Marge & Star diskuterar Justin

**** BEGIN LOGGING AT Sat Aug 30 00:52:25 2008
Aug 30 00:52:25     Now talking on #kontroversiellt

Aug 30 00:55:46 <ragzter>    Marge sitter i lärarrummet och dricker sin femte kopp kaffe i förhoppning av att lugna nerverna men kaffe är då kanske inte det bästa medlet. Hon trummar med fingrarna på bordet och tänker på Justin vilket får henne att lugna sig något, men när hon inser hur olämpligt deras förhållande är så får hon ångest igen.  Hon känner verkligen att hon behöver prata med någon om det här.

Aug 30 00:58:00 <Traxy>    Lyckligtvis har Star kommit dit och precis fixat sig en kopp te. Hon funderar lite över var hon ska sätta sig och det vore ju kul att få lite sällskap, så hon går fram till den enda andra personen som hon skulle vilja sätta sig och prata med – Marge. “Hej… Vill du ha lite sällskap?” Kvinnan i fråga är ungefär 26-27 nu och klädd i en batikfärgad klänning som vanligt.

Aug 30 01:03:54 <ragzter>    Marge som är insnöad i sin ångest rycker till.  När hon får syn på Star blir hon genast på bättre humör, hon har inte pratat så mycket med henne men hon har gett Marge ett positivt intryck. “Hej.  Javisst, slå dig ner!” föreslår hon och klunkar i sig lite mer av det svarta kaffet.

Aug 30 01:08:54 <Traxy>    “Tack.” Hon sätter sig ned och doppar örttepåsen i det varma vattnet några gånger. “Hur är det?” undrar hon sedan. “Jag stör inte eller så, va?” De var så gott som ensamma i lärarrummet, så det var ganska lugnt och skönt där. De enda andra som fanns där satt för sig själva och verkade upptagna med sitt. Det var någon timme kvar eller så och sedan skulle hon behöva gå till en lektion med sexorna.

Aug 30 01:12:16 <ragzter>    “Nejnej.  Det är okej med mig, känner mig lite stressad bara, och så har jag en rätt stökig klass” ljuger hon och formar ett tillkonstlat leende på läpparna.  “Hur är det själv?” frågar hon eftersom hon känner sig lite otrygg om att prata om sina egna problem med någon som hon inte känner så väl än, trots att hon verkar vara av den bättre sorten.

Aug 30 01:15:37 <Traxy>    “Jorå, det är rätt okej… Lite fundersam över mjöldaggen som verkar krypa fram mot växthusen… Hoppas någon tar hand om det, för annars blir det inte bra, alltså.” Eftersom det inte var hennes ansvarsområde längre var det någon annans problem, men samtidigt så vill hon inte lämpa över det på någon annan… Inte om de inte brydde sig. Tänk om Audrey fick mjöldagg? Det  vore fruktansvärt! “Det är Trolldomsjuridik du undervisar i, va?” Underligt med stökiga elever… Själv hade hon också ett FUTT-ämne men inget stök där inte.

Aug 30 01:21:00 <ragzter>    “Mjöldagg låter inte bra — inte för att jag har någon större koll på vad det är eller så.  Mm, man kan undra varför folk väljer ett ämne först men sedan bara ägnar sig åt babbel.  Jag antar att det låter intressantare än vad det är” påpekar hon och himlar med ögonen.  Och hon kan ju inte själv påstå att hon är så värst intresserad av det.  “Men ibland har jag haft riktigt fina elever”  Hon tänker på Justin…

Aug 30 01:27:06 <Traxy>    “Ja, det är trevligt när man har det, va.” Det var väl kanske ingen som hade utmärkt sig sådär jättemycket inom just Örtlära, men det fanns ju en del Reinkarnationselever som var helt lysande. Ingen som hon var attraherad av, dock. Men så var det ingen som hon var intresserad av som så. Star hade nog trivts ganska bra som nunna, egentligen.

Aug 30 01:30:39 <ragzter>    “Jag hade ju en härom året, som du kanske hört…” mumlar Marge försiktigt.  Hon är osäker på om hur många som känner till hennes förhållande med Justin, men hon har en känsla av att det nog bara pratas om det i en mindre skala.  Om Star inte känner till det, vågar hon berätta?

Aug 30 01:33:59 <Traxy>    “Är det han som jobbar som lärare nu? Justin?” Hon är ganska säker på att hon haft honom i Örtlära någon gång. “Det måste vara lite underligt, alltså…  att först undervisa någon och sedan är de där och är lärare de också.” Hon har inte hört något om att de skulle vara ihop, men så är hon inte intresserad av skvaller heller. Skvaller var så lågt.

Aug 30 01:37:38 <ragzter>    Marge reser sig från stolen och går fram till kaffebryggaren för att fylla på hennes tomma mugg.  “Jaa, precis” håller hon med.  När hon satt sig dricker hon lite av kaffet trots att det är kokhett.  “Det är ju lite lättare att vara typ… tillsammans också.  Nu när han inte längre är elev”  Så var det sagt, men det känns inte bra.  Hur ska Star nu reagera?

Aug 30 01:40:07 <Traxy>    “Tillsammans?” Star smuttar på sitt örtte och ser lite förbryllad ut. Hur menade hon? Sedan slår det henne. “Åh. Ååh. Åh, jag förstår… Ja, det förstås.” Hade de verkligen varit ihop när han fortfarande var elev? Det var väl ändå inte helt kosher, det?

Aug 30 01:43:46 <ragzter>    Marge tiger.  Hon verkar inte hallshugga henne iaf, lyckligtvis.  “Nä precis… men åldersskillnaden är ju inte så stor heller… och kärleken är ju viktigast; man kan ju inte låta den begränsas av regler och etikett” säger hon osäkert.

Aug 30 01:48:38 <Traxy>    “Nä, det tycker jag är helt rätt, va,” säger hon. “Så länge bägge är med på det och så, alltså… Okej?” Några till smuttar på teet. “Så ni… typ… blev ihop när han var elev?”

Aug 30 01:51:01 <ragzter>    Efter ett par klunkar till kommer ett tyst “Ja” fram.  “Det bara hände… fast vi hade tänkt på varandra väldigt länge” berättar hon.  “Vi bor ju tillsammans, nu också…” vågar hon tillslut avslöja också.

Aug 30 01:55:37 <Traxy>    “Trevligt.” Star kostar på sig ett litet leende. Det var lite underligt att det var en elev och en lärare, men nu var ju bägge lärare och de var ju vuxna människor dessutom, så hon tänkte inte döma någon. “Så roligt för er,” säger hon därför. “Alltid roligt med folk som hittar varandra… Tror det finns fler sådana bland lärarna faktiskt.” Ett slammer får henne att titta upp. Edgar Fisher sitter i ett hörn och svär lite för sig själv, eftersom han tydligen lyckats spilla ut lite kaffe bara sådär plötsligt.

Aug 30 02:00:33 <ragzter>    Marge pustar ut och känner sig lättad; det kanske inte var helt fel att dela med sig av den här historien, men den borde kanske inte spridas okontrollerat.  “Men det kanske är bäst att du inte berättar det här till vem som helst… du vet hur vissa kan tycka om sånt här”. Hon tittar upp när hon hör smällen och får syn på Fisher som hon inte pratat med så mycket.  Han verkar dock sitta på ett tillräckligt stort avstånd från dem för att inte höra vad hon just berättat.

Aug 30 02:05:47 <Traxy>    Hört något var precis det han gjort. Inte det Marge hade sagt, men det Star hade sagt… och det hade träffat en öm punkt. Nu hade han inget förhållande med en elev, men han skulle komma att ha det, förr eller senare. Det hade han Sett, och han visste att han inte kunde påverka det. Han återgår till att ignorera dem. Star rycker lite på axlarna åt honom. “Närå, jag förstår… Mina läppar är förseglade…  Men tänk ändå, så romantiskt att han har kommit tillbaka och så att ni bor ihop va!”

Aug 30 02:16:13 <ragzter>    “Jaa, eller hur!  Jag undrar dock när vi kan börja berätta om det här, lite mer officiellt liksom” undrar hon och ser fundersam ut.  “Kanske något år” säger hon och ler.  “Du då, har du funnit någon kärlek?” frågar hon nyfiket.

Aug 30 02:20:23 <Traxy>    “Tja… Kanske ska hålla tyst med att det var medan han fortfarande var elev… för det ser de nog lite heavy på,” funderar hon lite smått. “Men inte om ni liksom inlett en relation när ni bägge är lärare, va… Skulle jag tro.” Men hon hade fått en fråga själv också… “Nej… Nej, det har jag inte, men det går bra ändå. Det händer när det är Meningen.”

Aug 30 02:25:09 <ragzter>    “Ja absolut, det är den rätta attityden” säger Marge och märker hur hon gillar Stars inställning.  “Hoppas du inte faller för en elev bara, det verkar bara medföra en massa komplikationer” påpekar hon och ler lite.  Undrar vilka Justin har berättat om deras förhållande till.

Aug 30 02:36:55 <Traxy>    “Ja, det verkar inte lätt,” erkänner hon, “men det är inte riktigt min grej… Föredrar nog mina lite äldre… Men jag har inte bråttom. Vi får väl se hur det går.” Män i kostym tyckte hon om av någon anledning. Hon skulle förmodligen bli en ganska bra Dharma till någons Greg.

%d bloggers like this: