jul 10 17:40:02 2009

Jul 10 17:41:50 <Traxy>    Klockan är nästan halv elva en tisdagkväll, och dörren till astronomisalen, som låg allra högst upp i Astronomitornet, står öppen. Taket är förtrollat att se ut som rymden – svart och stjärnbeströdd, och med en skalenlig modell av solsystemet svävandes i mitten. Solen fungerade ganska bra som ljuskälla, och planeterna rör sig runt den med varierande hastighet. På katedern ligger en stor, rödrandig katt som ger sig själv en ordentlig kattdusch med tungan. Han heter Big Fellow, döpt efter Michael Collins, som var en av den irländska lärarinnans stora förebilder.

Jul 10 17:43:45 <Lecha>    Cate McGreen, en helt vanligt fjärdeårshufflare, smyger in i salen. Hon hade alltid älskat astronomi. Det och örtlära hade hon alltid tyckt om, men även trollformler var roliga. Astronomisalen var också det lugnt coolaste rummet på hela skolan. Hon ler när hon sätter sig vid en bänk och begrundar taket över henne.

Jul 10 17:53:26 <Zozzo>    Cassie Thomas är bland de sista som kommer in i klassrummet. Hennes ansikte skriker nästan ut hur ointresserad hon var av att vara här. Det var så sjukt onödigt att ha lektioner på kvällen, då sov hon mycket hellre även om hon ändå inte skulle gjort det om de inte haft lektionen. Men som sagt det var ju lektion, klart hon hellre gjort något annat och bara fått sina betyg serverade. Hon går bak i klassrummet mot den plats hon tvingat en hopplös liten sak paxa åt henne, ingen skulle få henne plats och aldrig att hon skulle vara där innan.

Jul 10 17:54:06 <Traxy>    “En meteor är det samma som stjärnfall,” säger Maggie och låter det se ut som att det är stjärnfall runtom i klassrummet. “Det är små partiklar som blir omgivna av ett gashölje när de träder in i Jordens atmosfär, och ser därför ut som en fallande stjärna. Meteorer brukar förgasas, men alla gör inte det, utan en del – meteoriterna – når Jordytan, vilket kan orsaka stor förödelse, beroende på hur stor meteoriten i fråga är.” De får se en bild från Tunguska i Ryssland (http://astro.wsu.edu/worthey/astro/html/im-meteor/tunguska.html), som drabbades av ett meteoritnedslag år 1908. Bilden består av en samling träd som blivit slagna till marken av tryckvågen.

Jul 10 17:56:10 <Lecha>    cate lyssnar intresserat och antecknar det viktigaste med små, plottriga bokstäver som hon antagligen bara kommer kunna tyda hälften av sen. även om det var sent så var hon glad att hon var där. Salen var så häftig. När hon får se bilden blir hon förvånad. Tänk ändå att något som en sten kan göra sån skada…

Jul 10 18:06:09 <Kyashi>    Julie gäspar och antecknar lite smått av det som sägs. Astronomin blir helt klart roligare ju äldre man blir, men ändå är stjärnor och sånt grejs inte det mest intressanta direkt. Stjärnfall är rätt fina och så, men att de var meteorer förstör liksom det fins med dem. Visst har hon förstått att det nog inte kan vara hela stjärnor som ramlar omkring på himlen, då skulle ju lika gärna solen ramla omkring så där, och det skulle inte direkt vara bra. Julie funderar lite på vad professorerna skulle göra ifall de såg att en meteorit var på väg rakt mot Hogwarts. Det skulle nog vara lite panik i skolan då.

Jul 10 18:08:24 <Traxy>    “Meteorregn, eller meteorstormar, är när fler meteorer än vanligt dyker upp. Två återkommande sådana varje år är Perseiderna i augusti och Geminiderna i december. De har fått sina namn efter vilken stjärnbild man kan se dem. Perseiderna ser man i Perseus, Geminiderna i Tvillingarna, eller Gemini som den också heter.”

Jul 10 18:10:29 <Zozzo>    Vem bryr sig om meteorer, det var väl typ bara använda en väldigt stark stoppförtrollning så stannar den sen bara skicka iväg den igen. Gud vilka idioter det finns. (*host*). När hon ser bilden dyker genast idén om att skicka en mot Gryffindorssällskapsrum upp. Undra om man kunde få dem att bara landa inom ett litet område. Som typ Taylors hår så det kan brinna upp, hon skulle verkligen se bättre ut utan något hår alls.  Hon klottrar lite på pappret istället för at anteckna, Hon kunde alltid få tag på informationen på ett eller annat sätt till slutproven.

Jul 10 18:12:58 <Lecha>    cate antecknar vidare. Meteorregn… Tänk vad konstigt det skulle vara om alla meteorer träffat jorden. Hon kunde i sitt inre se framför sig hur hela jorden bombades av stora stenar och hur öde allt skulle bli. Det var nära att hon skrattade till, vilken konstig tanke!

Jul 10 18:27:15 <Kyashi>    Var det meteorer eller meteoriter som föll ner på jorden nu igen? Julie kollar på sina anteckningar och tror i alla fall att det nog var meteoriterna som föll på jorden, men hon är inte helt säker. Hennes anteckningar var inte särskilt många, så de är lite svåra att förstå. Tur i alla fall att inte det där meteorregnet föll ner på jorden, för då skulle de nog vara enormt döda.

Jul 10 19:09:28 <Traxy|away>    “En galax är en stor ansamling stjärnor. Tidigare kallade man en del galaxer felaktigt för nebulosor, men efter att man fick tillgång till stora spegelteleskop visade det sig att stjärntöcknen i själva verket var fristående galaxer,” fortsätter Maggie, eftersom Traxy inte hade registrerat att April räckte upp handen när hon gjorde, även om hon reagerade på resten. “En galaxgrupp är en ansamling galaxer. I den lokala galaxgruppen ingår t.ex. Vintergatan, Andromeda, och det Stora och det Lilla Magellanska Molnet. Forskarna vet inte riktigt om de ska kalla de Magellanska Molnen egna galaxer eller om de är satelliter till Vintergatan, eftersom de är rätt små och ligger så nära.” Ett diskret ‘ding!’ hörs ifrån klockan på väggen, signalerandes att det är dags att samla ihop sakerna och gå därifrån. “Det var allt för idag. I läxa till nästa vecka vill jag att ni läser på om asteroider och vad som skulle kunna hända om en sådan kraschar på vår planet. Skriv en fem tum lång redogörelse för detta som ni lämnar in då. Återvänd nu till era sällskapsrum så ses vi samma tid nästa vecka!”

Jul 10 19:12:36 <Lecha>    Cate kan inte låta bli att sucka åt deras läxa. Men hon tittar igenom sina anteckningar och ler lite. Nu skulle hon få sova. Trots att det var en kul lektion så var hon trött nu. Hon packar ihop sina saker, reser sig och säger artigt hejdå till professorn innan hon går ut genom dörren till sällskapsrummet.

Jul 10 19:15:03 <Kyashi>    Julie kladdar ner namnet på de galaxer som hör till Vintergatans grupp, och medan hon gör det så slår klockan. Julie skriver ner läxan också, och blåser sedan på pergamentet för att det ska torka snabbare. Även om hennes anteckningar inte är de bästa så vill hon inte att det ska bli totalt nerkladdade av bläck som inte torkat ännu. Julie plockar ner läroboken, bläckhornet och fjäderpennan innan hon viker ihop det nu ganska så torra pergamentet och lägger ner även det. Hennes bänkkamrat blir klar samtidigt som henne, så de lämnar snart klassrummet tillsammans och går iväg mot Gryffindors sällskapsrum.

**** ENDING LOGGING AT Fri Jul 10 20:49:15 2009

%d bloggers like this: