FOR3c – Castor

**** BEGIN LOGGING AT Mon Aug 11 10:59:43 2008
Aug 11 10:59:43     Now talking on #for

Aug 11 11:02:02 <Traxy>    Gardinerna är fördragna, om det ens finns fönster i rummet, men om de finns så är gardinerna fördragna och klassrummet endast upplyst av eldslågor på några gotiska kandelabrar som står runt om i klassrummet. Det var ett trevligt rum, på det hela taget. Edgar Fisher är nästan på gott humör bara därför.

Aug 11 11:06:21 <Gaya-away>    Castor kommer in i klassrummet glad i hågen, men stannar till lite när han ser läraren. Professor… Fischer, var det? Vad har hänt med Pimley? Pojken blir nästan orolig över att det ska ha hänt hans hjälte något, men han vågar inte riktigt fråga, utan hälsar bara på professorn med ett “god dag, professorn,” innan han sätter sig vid ett av borden. Den blonde slytherinpojken biter sig tankfullt i läppen medan han undrar varför. Den blonde slytherinpojken biter sig tankfullt i läppen medan han undrar varför de får en vikarie idag.

Aug 11 11:11:41 <Traxy>    Edgar nickar mot eleverna som kommer in i klassrummet. Vilka de är är inte särskilt viktigt för hans del, såvida det inte fanns någon han kände igen från Spådomskonsten, men det verkade inte som det idag. Det var ju dumt. Han står bakom katedern, iförd en lång, svart rock. Är man fantasifull kan man jämföra honom med Neo i The Matrix eller något sådant, fast utan solglasögon, men med tanke på att han i övrigt inte ser det minsta ut som Neo så gäller det som sagt att vara riktigt fantasifull för att komma på något sådant. Håret är mörkt och räcker honom till axlarna, som är ganska högt upp, eftersom han är ganska lång och ståtlig.

Aug 11 11:15:39 <Gaya-away>    Då Castor är renblod och aldrig ens sett en mugglarfilm, än mindre lärt sig associera långa svarta rockar med Neo ur Matrix kopplar han knappast ihop Fischer med denne. Pojken föser den ljusa luggen ur pannan, innan han börjar leta igenom väskan efter sina anteckningssaker. Han försöker faktiskt göra sitt bästa i ämnet, även om han börjat inse att han nog inte har så jättestor fallenhet för det.

Aug 11 11:25:27 <Traxy>    “Dagens runa är den runan som passar in på dig just den dagen,” inleder professorn, som till skillnad från Trollkonsthistoria tycker att Forntida Runor är viktigt. Det vore ju trist om alla hade samma prioriteringar här i livet, trots allt… “När man har en komplett runsamling kan man göra så att man tar upp en runa varje dag och låter den vägleda dig. Du kan ta med dig den var du går kanske genom att ha den i fickan eller som halsband så att du kan byta ut den varje dag.”

Aug 11 11:30:24 <Gaya-away>    Castor funderar lite över det där, men antecknar ändå pliktskyldigt. Han tycker sig förstå ämnet lite mer numera, så det där att låta sig vägledas av en särskild runa låter inte riktigt lika flummigt som i början av året, även om han fortfarande inte vet riktigt hur man gör det… och han har på känn att han kanske skulle glömma bort runan under dagens gång.

Aug 11 11:32:30 <Traxy>    “När du plockar upp runan på morgonen ska du sitta med den en stund i handen, blunda och låta känsloströmningar komma emot dig. Det kan vara bilder, människor, intryck eller lite vad som helst som du känner av och låt inget av det skrämma dig utan bara sitt där och låt det komma till dig.” Om nu någon verkligen skulle bli skrämd av det. Iofs, det beror väl kanske på vad man får se. “Det är viktigt att inte kämpa emot.” Men det är klart, kämpa emot något som är ganska motbjudande? Eller till och med om man förutspår sin egen död? Nå, ingen vet hur Hjulet vrider sig, så att säga.

Aug 11 11:36:28 <Gaya-away>    Castor studerar professorn tankfullt, medan han än en gång skjuter luggen ur pannan. Hans hår har en viss tendens att snabbt bli rätt långt, och pojken borde klart klippa sig lite oftare. Inte så att hans hår är tjejigt långt eller så, men som sagt, luggen har en tendens att falla ner i ögonen på honom. Han undrar om den här professorn brukar hålla på med runor han också, eller om han bara är här för att Pimley inte kunde det, och därför bara pratar om det från ett allmänt perspektiv… eller om professorn själv kanske har en runa hängandes runt halsen i detta nu.

Aug 11 11:56:47 <Traxy>    Det är mycket möjligt att Fisher har en runa runt halsen, det är inget som syns utanpå i alla fall, men Traxy ska definitivt ska leta upp en lämplig runa han kan ha hängande där, eftersom det låter som en sådan sak som skulle passa alldeles förträffligt bra på den här snubben, även om han ser ut som att han bitit i ett riktigt surt äpple. “Runan har i sig själv också kvalitéer som följer med dig under dagen om du tar den med dig. Den laddas av energi på morgonen när du håller i den och den energin följer med dig hela dagen och guidar dig genom det som händer. Runan pekar också på de kvalitéer hos dig som du speciellt måste beakta under dagen.”

Aug 11 13:24:45 <Gaya-away>    Hmm. Fast det där med att ha en runa runt halsen… det kanske skulle vara något Emina gillade? Castor funderar lite på det, men avbryter sina tankar när han börjar fundera på vad för runa han skulle ge henne i såna fall, för det är pinsamt hur snabbt hans tankar vandrar åt att vilja ge henne en kärleksruna av något slag. En lätt rodnad sprider sig över hans kinder, och han återgår snabbt till att anteckna i ett försök att dö i ett försök att dölja sina tankar.

Aug 11 13:46:32 <Traxy|skriver>    De skulle gå igenom en runa under lektionen, och eftersom alternativen är eld, gåva och glädje så är det ganska uppenbart vilka han INTE kommer välja. Men han kommer inte att välja något riktigt än, oavsett, eftersom han för en gångs skull tänkte vara lite pedagogisk. “Några frågor så här långt?” säger han torrt och hoppas på att alla har förstått, eftersom det inte var några svårigheter.

Aug 11 13:51:02 <Gaya-away>    Castor skakar lätt på huvudet som svar. Han har inga frågor hittills, för det professorn sagt verkar faktiskt inte så knepigt – en aning flummigt kanske, men pojken är rätt van vid att ämnet kan verka småflummigt ibland, och har vant sig vid det.

Aug 11 14:10:55 <Traxy|skriver>    “Utmärkt,” svarar den bistra professorn utan att le. Utmärkt att eleverna inte var fullkomliga idioter, det är alltid något. “Eldrunan Kenaz symboliserar facklorna som lyser upp våra salar, elden som värmer våra kroppar och även elden som används till heliga eldar – det vill säga eldar som används i ritualer av olika sorter.” Han ritar upp en runa som ser ut som ett < i luften, så att den hänger där och glöder. “Runan upplyser oss om att vi låter andra bestämma över oss för mycket och att vi måste stå på oss och bilda vår egen uppfattning och ta våra egna beslut.” Som han hade gjort när han ansökt om jobb på skolan, trots att han egentligen avskydde barn. “Om din inre röst varnar dig för något, lyssna på den – det kan betyda att du hindrar en katastrof.” Det är därför som Spådomskonst är så bra att ha talang för, så slipper man bli förvånad.

Aug 11 14:23:13 <Gaya-away>    Castor ritar av runan på pergamentet framför sig och antecknar lite stödord under den, innan han börjar rita små eldar runt om den. Han är inte riktigt säker på hur man kopplar ihop en eld med beslut, men han antar att det finns någon logik bakom det hela iallafall.

Aug 11 14:28:11 <Traxy|skriver>    “Du ska ta en hel förmiddag eller eftermiddag för dig själv när du ska rista in Kenaz – det är därför vi inte ska göra det på lektionstid.” Vilket visserligen var lite tråkigt, men det fick väl gå. “Gå till ett ställe där du kan få vara ifred och där du trivs. Lyssna på din inre röst hela den tiden, det är viktigt att du inte pratar högt och när du känner dig redo ristar du sedan in Kenaz-runan. Det är det ni har att göra i läxa till nästa veckas lektion.” Inte för att det var den enda läxan. “Dessutom har ni i läxa att läsa på om Gifu och Wunja, eftersom det är de två sista runorna i Frejas ätt. De som inte har några frågor kan avlägsna sig.” Utifall att det fanns någon elev som ville springa iväg och rista in runorna nu.

Aug 11 14:45:38 <Gaya-away>    Ta en hel förmiddag till att rista in en runa? Men han hade ju tänkt träna quidditch i helgen, ju. Castor suckar lite, men antecknar ändå vad läxan är och hur han ska göra, innan han plockar ner sina saker i väskan. Det är ju inte så att han ogillar ämnet, men samtidigt är det väl kanske inte riktigt så roligt att han vill spendera stora delar av sin fritid till det… men sånt är livet. Han hänger väskan över axeln och nickar artigt åt professorn. “God dag, professorn,” säger han, och avlägsnar sig sedan från klassrummet.

Aug 11 15:04:54 <Traxy|skriver>    Fisher nickar åt Slytherineleven innan han tar och förbereder sig inför nästa lektion, eftersom Pimley förmodligen hade sträckt en smilmuskel eller något och var tillfälligt disabled.

**** ENDING LOGGING AT Mon Aug 11 15:07:53 2008

%d bloggers like this: