SDK3a – Marjorie

Session Start: Tue Aug 08 15:51:02 2006
Session Ident: #Fisken
[15:51] * Traxy changes topic to ‘Fiskens dystra tornrum för SDK’

[16:02] <Traxy> I det runda tornrummet ovanför spiraltrappan, som vaktades av en mycket energisk riddare på en tavla, så är det ganska mörkt. Enda ljuskällan är några gotiska kandelabrar. Vid eldstaden står en snurrfåtölj med ryggen vänd mot salen. När tiden är inne snurras fåtöljen ett halvt varv och en svartklädd, lång man lösgör sig ur skuggorna. Han blickar lite mot eleverna i tystnad.

[16:05] <Elyene> Marjorie Dangerfield från slytherin är en av de elever som redan anlänt till lektionen. Hon sitter tyst och väntar på att lektionen skulle börja. Dolores hade berättat om professorn som hon inte hade gillat, annars hade man kunnat tänka sig att Dolores gillade alla manliga professorer men inte just den här.

[16:09] <Traxy> “I det här ädla ämnet förekommer inget fjolligt trollstavsviftande eller fåniga trollformler,” inleder mannen, som på något mystiskt sett påminde om en fisk. Att han låter en krita skriva “Prof. E. Fisher” på tavlan var nästan som en rolig slump, skulle man kunna tycka. “Det är ett ämne för dem som vet vad de vill ha och vart de vill nå, för Spådomskonst kan ta er långt här i livet… förutsatt att man har… TALANG…”

[16:16] <Elyene> Allt sånt som hade med talang att göra var lite skrämmande enligt Marjorie. För tänk om någon skulle säga att hon inte var tillräckligt bra för ett ämne. Det skulle nog vara det värsta som kunde hända. FLickan slickar sig lite nevöst om läppen och hoppades verkligen att hon skulle ha talang. HOn var i alla fall duktig på teoretiska ämnen och hyfsat bra i de praktiska så lite talang hade hon kanske.

[16:19] <Traxy> Just det där med att tala om ifall folk hade talang eller inte var sådant som Fisken tyckte om. Det var helt hans grej. Det uppskattades ju inte jämt att han var brutalt ärlig om sådana saker, men andra elever tyckte att det var tur att han var uppriktig. Det berodde nog lite på personligheten. “Jag är professor Fisher, och ni talar inte utan att först ha fått ordet. Är det klart?”

[16:22] <Elyene> Marjorie nickar försiktigt eftersom hon inte bett henne tala så var det väl bäst att vara tyst. Fast man visste aldrig. Professorer kunde vara bra knepiga ibland och visst var det bra med en professor som var uppriktig fast bara om professorn sa att hon hade talang.

[16:23] <Traxy> “Nå?” Eftersom han ställt dem en fråga, så förväntade han ju sig att få ett svar på den också, men det var tydligen för mycket begärt – alltså går han vidare. “Har ni någon erfarenhet av Spådomskonst…” Fingret löper längs med närvarolistan… “Dangerfield?”

[16:28] <Elyene> Hon lägger huvudet på sned och betraktar honom ett tag innan hon svarar på frågan. “Ingen egen erfarenhet professor Fisher” inte ännu i alla fall ville hon tillägga men avstod från det. Själv var hon övertygad om att hon skulle lyckas. Hon lyckades med allt hon tog sig för så varför inte nu? Däremot hade hon säkert kunnat berätta en hel del om ämnet, fast då hade det bara varit teoretiskt.

[16:35] <Traxy> “Vad hoppas ni då kunna lära er i det här ämnet?” fortsätter Fisken, som tycker att det är lika bra att köra på. De sämsta eleverna skulle ge upp lagom till höstlovet, om inte förr.

[16:36] <Elyene> Marjorie möter hans blick och fortsätter tala. “Jo Prossorn, förhoppningsvis kanske min talang i spådomskonst att visa sig. Jag har aldrig riktigt testat det tidigare så jag vet inte om jag kan det eller inte” svarar hon och hoppas verkligen att det ska bli så.

[16:38] <Traxy> Om professorn är nöjd med svaret eller inte framgår inte riktigt. Istället så går han vidare med att byta ämne helt. “Att spå i te är en gammal konst som ofta underskattas. Dangerfield, vet ni hur man gör för att spå någon i teblad?” I själva verket så ansåg Fisken att flickan skulle kunna ha potential, åtminstone var hon ju intresserad. Tiden skulle visa om flickan var värd att satsa på eller inte.

[16:43] <Elyene> “Ja, professor Fisher jag har i alla fall läst om det.” börjar hon och fortsätter sen snabbt. “Man dricker sitt te och när det bara är tebladen och en liten skvätt te kvar så rör man runt tre gånger medsols och tre gånger motsols. När man gjort det så vänder man koppen upp och ner på ett fat och tar sen bort koppen för att försöka tyda det mönster som tebladen blitar.” hon hämtar lite luft och väntar spänt på att få börja.

[16:49] <Traxy> “Det man ser är symboler man sedan tolkar. Symboltolkning ska vi prata mer om i femman, så fram tills dess kan ni använda er av era läroböckers symbollexikon.” Det var nog svårt att låta mer nedlåtande än Fisken när det gällde ordet “symbollexikon”… Han ställer ialla fall fram några koppar på borden, med te i, och låter eleverna förvånansvärt nog få dricka ur teet. Han hade varken socker eller mjölk om någon ville ha det. Någon måtta får det vara på’t!

[16:55] <Elyene> Marjorie får till slut i sig det beska teet och snurrar sen runt tre gånger motsols och tre gånger medsols. Det hade varit så mycket roligare om Chris hade läst det här ämnet tillsammans med henne. Hon börjar i alla fall titta på symbolerna och plockar fram boken för att tyda sina teblad. Det gick rätt bra vilket gör Marjorie nöjd.

[17:06] <Traxy> Fisken smyger runt i lektionssalen för att försöka snappa upp eventuella talanger. Han nickar åt några elever som verkade kunna vara okej. Han skrider sedan fram till Marjorie och hennes arbetskamrat. “Nå?” säger han bara uppfordrande. Det borde vara uppenbart att han vill höra hur det går.

[17:15] <Elyene> Marjorie som håller en ravenclawflickas kopp börjar att berätta. “Jo det ser ut som ett kors och enligt den här i alla fall så innebär det bekymmer, sir” avslutar hon och strax innan hon ska säga bekymmer tystnar hon lite. Hon sneglar lite på flickan framför henne som berättar att det i Marjories kopp finns ett ankare och att det borde betyda framgång något som Marjorie gillar att få höra.

[17:31] <Traxy> “Fortsätt öva,” säger han kort och går vidare, eftersom han inte var den sortens person som berömmer folk i onödan. När alla fått öva ett tag till tar han och ser ut över klassen. “Ni kan gå, förutsatt att ni inte har några frågor.”

[17:34] <Elyene> Marjorie försvinner ovanligt snabbt. Hon hade trots allt en annan lektion att närvara på samtidigt som den här så lite bråttom hade hon att gömma sig för att ställa tillbaka tiden.

Session Close: Tue Aug 08 17:41:28 2006

%d bloggers like this: