SMD6c – Avery

**** BEGIN LOGGING AT Fri Aug 03 17:47:15 2007

Aug 03 18:44:44 <sparv|borta>    Avery följer med resten av klassen ut på ängen och får nästan genast syn på en hög med spillning, så han hämtar en säck och ytterligare ett par elever hjälper till att plocka upp den. Han passar även på att se lite på mönstren, och tycker inte att det är så konstigt att mugglarna trodde att de kom från UFO:n.

Aug 03 19:19:05 <Traxy|mat>    Det var även det ett skäl till att Eamonn gått med på att gå ut med eleverna. Inga utomjordingar alls, men det var ju det som var intressant. När de samlat ihop den dynga de ser så är det dags att gå därifrån. “Är ni sugna på att se några andra djur medan vi ändå är här ute?”

Aug 03 19:50:24 <sparv|borta>    Många i klassen nickar, även Avery eftersom det känns som en ganska rolig grej. De får sällan se några riktigt häftiga djur på lektionerna, men det kanske de får nu?

Aug 03 19:53:23 <Traxy|mat>    “Eller ja, ‘se och se’, förresten. Det är nog inte så många som kommer se dem, om sanningen ska fram.” Han leder dem tillbaka genom skogen, men tar en liten annan väg. De kommer fram till en plats där träden står lite glesare, där han tecknar åt dem att stanna. “I den här dungen finns de testraler som drar vagnarna från tåget till skolan… Är det någon som kan se dem?”

Aug 03 20:18:38 <sparv|borta>    Avery räcker långsamt upp handen en bit, men säger inget. Han ser bara på testralerna och kan inte hjälpa att tycka att de ser ganska fruktansvärda ut. De flesta andra i klassen ser sig omkring utan att hitta något.

Aug 03 20:46:49 <Traxy|halvt>    Eamonn noterar Averys halvt uppsträckta hand, men säger inget om det, utifall att han var den enda som sett handen. “Testraler är osynliga för alla som inte sett döden… så om ni inte kan se dem kan ni skatta er lyckliga.” Mest för att de inte behövt se någon dö, men också för att de ju som sagt var riktigt fula. “De ser lite granna ut som hästar… med vingar.” Några elever ser plötsligt besvikna ut över att inte kunna se dem. “Fast de är större… och ganska anskrämliga att se på.”

Aug 03 20:49:44 <sparv|borta>    Avery ser inte sådär jätteglad ut, och lyssnar inte heller på vad Eamonn säger. Han har sett testralerna när de drog vagnarna till Hogwarts då han skulle börja i fyran, femman och nu senast i sexan, och redan efter första gången luskat ut vad det var för något. Just nu ser han bort från dem, för han vill helst inte påminnas om anledningen till att han kan se dem.

Aug 03 20:52:56 <Traxy|halvt>    “Ni kan förmodligen se bilder på dem i eran lärobok.” Han öppnar väskan och tar fram några köttstycken som han slänger inåt i dungen innan han säger åt eleverna att börja gå tillbaka till skolan. De börjar gå, småpratandes med varandra. Eamonn väntar in/skyndar ikapp Avery. “Ingen vacker syn, eller hur?” säger han tyst, så att bara Avery ska höra.

Aug 03 21:28:45 <sparv|borta>    Han får vänta in Avery, för han går ett par meter bakom elevflocken. Farorna i den förbjudna skogen är just nu inte tillräckligt skrämmande för att han skall vilja trängas med resten. Eamonns röst får honom att rycka till en aning, och han skakar svagt på huvudet.

Aug 03 22:04:40 <Traxy|halvt>    Det känns som att han inte behövde säga något mer. Eamonn går i tystnad bredvid Avery och låter den tala istället. Han hade varit lärare när Leander dött, och långt innan dess också.

Aug 03 22:19:49 <sparv|borta>    Eamonn känns som någon som Avery kanske skulle kunna prata med någon gång i framtiden, men just nu säger han ingenting. Han borde även minnas Sophie, eftersom hon dog runt ett halvår efter Leander. Avery har aldrig varit speciellt talför av sig, och den enda han känner att han kan prata emd om allt är Amend.

Aug 03 22:27:53 <Traxy|halvt>    Om Avery känner för att komma och prata med honom någon gång, så skulle han inte ha något emot detta alls. Han lyssnar gärna. “Vänster där framme,” säger Eamonn till dem som går i täten. Eleverna går lydigt åt det hållet, och så är de tillbaka vid skogvaktarens stuga strax efteråt. Klockan är väl kanske nio på kvällen nu. Han nickar åt Avery och ställer sig sedan så att eleverna ska kunna se honom. “Det finns nog lite kvällsmat kvar åt er i Stora Salen om ni är hungriga. Bra jobbat! Ni som bär säckar med er, ni kan lägga dem i trälåren här borta.” Han visar på en trälår som står ett par meter ifrån honom. “Tack för ikväll!”

Aug 03 22:55:50 <sparv|borta>    Avery lägger säcken där och försvinner sedan iväg mot slottet igen. Det hade varit en okej lektion, även om den blivit otrevlig mot slutet. Nu vill han bara vara ifred och förtränga, eller något liknande.

Aug 03 23:02:35 <Traxy|halvt>    Eamonn knackar på hos skogvaktaren och berättar att gödslet var levererat och går sedan själv upp till slottet för att få något i sig.

%d bloggers like this: