Lillyan Lockmere (bakgrund)

Rollspel: SH
Land: England (Kent)
Rang: F.d. Professor i Spådomskonst, f.d. Elevhemsföreståndare
Elevhem: Hufflepuff

Bakgrund

Lillyan Lockmere föddes i en medelklassfamilj och växte upp i ett hus i utkanten av Biggin Hill, söder om London. Den lilla orten i Kent gjorde sig känd under Andra Världskriget då den var hem åt en av RAF:s flygbaser, som skyddade riket i Slaget om England. Det var på flygbasen hennes morföräldrar arbetade medan dottern gick på Hogwarts. Bridget var nämligen häxa. Hon träffade trollkarlen Leonard Lockmere, av gammal magikersläkt, och fick sonen Larius, samt döttrarna Lucinda och Lillyan.

Redan mycket tidigt visade yngsta barnet talang för att kunna förutspå framtiden, så fem år gammal fick hon sin första kristallkula av sin farmor och farfar. Med den förutspådde hon allt mellan himmel och jord, och det blev inte bättre när hon fick sin första tarotlek vid sju års ålder.

Larius började på Trolldomsministeriet efter Hogwarts, Lucinda arbetade sig upp till en bra position i Wizengamot, men den forna Hufflepuff-flickan Lillyan ville hellre ha en spådomsaffär. Egentligen funderade hon på att öppna en sådan där rökelsedoftande affär med stenar och drömfångare som hon sett hos mugglarna, men kunde inte få ministeriets tillstånd att sälja vissa produkter, så hon slog sig ned i Diagongränden istället. ”Madame Lilly’s” gjorde inga stora pengar, men hon var nöjd ändå, liksom hennes kunder.

En dag för ca 20 år sedan förutsåg hon en platsannons och ringde upp arbetsgivaren dagen innan den skulle publiceras i The Daily Prophet. Hon fick jobbet som professor i Spådomskonst, så affären såldes och nu blickar hon bara framåt.

Madam Lilly – professor Lockmere – är i 45-årsåldern, och mycket intresserad av både sport och mugglare. Fotboll fascinerar henne och hon skulle kunna se en hel biljardmatch utan att ens gäspa, men det är magikersporterna som ligger henne varmast om hjärtat, med quidditch som självklar favorit. Hon hade varit vaktare under sin tid på skolan, och när hon blev vald till elevhemsföreståndare svor hon att göra sitt elevhems lag till det allra bästa. Det har dock inte lyckats i någon större utsträckning.

Hon är positiv och gillar mugglarkläder, så när hon får sådana i present blir hon alltid mycket förtjust. Hon brukar annars klä sig i vitt skilda kreationer, men alltid med en brun sjal draperad över axlarna. Håret är blont och storkrulligt, och hon är något knubbig. Runt 160-165 cm lång och vänlig och glad mestadels, men ibland blir hon dock svårmodig av sina förutsägelser, och då är det nästan bara den lilla bruna ugglan Kvicken som kan muntra upp henne.

Lillyan kan tyckas passiv och tillbakadragen ibland, men är mycket social andra stunder. Hon älskar att undervisa Spådomskonst och skulle inte byta tillbaka det mot sin gamla affär. Hon trivs för bra på skolan för det.

%d bloggers like this: