SDK3 – Elias

**** BEGIN LOGGING AT Sun Apr 08 16:39:45 2007

Apr 08 16:54:09 <Traxy>    Det var strax innan påsklovet. De flesta elever brukade hålla sig kvar på skolan under påsklovet, trots att det var två veckor, bara för att det började bli mer och mer stressigt inför slutproven så här års, även om proven inte hölls förrän i början av juli. Edgar Fisher tycker inte om påsken, den var alldeles för religiös, och han är inget fan av våren heller. Fågelsång, videkissar och solsken var ganska vidriga företeelser, så han har sett till att mörklägga fönstren som vanligt, så att ingen gnutta dagsljus kan läcka in. Där sitter han i sitt tornrum och ugglar i väntan på tredjeårseleverna.

Apr 08 16:57:11 <sparv|borta>    Elias Woodrow är inget fan av Fisher, men har aldrig brytt sig om att sätta upp läraren på sin lista över lärare han verkligen ogillar. Det krävs rätt mycket för att hamna på den helt enkelt. Han kommer in i klassrummet och överväger att påpeka att solljus förbättrar humöret och så vidare, men bryr sig inte. Det är inte hans problem om professorn vill förstöra sitt liv. Han sätter sig bredvid en tjej från Ravenclaw och börjar lågt prata med henne i väntan på att lektionen skall börja.

Apr 08 17:04:18 <Traxy>    När det är dags att börja så smäller luckan i golvet igen. “Ni ska få börja lära er lite om scrying idag,” säger han mörkt. “När man tänker på spådomskonst är det kanske först och främst kristallkulor man tänker på. Det kan vara svårt att se något i början, men ge det bara lite tid så kommer det snart att gå bättre. Det spelar ingen roll hur stor kulan är, och den kan vara av olika material, även om bergskristall ger klarast resultat. Har man ingen kristallkula i sin ägo kan man göra likadant om man har en spegel med mörkt glas eller en mörk skål som man fyller med vatten.” Han kunde känna hur den där huvudvärken han alltid tycktes få när han befann sig i samma rum som Elias börjar smyga sig tillbaka. Förhoppningsvis skulle den där trilskande ungen välja bort ämnet till nästa år, eller så kanske han kunde se till att ge Winters lektionerna med Gryffindor nästa år. Det var en lockande tanke.

Apr 08 17:19:42 <sparv|borta>    Vilket jävla trams med kristallkulor. Elias kan bara komma på ett vettigt användningsområde för dem, och det är tt borra tre hål i dem och bowla med dem, fast de är väl inte ens särskilt användbara som bowlingklot. Mesigt helt enkelt. Han suckar trött och tar fram ett anteckningsblock där han börjar klottra ner lite anteckningar, även om han inte direkt anstränger sig för att få med allt.

Apr 08 17:22:51 <Traxy>    “På borden framför er har ni varsin kristallkula under de svarta sammetsskynkena. Ta skynkena ifrån kulorna och lägg det som en duk under kulans fot, så ni får en svart bakgrund att arbeta mot, eftersom det brukar göra det lättare. Se så in i kulans mitt med en blick som inte riktigt är fokuserad.”

Apr 08 17:27:06 <sparv|borta>    Elias kväver ett skratt och lägger duken under kulan, även om han är rätt säker på att det inte spelar någon roll vad han gör, för han kommer ändå inte att se något. Helt meningslöst det här. Spådomskonst är bara en massa bjäfs, och enda anledningen till att spådomar faktiskt inträffar är att den som förutspått det gör så att de inträffar. Dessutom är det inte ens en vetenskap eftersom det inte finns någon möjlighet att falsifiera.

Apr 08 17:28:42 <Traxy>    Eftersom en elev sitter och halvsover, så rycker Edgar bort skynket över pojkens kristallkula och kastar det över huvudet på honom. “I fortsättningen vill jag att ni gör som ni blir ombedd, Mr. Cooper, eller så kan ni glömma ett betyg bättre än B.” När eleverna gjort som de ska, så fortsätter han. “Det första du ser när du fått tittat en stund bör vara något som liknar ett moln. Kanske ser du en färg, kanske inte. Fokusera på molnet eller färgen, lägg märke till hur det ser ut, om det rör sig och liknande.”

Apr 08 17:41:45 <sparv|borta>    Elias är ganska bra på att se ofokuserat på saker. Det är så han alltid ser på lärare som försöker säga något han struntar fullständigt i. En del verkar bli lite osäkra om det ser ut som om han ser rakt igenom dem. Elias blir faktiskt aningen förvånad när han ser något grönt i kristallkulan, men antar att det bara är inbillning eller liknande. Trots det noterar han att det ser ut att snurra långsamt.

Apr 08 17:50:22 <Traxy>    “När ni övat ett tag så kan alltid pröva att ställa en fråga för att se om ni lyckas få något svar. Svaret kan komma i form utav en symbol, en bild, eller kanske till och med rörliga bilder.” Men att någon såg något överhuvudtaget var väl att ta i, egentligen. Det var bara några få elever som någonsin lyckades med detta på första försöket. Eller ens på femtionde. Det krävdes trots allt en viss fallenhet för ämnet, och det var det inte många som hade. Inte många som kunde sälla sig till hans grupp utvalda elever med möte varje vecka, i alla fall.

Apr 08 18:25:59 <sparv|borta>    med ganska uttråkad min fortsätter han att öva på att se saker, men anser att det abra är ett sätt att öva upp sin förmåga at inbilla sig saker. Elias börjar med att fråga kristallkulan vad det kommer att bli för mat i morgon, men får inget svar. Det gör honom inte speciellt förvånad, för det är ju trots allt bara ett föremål han sitter och pratar med, vilket är rätt idiotiskt egentligen. Frågan väljer han för att han faktiskt vill veta, för är det något äckligt tänker han nog inte äta imorgon. Han har bättre saker för sig. När han frågar för säkert åttonde gången ser han något i kristallkulan som han interiktigt kan avgöra vad det är, men sluter sig till att det är inbillning.

Apr 08 18:36:55 <Traxy>    Eftersom han bara gick runt och frågade folk ointresserat hur det gick när Merula var med, och det var bara en ursäkt för att få höra hur det gick för just henne, så sitter han kvar på sin plats nu, och låter eleverna öva bäst de önskar. Om de hade några frågor kunde de antingen räcka upp handen eller komma och fråga honom direkt.

Apr 08 18:40:04 <sparv|borta>    Elias försöker komma fram till vad det är han ser genom att inte låta ögonen ackommodera, och inser efter en studn att det är potatis han tittar på. Och fisk. Så jävla typiskt. Han hatar potatis i nästan alla dess former. Vidrigare mat får man leta efter.

Apr 08 19:15:14 <Traxy>    När de fått öva ett tag till så förklarar han att lektionen är slut. Kristallkulorna skulle åter täckas över av skynkena innan någon fick gå därifrån, och i läxa till nästa vecka har de att läsa om hur man väljer ut eller tillverkar en pendel, och ha med sig en sådan till lektionen.

Apr 08 19:17:38 <sparv|borta>    Tråkigt som fan. Elias bestämmer sig i alla fall att göra en pendel, för det värsta Fisherkan råka ut för är att tvingas dras med Elias ända till sjuan, vilket verkigen är ganskaunderhållande. Han lämnar klassrummet tillsammans med några kompisar efter att ha dumpat skynket över kristallkulan.

Apr 08 19:22:14 <Traxy>    Nästa vecka ser klassrummet ut precis som det gjort veckan innan, och Edgar ser också likadan ut som han gjort, eftersom han inte är jätteförtjust i förändringar och liknande. “En av de allra enklaste och samtidigt mest användbara spådomsmetoderna är pendling, även om man bara kan ställa ja- och nej-frågor. Ni har alla med er pendlar till idag, förutsätter jag.”

Apr 08 19:24:16 <sparv|borta>    Elias har gjort en ganska snygg pendel som han skall göra sönder när de är färdiga med det här tramset. Han suckar trött och väntar på att de skall börja tramsa med pendlarna, för han antar att det kommer att gå lika dåligt som vanligt. De fick i och för sig fisk tuil lunch förra veckan, men Elias antar att det är ett sammanträffande och bryr sig därför inte om det.

Apr 08 19:26:16 <Traxy>    “Håll pendelsnöret mellan tumme och pekfinger och luta armbågen mot bordet, så att armen vilar stadigt och inte rör sig för mycket. Hur pendeln svarar varierar mellan olika personer och olika pendlar, så be den visa dig ett ‘ja’ och sedan ett ‘nej’. Pröva att ställa någon enkel fråga till att börja med, som t.ex. ‘Går jag på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom?’. Rimligtvis bör du få ett ‘ja’ på den frågan.” Att de skulle få annat än ett ja på den frågan var otänkbart. Man behövde verkligen inte vara begåvad för att använda en pendel. “Pröva nu att ställa frågor till pendeln om allt möjligt. Ett förslag är att se om in kan förutse era betyg i Spådomskonst.” Han ler sarkastiskt mot dem. Om det fanns någon som helst talang i det här klassrummet, så skulle han lägga märke till det, förr eller senare.

Apr 08 19:55:39 <sparv|borta>    “Går jag på Hogwarts?” frågar Elias med skeptisk röst och noterar att den jävla pendeln svänger runt i en cirkel. “Går jag i Hufflepuff?” frågar han sedan och ser hur den svänger fram och tillbaka. Det är ju fan helt sjukt och borde inte fungera. Säkert hans arm som rör sig eller något i den stilen. “Kommer jag att fortsätta med det här ämnet i sexan?” Han bryr sig faktiskt inte om svaret, men blir ändå något besviken när pendeln snurrar runt i en cirkel, vilket får honom att sucka. Den har säkert fel.

Apr 08 20:07:43 <Traxy>    Fel behövde det inte vara, men det vore ju värt att han frågade pendeln att visa honom ett JA och ett NEJ innan han försöker sig på att ställa frågor, men eftersom Edgar inte vet om ifall Elias gjort detta eller inte, så är det inget han kommer fram och påpekar heller. “Övriga användningsområden för pendeln kan ni läsa om i boken, för det är nämligen eran läxa till nästa vecka. Det och att öva er på pendling.” Det var ett tag kvar tills lektionen var färdig, så eleverna kunde fortsätta öva ett tag till.

Apr 08 20:22:26 <sparv|borta>    Han gäspar och fortsätter att fråga pendeln lite saker, även om han är rätt säker på att han egentligen bara hallucinerar eller något, för egentligen sitter han inte och pratar med ett föremål. Hur sjukt är inte det egentligen? Dessutom så bryr han sig inte om ifall ja egentligen är nej och tvärt om. Vilken tragedi om det är fel liksom. Det betyder bara att han har rätt om att pendlar är skräp.

Apr 08 20:24:00 <Traxy>    Istället för att läraren säger att lektionen är slut, så ringer skolklockan ut och förklarar det åt honom, vilket passar Edgar utmärkt. Han låter luckan i golvet öppna sig så att eleverna kunde springa därifrån och lämna honom ifred.

Apr 08 20:28:37 <sparv|borta>    Elias lämnar klassrummet och är glad att slippa tramset på lektionen. Det är mycket bättre om han kan ägna sig åt något mer användbart, som förvandlingskonst eller något i den stilen.

%d bloggers like this: