Myra är på krigsstigen

Funa
PostPosted: Mon Jul 07, 2008 12:54
Professor Myra Flynn kom stapplande upp till rektorns kontor med käppen i högsta hugg. Hon var arg som ett bi. Den där snorungen Vellarvo skulle minsann inte komma undan, tänkte hon förbittrat om sin kära kollega. När hon äntligen kom fram till den anskrämliga stenstatyn som dolde ingången, morrade hon ilsket till. Naturligtvis behövde hon ett lösenord, och det hade ingen bemödat sig med att ge henne. Vad var det här för skola egentligen, en skola där lärarna inte kunde ta sig ett personligt samtal med rektorn när det fanns behov för det, som nu. Här stod hon nu som en dummerjöns och kom helt av sig, detta var definitivt inte med i planen. I planen hade hon helt sonika klivit in till rektorn, sagt sin mening och därefter tillsammans med Griselda Goldhawk sparkat ut Melvin Vellarvo för gott, den fjanten.

TraXy
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 23:09
Som tur var för henne så öppnar sig väggen bakom statyn, som hoppar åt sidan, utan att Myra behöver säga något. Ut genom öppningen träder en ganska lång kvinna i en något åtsittande, mörkgrön klänning som man inte kan påstå gör annat än att framhäva hennes välsvarvade figur, med en byst som var ganska så lagom – varken för stora eller för små, även om de låg närmre att kallas större än mindre – och välrundade, kvinnliga höfter. Det var svårt att inte se sig om efter henne, särskilt inte om man var av det manliga könet, men någon sådan fanns inte i närheten för tillfället.
Över axlarna och ned på ryggen hänger en kaskad av ganska små men lysande röda lockar, som om man korsar Simply Red-sångaren Mick Hucknalls lockar med hårfärgen man ser på Ron Weasley i Rupert Grints tappning; som når henne nästan ända ner till en rumpa som är lika välsvarvad som resten av henne. Kvinnan är i början av 30-årsåldern och hade lösenordet till Rektorns kontor eftersom hon tidigare varit biträdande rektor för skolan.
Maggie O’Reillys gröna ögon betraktar den lilla tanten medan hon ger henne en liten nick och ett leende. “Ni kan gå upp,” säger hon med en dialekt som otvetydligt härstammar ifrån östra Irland i närheten av Dublin, om det inte räckte med att hon ser ut som den irländska trikoloren med sina gröna kläder, ljusa hy och orangeröda hår.

(Hm. Kanske går det att skriva beskrivningar av fler personer trots allt. Tihi!)

Funa
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 18:13
”Upp ska jag, om så Merlins kalsonger trillar av honom för gott”, var det Myra klämde fram innan hon dundrade förbi sin kollega. Nåja, dundrade kanske hon hade gjort om hon varit större än hon faktiskt var. Hon kanske mer studsade förbi som en ilsken vessla eller nått i den stilen. Trevligheter hade hon verkligen inte tid med just nu.
När hon väl stod framför rektorns dörr någon minut senare hade hon verkligen inte heller tid att knacka och vänta på någon slags tillåtelse. Hon stormade helt enkelt in som hon hade eld i baken.
”Nu är det nog”, skrålar hon hetsigt.

TraXy
PostPosted: Mon Aug 11, 2008 22:34
Griselda Goldhawk ser upp ifrån sina papper, där hon sitter bakom sitt skrivbord i det runda rummet med alla tavlor föreställande skolans rektorer genom tiderna. Eftersom tanten inte knackat innan hon kom in, så ser hon inte vidare glad ut över besöket. “Ni har varken avtalat tid eller ens knackat på dörren, Myra Flynn. Antingen brinner det någonstans, en elev är svårt skadad eller så bör ni lära er vanlig enkel hövlighet.” Komma instormandes sådär? Tänk om hon hade besök av någon viktig Ministerieutsänd eller något sådant? Det skulle vara ytterst opassande att ha lärare som sprang in hur som helst då. “Sätt er ner och berätta vad saken gäller.” Eftersom hon inte var någon surgubbe i stil med Fisken, så tillägger hon faktiskt, “Skulle ni vilja ha en kopp te?”

Funa
PostPosted: Tue Aug 12, 2008 11:01
”Nej, bevare mig väl… hellre tar jag mig en sup”, kraxade Myra fram och struntade helt i den vänliga tillsägelsen. Springturen upp till rektorns kontor hade ändå tagit hårt på den gamla kroppen och hon behövde vila benen en stund, därför kravlade hon i alla fall upp på stolen som erbjudits henne, och befann sig snart sittandes i den med dinglande ben.
”Jag förstår inte vad som har hänt med moralen här på Hogwarts”, fullföljde hon sedan och tog upp sin pipa för att tända den. ”Eleverna är fräcka och Professor Vellarvo var nyss nere hos mig för att tala om för mig, att jag inte sköter mina lektioner som jag ska… bevare mig väl.” Hon drog några djupa bloss och en lila pipröken hopades kring hennes huvudknopp. ”Jag vet väl hur man sköter en lektion och olydiga ungar, dubbelt så gammal är jag, så jag borde veta det dubbelt så bra… annat var det på min tid.”

%d