SDK5 – Aileen & Zoe

**** BEGIN LOGGING AT Thu Jan 18 19:42:30 2007

Jan 18 19:49:38 <Traxy>    Zoe Davenport sitter i det runda klassrummet och filosoferar innan lektionen börjar. Hon har sin skoluniform prydligt på sig, som man skulle, och hennes uppsats lade hon framför sig på bordet. Hon ler mot en klasskamrat, medan hon väntar på att lektionen ska börja.

Jan 18 19:55:04 <Elyene>    Att skriva uppsatser var kanske inte Aileen Brackenburys favoritsyssla och särskilt inte när de skulle vara en fot långa. Drömmar fanns det gott om hon drömde varje natt ett antal drömmar som hon ibland kom ihåg och ibland inte dessutom hade hon noga valt ut vilka drömmar hon ville ha med i uppsatsen hon tog inte med vilken som helst direkt då en del var rent utsagt pinsamma. Aileen ser sig omkring och får syn på Zoe vilken hon går fram och sätter sig bredvid. “hej Zoe” hälsar hon glatt och börjar plocka fram det som kan vara nödvändit.

Jan 18 20:01:19 <Traxy>    “Hej,” hälsar Zoe med ett leende. “Hur är läget?” Hennes eget pergament var fullt av olika funderingar om de drömmar hon haft. Hon ville ju helst kunna ha skrivit om en klardröm, men hon hade tyvärr inte haft någon. “Hur gick det för dig med uppgiften?”

Jan 18 20:03:38 <Elyene>    “jodå det är bra själv då?” frågar hon och rycker lite på axlarna när Zoe frågar om uppgiften. “den har väl gått bra men jag vet inte riktigt det är inte direkt så enkelt att försöka tolka sina egna drömmar i alla fall.” säger hon lite fundersamt. “kanske lättare med någon annans?” det sista var mer en kommentar än en fråga.

Jan 18 20:09:24 <Traxy>    “Hoppas det i alla fall,” instämmer hon och tillägger sedan att jorå, det var fullt okej med henne också. Längre kommer hon inte, förrän Fisken lägger sina armar i kors och blickar ut över eleverna med bister min. “Ha era uppsatser redo,” varnar han. “Sätt er i par och börja analysera varandras drömmar.” Med de orden gör han en handrörelse med trollstaven i hand så att pergamenten kommer flygandes och lägger sig i en prydlig hög på skrivbordet.

Jan 18 20:13:05 <Elyene>    AIleen vänder sig mot Zoe med ett något frågande uttryck i ögonen, men hon antog att de två skulle jobba tillsammans. De hade trots allt arbetat tillsammans tidigare så hon vänder sig självklart till ravenclawflickan.

Jan 18 20:32:16 <Traxy>    Samma fråga som syns hos gryffindorkaptenens ögon speglas i Zoes ögon. Hon nickar lite till svar och slår upp sin anteckningsbok. “Vill du börja, eller ska jag?” För henne spelade det absolut ingen som helst roll vem som var först. Den konstigaste drömmen hon haft hade hon nog haft häromdagen, och den ville hon gärna berätta om, även om hon redan nämnt den i sin uppsats.

Jan 18 20:34:06 <Elyene>    Aileen nickar mot Zoe. “börja du” säger hon och ler stort. “det är nog bättre” Aileen misstänkte att Zoe hade klarat av det hela betydligt bättre än hon själv hade gjort men det skulle bli roligt att få höra i alla fall.

Jan 18 20:42:00 <Traxy>    “Okej,” börjar hon. “Häromdagen drömde jag att jag gick på en gata hemma i West Bridgford. Kommer inte ihåg vad den heter, men den ligger typ alldeles innan Central Avenue. Sexan går förbi där.” Hon ser lite påkommen ut. “Ehh… det är en buss alltså. Går från city till Edwalton. Men i alla fall. Jag gick på trottoaren där och plötsligt gick jag förbi en man – det var Gordon Ramsay!” Zoe ler stort. “Jag sade ‘hej!’ utan att tänka mig för och han såg väl mest bara konstigt på mig och gick vidare. Tänkte att han kanske var på väg för att göra ett av de där Kitchen Nightmares-programmen.” Hon tystnar och väntar på någon sorts reaktion.

Jan 18 20:50:47 <Elyene>    Aileen lyssna på Zoe och försöker lägga alla viktiga detaljer på minnet och börjar sen fundera lite på vem sjutton Gordon Ramsay är. Zoe verkade uppenbarligen ha koll på vem killen var för tydligen så var det lite märkvärdigt att han hälsade på henne. “ok men vem är han?” frågar hon till slut då hon inte alls förstår varför han är så speciell.

Jan 18 20:58:43 <Traxy>    “Öh…” Zoes tankebanor spårar ur helt. Visste hon inte vem Gordon Ramsay var?! Eller ah, var hon kanske magikerfödd? Det skulle ju förklara saken. “Umm, han är en kock, på TV.” Visste magiker vad en TV var? Hon fick väl protestera annars! “Han är jättekänd. Svär jättemycket!”

Jan 18 21:03:05 <Elyene>    “åh ok” säger hon och känner sig aningen dum. “vet inte vem det är men då förstår jag lite mer i alla fall” flickan ler och hoppas att hon inte avbröt i Zoes tankar för mycket nu. Aileen försöker komma fram till vilka symboler som kan vara viktiga. “hur gör vi nu då?” frågar hon lite osäkert och vet inte riktigt vad hon ska göra.

Jan 18 21:05:37 <Traxy>    “Umm. Jag vet inte riktigt. Men det skojiga är att jag tänkte på att han kanske skulle spela in Kitchen Nightmares. Det är ett TV-program där han hjälper sjaskiga restauranger att piffa till sig och gå med vinst istället för att vara apkassa och på väg att bli bankrutta. Det finns en radda restauranger på den gatan i alla fall.”

Jan 18 21:07:48 <Elyene>    Aileen ler ett snett leende och inser att hon inte alls känner till något om det som Zoe drömt om. “men det här programmet är alltså ett program som han brukar hålla på med eller?” hon ser aningen förvirrad ut men försöker komma fram till något.

Jan 18 21:11:52 <Traxy>    “Jupp. Fick ett brev ifrån mina föräldrar några dagar senare – de hade varit på Test Match, puben på gatan där, och de var inet alls imponerande av maten! Det är väl lite lustigt?”

Jan 18 21:13:20 <Elyene>    “men då drömde du väl det för att du kopplar ihop dålig mat och honom med att fixa till restauranger och så blev det så i drömmen” hur skulle hon tolka det? Det hade hon absolut ingen aning om.

Jan 18 21:40:34 <Traxy>    “Jag har ingen aning,” svarar hon med en lätt axelryckning. “Du kanske har någon dröm som är enklare att tolka?” Hon hoppades på det, så att de kunde visa upp något för Fisken när denne skulle komma och fråga dem hur det gick.

Feb 18 19:40:37 <Elyene>    Då var det hennes tur då. Aileen slickar sig lite om läppen och försöker komma ihåg hur den var. “Det var en rätt konstig dröm som att jag svävade utanför mig. I alla fall så går jag i trappen upp till astronomitornet antagligen på väg till en lektion i astronomi men av någon anledning så kommer jag aldrig fram. Jag går hela tiden och ser hur alla andra springer förbi. Sen förflyttar sig trappan och den snurrar runt men stannar aldrig på samma plats som jag vill att den ska stanna på. När den väl stannar och jag försöker kliva av trappan så går det inte det är som att benen blivit av bly och jag orkar inte lyfta benen. Plötsligt befinner jag mig inte längre i trappen utan jag är i astronomitornet men det är tomt det finns ingen där och jag verkar ha missat lektionen.” Hon tystnar och drar lite efter andan eftersom hon pratat så länge och rätt snabbt.

Feb 18 19:43:10 <Traxy>    Aileen hinner knappt prata färdigt innan Zoe har ett förslag till vad drömmen betyder. “Har du svårt för Astronomi? Är det ett ämne som är viktigt för det du vill utbilda dig till efter Hogwarts? Är du med andra ord rädd för att inte få ett tillräckligt bra betyg där?” säger hon därför tankfullt. “Eftersom du har problem med att komma till klassrummet och när du väl gör det så har lektionen redan varit.” Hon sneglar lite mot Fiskens håll, men han sitter och är intresserad av annat, och ser inte ens åt dem.

Feb 18 19:46:29 <Elyene>    Aileen skrattar lite “nog har jag svårt för det men det är inte för att jag behöver ämnet jag avskyr snarare ämnet” förklarar hon för Zoe. “Jag är urusel i det och fattar ingenting nästan i alla fall tänker absolut inte läsa vidare och tror knappast jag får det heller” fortsätter hon. “Fast då kanske det visar en motvilja till att gå dit?

Feb 18 19:53:27 <Traxy>    “Ja, så kan det ju också vara… Men det handlar ju mer om det undermedvetna i drömmar och liknande,” funderar Zoe vidare, “men jag vet inte. Lite GET-angst har vi nog allihop kan jag tro. Jag har drömt mardrömmar om Förvandlingskonsten!” hasplar hon ur sig innan hon kommer på att det väl kanske inte var allmänt känt hur illa hon tyckte om det ämnet. Det fanns inget värre. Det var förödmjukande och djurplågeri var det också!

Feb 18 20:01:15 <Elyene>    Aileen ler lite för hon visste faktiskt eller hade sina aningar om vad Zoe tyckte om förvandlingskonst. “Själv älskar jag förvandlingskonst men du har nog rätt det har nog med ångest för geten för trots allt så vill jag inte få underkänt även om jag vet att ämnet i sig inte har någon betydelse.” börjar hon för det lät rätt rimligt.

Feb 18 20:03:32 <Traxy>    “Jo, precis. Tur att jag inte vill bli något där jag behöver Förvandlingskonst,” mumlar Zoe och ler sedan ursäktande. “Alla är olika bra på olika saker, det är självklart. Astronomi tycker jag är ganska kul, till exempel, medan du inte tycker om det alls.” Hon ser sig lite om, men eftersom Fisken fortfarande är upptagen, så lutar hon sig framåt lite och viskar, “Duu. Vad tycker du om nya läraren, förresten?”

Feb 18 20:07:47 <Elyene>    Aileen vänder sig om “han där menar du?” hon nickar bort mot fisken. “jag tycker han är avskyvärd” hon svarar snabbt på frågan eftersom hon egentligen förstår att det är fisken som Zoe menar. “jag tål honom knappt” Det gjorde hon faktiskt inte och saknade madame Lily

Feb 18 20:11:17 <Traxy>    “Han är lite speciell,” instämmer Zoe. Det tog ju lite emot att erkänna att hon tillhörde Fiskens ‘elitklubb’, så det säger hon inte. “Men han är inte så farlig egentligen. Bara lite sur. Han kan vara riktigt trevlig.” Eller… Hon ändrar sig genast. “Ehh… eller ja, trevlig är väl synd att påstå… men… mindre grinig i alla fall. Han kan mycket, men någon bra lärare… njaeh. Synd att Madame Lilly inte är här längre. Undrar var hon tog vägen…”

Feb 18 20:13:26 <Elyene>    Aileen tittar aningen skeptiskt på Zoe. Men håller med om Lilly. “jo hon försvann bara har inte hört något om det vilket är jättekonstigt” tänk om hon dött eller blivit tillfångatagen av dödsätare. Det var sådana som Aileen sedan skulle bekämpa fast hon bekämpade gärna trista lärare också för den delen så fisken kunde få en släng av henne han med tur att hon inte skulle läsa ämnet mer efter geten.

Feb 18 20:18:53 <Traxy>    “Hufflepuff har ju fått Flynn som elevhemsföreståndare, så hon måste ju försvunnit på riktigt. Ifrån skolan, alltså. Hoppas inget allvarligt hänt. Hon var ganska mesig, men gullig, på något sätt. Jag gillade henne.” Betydligt mer än Fisken i alla fall, även om det kändes som att det var lite mer allvar på lektionerna det här året, medan det förut mest kändes som att leka och att allting uppmuntrades, även om det var helt åt skogen fel. Det var lite för flummigt för Zoe, egentligen, men samtidigt tyckte hon inte riktigt om striktheten i Fiskens undervisningsmetoder.

Feb 18 21:00:38 <Elyene>    “ja jag har som sagt inte hört något men jag gillade henne bättre i alla fall” förklarar hon men vill inte säga så mycket mer nu för risken fanns att han helt plötsligt stod bakom deras rygg eller så och ville ha rapportering om hur det gick. Aileen drar handen genom sitt ganska långa bruna hår och funderar lite på drömmarna.

Feb 18 21:06:34 <Traxy>    Nej, stå bakom dem och lurpassa som Snape gör han inte. Inte just nu i alla fall, trots att han är så nära en Snape-kopia det går att komma utan att bli anklagad för plagiat. Istället sitter han kvar i sin högryggade snurrfåtölj framme vid brasan och låter elever som behöver hjälp komma till honom istället för tvärtom. Ville DE lära sig något fick DE göra jobbet. En blick på klockan avslöjar att det bara är några minuter kvar av lektionen. “Ni kan gå nu,” förkunnar han bara. Att han släppte iväg dem några minuter tidigt var inte för att vara snäll, utan för att han mycket hellre ägnade sig åt annat än att ha lektion just för tillfället.

Feb 18 21:07:55 <Elyene>    Aileen reser snabbt på sig eftersom hon helst inte stannade kvar längre än nödnvändigt. Hon plockar ihop sina saker och inväntar sen Zoe. “Vad har du nu för något?” frågar hon flickan och längtar tills alla lektioner är slut för hon ville ut och träna.

Feb 18 21:09:19 <Traxy>    “Bäst!” viskar Zoe och ler brett mot Aileen. “Han har sina goda sidor också… eller ja, det här är väl kanske den enda. Och dialekten då, den är bara jättehärlig.” Hade hon sagt det där högt? Hon blir genast högröd i ansiktet. “Äsch. Han har samma dialekt som en kille jag känner…” försöker hon bortförklara sig. “Jag har Trolldryckslära nu. Vad har du?”

Feb 18 21:48:50 <Elyene>    “Goda sidor?” hon ler lite när hon fortsätter. “okdå härlig dialket har han väl” Aileen kommenterar inte att Zoe rodnar det var inte särskilt artigt. “jo jag har också trolldryckslära” säger hon och ler mot flickan. “vi kan möta upp Angel på vägen” det brukade Aileen alltid göra.

Feb 18 21:49:39 <Traxy>    “Visst,” svarar Zoe och samlar snabbt ihop sina saker och försvinner ifrån klassrummet, mumlandes ett “adjö, professorn” på vägen.

**** ENDING LOGGING AT Sun Feb 18 22:03:46 2007

%d bloggers like this: