Melvin vill relegera Ophelia

Session Start: Mon Jan 30 20:55:24 2006
[20:55] * Now talking in #kontor

[20:59] <Traxy> *Griselda sitter på rektorns kontor, då denna är bortrest på Viktiga Affärer. Han hade varit borta ett bra tag nu.*

[21:08] <Angfiel> Melvin knackar på dörren men kliver inte in. Hade det varit Pinner så hade han stigit in utan att vänta på svar men riktigt så nära kände hans sig inte vara Griselda även om han säkert refererade henne till förnamn då de jobbat så pass länge tillsammans.

[21:11] <Traxy> “Kom in!” Griselda sitter och går igenom en drös rapporter som hade kommit in på senare. Det var något om en Hufflepuffare som vägrade ha på sig skoluniform, till exempel. Jefla unge hade hon nog tänkt om hon varit släkt med Sparv.

[21:13] <Angfiel> Melvin kliver in och stänger dörren efter sig. “Goddag.” hälsar han och man märker direkt att det inte är en arighetsvisit utan att han har något allvarligt att berätta eller rättare sagt att diskutera.

[21:14] <Traxy> “Melvin?” svarar Griselda och ser upp ifrån papperen. “Sätt dig ner, för all del. Kan jag bjuda på något?” Rektorn tyckte om päronkonjak, det visste hon. Han hade å andra sidan andra drycker också. Hon kikar i en skrivbordslåda, men där finns bara en bortglömd burk skrumpfikonmarmelad det börjat växa grönt ludd på.

[21:17] <Angfiel> Melvin sätter sig ner men skakar på huvudet. “Jag är här för att diskutera en elev. Ophelia Brendan-Synclair.” säger han och väntar på en reaktion för att se om Griselda hört något om vad flickan fått för sig att göra på skolan. Incidenten med elden visste hon nog inte men kanske något annat.

[21:26] <Traxy> “Brendan-Synclair?” Jodå, hon kände allt till den släkten. Inte de trevligaste att ha att göra med. “Har hon kallat fler elever för smutsskallar?”

[21:28] <Angfiel> “Om det vore så väl.” får Melvin ur sig och ser rätt trött ut ändå, lite sliten vilket inte alls var en normal syn egentligen när det gällde den här mannen. “Nej fröken Brendan-Synclair..” namnet nästan spottas ut ur hans mun “..har fått för sig att försöka elda upp en annan elev.”

[21:37] <Traxy> Skrivbordslådan flyger igen med en smäll. “Elda upp?!” Nog för att hennes hår brukade vara vinrött… nu började det tona över i en mer eldröd nyans istället, för att spegla hennes humör.

[21:40] <Angfiel> Melvin nickar. “Hon använde en benlåsningsbesvärjelse på en elev, fröken Sun Asher för att vara exakt, och satte eld på gräset omkring flickan och beslöt sig tydligen för att gå därifrån. Lyckligtvis fanns en professor i närheten som kunde stoppa olyckan.” Melvin väntar på en reaktion men är villig att fortsätta berätta om sina egna åtgärder.

[21:44] <Traxy> “Fortsätt,” säger hon i en ton som är något pressad, eller möjligtvis trött. Det är svårt att veta vilket. Hon var inte särskilt glad över händelserna i alla fall. Håret har falnat i färg igen, och återgått till att vara vinrött, även om det nu är lite mattare i färgen.

[21:50] <Angfiel> “Så fort jag fick reda på detta kallade jag till mig henne. För att göra en lång historia kort var jag villig att ge flickan en chans om hon ångrade sig och visade upp en liten uns av intelligens. Tyvärr gjorde hon inte det. Istället verkade hon vara under det intrycket att det var något att vara stolt över eftersom ‘smutsskallar’ tydligen förtjänar sådant. Jag drog av poäng för att hon sa smutsskalle, jag drog även bort 50 poäng för incidenten och hon har strafftjänst tills vidare men jag ska inte hymla med att jag anser att den där flickan borde relegeras.”

[21:54] <Traxy> Griselda får fundera över detta ett tag, men när hon funderat klart, något tiotal sekunder senare eller så, så nickar hon. “Den sortens attityder tolererar varken jag eller rektorn på den här skolan. Jag menar inte att låta fördomsfull, men… Durmstrang-elever har inte på Hogwarts att göra!”

[21:57] <Angfiel> Melvin nickar. “Jag håller med. Jag är inte naiv, jag vet att var och varannan Slytherinelev delar den här flickans åsikter, något jag inte är särskilt glad över men så är det. Däremot har elever som Fröken Acton-Aldwych och liknande vett nog att hålla munnen stängda och trollstaven i styr.” Han suckar lite smått. “Jag kommer meddela hennes föräldrar vad vi än beslutar men jag antar att jag har erat stöd när jag meddelar dem att hon blivit relegerad?”

[22:00] <Traxy> “Naturligtvis,” svarar Griselda, som tydligt mindes en incident med flickorna Acton-Aldwych och Barnsley i trean som gått ut på att förhäxa en Ravenclaw-elev med Tarantellegra. De hade fått 50p avdrag var och strafftjänst i biblioteket. Men jo, det verkade som att de två flickorna skärpt sig någorlunda iaf.

[22:17] <Angfiel> Melvin nickar. “Då har jag en uggla att forumlera…” kommenterar Melvin men gör egentligen ingen ansats att flytta på sig riktigt än. Han går genom ungefär vad som ska stå i denna uggla till flickans familj. I huvudet alltså.

[22:26] <Traxy> Griselda går bort till ett skåp och häller upp två glas med den där päronkonjaken och erbjuder Melvin ett av dem. Själv sitter hon tyst och pimplar ur sitt glas.

[22:27] <Angfiel> Melvin tar faktiskt emot glaset och sveper det i ett drag. Att relegera elever är faktiskt inte hans favoritsysselsättning och faktum var att det skulle bli första eleven han relegerat också. Han stönar inombords när han tänker på den arga ugglan eller illvrålet han skulle få från hennes föräldrar.

%d bloggers like this: