NAM – Hadrian

Session Start: Sat Jan 14 22:11:55 2006
Session Ident: #nam

[19:53] <Traxy> Madame Lilly har många strängar på sin lyra, och Naturmagi är en av dem. Hon befinner sig nere vid sjön, på en liten udde och väntar på elelver.

[20:00] <spark> Hadrian studsar ut ur slottet och blir helt överlycklig när han ser vem det är som skall undervisa. “Hej, madam Lilly!” säger han glatt och ser förväntansfullt på henne.

[20:23] <Traxy> “Nämen hejsan, Hadrian!” kvittrar hon glatt till svar. “Hur är det med dig idag då?”

[20:28] <spark> “Det är jättebra. Hur är det mer er då?” Han lever fortfarande på känslan av hur det var att fånga kvicken. Hufflepuff hade kommit tvåa, och det är Hadrian jätteglad för.

[21:10] <Traxy> “Strålande!” erkänner Lilly. “Du var så duktig på quidditchen att det var en fröjd att se!” Att hon faktiskt hade svimmat var ingenting hon behövde avslöja för den unge gossen. “Nå, vad gjorde ni på förra lektionen?”

[21:17] <spark> Hadrian rodnar lite, men ser ändå väldigt glad ut. “Tack, madam Lilly. Vi hann med energisköldar.” Han är rätt säker på att han förstått hur det går till, och är därför ivrig att fortsätta.

[21:29] <Traxy> “Energisköldar?” Hon får fundera lite på vad de skulle gå igenom i så fall. “Har ni gått igenom magiska cirklar än?”

[21:31] <spark> “Nej, det har vi inte,” svarar Hadrian glatt och ser entusiastiskt på henne. Det låter hemskt spännande faktiskt.

[21:39] <Traxy> “Åh, då ska vi genast börja med det!” säger tanten entusiastiskt. “Om man ska ha en liten ritual så brukar man alltid inleda med att dra en cirkel, som det kallas. Cirkeln innesluter och koncentrerar kraften, och skyddar magikern från påverkningar och onda makter utifrån. Vad tror du att man kan behöva för något för att kunna skapa en cirkel?” Hon har satt sig ner på en mossig sten medan de pratar. De skulle upp och hoppa snart nog.

[21:42] <spark> “En pinne!” Det tycker han låter helt logiskt, men är egentligen bara en total chansning. Han ser uppmärksamt på professorn och sätter sig han med.

[21:47] <Traxy> “Både ja och nej, skulle man kunna säga,” erkänner hon. “Det går utmärkt även utan verktyg, men ibland kan det kännas enklare om m nan använder en stav eller liknande.”

[21:49] <spark> Hadrian nickar snabbt och väntar på att hon skall fortsätta att berätta. Han passar på att ta fram peregament, bläck och en fjäderpenna och skriva ned det hon sgt, för det är mycket enklare att läsa på antecknignar istället för i boken.

[21:55] <Traxy> “För att slå en cirkel behöver du kunna visualisera, känna och koncentrera dig på din uppgift. Är du bra på det?” Hon väntar inte på svar, utan går vidare. “För att slå en cirkel kan man göra på flera olika sätt. Vandra/dansa längs med cirkellinjen tre varv medsols. Då framkaller du energi. Visualisera och känn hur energinerna skapar en magisk barriär mellan cirkeln och omvärlden.”

[21:56] <spark> Hadrian är väl inte speciellt bra på att koncentrera sig, men han är definitivt bra på det andra. han antecknar och nickar lätt för att visa att han förstått.

[22:00] <Traxy> “Sedan kan man dra en linje med en magisk stav eller dolk – eller en pinne, det går också bra om man vill det, eller en trollstav. Gå tre varv medsols och visualisera hur en cirkel byggs upp genom kraften i redskapet.”

[22:02] <spark> Pojken antecknar vidare och ser förväntansfullt på henne. Han vill inte att lektionen skall ta slut, för det är så roligt.

[22:06] <Traxy> “Slutligen kan du använda din krafthand, d.v.s. den hand du skriver med. Här kan du välja att ta från din egen, den kosmiska eller jordens energi.” Det här var en högst intressant lektion, faktiskt. Hon rättar till sin bruna sjal, som hon alltid har liggandes över axlarna, och ser ner på sina skotskrutiga gummistövlar lite filosofiskt.

[22:09] <spark> Han skriver ned det också och ser lite ledsen ut, eftersom lektionen borde börja närma sig sitt slut nu, och efter det här har han trollkonsthistoria, som han för övrigt hatar.

[22:10] <Traxy> “Medan du arbetar ska du helst undvika att bryta cirkeln genom att gå ur den, så se till att du har allt du behöver för ditt arbete innan du slår cirkeln.” Skulle han få pröva på att skapa sin egen cirkel? Jo, det vore nog lika bra, men först får hon avsluta det teoretiska. “När du öppnar cirkeln efter arbetet gör du på samma sätt som vis slutning, fast motsols eller sitta kvar i mitten och beordra den att öppna sig. Känn hur enegin kommer tillbaka till dig, föremålet, jorden eller var du nu har tagit energin ifrån. Annars kan du alltid donera den till Jorden, för det kan hon behöva.”

[22:12] <spark> Hadrian fortsätter att lyssna uppmärksamt och skriver då och då några svårtydda anteckningar. han hoppas att han får försöka skapa en egen cirkel, för det låter sjukt roligt.

[22:15] <Traxy> …Och han skulle inte bli besviken. Lilly reser nämligen på sig och rättar till sina khakibyxor, som hon för tillfället hade på sig. Över det bär hon en rutig flanellskjorta, så hon ser lite butch ut idag. “Är du redo att skapa din alldeles egna cirkel, Hadrian? Det är bara att sätta igång när du vill. Om du har några frågor så finns jag här.”

[22:17] <spark> Han studsar upp och nickar entusiastiskt innan han tar fram trollstaven. Med förväntansfull går Hadrian tre varv medsols medan han försöker koncentrera sig på vad han håller på med och föreställa sig hur cirkeln byggs upp genom staven. Det blir en rätt dålig cirkel, men förhoppningsvis duger den, och han bryter den något motvilligt genom att gå tre varv motsols.

[22:19] <Traxy> Lilly betraktar pojkens försök, och när han är färdig så klappar hon entusiastiskt i händerna. “Utmärkt! Tio poäng, Hadrian!” Hon ler glatt mot honom. “Då kan vi gå tillbaka till skolan, om du inte har några frågor? De kan vi visserligen ta på vägen…”

[22:19] <spark> “Tack, madam Lilly. jag har inga frågor. Hejdå!” Hadrian skuttar iväg upp mot skolan efter att ha plockar ihop sina saker.

[22:20] <Traxy> Lilly tar tid på sig att ta sig tillbaka till skolan – hon sätter sig ner och tar det lite lugnt, eftersom hon hade kvasten med sig…

%d bloggers like this: