KVF1 – Alice, Connor, Elliott, Sara

**** BEGIN LOGGING AT Mon Jul 06 13:13:39 2009

Jul 06 13:27:30 <Traxy>    Det är en solig och alltför varm dag. Egentligen borde man ta sig ett dopp i sjön och sedan sitta under ett träd och äta glass, åtminstone tills dess att åskan börjar gå, för det är precis en sådan dag som rimligtvis borde avslutas med ett rejält åskoväder. I väster kan man se molnen som börjar torna upp sig, men ovanför slottet och inte minst quidditchplanen är det molnfritt.

Jul 06 13:33:24 <lundgattu>    Sara Silver släpade sina fötter ner mot Quidditchplanen. Det var visserligen vackert väder, men för Silver var det inget positivt. Tvärtom tyckte Ravenclaw ettan att det var värre, när det var sol ville man sitta under ett träd och läsa en bok, inte bli gul och blå av alla fall från kvasten. Hon kände sig nästan illamående, som oftast när hon var på väg mot Kvastflygningslektionen. Silver hälsade på professorn om han dykt upp, annars ställer hon sig och väntar.

Jul 06 13:34:13 <Liz>    Connor Ó Ruadháin från Hufflepuff var nog kanske den som såg fram emot den här lektion allra mest. Han älskade höga höjder, känna vinden i det rödbruna håret, flyga på en kvast… detta var definitivt hans favorit lektion. Han hade en egen Nimbus hemma som han fått på sin 11 års dag i somras, och som han flygit flitigt på hela sommaren innan han skulle börja på Hogwarts. Han blev irriterad över att han inte fick ha med sig kvasten till skolan, men tröstade sig med att han skulle få ha Kvastflygning på schemat – och kanske skulle han ansöka till att få spela i Hufflpuffs Quidditchlag nästa år. Då skulle han bli ännu duktigare på att flyga och dessutom få spela världens roligaste sport samtidigt! Connor hälsade på professorn så artigt han kunde, han ville verkligen ha bra betyg i Kvastflygning – och man kanske fick ett litet plus i kanten om man var artig och uppmärksam. Och för ovanlighetens skull pratade inte Connor med någon innan lektionen började, för nu skulle han minsann visa professorn att han var värd minst ett Ö. Eller han ville ha det iaf.

Jul 06 13:36:38 <Kokos>    Alice Sanders går mot Quidditchplanen, och det svarta håret flyger lite efter henne när hon går. Hon känner att hon vill skynda sig, det skulle bli kul att flyga igen. Det var alltid lika roligt! Hon har på sig sin skoluniforn och den röd gula slipsen runt halsen visar att hon är från Gryffindor. När hon är nere på planen ser hon att hon inte är först. Hon går fram till Silver och ler glatt. “Hej Silver!” säger hon och ställer sig bredvid. Hon var inte jätte nära vän med henne men dem kunde väl pratas vid ibland.

Jul 06 13:36:55 <Traxy>    Elliott Hoover går i Hufflepuff precis som Connor, och han tycker definitivt att det är för varmt för att man ska orka hålla på med lektioner. Särskilt om de nu var utomhus! Nä fyyy! Det vore mycket bättre om man satt någonstans i typ en källarhåla, för då var det i alla fall inte sådär äckligt varmt och kladdigt. Huvudvärk hade han också, det brukade han få när det var åska i luften, och dessutom skulle de hålla på att flyga på kvastar, vilket han fortfarande tyckte var gôräckligt. Nä, hellre hade han fötterna på marken. Om det hade varit så att Gud hade velat att människorna skulle flyga så hade de fått vingar, så det så.

Jul 06 13:39:34 <lundgattu>    Hon öppnar munnen för att svara, emn får lov att tänka till några sekunder. Vad heter Gryffindoraren nu igen? Silver har problem med namn, och för de som känner henne väl är det uppenbart. “Hej Alice” svarar hon tillslut, och hoppas att hon har rätt. Annars skulle det nog uppstå en ganska pinsam situation.

Jul 06 13:59:58 <Traxy>    Den lärare som kommer gåendes ser ut att ha ett privat litet åskmoln över huvudet. Om han hade haft det så hade han åtminstone varit i skuggan, och det hade definitivt varit att föredra. Den mörka rocken hade han behövt lägga av sig för att inte förgås i hettan och istället hade han fått nöja sig med en vit skjorta. Han hade föredragit en svart, men det vore sinnessjukt att ha på sig svart mitt i solgasset. Kvastflygning hade aldrig varit hans grej alls, och att bli tvingad att vikariera i ämnen han inte gillar brukade inte vara någon bra idé. Eleverna brukade komma i kläm rätt bra, nämligen. När Elliott får syn på vem det är så kryper han ihop lite. “Goddag, professor Fisher,” hälsar han och försöker gömma sig bakom Connor, eftersom han föreställer sig värsta katastrofen. Edgar ‘Fisken’ Fisher ger pojken en kall blick och nickar åt resten av eleverna. Kvastarna låg nu framför dem. “Ta varsin kvast och sitt upp.”

Jul 06 14:05:18 <Kokos>    Alice ser vem som ska vikariera för dem idag och tittar sedan på Connor. Alice tittade sedan på Silver och ler, går fram till en kvast och sitter upp på den, precis som Professor Fisher sagt åt dem att göra. Alice ville att dem skulle köra igång fort, hon såg så mycket fram emot att få flyga.

Jul 06 14:09:56 <Liz>    Connor kan inte låta bli att le lite när Elliott försöker gömma sig bakom honom, trots att professorn ser rätt… kylig ut så är Connor fast bestämd att han ska visa vad han går för. Så Connor gå fram och hämtar en kvast och sätter sig gränsle över den, precis som professorn sade. Han hoppas att de ska göra något kul idag, typ spela någon lek eller något.

Jul 06 14:23:10 <Lund>    Silver känner sig närpå livrädd. Läraren såg sträng ut, och hon tyckte att det gjorde allt mer skrämmande. Hon tog sig fram till en kvast och satte sig på den, utan att använda kommandot upp. Medan hon känner hur Silver blir blek, väntar hon på ytterligare instruktioner.

Jul 06 14:28:12 <Traxy>    Elliott snappar åt sig en kvast så snart han bara kan, för han vill inte råka ut för ännu mer strafftjänst uppe i Norrtornet. Fisken var läskig. Om han inte hade varit livrädd för honom så skulle nog Elliott försökt att stena honom också, för Gud kunde väl aldrig ha menat att en så hemsk person skulle vara lärare åt små barn? Han sätter sig på kvasten och svävar strax ovanför marken.

Jul 06 14:45:15 <Traxy>    Det var för varmt för att tänka, och alldeles för ljust för att vistas utomhus. Fisken ser onekligen ganska ovillig ut till att hålla lektion, och om han hade utstrålat kyla på riktigt så hade han nog varit ganska behaglig att vara nära just nu, men tyvärr lyckades han inte få ner temperaturen runt omkring. “När jag säger att ni ska flyga och ta på en viss sak, så gör ni det. Förstått? Säger jag alltså ‘ta på gräs’ så flyger ni ner och nuddar vid gräset. Börja med att flyga omkring, och så snart jag säger något gör ni det. Den som hinner först vinner.” Inte för att han tänkte ge dem något pris, men de kunde ju alltid leva på hoppet. Det vore roligt att se dem bli besvikna sedan, om inte annat. “Ta på sten!” hojtar han när de fått flyga runt lite på måfå en stund.

Jul 06 14:51:54 <Liz>    Connor nickar ivrigt när professor Fisher berättat klart vad de skulle göra, och var helt entusiastisk över den här lektionen. Han flög upp en bra bit, och flög runt, runt. Han älskade att flyga! Det här var verkligen paradiset, fanns det något bättre än att flyga på en kvast när det var fint väder? Dessutom svalkade det när man flög omkring, så man blev knappast svettig. När professorn ropade ?ta på sten!? nästan hoppade Connor till på kvasten, han hade varit så inne i sina egna tankar att han totalt glömt vad de skulle göra. Så tyvärr kom han inte först ner, vilket förargade honom. Han var en tävlingsmänniska, så om han inte kom först ner nästa gång så skulle han antagligen vara arg hela dagen sen. Så han lyssnade uppmärksamt nu, och lät sig inte distraheras av de andra.

Jul 06 14:58:09 <Kokos>    Alice gör sig redo och börjar flyga runt lite när Fisher säger instruktionerna. När han säger, Ta på en sten, tittar hon sig runt. En sten?! Hon ser en sten och dyker ner och tar på den, om hon var först eller inte vet hon inte. När hon tagit på stenen kollar hon på professorn för att höra nästa sak dem skulle ta på.

Jul 06 14:59:38 <Lund>     Hon sparkar iväg från kvasten, och flyger runt en aning. Silver flyger på låg höjd, och kvasten skakar och vajar lite från sida till sida. Det syntes att denna etta ogillade begreppet kvast. När professorn kommenderar att de ska röra en sten så ser hon sig runt efter en sten. Silver känner inget behov av att skynda sig för att vinna utan kommer förmodligen sist ner och nuddar en sten.

Jul 06 15:01:32 <Traxy>    Elliott flyger fram till närmaste bit av stenmuren när han hör instruktionen. Han är inte någon mästerflygare direkt, det vore synd att påstå, men han gör sitt bästa. Även om det går lite vingligt så går det i alla fall framåt. Han hade i alla fall inte gjort något som han kunde få strafftjänst för! Dessutom fläktade det på ett trevligt sätt att flyga, så kanske var det här itne så dumt ändå?

Jul 06 15:08:53 <Traxy>    “Ta på något grönt!” är nästa instruktion de får sig till livs. Fisken känner hur han har pärlor av svett vid tinningarna, vilket får det mörka håret att locka sig lite just där. Helst av allt ville han retirera till sina kvarter och ställa sig i duschen en stund – kallvattendusch, då – bara för att slippa känna det som att inandas varm ånga. Han har också lätt för att få huvudvärk och att stå mitt i solen var ett bra sätt att få den att komma igång. Det, och det faktum att skjortan snällt klibbade sig fast på ryggen på ett obehagligt sätt.

Jul 06 15:11:43 <Lund>    Istället för att dyka ner mot det gröna gräset, så sänker sig Silver gradvis neråt mot marken. Det tar mycket längre än om hon dykt neårt, men som sagt, Silver ville inte chansa. Silver kände sig en aning fjantig som bara sänkte sig ner i slowmotion. Men de fick faktiskt fatta att Silver inte var bra på allt.

Jul 06 15:15:57 <Liz>    Ta på något grönt? grönt, grönt, grönt! Connor tittade runt och under sig för att hitta något grönt, det första han fick syn på var ett träd i närheten ? eller rättare sagt precis snett under honom, för det var ett litet träd. Han behövde bara sänka sig med kvasten en liten bit, och så kunde han ta på trädets gröna löv. Connor såg att de flesta valde att ta på gräset, vilket för de flesta också var en bra bit ner, så Connor var säker på att han var först eller bland de första som tog på något grönt. Han flinade nöjt innan han återgick till att flyga runt, runt igen.

Jul 06 15:18:01 <Kokos>    Alice lyssnade på professor och tittade runt sig efter något grönt. Något grönt… grönt…! Gräs såklart! Alice dök ner mot marken, tog på gräset och flög upp tillbaka i luften. Hon höll inte koll på dem andra, hon visste inte om hon var först eller inte. Dessutom var inte detta så värst kul, dem tog ju bara på saker!

Jul 06 15:33:00 <Traxy>    Elliott flyger inte alls ner till gräset eller till några löv eller liknande – han flyger fram till första bästa Slytherinelev och petar på en pojkes slips istället. Pojken i fråga är inte alls road, utan ser ut att vara på väg att nita honom. Som tur är för Elliott så får de som nästa steg att ta på något gult – vilket gör att slytherinpojken tar ett stadigt tag i Elliotts slips ända tills dess att de ska nudda trä, då han knuffar den halvkvävda pojken åt sidan och far bort till närmsta träd. Elliott sitter kvar och håller i kvasten med ena handen och försöker knyta loss sin slips med den andra.

Jul 06 15:46:29 <Lund>    Silver ser sig omkring, och det ända hon tänker på som är gult är Hufflepuff-slipsarna. Hon åker iväg och svänger lite för att komma jämsides upp med Connor. “Ursäkta” säger hon när hon tar ett försiktigt tag om slipsen. När trä-uppmaningen kommer så stannar hon upp. Kvasten kan väl inte räknas? Hon vill inte se dum ut så för säkerhets skull åker hon och snuddar vid ett träd.

Jul 06 15:48:19 <Liz>    När de ska ta på något gult så är det nästan skrämmande enkelt för Connor och de andra hufflepuffarna, eftersom det bara är att peta på sin egen slips. Där är Connor snabb, och han tror sig nog vara först ? vilket gör honom glad. Sedan kommer en ravenclawtjej och petar på hans slips, men han rycker bara på axlarna åt det ? de skulle ju nudda något gult så. Han bestämmer sig för att flyga runt mer, och inte bara runt, runt. Nej, han dyker ner mot marken och flyger nere en stund, innan han gör en tvär sväng och flyger uppåt en bra bit. Där flyger han sicksack en stund, tills han hör att de ska röra något med trä. Connor flinar när han kommer på att kvasten han håller ju är gjort av trä, och åker då inte till ett träd som de flesta andra gör. Tänk vad smart han var ibland ? liksom inte alla var ju smarta nog att inse att de _satt_ på trä just nu. Men så ser han hur en slytherinpojke knuffar Elliott åt sidan, och Elliott ser inte så? bra ut. Och Elliott och Connor går ju faktiskt i samma elevhem, så Connor känner sig skyldig till att flyga ner och fråga hur det är med är med honom. Så han gör det. När han väl är framme vid Elliott ser han att Elliott försöker knyta loss sin slips. ?Vänta, jag hjälper dig?, Säger Connor och knyter upp den. ?Hur är det, förresten? Jag såg att slytherinpojken knuffade till dig.?

Jul 06 15:53:41 <Traxy>    “Tack!” kraxar Elliott fram till Connor när denne dyker upp och hjälper honom. “Han försökte strypa mig! En så elak pojke! Så gör man ju inte!” Kraxet har med andra ord övergåtts till ett indignerat gnällande istället, för det är ju upprörande hur en del människor uppför sig! “Men det är bra nu, tack för hjälpen,” säger han när slipsen äntligen är uppknuten. Ungefär samtidigt råkar de få veta att det är dags att landa och samla ihop kvastarna.

Jul 06 15:54:56 <Traxy>    “Även om det är varmt så förväntas ni ha er skoluniform i ordning, Mr. Hoover,” säger Fisken lika torrt som vissa gräsplättar. “Tre poängs avdrag. Om ni inte har några frågor kan ni gå.”

Jul 06 15:59:18 <Lund>    Silver är lättad när lektionen avslutas. Hon landar ganska klumpigt med kvasten och håller på att ramla omkull, men fångar upp balansen igen i sista sekunden. När kvasten låg där den skulle så sade hon adjö till professorn innan hon skyndade sig iväg för att ta en iskall dusch.

Jul 06 16:02:31 <Kokos>    Alice tar på resten av sakerna och landar sedan en mjuk landning på marken och hoppar av kvasten. Sedan vänder hon sig mot professorn. “Hejdå, Professor Fisher.” Säger hon och ger honom en nickning. Den var en rätt okej lektion idag men det hade kunnat vara roligare, helt klart! Alice springer där ifrån för att duscha och sedan sätta sig med läxorna.

Jul 06 16:06:50 <Liz>    ?Nej så gör man inte?, instämmer Connor med Elliott. Han blänger lite på slytherinpojken som är en bra bit bort, och ser till sin fasa att denne är äckligt bra på att flyga kvast. Usch! Han skulle ju vara bäst, inte något psykopatslytherinpojke! Connor passar på att göra en så bra landning han bara kan, för att professorn ska se att _han_ är bäst. Inte för att professor Fisher verkar vara någon som ger ut poäng direkt, men ändå. Och precis då hör han hur professorn ger poängavdrag för Elliott, och där med Hufflepuff. Vad orättvist! Det var ju inte Elliotts fel! ?Ursäkta, professor Fisher?? Började Connor en aning nervöst. Men tystnar, kanske borde Elliott själv säga emot att det här var så orättvist det bara kunde bli? Han sneglar lite på Elliott.

Jul 06 16:13:49 <Traxy>    Elliott, trots att han varit ganska röd i ansiktet av ansträngningen, bleknar nu avsevärt och försöker få Connors uppmärksamhet. “Nej nej nej nej!” viskar han febrilt. “Säg inget! Då får vi ännu mera poängavdrag!” Men som synd är för dem bägge så har Fisken hört Connors invändning. “Ja, Mr. Ó Ruadháin?” säger han ogillandes, eftersom det är en elev som vågar störa honom… En elev med ett förbannat KELTISKT namn, dessutom! Är man från Belfast och tillhör en viss åsikt så är keltiska namn inte något man gillar…

Jul 06 16:25:54 <Liz>    Connor hör Elliotts invändningar, och är på väg att skaka på huvudet och gå därifrån, men professor Fisher har redan hört honom. Och det skulle ju vara oartigt att bara gå därifrån nu? eller? Connor biter sig i läppen men tar mod till sig och säger vad han tycker ändå, även om professorn verkade vara på dåligt humör just nu. ?Jo, professor Fisher, det är inte Elliotts fel att han inte har slipsen på sig.? Han drar med skon längs gräsmattan och samlar mod till att säga allt. ?Det var en slytherinpojke som försökte strypa Elliott? och jag såg det, eller jag såg inte det, men jag såg att slytherinpojken knuffade Elliott. Och när jag kom ner till honom så såg jag att han var röd i ansiktet och att han försökte ta loss sin slips, då hjälpte jag honom med det. Om? om?? Han ville bara gå därifrån nu, ärligt talat, och ångrade att han börjat. Dessutom lät hans förklaring helt ? fel. ?Om det är någon som borde få poängavdrag så är det Slytherin, för det är väl emot Hogwarts regler att försöka strypa en elev?? Connor ser en aning nervöst på professor Fisher. ?Det är min åsikt? professorn.? Lägger han till.

Jul 06 17:13:19 <Traxy>    Någon som försökt strypa ungen? Det var inte direkt något han hade problem med att föreställa sig, om sanningen ska fram. Han hade inte haft något emot att själv försöka strypa honom bara för att han kastat sten på Merula med minst sagt sinnessvaga ursäkter. “Han gjorde det säkert inte utan provokation,” konstaterar han, vilket får Elliott att vilja sparka honom på smalbenen. Nu vill han som sagt inte råka mer illa ut än så, så istället tar han tag i Connor och börjar släpa iväg med honom därifrån. “Det var inget sir, förlåt att vi störde!” piper han innan de är på betryggande avstånd.

Jul 06 17:26:33 <Liz>    Connor har ingen aning om vad provokation är, det är något sådär konstigt vuxenord, säkert. Ordet låter helt vrickat, men han vågar inte fråga professor Fisher vad det är för något, och han hinner inte heller förrän Elliott drar iväg med honom. ?Vi fick inga fler poängavdrag i alla fall?, säger Connor slappt. Fast professorn tog inte tillbaka de andra heller, så det hade varit ganska meningslöst att säga allt det där. Dessutom verkade det som om professorn hade något emot Connor, eller kanske inte emot honom själv, men hans ursprung eller något sådant. Annat vuxentjafs som Connor inte orkade bry sig om. ?Kom, Elliott, så går vi.? Får han fram sedan och går iväg upp emot slottet.

**** ENDING LOGGING AT Mon Jul 06 17:29:49 2009

%d