FOR3 – Ewan

**** BEGIN LOGGING AT Wed Aug 27 20:44:43 2008
Aug 27 20:44:43    Now talking on #for3

Aug 27 20:59:48 <Traxy>    Edgar Fisher har sett till att dra för gardinerna i rummet – om det nu har fönster – och klassrummet är upplyst med några tända ljusstakar. Det är ganska mysigt, kan man tycka. Fisken själv sitter bakom katedern med ansiktet i skugga och väntar på eleverna. Proteus Pimley var ute och lekte helikoptern uppe på ena avsatsen vid Entrance Courtyard… eller vilken Courtyard det nu är där man ska rädda Colins kamera genom att klättra.

Aug 27 21:08:44 <Shetani>    Sicken tur att Ewan inte besöker the paved courtyard då, annars hade han väl svimmat vid det här laget. Istället är Hufflepuffaren i god tid till lektionen, och ser verkligen fram emot en timme med idogt stirrande på Pimley. Jo, det kanske är lite uppenbart, och ja, han har hört rykten om att han skulle vara kär i professorn på något sätt, men sånt hade andra inte med att göra, och för den delen var det bara påhitt också. Han har visserligen börjat misstänka att det kan ligga något i det, men än känner han sig inte redo att erkänna det för någon, inte ens för sig själv. “Goddag, professor Pim…” börjar han och drar efter andan när han inser att det inte är hans älskade hunk till professor som sitter vid katedern. “Professor Fisher.” rättar han sig och går besviket bort till sin vanliga bänk för att lida sig igenom lektionen.

Aug 27 21:20:47 <Traxy>    Edgar ler kallt för sig själv i skuggorna. Han sitter där och filosoferar lite för sig själv medan han väntar på eleverna. Till skillnad från när han vikarierar i andra ämnen så är han motiverad och intresserad av Forntida Runor. Därför ser han nästan fram emot lektionen. Det var ju åtminstone inte några snoriga förstaårselever. När tillräckligt många elever kommit in i klassrummet reser han sig med en svepande rörelse. “Dagens runa är den runan som passar in på dig just den dagen,” inleder han, med ganska bistra blickar mot eleverna. “När man har en komplett runsamling kan man göra så att man tar upp en runa varje dag och låter den vägleda dig. Du kan ta med dig den var du går kanske genom att ha den i fickan eller som halsband så att du kan byta ut den varje dag.”

Aug 27 21:28:01 <Shetani>    Ewan inser dystert att ämnet inte ens är hälften så intressant utan Pimleys närvaro, och när han inte har den före detta Hufflepuffaren att vila ögonen på får han nöja sig med att ta anteckningar som alla andra. Några bänkar bort sitter de som brukar viska mest när det kommer till rykten om han och Pimley, och de verkar viska lite idag också, dock om ett annat ämne, eller snarare samma men med en liten twist. Ewan kan då gissa sig till vad de pratar om, men han försöker att blocka ut deras mummel.

Aug 27 21:37:29 <Traxy>    Om Edgar hade varit fåfäng så hade han förmodligen varit lite stött, eftersom han själv inte är så oäven utan ärmar om sanningen ska fram. “När du plockar upp runan på morgonen ska du sitta med den en stund i handen, blunda och låta känsloströmningar komma emot dig. Det kan vara bilder, människor, intryck eller lite vad som helst som du känner av och låt inget av det skrämma dig utan bara sitt där och låt det komma till dig. Det är viktigt att inte… kämpa emot.” Det sista säger han och ser direkt på Ewan, med en ytterst menande blick.

Aug 27 21:47:25 <Shetani>    Ewan skruvar sig lite under den där menande blicken, och undrar om professorn också har hört ryktena och valt att tro på dem. Väldigt elakt, isåfall, och lite orättvist av honom att dra uppmärksamhet till det under lektionstid. Mycket riktigt, när Ewan sneglar bort mot skvallerbordet sitter de båda eleverna där och ler brett och nickar bekräftande mot varandra. Ewan suckar lite inombords och vänder tillbaka blicken till anteckningarna, sparsamma kråkfötter som ska sammanfatta det professorn har att säga. Han tycker inte om dagens lektion, det är han nu säker på, och han längtar efter att ordningnen ska återställas och att Pimley ska återvända till klassrummet.

Aug 27 21:51:58 <Traxy>    När några elever flinar åt varandra kan Fisken inte låta bli att känna en viss skadeglädje. “Runan har i sig själv också kvalitéer som följer med dig under dagen om du tar den med dig. Den laddas av energi på morgonen när du håller i den och den energin följer med dig hela dagen och guidar dig genom det som händer. Runan pekar också på de kvalitéer hos dig som du speciellt måste beakta under dagen.” Och i vissa elevers fall… tja… så involverade det kanske att pussa på folk av sitt eget kön. Det var dock inte något som han själv var intresserad av. No way José, det var kvinnfolk som gällde för hans egen del.

Aug 27 22:05:32 <Shetani>    Ewan har nu faktiskt aldrig pussat på någon av sitt eget kön, så han är tämligen oskyldig just nu i vilket fall som helst. Dessutom har han – eller har haft – en flickvän, så det borde vara solklart för alla att han är normal och precis som vilken annan kille som helst. Han antecknar lite sporadiskt och finner att han sitter och dagdrömmer om Pimley i bar överkropp i brist på den riktiga varan.

Aug 27 22:11:00 <Traxy>    “Runan Wunja står för glädje, lycka och njutning,” fortsätter han. “Denna är självklart helt personlig eftersom vi alla har olika saker som vi blir lyckliga av. Runan påminner oss också att vi inte kan skylla på andra om allting inte blir som vi tänkt dem. Wunja vill också påminna oss om att inte vara rädd för olyckan eftersom den menar att för att veta vad lycka är måste vi ha känt på olyckan. Den påminner oss också om att inte frukta ensamheten, den fruktan kan styra in dig på helt fel väg i livet.” Ensamhet är inget han fruktar. Han hade varit ensam ganska länge, så. Om det inte var så att hans lilla vision under åskovädret skulle komma senare på sommaren så hade han förmodligen börjat tänka på Merula… men det gjorde han inte, för just nu var hon bara en elev. En ytterligt begåvad elev.

Aug 27 22:27:44 <Shetani>    Hm, en runa för glädje och lycka. Det låter ju trevligt, och Ewan har inte så mycket emot tanken att ha en sådan runa i sin samling. Det där med njutning tänker han inte på så mycket, mest för att han inte riktigt vet vilken sorts njutning som menas eller om han vill ha något med den att göra. Han klottrar ner beskrivningen av vad den står för och börjar fiska i runpåsen efter en sten eftersom det låter som att de ska rista lite idag också.

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 28 12:42:23 2008

Aug 28 12:46:34 <Traxy>    Medan han säger ‘fel väg i livet’ ser han återigen mot Ewan, fundersamt den här gången, men tittar snabbt bort och spänner blicken i en Ravenclaware som ser nervös ut. “När du ristar in din Wunja-runa ska du tänka på vad som i just detta ögonblick skulle göra dig lycklig. Begrunda över vad det är som hindrar dig från att få det.”Och med det menar han att de ska rista in runan. Alla borde ha sina stenar och sina trollstavar redo, eftersom de trots allt ägnat hela året åt att rista in stenar här och där. “Med runan Wunja avslutas Frejas ätt. Sätt igång!”

Aug 28 12:56:13 <Shetani>    Huh. Ewan ser lite fånigt på den tomma sten han fått fram ur påsen och placerat framför sig. Vad skulle göra honom lycklig precis just nu? Han sneglar sig omkring i klassrummet, de flesta verkar också fundera, men några har redan börjat rista. Skulle han bli lyckligare om det var Pimley som gav den här lektionen? Jo… det är fullt möjligt, och han vet ju vad det är som hindrar honom från att uppnå den lyckan, tänker han och kastar en hastig blick mot professorn. Men skulle det verkligen vara det som skulle göra honom lyckligast just nu? Är inte det lite… fel? Han biter sig lite i underläppen och trevar efter trollstaven. Han har fortfarande ingen aning om vad han ska rista in, men misstänker att det ser bättre ut om han verkar upptagen än om han beter sig lika aningslöst som han känner sig.

Aug 28 13:08:46 <Traxy>    Han har inget intresse av att gå runt i klassrummet och hjälpa eleverna. Ville de något så kunde de antingen räcka upp handen eller komma fram och fråga själva, även om det var ett ämne han faktiskt tyckte om att undervisa i. Med andra ord sitter han bara och betraktar eleverna lite ointresserat. Så länge de såg ut att arbeta kunde de sköta sig själva. De var trots allt inga hjälplösa spädbarn. De elever som inte verkar komma igång med uppgiften omedelbart får sig däremot några syrliga blickar, däribland Ewan. “Ni har inte hela dagen på er,” säger han åt dem, utifall att de trodde att de kunde sitta och vänta hela dagen.

Aug 28 13:11:17 <Shetani>    Okej, visst, han skulle bli väldigt glad om Pimley just i detta nu kom in i klassrummet och tog över den resterande tiden av lektionen, men det är BARA för att Pimley är en duktig professor som lär ut på ett fint och bra sätt så attt man lär sig ordentligt. Det är enda skälet, och inget någon annan säger kan ändra på det. Sådeså! Ewan harklar sig lite och fokuserar på runan i tankarna, innan han sedan försiktigt börjar rista in den i stenen. Han hpppas det inte kommer hända något dumt bara för att han kanske inte är helt ärlig i sitt uppsåt.

Aug 28 13:21:29 <Traxy>    Det enda som skulle kunna hända är väl egentligen att runan inte blir så verkningsfull, eller något sådant, men det är ju i så fall Ewans problem. Wunja var inte hans favoritruna, men den hade sina användningsområden den också. Hans hand rör sig mot halsen, där han har en runa som halsband, bakom den mörka rocken: Algiz. Han kan känna stenen mot huden, men den var inte kall – trots att han var kylig av sig som person så var han ju trots allt en människa och utstrålade därför en viss kroppsvärme.

Aug 28 13:29:19 <Shetani>    Nu är det väl få av Ewans runor som är särskilt effektiva eftersom den stackars pojken brukar ha mer uppmärksamhet på sin professor än vad arbete han har för sig under lektionen. Forntida runor är verkligen inte Ewans bästa ämne, och om han funderat på det nu skulle han fasa inför slutproven. Hans tankar ligger dock på Pimley för tillfället, och hur bra det vore om mannen undervisat idag också. Runan tar långsamt form under hans trollstav och slutligen kan han hålla upp den framför sig och beundra sitt arbete, som nästan inte är snett alls.

Aug 28 13:49:00 <Traxy>    Förmodligen ser de flesta elever fram mot att lektionen avslutas, för det är ganska många som får bråttom att plocka ihop sina saker när skolklockan ringer. “Till nästa vecka ska ni ha läst på och ristat in Kenaz. Det tar tid, så läs på om det redan nu, för det är inget ni kan göra fem minuter innan nästa lektion börjar. Om ni önskar ha någon som helst framgång med den i alla fall. Ge er iväg.”

Aug 28 13:51:08 <Shetani>    Ewan lägger ner Wunja i påsen med de andra runorna, slänger påsen i skolväskan och försvinner iväg från lektionen, glad att den äntligen är över och med stora förhoppningar om att han nästa vecka ska kunna gå in i klassrummet och se att den rättmätiga professorn har återvänt Det går liksom inte att läsa forntida runor utan att ha en professor Pimley att titta på under tiden.

**** ENDING LOGGING AT Thu Aug 28 13:56:42 2008

%d bloggers like this: