Sophie får stanna på skolan på sommaren

Session Start: Tue Aug 03 00:20:50 2004
[00:19] * Now talking in #kontor

[00:19] * Topic is ‘Lärarkontor’

[00:20] <Taura-Tierno> *Peritus går raka vägen till Griseldas kontor, där han knackar på*

[00:20] <TraXy> Kom in! *När dörren öppnats ser Griselda på Amend med en min som är både oroad och glad samtidigt.* Te?

[00:22] <Taura-Tierno> *Peritus skakar lätt på huvudet* Nej tack, inget te. *Det blir hans svar när han gått in och stängt dörren* Jag har precis talat med Sophie Kingsley.

[00:22] <TraXy> Åh. *Hon ler lite och petar till glasögonen* Vad sade hon?

[00:25] <Taura-Tierno> Hon är i sjukavdelningen nu, och sover. Det blir nog bättre för henne där, än i Ravenclaws samlingsrum. Hon behöver smälta det hon fått höra. Angående var hon ska bo… *Han är tyst ett ögonblick* Hon har inga vänner eller släktingar utanför Hogwarts, och hon ville inte bo hos Avery Woodrow.

[00:31] <TraXy> Då får hon väl helt enkelt bo här i sommar. *Konstaterar hon enkelt* Det finns alltid någon lärare som stannar kvar, ibland även några elever.

[00:32] <Taura-Tierno> *Peritus nickar* Precis, jag sa till henne att det brukar gå att ordna sånt, och att det alltid finns någon som är här.

[00:33] <TraXy> *Griselda hörde själv till en av dem som befann sig på Hogwarts under större delen av sommarlovet – när hon inte åkte iväg på semester eller så, förstås.* Då säger vi väl så, antar jag. Jag skriver upp henne på listan över de som ska stanna kvar.

[00:34] <Taura-Tierno> *Peritus nickar* Gör det, det blir bra. Då talar jag med henne imorgon igen, och ser hur hon mår. *Han brukar inte själv vara på Hogwarts hela sommaren, bara en del av den*

[00:38] <TraXy> Hur tog hon det? Att hennes föräldrar är arresterade, menar jag… Sjukavdelningen?

[00:40] <Taura-Tierno> *Peritus skakar lätt på huvudet* Hon blev chockad, givetvis. Först trodde hon att jag ljög, att jag försökte hjälpa hennes far på något sätt, men sen förstod hon vad som hänt. Hur hon verkligen reagerar får vi vänta med att se… I sjukavdelningen kommer hon åtminstone få lugn och ro. Jag ansåg det inte vara bra att skicka en chockad elev till sin vanliga sovsal.

[00:43] <TraXy> Nej, det är bättre att hon är någorlunda övervakad av utbildad personal… *Griselda nickar instämmande. Hemsk historia.* Hur verkade hon ta det, bortsett från att hon blev chockad?

[00:47] <Taura-Tierno> Hon verkade… Inte förkrossad, i alla fall. Och hon verkade tycka om idén om att kunna få bo på Hogwarts. *Han nickar lite. Det är bra, det. Att hon inte vill bo hos sin far, att han inte förstört henne så mycket*

[00:48] <TraXy> Stackars flicka… Men nu är det åtminstone äntligen över för henne. *Hon ler sorgset. Kanske skulle flickan tycka om lite lakrits?* Var det något mer du hade på hjärtat?

[00:49] <Taura-Tierno> *Peritus nickar lite* Vem kommer ha hand om hennes förmyndarskap?

[00:49] <TraXy> Hennes föräldrar är fortfarande förmyndare, även om de sitter inspärrade.

[00:50] <Taura-Tierno> *Peritus nickar lite* Jag bara undrade. Nå… Det är tur att hon har Hogwarts, annars hade hon hamnat på barnhem, sorgligt nog.

[00:51] <TraXy> Eller så hade det inte uppdagats alls, vilket kanske hade varit ännu värre.

[00:52] <Taura-Tierno> *Peritus nickar instämmandes* Sannerligen värre. Nå, vi får hoppas att hon tar det hela bra, imorgon, när hon hunnit smälta det hela.

[01:00] <TraXy> Just så. Om du ursäktar mig så har jag en del att stå i nu… Avgångsbetygen måste tas hand om. Mycket att göra!

[01:00] <Taura-Tierno> *Peritus nickar lite* Ja, jag måste också. Lycka till med allt, då. *Ett kort leende och en liten nick och sedan går han*

[01:01] <TraXy> Detsamma. *Hon ler mot honom, rättar till glasögonen och fortsätter med det hon höll på med innan han kom*

%d bloggers like this: