Rebellerna besegrar Dödsstjärnan

“Min pappa är död! Obi-Wan sade att du mördade honom!” sade Luke Skywalker trotsigt.

“Är han inte alls det,” protesterade Darth Vader. “Han är på jobbet.”

“Meh,” utbrast Edward Sennet. “Så säger han inte alls. Han säger ju ‘Luke, JAG är din pappa’.”

“Men jag är inte din pappa alls,” svarade Richard Sennet burkigt inifrån hjälmen, som bestod av en gul plasthink. “Jag är din bror!”

“På riktigt, ja, men nu leker vi ju Star Wars och jag är Luke Skywalker och du är Darth Vader och Darth Vader är Luke Skywalkers pappa!”

“Men skulle inte Luke heta Luke Vader då eller har hans pappa och mamma skiljt sig? Du vet, som Lennies föräldrar?”

“Men Lennies föräldrar bor inte i rymden, eller hur?”

Grannpojken Lennies föräldrar var visserligen skiljda, men Eddie var ganska säker på att det inte var så uppe i rymden där alla fantastiska rebeller och robotar och ewoker och X-Wings, tiefighters och stormtroopers finns. Att förklara för den några år yngre brodern att han inte spelade sin roll ordentligt var… besvärligt, för han fattade ju inte.

“Nä…” Richie tystnade.

“Ska vi göra detta eller inte?”

“Visst.”

Eddie puttade till honom med kvastskaftet. “Men försvara dig då!”

“Men jag ser ju inget!” hördes rösten inifrån hinken.

“Ta av dig den då.”

Darth Vader såg inte alls lika skräckinjagande ut utan sin hjälm, men det gjorde det mycket enklare att fäktas med kvastskaften i alla fall. Det var ganska lätt för den ensamme rebellen att ta över Dödsstjärnan (altanen), även om Darth Vader körde med så fula tricks att han lyfte upp kejsare Palpatine (familjens katt, Blackie) och försökte få det yrvakna djuret att spärra ut klorna och bli sur på Luke och nästan besegra honom. Det gick inte riktigt enligt Vaders planer, för det enda den onda kejsaren gjorde i Eddies famn var att slicka honom på hakan. Vader blev lite svartsjuk och klagade tills han fick tillbaka katten, som snart började streta emot så att han var tvungen att släppa ner henne på marken igen. Luke Skywalker triumferande och puttade till Vader med kvastskaftet igen. Imperiet var besegrat! Richie skulle ha protesterat mot denna behandling, men blev avbruten redan innan han hunnit öppna munnen, av en röst från köksfönstret.

“Pojkar, kom in och ät!”

De två bröderna släppte det de hade för händerna och tävlade om vem som kunde komma först. Eddie vann.

%d