SDK5bc – Dolores & Hadrian

**** BEGIN LOGGING AT Sun Apr 08 16:39:34 2007

Apr 08 16:44:35 <Traxy>    Det var strax efter att skolan börjat igen efter jullovet. Edgar Fisher är omåttligt nöjd med att säsongen så alla var så skenheligt trevliga mot varandra är slut, så man äntligen är tillbaka till vardagen igen. Han hade aldrig tyckt om julen, och tänkte inte börja nu med det nu heller. Han sitter och väntar i det mörka tornrummet, i sin högryggade snurrfåtölj. Runtom i klassrummet finns de där gotiska kandelabrarna som tillhandahåller klassrummets belysning.

Apr 08 16:46:29 <Elyene>    Dolores Stainthorp från slytherin var faktiskt på rätt bra humör hon hade haft ett av de bästa julloven någonsin även om flickan inte ser glad ut. “god dag professorn” säger hon och sätter sig ner. Sen var inte spådkomskonst ett av hennes favoritämnen direkt.

Apr 08 16:48:08 <Traxy>    “Goddag,” svarar han avmätt, rent automatiskt, eftersom han i tankarna finns någon helt annan stans. Han fingrar lite på något han har runt halsen, men eftersom han har ryggen åt klassrummet så kan de inte se det. Det var en present han fått ifrån en elev. Det var inte ofta någon bemödade sig om att ge honom presenter nuförtiden.

Apr 08 16:54:18 <sparv|borta>    Hadrian Isacson älskar spådomskonst och så vidare. Vi behöver helt enkelt inte dra hela ramsan om hur mycket han älskar det, utan kan bara nöja oss med att konstatera att trots kärlek till ämnet är han hopplöst dålig. Förutspår han någonting är det förmodligen rätt säkert att motsatsen kommer att inträffa. Han sätter sig bredvid Dolores och ler mot henne.

Apr 08 16:59:23 <Traxy>    Han snurrar på fåtöljen och ser mörkt på eleverna. “Femte årets andra termin,” börjar han. “Mer och mer jobb. Här också.” Han ler glädjelöst. “Vi ska börja prata om klardrömmar idag. Finns det mot förmodan någon som faktiskt ägnat jullovet åt annat än frosseri? Läxläsning, exempelvis?” Han låter dem inte svara på frågan innan han fortsätter. “Ni fick ju i uppgift innan lovet att skriva en uppsats om klardrömmar. Dessa kan ni lämna in nu, på katedern.”

Apr 08 17:06:33 <Elyene>    “hej” hinner hon säga till Hadrian innan hon professorn börjar prata. Hon tyckte inte riktigt om det där med drömmar och klardrömmar fick henne att kräkas bara. Hon har en uppsats om ämnet även om det absolut inte var någon bra uppsats så hade hon i alla fall knåpat ihop en som hon går fram och lägger på katedern. Hon gillade inte professorn heller men å andra sidan så gillade Dolores knappt någon nuförtiden det fanns några få undantag.

Apr 08 17:16:04 <sparv|borta>    Hadrians uppsats är om möjligt ännu sämre än Dolores’, och ifall Fisher aldrig läst något riktigt pinsamt kommer han att få göra det snart. Ifall han inte bara brännner upp Hadrians uppsats, för det är ingen större förlust faktiskt.

Apr 08 17:26:26 <Traxy>    “Någon som lite snabbt kan förklara för Miss Randall och Mr. Callaghan vad en klardröm är, eftersom de inte gjort läxan?” En elev räcker upp handen, en Miss Wellings förklarar lydigt att det är drömmar man själv kan styra och att man kan träffa folk där och liknande, vilket är ungefär det som eleverna bör ha skrivit i sin uppsats. När hon är färdig nickar han bara kort åt henne. Inga poäng, inte ens ett tack. “För en del lyckligt lottade sker klardrömmar spontant och ofta. Andra råkar ut för det någon gång ibland av en lycklig slump, och ytterligare andra måste öva sig fram. Någon som kan gissa sig till hur man kan öva?”

Apr 08 17:28:29 <sparv|borta>    Sova mycket kanske? Det är det enda Hadrian kan komma på, fast han förstår inte riktigt vad det är de pratar om egentligen. För övrigt kommer han att ha en klardröm då helvetet fryser till is.

Apr 08 17:29:34 <Elyene>    Dolores räcker inte upp handen för hon vill inte svara och inte kommer hon ihåg heller men det borde väl vara att man kanske ska öva så mycket som möjligt på att få en klardröm eller hon har faktiskt ingen aning och hon har nog inte skrivit det i sin uppsats heller i så fall.

Apr 08 17:38:57 <Traxy>    “Genom att ställa sig frågan ifall man drömmer flera gånger om dagen och kontrollera detta, för när det utvecklats till en vana så kommer man säga så av ren reflex även när man drömmer, och då märker man att man drömmer,” förklarar en elev som räckt upp handen, och som också bara får en nick till svar. “Korrekt,” säger Edgar. “Läxa till nästa vecka blir att öva på detta. Nu har ni rast i fem minuter, och när ni kommer tillbaka ska vi prata om drömtydning.” Luckan i golvet går upp igen, för de elever som ville pysa därifrån en stund.

Apr 08 17:41:27 <Elyene>    Dolores har inte antecknat något och hon vet inte riktigt vad hon ska säga om det här. Hon visste vad hennes drömmar betydde och hon hade helst inte drömt alls om hon var tvungen att ha de här drömmarna. Några gånger under lovet hade hon faktiskt haft andra drömmar men det var bara vardagssaker som saker hon varit med om under dagarna som att åka båt eller liknande. Hon vänder sig till Hadrian. “Hur gick det med din uppsats” frågar hon honom.

Apr 08 17:43:55 <sparv|borta>    Hadrian har inte helelr antecknat eftersom han inte kan urskilja vad som är viktigt och dessutom pratar professorn för fort förr att han skall hinna skriva. “Jag vet inte. Jag bara skrev något, fast jag tror attden rä okej.” Hadrian har alltid en något överdriven uppfattning om sina uppsatser.

Apr 08 17:45:37 <Elyene>    “skönt då” säger hon och fingrar lite på fjäderpennan som hon håller i handen. Dolores som å andra sidan trodde att allt hon gjorde var värdelöst vilket nog den här uppsatsen var har kanske en  bättre verklighetsbild i så fall. “Min gick inte så  bra men det gör inget” hon gillade ändå inte ämnet.

Apr 08 17:57:50 <Traxy>    Till slut har de där fem minutrarna gått och det är dags för eleverna att samlas i klassrummet igen. På den svarta tavlan står det nu “DRÖMMAR = SYMBOLER” som överskrift.

Apr 08 17:58:59 <Elyene>    Dolores har absolut ingen lust att tänka ut vilka symboler som finns i hennes drömmar. Hon är säker på att hon redan vet vilka det är och hon vill inte ens tänka på det. Hela den  här lektionen får henne att må illa och hon vill att den ska ta slut så hon snabbt kan ta sig därifrån.

Apr 08 18:03:45 <sparv|borta>    Hadrian hoppas på att lektionen skall fortsätta ett bra tag till, för det är verkligen jätteroligt och så vidare. Han skriver långsamt och mödosamt av det som står på tavlan innan han sneglar på Dolores och undrar vad hon tänker på.

Apr 08 18:12:21 <Traxy>    “När du drömmer så drömmer du i symboler, även om du kanske inte tror det. Symboler kan ha olika betydelser hos olika människor, så det är bäst att tänka efter och ställa sig frågan ‘Vad betyder det här för mig?’ hellre än att börja bläddra i drömlexikon det första man gör. Säg att du drömmer om en spindel. Om du tycker om spindlar kommer du se det som en positiv upplevelse och tolka det som ett gott tecken, medan en som är rädd för spindlar kommer se det som en hemsk mardröm som bara bringar olycka.” Själv hade han ingen spindelfobi, eftersom han tyckte spindlar passade bra med hans humör. Hur eleverna själva känner inför spindlar struntar han fullkomligt i.

Apr 08 18:14:07 <Elyene>    Dolores har gått från att fingra på fjäderpennan till att studera sina naglar. Hon behövde inte det här ämnet så varför läste hon det forfarande det var inte så att hon var någon talang i det faktum var att hon aldrig lyckats med något. Drömmar hade hon alltid sett fram mot att få läsa för det var nog det som var roligast men nu? Om hon bara kunde få välja sina drömmar.

Apr 08 18:21:55 <sparv|borta>    Hadrian är livrädd för spindlar, vilket är ganska löjligt egentligen. Han skulle för övrigt börja bläddra i ett lexikon det första han gjorde om han ville tolka en dröm, för det är så han tycker att man skall göra och dessutom lyssnar han inte så noga på vad professorn säger egentligen.

Apr 08 18:24:18 <Traxy>    “Drömmer du om andra personer än dig själv, fråga dig vad just de personerna symboliserar för dig. Vad tänker du på när du tänker på den personen? Att drömma om någon annan är att drömma om delar av en själv – man ser sig själv i andra. Drömmer du om någon du tycker illa om för att de kanske är bortskämda och inte lyssnar på någon annan än sig själva, så är det samma personlighetsdrag hos dig själv det gäller.” Han låter blicken vandra ut över eleverna och tänker ställa en fråga som han hoppas att han eller hon svarar fel på. Vem ska han fråga? Han gör en gest som indikerar att det är Hadrian han menar. “Om du drömmer att någon dör, vad betyder det?”

Apr 08 18:27:49 <sparv|borta>    Hadrian lyssnar inte så noga, men tycker att han förstår ändå. Fast det gör han naturligtvis inte. “Att den personen kanske skall dö”, svarar han därför eftersom det enligt honom är det självklara svaret.

Apr 08 18:31:38 <Traxy>    “Fel.” Det gladde honom lite att det var en Hufflepuffare som haft fel, därför hoppas han att en slytherinare ska ha rätt. “Miss Stainthorp kanske har bättre koll?” Om hon inte hade det var det synd om henne. Eller rättare sagt, om hela klassen, för det betydde att de skulle få en saftig läxa till nästa vecka.

Apr 08 18:33:26 <Elyene>    Dolores har däremot fastnat på det där om att drömma om andra personer. Så om hon drömde om en person så berodde det på vad hon tyckte om eller inte tyckte om hos sig själv. Men hon kunde inte tycka illa om de saker som han hade gjort mot henne. Hon gjorde inte likadant. Hon visste inte riktigt men hon kör på det professorn sagt tidigare. “Att det är ett personlighetsdrag hos en själv som dör” hon brydde sig knappast om att hon skulle få poängavdrag eller läxor hon skulle se till att brygga den där sömndrycken till sig själv, det var det enda som hon skulle göra.

Apr 08 18:35:35 <Traxy>    “Trevligt att höra att det är någon som följer med på lektionerna,” svarar han kort, men nickar ändå godkännande mot henne. “En vanlig missuppfattning är att tro att om man drömmer om döden så kommer någon att dö. Detta är inte fallet. Döden är en sorts förändring, vare sig det är av godo eller ondo. Stora Arkanans trettonde kort i tarotleken må heta Döden, men kortet betyder förändring, inte att du ska dö.”

Apr 08 18:37:26 <Elyene>    Hon hatade spådomskonst. Sin fjäderpenna bryter hon lite fint sönder till små bitar, hon hade fler om hon skulle behöva senare. Om hon drömde att hon hade ihjäl någon annan då? vad betydde det egentligen och att hon var glad att hon gjorde det?

Apr 08 18:39:25 <Traxy>    “Säg att du drömmer att någon du ogillar dör och du går på deras begravning i drömmen. Det betyder att de personlighetsdrag den personen symboliserade för dig har ‘dött’ inom dig själv – du kanske har slutat vara egoistisk och i drömmen begravde du det personlighetsdraget, maskerat till en utomstående person. I vissa fall kan det betyda att det är de personlighetsdragen hos just den personen som förändrats. Samma sak gäller om det är någon man tycker om.” Han gör en konstpaus innan han torrt fortsätter. “Om du drömmer om att du själv dödar någon är det samma sak, men att det då är något du själv gör aktivt för att ha ‘ihjäl’ just den aspekten av dig själv.”

Apr 08 18:41:21 <Elyene>    Dolores hajjar till eftersom det var vad hon precis tänkt och tittar misstänksamt på professorn. Kunde han läsa tankar? Hon drar lite i den blonda hästsvansen och hoppas att det inte är så långt kvar på lektionen.

Apr 08 18:41:23 <sparv|borta>    Hadrian förstår inte riktigt, men är inte det minsta ledsen för det, utan tycker ara att det är roligt och intrtesant och så. Att han svarat fel bryr han sig inte det minsta om heller.

Apr 08 18:47:51 <Traxy>    Tankar kan han inte läsa såvitt han vet, och att prata om att döda andra var ju bara naturligt när de precis pratat om att andra dödar folk. Det fanns folk som drömde att de själva var mördare. Det var inte ovanligt. “Drömmer du att en person dödar ett djur, så betyder det inte att den personen brukar döda djur, utan att de aspekter inom dig själv som personen symboliserar ‘dödar’ de det inom dig själv som djuret symboliserar. Kanske är du själv djuret i drömmen, då är det andra som är negativa influenser hos dig.”

Apr 08 18:50:44 <Elyene>    Dolores lyssnar inte så noga längre utan stirrar ner i bänken framför henne. Hon mådde illa och hon orkade inte så mycket längre. Det var inte att hon dödade andra i vanliga fall bara en viss person, en enda som hon dödade om och om igen. Eller snarare försökte döda men det gick aldrig. Hon hade drömt om andra personer också som Hadrian och Marjorie men de drömmarna fick henne inte att må illa.

Apr 08 18:51:58 <sparv|borta>    Hadrian lyssnar uppmärksamt en stund innan han glider bort i en dagdröm då han är samuraj och slåss och är hur cool som helst, och sen blir han jedi em stund, för det är också coolt, och efter att han haft ihjäl  Darth Vader återvänder han itll verkligheten för att inse att han inte har någon aning om vad de gått igenom, men det är nog inget dåligt egentligen, så han är glad ändå.

Apr 08 18:53:39 <Traxy>    “Kanske drömmer du att skolans rektor eller Trolldomsministern dödar en örn – det skulle betyda att auktoritetsmänniskan inom dig själv ‘dödar’ din frihet. Är du örnen – då är det någon som står över dig som gör att du inte är fri. Och liknande.” Eftersom han inte tänkte dem låta gå därifrån än på en stund, inte förrän skolklockan ringer ut, så fortsätter han. “Dela nu in er två och två och berätta för varandra om några drömmar ni kommer ihåg, och försök sedan tolka dem tillsammans. Tänk på att se bortom det som pågår i drömmen, och koncentrera er på vad de olika sakerna har för betydelse för er istället. Ni har ju trots allt fört drömdagbok under året, så något borde ni ju kunna använda er av.”

Apr 08 18:56:23 <Elyene>    Dolores hade hittat på drömmar och skrivit ner eftersom hon knappast hade velat skriva ner de riktiga drömmarna hon haft. De fick henne bara att vakna kallsvettig och livrädd. Vissa gånger hade hon skrikit rätt ut och vaknat upp gråtandes. Hon vänder sig något blek till Hadrian. “Du kan väl börja berätta en dröm” säger hon eftersom hon antar att de två ska jobba tillsammans hon hoppades i alla fall att han ville det.

Apr 08 18:58:22 <sparv|borta>    hadrian har också hittat på drömmar, inteför tt han inte vill skriva ner sina drömmar utan för att han helt enkelt inte fattat att man inte skall hitta på. Fast nu bestämmer han sig för att berätta om en riktig dröm. “Jag drömde om att min hund åt upp en massa skor och sen förvandlades han till  en get och sprang iväg.”

Apr 08 19:02:50 <Elyene>    Dolores tittar på honom och ler faktiskt lite. “Ja vad kan det betyda då” säger hon sen. Hon hade nog gärna velat ha ett drömlexikon till hands. “brukar din hund äta upp skor?” frågar hon och försöker tänka sig hans hund som get. “du kanske själv gillar att äta skor och drömmer om det” hon tyckte att det här var hellöjligt.

Apr 08 19:04:26 <sparv|borta>    “Min hund äter alltid skor. Massor. Helst de dyraste han kan hitta. Jag tror att han tycker att de är godast. Vad drömde du då?” hadrian tycker inte att det är en speciellt konstig dröm, så den har säkert ingn mening. Fast efter någon sekund kommer han på att den nog har det .”Tänk om det betyder att han äter en magisk sko och förvandlas till en get?”

Apr 08 19:07:55 <Elyene>    Dolors tittar lite på honom och vet inte riktigt om han skämtar eller inte. “kanske man vet aldrig” säger hon och ibland undrade hon om det inte bara var det där med blommor och bin som Hadrian saknade. “fast det kanske var en portnyckel och det som fanns på andra sidan portnyckeln var en get och inte din hund” säger hon och ler lite bredare. “eller så har geten och hunden har någon egenskap som passar dig. Att dina hundegenskaper förvandlas till getegenskaper” ok ingenting låter särskilt vettigt men i alla fall.

Apr 08 19:09:45 <sparv|borta>    “Kanske. Att jag gillar att hämta pinnar kanske byts ut mot att jag gillar att… äta gräs eller något.” Nu skämtar han faktiskt, även om det är lite svårt att inse det. “Vad har du drömt då?” Det kommer att gå så dåligt på Hadrians GEt att examinatorn förmodligen kommer att slita sitt hår.

Apr 08 19:11:49 <Elyene>    Hon ler lite och hoppas att han skämtar “jag drömde att vi åkte båt ut till fryen” säger hon och nej den drömmen är inte särskilt välbeskriven för hon tycker inte att detaljerna är så viktiga. “nå vad betyder det då?” frågar hon honom.

Apr 08 19:14:39 <sparv|borta>    “Att vi kanske skall göra det igen i sommar?” Han säger det med ett sådant tonfall som hans pappa brukar ha ibland, fast det vet han inte eftersom han aldrig hört faderna använda det. Dessutom är det helt och hållet omedvetet, vilket även blicken han ger Dolores är.

Apr 08 19:16:56 <Elyene>    Dolores ser lite förvirrat på honom hon hade aldrig rikigt sett den där blicken förut men hon kan inte låta bli att le lite och omedvetet söker sig hennes hand upp mot håret som hon snurrar lite runt fingret. “ja det får vi göra” säger hon och tittar lite osäkert på honom.

Apr 08 19:20:48 <sparv|borta>    hadrian ler glatt mot henne och ser ut som vanligt igen, även om han själv naturligtvis inte märker det. Sen säger han inget mer, för han vet inte riktigt hur Dolores ‘ dröm skall tolkas annars. Det här med drömtydning är helt enkelt inte hans starka sida även om han tror det.

Apr 08 19:32:50 <Traxy>    När de fått öva ett tag, så dristar han sig till att fråga ifall det är någon som undrar över något. Förhoppningsvis skulle han slippa svara på dumma frågor, men man visste ju aldrig. Ibland verkade det som att man inte kunde undkomma dem.

Apr 08 19:35:37 <sparv|borta>    Hadrian har inga frågor eftersom han lever i tron att han förstår precis allt och att spådomskonst är hur lätt som helst. Han kommer att få en mycket otrevlig överraskning när de får tillbaka uppsatsen de skrivit.

Apr 08 19:35:55 <Elyene>    Dolores skakar hon undrar absolut inte över något. Hon sneglar lite på Hadrian och ler lite mot honom ett väldigt snabbt sådant. Hon hade trots allt haft riktigt roligt hos Hadrian under julen.

Apr 08 19:37:06 <Traxy>    “Fortsätt skriva ner era drömmar till nästa vecka, och som jag sade förut, öva på att ställa er frågan ifall ni drömmer, så kanske ni börjar få lite klardrömmar också. Då kan ni gå.”

Apr 08 19:38:06 <Elyene>    Hon ville inte ha klardrömmar men hon fick väl fortsätta hitta på drömmar att skriva ner det var hon trots allt tuvngen att göra. Sedan reser hon på sig och väntar på Hadrian så att dem kanske kunde ha sällskap till nästa lektion.

Apr 08 19:39:28 <sparv|borta>    Hadrian reser sig och följer med Dolores ut, efter att ha plockat ihop sina saker naturligtvis. Han tycker att läxan är riktigt rolig, för han gillar att skriva ner drömmar.

%d bloggers like this: