Rektorer på restaurang

Session Start: Fri Aug 11 16:09:50 2006
Session Ident: #hogwarts

[16:28] <Traxy> Griselda Goldhawk sitter på en trivsam gammal pub någonstans i Diagongränden. Den läckande kitteln hade inte passat det här tillfället, så istället satt hon och väntade på Hogwarts’ nye rektor, på restaurangen snedstreck puben The Cup & Cauldron.

[16:45] <Shetani> Att bestämma plats för detta deras första möte hade inte varit det lättaste. De kommer ju jobba ihop från och med nu, så det är onödigt att göra fåniga misstag. En brittisk pub borde väl fungera då? Så har åtminstone Nate resonerat, och han hukar sig lite i dörröppningen trots att det egentligen inte är nödvändigt. Var fanns nu den där Goldhawk då? Hade hon ens kommit än?

[16:53] <Traxy> Griselda sitter vid ett bord, ganska långt in i restaurangen. Ett värmeljus brinner stillsamt i en lykta på bordet (det hade tänts av servitören när hon satt sig ned), och det är så där mysigt halvmörkt i lokalen. Hon är klädd i vinrött, som hon brukar, men hon hade tagit på sig en ny klädnad idag, som var mycket klädsam. Den vinröda spetsiga hatten sitter givetvis på huvudet den också, och glasögonen på näsan petar hon till lite nervöst medan hon väntar. Hon hade inte fått reda på särskilt mycket om den nye rektorn, så hon var ganska spänd. Håret med sina vinröda lockar har hon satt upp lite, så hon ser riktigt proper ut.

[17:00] <Shetani> Till slut ger han upp och frågar någon av den passerande personalen. Det tar effekt och han visas till rätt bord. “Mz Goldhawk?” Frågar han, för att försäkra sig om att han verkligen står framför rätt kvinna. Nye rektorn är klädd i en beige trollkarlsklädnad, med mörkbruna läderfransar över bröstet. Hans hatt liknar onekligen en cowboyhatt, kanske inte riktigt, men nära nog.

[17:10] <Traxy> När hon hör sitt namn så ser hon upp – på de beige kläderna med läderfransar och vidare upp mot cowboyhatten – och reser sig upp. “Mr. Quandron, förmodar jag?” säger hon, på klingande walesisk dialekt.

[17:14] <Shetani> “Det stämmer bra det, ma’am, men kalla mig Nathanius, eller ännu hellre Nate.” Jodå, visst kan man höra texas-dialekten när han talar, även om han börjat jobba för att få bort den nu till nya jobbet. Britter var tydligen lite känsliga om sånt, hade han fått veta.

[17:19] <Traxy> Så ryktet hon hört var alltså sant, karln var inte ens ifrån Storbritannien, och han skulle leda deras stolta skola? En bekymmersrynka manifesterar sig mellan hennes ögonbryn och verkar inte vilja försvinna. “Sitt ner, för all del,” säger hon och sätter sig ned igen. En servitör kommer fram med en vinlista. Hon tänker först beställa sig ett glas rödvin, men ändrar sig i sista stund och beställer istället en hel flaska. För säkerhets skull. För säkerhets skull.

[17:30] <Shetani> Efter otroligt snabbt övervägande – mest att låtsast titta på listan – beställer Nate in något till sig själv också. Hatten tar han faktiskt av sig och hänger på en ledig stol istället, innan han åter smilar mot Goldhawk.

[17:37] <Traxy> “Hur var resan över Atlanten?” Hon ler artigt mot honom, men vet faktiskt inte riktigt hur hon ska ställa sig till detta. Det var svårt. För första gången sedan hon blivit biträdande rektor så skulle hon inte längre arbeta tillsammans med Augustus Pinner och det var svårt att lära gamla hundar sitta.

[18:32] <Shetani> “Inga större missöden.” Förutom den där sjöormen som försökt äta upp båten, vill säga… Nate känner sig inte riktigt bekväm med situationen. Frågan är om det inte hade varit bättre om de träffats på skolan ändå. Nu känns det lite konstlat. “Ahum… Ni kanske vill… berätta lite om hur saker och ting ligger till på Hogwarts?” Artighetsfraser och småprat är inte riktigt hans stil, åtminstone inte idag. Nån annan gång, kanske.

[18:36] <Traxy> “Vad vill ni veta?” Griselda tar sig en klunk av vinet, som nu servitören kommit med. Det var ett härligt, nya zeeländskt Pinot Noir-vin, som professor Sheridan rekommenderat en gång när ämnet förts på tal. Det fanns alldeles för mycket att berätta om när det gällde Hogwarts, så det var bättre att hon frågade vad han ville veta och berättade det.

[18:42] <Shetani> Nate smakar lite på sitt eget vin, något blaskigt, franskt mjäk och funderar ett ögonblick. Det känns som det är en hel del han behöver veta om skolan som han snart ska basa över. “Heh, är det något jag borde tänka på innan jag tillträder min tjänst?” Om han sedan kommer lyssna på de här råden eller int, det är en annan femma. Fast han är ju inte dum. Inte egentligen. Bara impulsiv.

[19:03] <Traxy> “Det är förtrollningar runt samtliga torn så att elever inte ska kunna förolyckas,” svarar hon genast. Det var det första hon kommit att tänka på, underligt nog. “Har… har ni varit på Hogwarts förut någon gång?”

[19:07] <Shetani> “Två år i Hufflepuff.” Det var ju dock ett antal år sedan. Hans föräldrar hade varit över i storbrittanien för att samla lite information om den brittiska delen av släkten och under tiden hade han gått på Hogwarts.

[20:12] <Traxy> “Hur länge sedan var det, om det inte är för framfusigt att fråga?” Hade hon varit lärare på den tiden? Eller hur gammal var karln egentligen? Det var så svårt att avgöra bland magiker ju. Hon tar en klunk av vinet. “Hur tyckte ni att det var? Jämfört med skolorna i USA?”

[20:21] <Shetani> “Ah, hm…” Här måste han fundera lite. Få utanför Quandron-släkten känner ju till allt om familjens… egenheter. “Det var ett tag sen.” Får duga för nu, och Goldhawk verkar vara smart nog att hon ska förstå. “Det är en skillnad, givetvis. Jag är nyfiken på hur en rektorstjänst här kommer skilja sig från hur det var hemmavid, so to speak.”

[20:23] <Traxy> Jodå, hon är inte dum, och vet när hon ska sluta snoka. “Har ni erfarenhet av en liknande arbetsuppgift sedan tidigare?” Hon studerar amerikanen grundligt, lägger märke till minsta rörelse. Det var inte mycket som undgick Griselda Goldhawk när hon satte den sidan till.

[20:37] <Shetani> “Givetvis,” flinar han och smakar lite på blaskvinet. “Jag var föreståndare för … ah, släkten Quandron har en egen skola på våra marker.” Som en av de större släkterna i USA och med kontakter i flera av de andra släkterna var det kanske inte så konstigt. “Hur skulle jag annars blivit anställd på Hogwarts? Jag tvivlar på att jag fick jobbet endast på grund av min charm.” Det är tydligt att han driver med sig själv.

[21:12] <Traxy> Och tur var väl det! Hon tålde inte riktigt folk som var alltför fulla av sig själva. “Sant,” säger hon därför. “Vad för sorts skola föreståndar ni? Eller är det bara en vanlig skola för magiska barn?”

[21:18] <Shetani> “Vanlig och vanlig…” Skrockar han. “Det gäller undervisning för barn tillhörande Quandron-släkten, för det mesta. Förutom de vanliga ämnena lär vi ut… well, lite andra saker också.”

[21:44] <Traxy> “Endast Quandron-barn?” Ett höjt ögonbryn. “Ni måste ha en förträffligt stor släkt.” Släkten Goldhawk har Traxy inte forskat i, så hon vet inte riktigt hur stor den är, men troligtvis inte lika stor som Lockmere, men å andra sidan så hade Lockmere en tendens att få hur många ungar som helst. De var väl katoliker eller något. “Tack,” säger hon till servitören som kommer med en meny och rekommenderar dagens soppa, som är gjord på potatis och purjolök, med lite dansande vitlöksbröd till.

[21:44] <Traxy> “Tack,” säger hon till servitören som kommer med en meny och rekommenderar dagens soppa, som är gjord på potatis och purjolök, med lite dansande vitlöksbröd till.

[21:51] <Shetani> “Gud, nej. Främst Quandron-barn men vi riktar oss även till andra magikers avkomma i området. Vårt elevantal är naturligtvis inte lika högt som det på Hogwarts men… ah, tack.” Han avbryts och beställer kyckling till sig själv. “Ja, var var jag? Ah, yes… som mest hade vi väl ett par hundratal elever, kan jag tro.”

[22:25] <Traxy|DDO> “Fascinerande,” tycker hon innan hon beställer in en risotto, som hon tycker verkar smaskig. “Vet ni vilka som är elevhemsföreståndare nu?”
Session Start: Tue Aug 15 16:22:20 2006
[16:27] <Traxy> “Fascinerande,” tycker hon innan hon beställer in en risotto, som hon tycker verkar smaskig. “Vet ni vilka som är elevhemsföreståndare nu?”

[16:32] <Shetani> “Hm, jag fick en lista. Ah, men jag har inte hunnit träffa dem personligen än, givetvis.” Något han planerat att göra så fort han anlänt på skolan och gjort sig någotsånär hemmastadd.

[16:36] <Traxy> “Något namn ni kände igen från er egen tid på skolan?” Det vore ju ganska intressant, hur lärarna i fråga skulle reagera om deras nye rektor var någon de dragit av poäng för när han gått i Hufflepuff! Hon önskar att restaurangen var lite snabbare med tillredningen av maten, eftersom trots att det bara gått någon minut efter deras beställning så var det ändå för lång tid.

[16:39] <Shetani> Nate småler lite och skakar på huvudet. “Nej, det kan jag inte påstå.” De var nog något efter hans egen tid. Möjligtvis att någon av dem varit elev ungefär samtidigt, men han kunde inte säga säkert.

[17:05] <Traxy> Han var tydligen en fåordig man, tänker Griselda för sig själv. Eftersom det där som stod om Trolldomsministern i The Prophet hände under skolåret, så har det inte hänt än, alltså är det inget hon sitter och ältar för sig själv. Hon vrider lite på sin gaffel och vet inte riktigt vad hon ska säga. “Såå… Hur trivs ni här i Storbritannien?”

[17:11] <Shetani> Ja, vad tusan ska man svara på det? Nathanius är en ärlig man, men han vill då inte göra sin nya arbetskamrat upprörd. Att säga att han finner britterna tråkiga och med dåligt sinne för humor är alltså inte ett alternativ. “Well… det är annorlunda från staterna, givetvis. Väldigt vacker natur, måste jag säga.” Han snurrar vinglaset i händerna för att ha något att göra. “Jag ser fram emot att lära känna landet bättre.”

Session Close: Tue Aug 15 18:39:56 2006

%d bloggers like this: