SDK5a – Merula

**** BEGIN LOGGING AT Wed Oct 29 11:24:14 2008

Oct 29 11:39:12 <PrinsJohn>    Dörren står öppen till det runda klassrummet högst upp i Norrtornet, där Edgar Fisher vandrar runt som en osalig ande. Det här skulle vara första gången sedan det där åskvädret på sommarlovet som han faktiskt skulle träffa Merula i ett rum som var mindre än Stora Salen… och det gjorde honom tyvärr ganska nervös, vilket är orsaken till att han går runt som en mörk, osalig ande.

Oct 29 12:07:51 <Kaapluggaa>    Merula Autumn kan inte låta bli att småle, eller småflina kanske man ska kalla det, när hon dyker upp i klassrummet med slytherins prefektmärke på bröstet. Det är så blankpolerat att man kan spegla sig i det och hon kan inte riktigt vänta på att professorn ska få syn på det. Då skulle han tycka att hon var ännu duktigare och definitivt märka henne som mer än bara en elev i mängden, det är hon helt säker på. Hon slår sig ner på en fåtölj ganska nära professorns och säger artigt “Goddag professor Fisher, jag hoppas att ni haft ett bra sommarlov.” det har inte dykt upp så många andra elever än så hon känner att det kan passa sig med att prata lite med honom, allt för att han skulle titta på henne.

Oct 29 12:22:56 <PrinsJohn>    Om han lägger märke till henne? Hur kunde han låta bli? Prefektmärket glimmar på ett sätt som gör det svårt att undvika att se. När hon hälsar svarar han något återhållsamt, “Fullt adekvat, Miss Autumn. Ser att ni är prefekt. Gratulerar.” Vad skulle hon säga om hon visste vilken Syn han haft? Visst hade hon haft samma Syn för ett par år sedan eller när det nu var, men han hade avfärdat det då. Hur kunde han INTE avfärda ett sådant påstående?! Skulle aldrig falla honom in att… att… att… att ha ihop det med en elev på det där sättet! Kom verkligen inte på fråga! Att han haft SAMMA Syn gjorde saken ganska komlicerad. Det var inte bara ett påhitt från hennes sida, utan det var framtiden, som skriven i sten, och det bekymrade honom, särskilt som – om han tänker efter – faktiskt inte var något barn längre, utan en ung kvinna. Vacker, dessutom… Han harklar sig och vänder sig mot tavlan. Lektion skulle de ha. För att fokusera sina tankar igen plockar han upp en vit krita och gnisslar fram ett “DRÖMMAR” på svarta tavlan. “Någon som har en dröm de kan dela med sig av, som exempel?”

Oct 29 12:30:36 <Kaapluggaa>    “Tackar, professorn.” hinner flickan säga precis innan han väner sig om och hon måste erkänna att det gör henne en aning besviken. Hon ville gärna att han skulle säga mer än bara lite enkla artigheter och hon suckar inombords. Ja visst han kunde ha sex med andra elever, visst, men när det kom till henne fick hon inte mer än en kort blick lite artiga fraser och sedan är det dags för lektion. Besviken drar hon fram sin bok och skrivdon och skriver även hon ner Drömmar, fast på sitt pergament. Drömmar… det var ett intressant ämne för flickan eftersom hon hade sina framtidsvisioner oftast när hon sov. Sanndrömmar hade hon slagit upp att det ibland kallades, nåja det är kanske inte så konstigt då hon slappnar av som mest i sömnen.

Oct 29 12:45:27 <PrinsJohn>    Eftersom Merula inte räcker upp handen – vilket han både var besviken och tacksam över – så pekar han ut första bästa elev som visar sig vara en Gryffindorpojke som hasplar ur sig något svammel om hur han spelat quidditch naken. Klassen fnittrar lite och till och med Edgar drar lite på munnen, dock i ett hånleende än ett “åh så skojigt!”-leende. “Att drömma om nakenhet kan betyda att man känner sig utsatt i en viss situation. Exempelvis.” Det kan han relatera till… typ. “Att drömma är att få en inblick i sitt undermedvetna. I år ska ni föra en drömdagbok, eftersom det bästa sättet att komma ihåg sina drömmar är att skriva ner dem så fort man vaknar.”

Oct 29 13:01:10 <Kaapluggaa>    Merula som har plockat fram sin lilla läderinbunda bok som hon inhandlat. Det hade ju stått på inköpslistan för året så det var inte så konstigt kanske, Slytheringrön är den givetvis, med ett svart band kring den och ett lika svart spänne som håller ihop den. Förhäxad att göra personen som läste i den blind direkt, inte permanent såklart, utan bara tills den stängde boken igen. Det var bara hon som fick läsa i den och det är hon mycket nöjd med. Om professorn skulle behöva läsa den sen så kunde förtrollningen säkert brytas då, men det fick bli ett senare problem i så fall.

Oct 29 13:11:36 <PrinsJohn>    Läsa i den tänkte han inte göra, men de skulle få dela med sig av en del rapporter under året. “En del drömmar är sanndrömmar – att man drömmer om något som sedan visar sig falla in. Det kan vara allt från att förutse viktiga händelser till att bara drömma att man är på ett visst ställe och gör något oviktigt – och när man väl är där i den situationen får man en känsla av déjà vu.” Den som inte visste vad déjà vu var vid det här laget hade inget att göra i det här klassrummet enligt honom, vilket var orsaken till att han inte tänkte förklara termen närmare. Merula visste alldeles säkert vad det var, och han skulle inte bli förvånad om hon haft sanndrömmar någon gång också. “Någon som varit med om att sanndrömma?” säger han och eftersom han anser alla med ett betyg lägre än U vara överflödiga i klassrummet så faller blicken på Merula, även om det får honom att gny till inombords. Nej, han skulle inte röra en min. Elever var elever, inte… partners.

Oct 29 14:14:12 <Kaapluggaa>    Merula räcker mycket riktigt upp handen, eftersom hon givetvis haft sanndrömmar, det var ju det hon hade hela tiden. Det var inte förrän hon började på den här kursen som hon haft framtidsvisioner med hjälp av annat, medan hon varit vaken. Om någon annan än hon räcker upp handen så var det bara ljug och båg, hon är rätt säker på att ingen annan har samma gåva som henne och har man inte det är det enligt henne omöjligt att se in i framtiden utan något slags hjälpmedel. Faktiskt.

Oct 29 14:17:32 <PrinsJohn>    Eftersom den bästa eleven i klassen räcker upp handen, föga förvånande, så vänder han sig givetvis till Merula. Det vore ganska spännande att höra vad hon förutsett, så länge det inte handlade om fler lärare som gökade med elever på fritiden. För det var fel. Man skulle inte göra sådant, it’s not on, även om han vet vad som kommer att hända. Han måste försöka motstå det så länge som möjligt. Hon var ju inte ens lovlig! “Miss Autumn?”

Oct 29 14:20:29 <Kaapluggaa>    “Jag drömde om att min farmor dog och dagen efter fick vi en uggla om att hon gått bort.” berättar Merula lugnt, som att det inte stör henne det minsta trots att det är lite creepy att förutspå folks dödsdatum. Fast det hade varit en ganska behöglig dröm, en sådan där hennes farmor hade pratat med henne och försäkrat henne om att det skulle bli bra, så det hade inte varit creepy för henne.

Oct 29 14:30:23 <PrinsJohn>    “Sådana drömmar är inte helt ovanliga,” säger han utan att låta varken sympatisk eller creeped out, men så var de ganska mycket av samma skrot och korn också ju. “Det är dock vanligare att man drömmer om en död vän eller släkting efter det att man vet att de är döda. Kan till och med vara husdjur. Ibland är man medveten om att de är döda i drömmen, ibland inte. Ibland kommer de för att försäkra oss om att de har det bra.” En gång hade han drömt om sin mamma, men avfärdat det som nonsens, eftersom han aldrig träffat henne. “Det finns olika sorters drömmar, inte bara sanndrömmar. En del drömmar är man inte menad att tolka som att man går och köper en påse godis, eller något som är helt vansinnigt ologiskt, medan andra drömmar är laddade med symboler – som exempelvis exemplet med att känna sig utsatt när man är naken.”

Oct 29 14:59:23 <Kaapluggaa>    Det visste Merula, faktum är att hon vet massor om just drömmar eftersom det var det hon alltid slagit upp hela sitt liv för att försöka sig på sin gåva. Hon hade inte intresserat sig alls för andra saker utan bara letat upp böcker om drömmar och drömtolkningar och liknande, därför börjar hon nu känna sig rätt säker på att hennes U i ämnet inte  var hotat det här året i alla fall.

Oct 29 15:55:04 <PrinsJohn>    Hennes U kanske är hotat om hon fortsätter ignorera honom i slutet av året! “Drömmar är oftast en rad olika symboler. Symboler kan ha olika betydelser hos olika människor, så det är bäst att tänka efter och ställa sig frågan ‘Vad betyder det här för mig?’ hellre än att börja bläddra i drömlexikon det första man gör.” Några av de mindre klyftiga eleverna får sig en ganska högdragen blick. “Säg att ni drömmer om en spindel. Om ni tycker om spindlar kommer ni se det som en positiv upplevelse och tolka det som ett gott tecken, medan en som är rädd för spindlar kommer se det som en hemsk mardröm som bara bringar olycka.”

Oct 29 20:19:51 <Kaapluggaa>    Merula hade inte för vana att bläddra i drömlexicon efter svar på vad hennes drömmar betydde, det visste hon ju redan. Detta mest eftersom hennes sanndrömmar var lika tydliga i drömmen som när hon sedan upplevde dem och hon var inte mycket för att tyda sina andra drömmar egentligen. Fast det var lite det som Pimpley tjatade om på runlektionerna, att lära känna sig själv, antar hon som att det kunde vara lite bra med det. Drömtydning var för att lära känna sina känslor och tankar och det var runorna också, på sätt och vis, även om runorna hade visat sig vara till och med lite mer komplicerade än vad hon väntat sig.

Oct 29 20:41:44 <Traxy>    “Drömmer ni om andra personer än er själva, fråga er vad just de personerna symboliserar för er.” Hans egna drömmar var inte särskilt symboliska när det gällde Merula… tvärtom var de ganska… rättframma. “Vad tänker ni på när ni tänker på den personen?” Inget som han kunde säga högt. “Att drömma om någon annan är att drömma om delar av en själv – man ser sig själv i andra.” Utom i fallet Merula, då han var ganska säker på att hon symboliserade sig själv och ingen annan, men det var fruktansvärt opassande drömmar, som gjorde honom något illa till mods. “Drömmer ni om någon ni tycker illa om för att de kanske är bortskämda och inte lyssnar på någon annan än sig själva, så är det samma personlighetsdrag hos er själva det gäller.” Edgar ger en blick mot en ytterligt snobbig och högdragen elev i klassrummet, som inte uppfattar blickens betydelse.

Oct 29 21:53:12 <Kaapluggaa>    Merula lyssnar uppmärksamt, fast kanske inte på det sättet som man skulle tro, för hon lyssnar bara på ett halv öra när det gäller vad han säger men hon lyssnar väldigt uppmärksamt på hans röst. Varje tonskiftning får det att gå rysningar genom kroppen på henne och hon hoppas att han skulle prata i all evighet, eller kanske vara tyst så hon kunde fokusera tankarna på annat än det som fanns mellan benen på dem båda.

Oct 29 22:12:53 <Traxy|TV>    Lyckligtvis måste han fokusera sig på lektionen och inte på något annat, realistiskt sett, så han får ihop sina tankar. “En vanlig missuppfattning är att tro att om man drömmer om döden så kommer någon att dö. Detta är inte fallet.” På katedern finns en kortlek och han bläddrar igenom den tills han hittar rätt kort. “Döden är en sorts förändring, vare sig det är av godo eller ondo. Stora Arkanans trettonde kort i tarotleken må heta Döden, men kortet betyder förändring, inte att du ska dö.” Kortet han valt ut och nu håller upp så att de kan se föreställer liemannen. Kortet återföljs av ett kort, syrligt leende.

Oct 29 22:23:24 <Kaapluggaa>    Död? Förändring? Jo det visste hon redan, vilket är tur för hennes tankar har en hemsk tendens att försvinna iväg med henne till andra typer av tankar som inte alls var tillåtna där. Som att han skulle dra sin hand över hennes bröst samtidigt som han kysste henne på nacken, eller att han skulle lägga sig över henne och kyssa henne passionerat innan han stötte sig… OMG! Merulas kinder blir en aning rödare medan hon försöker att samla sig lite.

Oct 29 22:56:34 <Polaris>    Kanske blev hon rödare i ansiktet på grund av tarotkortet, men det lät som en konstig förklaring. Med tanke på att Merula normalt sett var ganska blek så var det ganska lätt att se färgskiftningen. “Säg att ni drömmer att någon ni ogillar dör och ni går på deras begravning i drömmen. Det betyder att de personlighetsdrag den personen symboliserade för er har ‘dött’ inom er själva – ni kanske har slutat vara egoistisk och i drömmen begravde ni det personlighetsdraget, maskerat till en utomstående person.” Det där med att stöta hade han ju varit med om ja… i den där Synen som han inte gärna kan diskutera med någon annan än sig själv. Det vore ju trevligt om hon var intresserad om det skulle ske, men var han det? Hon var ju så ung… Han föredrog lite mer erfarna kvinnor, som inte var mitt uppe i puberteten. “I vissa fall kan det betyda att det är de personlighetsdragen hos just den personen som förändrats. Samma sak gäller om det är någon man tycker om.” Den här gången tar han och vänder sig mot tavlan för att undvika att se på henne. Det här var inte bra alls.

Oct 29 23:37:10 <Betelgeuse>    Han skulle dra sina maskulina händer över hennes mage samtidigt som han viskade vackra romantiska ord i örat på henne, hans siluett upplyst av några få tända ljus i hans sovrum som givetvis skulle vara så typiskt honom, inrett i mörka trämöbler och med en four-poster säng med gröna och svarta förhängen, det skulle vara perfekt och romantiskt… Merula får något drömmande i blicken och har helt slutat lyssna på professorn vid det här laget.

Oct 29 23:40:15 <Polaris>    Var det en Syn? Tja, det som hon förutser i så fall kan arrangeras vid ett senare tillfälle. Edgar har i alla fall vänt sig om nu och pratar till klassen. “Drömmer ni att en person dödar ett djur, så betyder det inte att den personen brukar döda djur, utan att de aspekter inom er själva som personen symboliserar ‘dödar’ de det inom er själva som djuret symboliserar.” Nu var det inte långt kvar av lektionstiden, men han hade lite lite kvar att prata om innan dess. “Kanske är ni själva djuret i drömmen, då är det andra som är negativa influenser hos er. Kanske drömmer ni att skolans rektor eller Trolldomsministern dödar en örn – det skulle betyda att auktoritetsmänniskan inom er själva ‘dödar’ er frihet. Är ni örnen – då är det någon som står över er som gör att ni inte är fria, och liknande.”

Oct 29 23:53:48 <Betelgeuse>    Det är ingen syn, bara en tonårsflickas dagdrömmar om sin sexige professor som tar hennes oskuld, det vanliga med andra ord. Dock skulle det inte förvåna Leffe om hans rum verkligen såg ut på det sättet men det är en helt annan sak. Hennes blick är en aning glasartad och hon skulle säkert börja dreggla om det inte var för att hon bara inte gjorde sådant.

Oct 29 23:59:17 <Polaris>    Hans privata rum har aldrig blivit beskrivet, men det låter ganska troligt att det är så hans säng ser ut. Om Merula spelar sina kort väl så kanske hon kan få se den någon gång i framtiden, när hon är laglig. “Läxa till nästa vecka är att ni börjar skriva ner era drömmar. Ni ska välja ut en av dessa och skriva en analys om den. Ta boken till hjälp.” Och med perfekt tajming så ringer skolklockan, vilket kan höras lite dovt utifrån. “Ni kan gå.” Om de hade några frågor fick de väl stanna kvar och fråga, om de var så illa tvungna. Det skulle bli lite halvintressant att få läsa de olika drömmarna, särskilt från en av eleverna. Vad drömde hon om på nätterna? Knappast om honom. Edgar suckar lite för sig själv och ser lite sorgsen ut medan han ser eleverna som börjar lämna klassrummet.

Oct 30 00:05:40 <Betelgeuse>    Merula vågar inte stanna kvar, inte med tanke på vad hennes tankar gör med henne, så därför ger hon sig iväg ifrån lektionen tillsammans med de andra eleverna, axelväskan slängd över.. ja axeln. Fasen att han skulle vara så snygg, och att han skulle sexa sig med andra flickor än henne!

Oct 30 00:21:09 <Polaris>    Edgar ser hur Merula försvinner ihop med resten av eleverna så blir han lite lättad. Det skulle vara för besvärligt att försöka föra någon sorts konversation med henne i nuläget. Han måste komma på hur man ska bära sig åt för att hantera den här situationen som han ganska plötsligt har hamnat i. Han, ha sex med henne – en elev? Föga troligt i nuläget. Det var inget tvång involverat i det han såg, det verkade ganska mycket consentual… vilket var bra. Hellre det än… alternativet. Men det skulle han aldrig sänka sig till, så det skulle verkligen inte komma på frågan. Med en rörelse mot tavlan så suddas den vita texten bort och tavlan ser helt nytvättad ut.

%d bloggers like this: