SDK4c – Mathilda

**** BEGIN LOGGING AT Sat Mar 24 22:18:43 2007

Mar 24 22:20:43 <Traxy>    Edgar Fisher, eller “Prof. Fisher” som det står på den svarta tavlan, sitter i en högryggad fåtölj i det mörka rummet. Den enda belysningen rä den som de gotiska kandelabrarna avger, och han trivdes med att ha det så. Karln, som har ryggen åt rummet, ser i mångt och mycket ut som professor Snape. Lång och mörkhårig och dyster och sur.

Mar 24 22:25:16 <Foxears>    “Goddag professor Fisher”, hälsar Mathilda mycket artigt när hon kliver in i klassrummet. Hon hoppas på att få ett U i spådomskonst i år och på så sätt få deltaga i den här klubben hon hört ryktas om att professor Fisher hade. Hon sätter sig ner och plockar fram sina grejer medan hon väntar på att lektionen ska börja.

Mar 24 22:27:17 <Traxy>    Klubb hade han verkligen, och det var höga krav för att vara med i den! Om Mathilda skulle få ett bra betyg i slutet av året, så skulle hon komma att få en inbjudan hon också, definitivt. När alla elever är samlade, så snurrar han på fåtöljen och blickar ut över eleverna på ett fiskaktigt sätt. “Astrologi,” säger han kyligt. “Ni där, Miss,” han pekar med ett benigt finger på Mathilda, “vad är ert soltecken?”

Mar 24 22:32:07 <Foxears>    Mathilda harkar sig smått och svarar sedan: “Jag är född i Tvillingen professorn”. Hon var inte helt säker på hurvida tvillingen stämde in på henne, men i en del hon hade hört om tvillingen kunde hon känna igen sig.

Mar 24 22:36:54 <Traxy>    “Och vad kännetecknar Tvillingarna?” fortsätter han att fråga, eftersom eleverna hade fått i läxa att läsa på om några utav tecknen till den här veckan. Tvillingarna hade de gått igenom veckan innan.

Mar 24 22:43:42 <Foxears>    “Att de är dubbelnaturer”, svarar Mathilda. “De har två sidor och kan vara ganska ombytliga just därför.” Hon kände sig inte som att hon var speciellt ombytlig och ändrade sig plötsligt i saker, men kunde gått hålla med om att hon hade två personligheter i sig även om de inte var allt för olika.

Mar 24 22:47:34 <Traxy>    Istället för att säga ifall hon har rätt eller fel – och i synnerhet istället för att belöna henne för att hon svarat rätt och ge henne poäng för det – så frågar han nästa elev om deras stjärntecken. Med pipande röst svarar en nervös flicka som var livrädd för honom att hon var en kräfta och vad det betydde. Nästa elev berättar att han är obeslutsam och diplomatisk och passar bra som Våg. En Slytherinpojke förklarar sig vara skorpion och en klasskamrat nickar instämmande åt det han säger om tecknet i fråga. Pojken var ganska stereotypt skum.
“Skyttar har svårt att sitta still och är alltid på språng, och har hela tiden massor av projekt igång,” säger Fisken sedan, som om han läste ur en bok, vilket han itne gjorde. Blicken sveper över klassrummet för att se om det var några elever som visade tecken på att inte kunna sitta still. det var det inte, som tur var. “Någon som kan förklara varför det är tydligt att Jesus inte föddes den 25:e december?” frågar han sedan. Edgar var övertygad ateist, nämligen.

Mar 24 22:55:35 <Foxears>    Mathilda lyssnar på sina klasskamrater när de berättar om de stjärntecken de var och tar sedan åter igen upp antecknandet då Fisher börjar prata igen. Till skillnad från Fisher så är Mathilda troende, men vad Jesus hade med saken att göra hade Mathilda ingen aning om. Han borde dock varit född i Stenbocken. Ett jordtecken. Mathilda bestämmer sig för att räcka upp handen då hon kanske kan ge sig på en förklaring till det.

Mar 24 23:14:55 <Traxy>    “Vad har ni att säga?” Frågan går till Mathilda, som räckt upp handen, vilket de flesta andra inte gjort. Svaret skulle bli intressant att höra. Hon hade säkert missförstått frågan. Det brukade elever göra. Ibland verkade det som att de gjorde det bara för att jävlas med honom. Det tyckte han inte om alls.

Mar 24 23:18:40 <Foxears>    “Jag tänkte såhär professorn, att eftersom Jesus då skulle vara född i stenbocken skulle han då vara ett väldigt jordnära tecken, de håller sig gärna till verkligheten och det materiella och jag kan inte säga att Jesus gjorde det”, föreslår Mathilda. Hon pratar inte så jättehögt i rädsla för att ha fel, men tillräckligt för att professorn ska höra henne.

Mar 24 23:21:19 <Traxy>    Återigen visar han inte ifall det är helt rätt eller helt åt skogen fel, men av hans svar att döma så hade hon svarat rätt. “Istället skulle han snarare passa in på vilket tecken då, Miss?” Detta skulle ju visa att hon tänkt till lite själv och inte bara läst ur boken, och det var alltid positivt. I alla fall om man önskade högt betyg i ämnet.

Mar 24 23:28:20 <Foxears>    Mathilda biter sig nervöst i läppen och försöker febrilt komma på viket slags stjärntecken Jesus skulle kunna passa som. “Jag är inte helt säker professorn, men kanske Vattumannen skulle passa, men jag är inte alls säker, sir”, säger hon nervöst. Hon hade tänkt på vattumännens filosofiska natur, men så bra visste hon inte sin bibel att hon utifrån det hon visste kunde tilldela Jesus ett tecken.

Mar 24 23:33:01 <Traxy>    “Antingen Vattumannen eller Fisken,” svarar Edgar. “Vilket som av de två accepterar jag som korrekta svar.” Poäng uteblir dock. Han tyckte inte om att dela ut poäng. Dra av poäng var roligare. “Med de Fiskarna avslutas zodiaken och det astrologiska året – ett år man kan se som ett liv. Väduren med sina basala instinkter som ett spädbarn, Oxen som ett envist barn, Tvillingarna som en tonåring… och sedan avslutas det hela med den filosofiska ålderdomen med Vattumannen och till slut de visa Fiskarna.”

Mar 24 23:36:27 <Foxears>    Mathilda ler lättat över att hon i alla fall hade tänkt rätt om Jesus. Hon skriver en anteckning och Jesus och de två sista tecknena och gör en kort notis om att året återspeglar ett liv.

Mar 24 23:40:27 <Traxy>    “Egentligen finns det också en trettonde stjärnbild i djurkretsen på himlen, Ormbäraren, men det brukar man inte alls använda inom astrologin. Är man född den första eller sista dagen av ett tecken, eller de närmsta dagarna runt skiftet, brukar man ha drag av bägge tecken.” Själv var han en Vattuman rakt igenom, eftersom han var född den 13:e februari. Dagen före alla hjärtans dag, och hans mor hade dött vid födseln. Av förklarliga anledningar hade han väldigt svårt för alla hjärtans dag. “Har ni några frågor?”

Mar 24 23:42:05 <Foxears>    Mathilda hade inga frågor mer än att hon tyckte det var lite underligt att en bild inte räknades med. Hon började plocka ihop sina grejer lite smått och väntade på klartecken från Fisher för att få gå.

Mar 24 23:43:50 <Traxy>    Inga frågor? Utmärkt, utmärkt. Det tyckte han om. Visst att det var bra att folk frågade saker ibland, men inte när han var på humör. Därför känner han sig på bättre humör nu. “Till i nästa vecka ska ni ha skrivit en fem tum lång uppsats där ni jämför ert soltecken med er själva och vad som stämmer och inte stämmer in på er och vilka slutsatser ni drar av detta. Ni kan gå.”

%d bloggers like this: