MYT303 – Eddie & Sean

**** BEGIN LOGGING AT Mon Jan 07 15:37:34 2013

15:42:49 <Byron>    Eleverna hade precis kommit tillbaka från jullovet. Springande och rop hördes i korridorerna. Första lektionen efter lovet, en del elever förväntade sig nog att de skulle ta det lugnt denna dag. Professor Deen hade andra planer. Han hade innan jullovet som hastigaste nämnt att eleverna skulle läsa kapitel tolv och tretton under lovet. Professorn räknade med att alla inte hade gjort detta och därför skulle de idag sättas på prov. Klassrumsdörren stod öppen och när eleverna kommit in och satt sig stängde den välklädde professorn i femtioårsåldern dörren med en stavrörelse. “Välkomna tillbaka efter lovet” säger han till eleverna utan så mycket som ett leende på sina smala läppar.

15:46:44 <Traxy>    Mytologi har kanske inte varit exakt så som Edward Sennet föreställt sig, men det har ändå varit hyfsat kul hittills. Eftersom det inte varit någon snö att vara ute i tillsammans med Richie under lovet så har han faktiskt haft tid att läsa på läxan, men det betyder inte att han vill bli förhörd på något sätt. Den brunhåriga pojken från Didcot i Oxfordshire dyker upp i klassrummet och sätter sig ner på en ledig plats, han är inte så noga med exakt var i klassrummet det är, och plockar fram skrivdon för att kunna anteckna, för anteckna brukar lärare insistera på att man gör om man vill klara slutproven.

15:50:13 <antimon>    Sean Calloway fiick inte bästa starten med ämnet mytologi, och han trodde aldrig att han skulle tycka om ämnet så mycket som han gjorde. Han hade upptäckt att det gick att göra väldigt fina bilder till de som berättas om och de hjälper pojken att komma ihåg. Det var väl lite så de hade börjat och när pojken upptäckte att han kom ihåg saker blev de mer intressant och de blev lite av en utmaning att försöka komma på saker att rita till de professorn berättade om och på så sätt blev de ytterligare roligare och när han sedan väl kunde saker så var det också intressant för att han kunde. Slytherinpojken kliver in i klassrummet tillsammans med Garrett Symons och de sitter sig ned bredvid varandra om de nu gick, annars så nära varandra de kunde. De kapitel de hade fått i läxa hade Sean faktiskt också läst, han kanske kunde rita något fint till de,

15:54:17 <Byron>    Professor Deen ogillade tredjeklassarna. De var små och jobbiga. När han undervisade i historia tyckte han trettonåringarna var stora, bra mycket lugnare och smartare än elvaåringar iallafall. Nu jämförde han dem istället med de ännu äldre eleverna och kunde inte annat än tycka att dessa små elever var annat än jobbiga. “Så mr Calloway kommer i tid. Det var allt fantastiskt” säger professorn som var mycket långsint. Calloway hade kommit försent en gång i början av terminen och gjort en väldigt stor grej av det. Professor Deen var inte den som glömde sådana saker. “Mr Calloway kom fram här till katedern och berätta om Hathor. För ni har väl gjort er läxa?”

16:07:11 <Traxy>    Phew, Eddie är glad över att få slippa gå fram och redovisa, men det är klart, man ska väl inte ropa hej innan man kommit över ån och sånt där. Det kan ju mycket väl vara hans tur att gå fram härnäst. Snabbt försöker han repetera det han kommer ihåg om Hathor, bara för att se om något lyckats fastna under jullovet eller om det bara är brysselkål i hjärnan. Hathor är kvinnors och barnafödandets gudinna, tänker han, som ofta visades som en ko. Jaovars, det här kan han nog, även om han ju knappast lär få just Hathor om eller när det blir hans tur att gå fram.

16:08:10 <antimon>    Sean kan inte riktigt förstå varför professorn verkade ha något emot honom, han hade ju faktiskt bett om ursäkt för det hela. Han får lust att fråga vad professorn egentligen har emot honom men biter igen läppen och låter bli. När professorn sedan ber honom komma fram och berätta om Hathor professorn trodde säkert inte att han skulle ha gjort läxan och kunna något. Nu jäklar skulle professorn få se.  ”Javisst professor Deen,” Sean reser sig upp och ställer sig framför klassen. ”Ja Hathor var en viktigt gudinna för kvinnor då hon ar den största beskyddaren av  kvinnor  och barnafödelsel. Han ansågs ha lvigivande mjöls om hon även välsignande alla kvinnor med.  Hon var den gud som var känd över hela Egypten inom de här området av beskyddade.” Sean tänker på sina teckningar som han hade gjort samtidigt som han läst. Just de jo de var bilden med kon där så var det. De var Hathor. ”Ofta avbildades hon med ett kohuvud eller men horn.  Om jag inte minns helt fel så avbilandes hon även ibland som en ko som diades av barn.” Sean ser mot professorn efter att ha avslutat meningen. “Har jag glömt något professor Deen?” Sean kunde inte komma på något mer när han tänkte på sina teckningar i alla fall.

16:13:59 <Byron>    Professor Deen måste erkänna för sig själv att han var förvånad. Mr Calloway verkade ha skärpt sig. Detta var beviset på att professor Deens undervisningsmetoder fungerade. Professor Deen var mycket nöjd. Inte bara med mr Calloway utan med sig själv också. “Mycket bra Calloway. Tio poäng till Slytherin för den fina redovisningen. Ni sätter en hög nivå för den här terminen Calloway. Seså gå och sätt er igen. Ska vi se om resten av klassen håller samma nivå.” Professorn följer Calloway med blicken då denne sätter sig. “Mr Sennet ni får äran att fortsätta våra redovisningar. Kom fram här och berätta om Maat.”

16:21:39 <antimon>    Tiopoäng? Skojjade han? Sean få tio poäng sedan när hände de? Professorn verkade nöjd också? Hatade inte professorn honom? Då borde han väl inte få poäng av professorn? Nej Sean förstår ingenting.  Professon tyckte alltså att han satte en hög standard, undra vad de innebar att alla andra tyckte? Hoppas folk inte kommer börja tycka att han är professorns lilla gullegris nu, eller börja tycka att han är någon lite nörd som inte gör något annat än pluggar. Han tar sig tillbaka till sin plats och slår sig ned, hoppas pojken som nu skulle komma upp och berätta gjorde lika bra nu så att han tar lite av uppmärksamheten Sean känner blev riktigt mot sig nu. Han möter Garretts frågande blick och till svar för Garrett bara ett par ryckande axlar men han vet redan nu att Garrett inte kommer att släppa detta utan har en massa frågor sen.

16:26:22 <Traxy>    Det vore ju inte fel om han bara kunde gå fram om prata om vad han hade ätit till frukost, men nu är det knappast det som professorn syftar på, så Eddie försöker snabbt att repetera det han känner till om gudinnan Maat medan han går fram till svarta tavlan. Strutstanten från Hufflepuff, yes, så var det. “Maat är sanningens och rättvisans gudinna, och hon brukade visas med en strutsfjäderplym, professor Deen. Hon lade döda människors hjärta på en våg när de kommit ner till underjorden efter att de dött och strutsplymen var en motvikt. Om vågen vägde lika så fick personen leva vidare i efterlivet, annars så blev de uppätna av ett monster för att de varit dåliga människor när de levde.” Nu var det underjordiska monstret kanske inte just den rancor som han själv föreställer sig, och Anubis såg väl knappast ut som Jabba the Hutt, men i alla fall.

16:28:55 <Byron>    Tredje klassen verkade ha skärpt sig en aning under jullovet. Det uppskattade professorn, han var på bättre humör nu. “Stämmer bra mr Sennet. Vad tycker ni är en bra människa?” Det var sådant här som professor Deen gillade, att diskutera saker. Att bara rabbla fakta var både tråkigt och meningslöst men man måste kunna faktan för att kunna prata om det intressanta kring det hela.

16:33:39 <Traxy>    OMG nej, följdfråga! Eddie känner hur kinderna börjar hetta till, för han vill absolut inte säga något puckat som ger honom poängavdrag. Okej om han säger eller gör något som genuint gör att han förtjänar ett straff, men om han inte har “rätt” åsikt enligt läraren? Han kan väl knappast komma till Tanissey och klaga på att en lärare varit orättvis, för då låter han ju som en gnällig femåring. “En bra människa är en sådan som till exempel visat hänsyn mot andra och inte varit medvetet taskig mot någon, sir. Stjäl man är man ingen bra människa, och inte om man har ihjäl någon heller. Eller förråder sina vänner.” Som Lando Calrissian, fast han hade ju i alla fall ångrat sig och hjälpt rebellerna sedan. “Umm. Och sådant alltså. Att man inte bara tänker på sig själv jämt utan försöker hjälpa andra om man kan och liknande, sir.” Ja men det här gick ju tokigt bra eller hur? Varför kunde läraren inte bara be honom sätta sig ner istället? Det här är ju jobbigt.

16:36:04 <antimon>    Sean lyssnar på pojken när han berättar om Maat, Sean hoppas att pojken också kommer att få en massa poäng. Han vill ju inte bli sedd som professorns stjärnelev, de borde finnas någon annan som kan bli de istället. Något som kan få minst lika mycket poäng som honom.  Att pojken också få en följdfråga av professorn , Sean hoppas att pojken kommer att svara något bra på den. Han vill att pojken ska klara sig bra.  Fast de är väl inte direkt en lätt fråga att besvara, inte om man ska ha rätt svar på den i alla fall. Alla människor har ju olika åsikt om vad som är en dålig människa och inte, alla drar väl gränsen på olika sätt. Han hög pojkens svar, och ser sedan mot professorn, undra vad professorn tyckte om svaret pojken hade givit.

16:41:39 <Byron>    Deen nickar när Sennet berättar vad han tycker är en god människa. “Mycket intressant Sennet. Ni kan slutna rodna nu och sätta er istället. Tio poäng till Gryffindor”. Professorns blick stannar nu på miss Sunshine som inte var någon solstråle direkt. Professor Deen var rätt säker på att flickan bara valt mytologi för att jävlas med honom. Han log snett mot henne. “Se miss Sunshine, dessa två gossar svarat på ett bra sätt. Kan ni nu komma fram och berätta lite om Thot?” Flickan släppade sig fram till katdern och stod sedan och muttrade för sig själv. Professorn bad henne sätta sig igen efter att hon fått lämpligt avdrag. “Eftersom miss Sunshine uppenbarligen inte förstått poängen med läxor går vi vidare. Jag antar att ni alla har läst på om Thot och vet precis allt om honom. För det kommer på provet som ni ska ha på torsdag.” Torsdag var bara tre dagar fram och inget han informerat om tidigare. Han var så trött på slöa elever, endast det bästa var gott nog för de som tog Mytologi. “Till denna lektion vill jag även att ni lämnar in en uppsats på en fot om vad en god människa är. Några frågor?”

16:48:53 <antimon>    Yes pojken fick också tio poäng, nu kan han vara lugnare igen. Bär en flicka får komma fram och berätta om Thot verkade inte gå lika bra för henne, men Sean känner sig ändå lugnare eftersom den andra pojken också hade fått tio poäng och gjort en bra redovisning, visst de var inte i samma elevhem men Sean behöver inte heller ses som någon gullegris. Dessutom hade ju han fått tio poäng så de ändrade ju inte direkt poängställningen så mycket direkt.  Sean är inte särskilt förtjust över läxan de får, han tycker INTE om att skriva uppsattser.  Kunde de inte bara få slippa sådant. Nej Sean har inga frågor heller, inga som är vettiga att ställa i alla fall så han håller därför munnen stängd.

16:51:30 <Traxy>    Tio poäng är grejt, men inte om man ska behöva bli förnedrad på kuppen. Med blossande kinder går Eddie tillbaka till sin plats igen. Det är tur i alla fall att han gett ett bra svar om Maat, för poängen var verkligen välkomna, även om han tycker synd om Sunshine. Nåväl, han hade ju fått poäng i alla fall och det är väl huvudsaken. Att de ska få oförberett prov om två dagar är däremot ingenting han ser fram emot. Shit, och en uppsats dessutom! Nej, det här är nog inget favoritämne …

16:53:47 <Byron>    Ingen hade frågor. Bra. När Deen gav dem instruktioner ville han inte ha frågor. När han talade om djupare saker än så ville ha dock ha så många frågor som möjligt. Få elever verkade förstå skillnaden. “Bra. Ni kan kila iväg nu.” Professorn börjar bläddra bland sina papper. “Under tystnad” lägger han till när eleverna börjar prata högt och glatt.

16:56:33 <antimon>    Sean hade inte så många saker att behöva plocka ihop efter lektionen då de inte hade varit så mycket saker som hade blivit använda.  Sean reser sig upp från stolen och rör sig mot utgången.  ”Hur fasen gjorde du?” Garrett frågar Sean direkt och för en gångs skulle blir Sean tacksam över att Deen säger Under tystnad och Sean rycker istället på axlarna, de gav honom i alla fall lite mer tid utan att behöva svara på frågan.

16:57:42 <Traxy>    Jo tack, han är fullt okej med att inte behöva yttra sig vidare om det inte behövs. Professor Deen är lärorik, men väldigt … severe. Man sitter liksom som på nålar och hoppas att man inte ska råka illa ut, på ett ungefär. Mycket bättre med den kvinnliga läraren för hon är inte alls så läskig. Eddie samlar ihop sina saker – under tystnad – och lämnar klassrummet, glad över att få komma därifrån.

%d bloggers like this: