SMD5c – Aileen

**** BEGIN LOGGING AT Tue Dec 12 15:01:58 2006

Dec 12 15:12:29 <Traxy>    Såvida djurisk var han väl ändå inte, även om Maggie säkert flinandes skulle säga motsatsen till honom, men han hade trots allt vuxit upp på en bondgård i västra Irland. Tumme med djur kunde man ju ändå påstå att han har, Eamonn Sheridan, som iförd mörka byxor och en brun kavajjacka över en svart tröja infinner sig i salen där de hade SMD vanligtvis.

Dec 12 15:15:49 <Elyene>    Aileen Brackenbury kliver in i salen där de ska ha dagens lektion i skötsel och vård och tittar på professorn som står där framme. “god dag professor Sheridan” säger hon kanske något förvånande för hon hade inte förväntat sig att ha honom i ämnet direkt. Böckerna som hon håller i famnen släpper hon ner på ett av borden ganska lång fram i klassrummet och sätter sig själv ner. Hon stryker den bruna håret bakom öronen och plockar fram så att öronen och plockar fram så att hon kan skriva om det nu skulle behövas.

Dec 12 15:23:47 <Traxy>    Han ger henne en vänlig nick och ett leende, precis som han ger alla elever som dyker upp i klassrummet. Ögonen är antingen fortfarande trevligt bruna, och ungefär lika varma som en torvbrasa. Han hade fått rycka in för dagen för att Fowler hade… annat för sig? Han hade väl inte fått riktigt klart för sig varför han var där, men eftersom han var ledig och inte hade annat för sig förrän sent på kvällen, så passade han utmärkt till att vikariera. “Goddag,” hälsar han dem. “Professor Sheridan, om ni inte redan kände till det.”

Dec 12 15:26:24 <Elyene>    Aileen slutar prata med sina vänner när professorn öppnar munnen och börjar prata. För hon själv tyckte att det var ganska ohyfsat att prata samtidigt även om hon själv gjort det ett antal gånger genom åren. Nu satsade hon verkligen på sina betyg och tänkte definitivt se till att få bra betyg i de ämnen som kunde hjälpa henne i det val av yrke hon valt till sig själv. Flickan var envis och hade hon väl satt sig in i något så tänkte hon se något så tänkte hon se till att så blev fallet.

Dec 12 15:33:38 <Traxy>    “Skulle någon kunna förklara hur det kommer sig att det i vissa fall kan vara svårt att skilja mellan ett magiskt djur och ett icke-magiskt?” En tavelkrita har i bakgrunden passat på att snabbt skissa upp en bild av en enhörning och en av vad som inte kan vara annat än en mycket icke-magisk vädurskanin. Den svävar lite förväntansfullt i luften medan den väntar på att få rita vidare. Den tyckte om att vara på lektioner där den fick rita, för det kittlades så skojigt. “Miss?” säger han, i riktning Aileen. Han förutsatte alltid att det var NÅGON i klassen som kunde svaret, och valde ut en elev på måfå som fick besvara frågan.

Dec 12 15:42:01 <Elyene>    Aileen som intresserat följt kritan som ritade tittar hastigt upp på professorn när denne ställer en fråga till någon i klassen. Denna någon visar sig vara Aileen hon funderar ett ögonblick innan hon svarar. “Svårigheten är väl att de oftast är så lika icke-magiska djur. Kanske på grund av att de magiska djuren valt att se ut som icke-magiska djur eller helt enkelt för att de utvecklats i den riktningen. Antar att” hon tystnar ett tag innan hon fortsätter mest för att fundera på hur hon ska lägga fram det. “jo det jag menar är kan det inte ha varit så att djuren kanske någon gång långt tillbaka i tiden egentligen var samma djur men att något djur utvecklade en speciell styrka eller egenhet och att det då blev en ny ras och till slut har det blivit ett magiskt djur eller tvärtom” för vilka kom först magiker eller mugglare? Det sista var mer en frågade om vilket hon genast insåg och rodnar lite lätt.

Dec 12 15:46:28 <Traxy>    “En intressant analys, Miss, fem poäng.” Härligt med elever som inte bara svarade rätt upp och ner det som stod i boken, utan som faktiskt funderade och kom på lösningar och lade ihop två och två. “Orsakerna till att de i sådana fall gick skiljda vägar är jag väl inte direkt rätt person att kunna besvara,” erkänner han, “utan det är nog snarare något er ordinarie lärare kan diskutera med er om lite mer ingående.” Även om han hade tumme med djur, så betydde det ju inte att han var expert på MAGISKA djur, och särskilt inte deras teori. ‘Skulle väl kanske vara om de var av utomjordisk härkomst,’ tänker han lite sardoniskt för sig själv.

Dec 12 15:49:43 <Elyene>    Aileen nickar och bestämmer sig för att prata med deras ordinarie professor sedan fast det skulle bli pinsamt för hon rodnade alltid när hon var i närheten av honom. Han fick henne alltid att göra det och det var jobbigt men hon tyckte han var snygg och det gjorde även Angel kanske skulle hon ta med henne som hämnd. Flickan antecknar några saker bland sina pergament så att hon inte ska glömma bort något vilket var ganska vanligt i dessa tider, inför de kommande geten.

Dec 12 16:06:25 <Traxy>    “Någon som kan säga vilka mugglardjur man lätt kan förväxla crupar, knarlar och knizzlare med?” Den här gången låter han frågan vara öppen, så att vem som helst känner sig manad att svara. Att vara förutsägbar var trots allt inte så roligt det heller, och det var ju bra om han kunde se vilka det var som verkligen var intresserade av ämnet.

Dec 12 16:09:26 <Elyene>    En pojke brevid Aileen räcker upp handen och Aileen sneglar lite på honom för även hon räcker upp sin hand. Hon visste i alla fall det där om crupar och knarlar den tredje hade hon inte så stor koll på faktiskt. Det var ganska många fler som räckte upp handen.

Dec 12 16:24:26 <Traxy>    Den elev som blev utvald först, förklarar att en knizzlare ser ut precis som en katt, och en annan elev får förklara att igelkottar och knarlar ser mycket lika ut. Den han väljer ut efter det tror att en crup ser ut som en schnauzer, så frågan går istället till Aileen igen, eftersom några andra elever tagit ner sina händer allt eftersom de andra frågorna besvarades.

Dec 12 16:26:35 <Elyene>    “crupen är väldigt lik en terrier, sir” säger hon och nickar. “det är en jack russelterrier som den är lik, skillnaden är den kluvna svansen på crupen” förklarar hon sen. Men säger inte direkt något mer. Hon hade för sig att hon hade rätt i alla fall hon hade träffat på en crup förut men aldrig en sådan där icke-magisk hund.

Dec 12 16:30:26 <Traxy>    “Visst är den det,” instämmer Eamonn med en liten nick. “Inhemska är de också… ja, alltså att de kommer ifrån Storbritannien, menar jag då,” tillägger han, då han såg att en liten elev höll på att räcka upp handen så fort han sade ‘inhemsk’. “Södra England, om man ska vara exakt, och man tror att den är framavlad för att vara aggressiv mot mugglare, men mycket tillgiven mot magiker. Om ni läser på sidan 53 i boken, så kan ni se vad lagen säger om denna hundsort.”

Dec 12 16:32:38 <Elyene>    Aileen slår upp sidan och läser igenom den. Skulle inte förvåna henne om det är en av de riktigt rika renblodssläkterna som avlat fram hunden typ som den Agatha kom från eller Cynric, Charles eller den hemska Atrox. Aileen ryser lite ofrivilligt hon gillade inte kvinnan men det var ho inte ensam om direkt. Hon var inte vidare förtjust i Charles eller Agatha heller för den delen. Nu läser hon i alla fall i boken och när hon är klar med det bläddrar hon lite förstrött i den och kikar lite på bilder.

Dec 12 16:39:54 <Traxy>    När koncentrationsnivån i klassrummet sjunkt avsevärt anser Eamonn att det beror på att ungdomarna läst färdigt och ville gå vidare, och det hade han ingenting alls emot. “Knarlar blir misstänksam om man sätter ut mat till den medan igelkottar tacksamt äter. Knarlen tror nämligen att man försöker lura den eller fånga den varje gång man försöker vara lite hygglig mot den, och som svar brukar de ge sig på trädgårdsväxter och prydnader. Har man barn i familjen, eller om grannen har det, så brukar de oftast få skulden för skadegörelsen, trots att de är osklyldiga.” Själv hade han inga barn, och det var inget han och Maggie diskuterat heller. Det skulle överhuvudtaget inte vara föremål för någon diskussion förrän han gjort det rätta och äktat henne, å andra sidan, och det visste han ju inte riktigt när han tänkte göra, men tänkte på det gjorde han. Ofta. Men det skulle vara på det där perfekta och romantiska sättet, precis som i en saga… och sådant var inte det lättaste. Att vara romantiker kunde vara riktigt besvärligt.

Dec 12 16:44:10 <Elyene>    Aileen skrattar lite åt det professorn berättar om knarlen för hur många gånger hade inte Ted fått utskällning för att ha förstört något därute. Visserligen så var det säkert han de flesta gånger men ibland hade han sett så olyckligt förstörd ut att Aileen nästan började misstänka att han inte kunde beskyllas för det.

Dec 12 16:57:32 <Traxy>    Medan han börjar gå bort mot den öppna spisen i rummet, som sprakade muntert, så ser han lite hemlighetsfull ut, och frågar “Har någon av er sett en salamander förr?” Han fattar posto bredvid den öppna spisen, så att han inte stod i vägen för brasan, eftersom han hade tänkt visa dem något. Frågan hade varit retorisk, så även om några elever kanske räckte upp handen, så tecknade han åt dem att samla sig framför elden.

Dec 12 16:59:59 <Elyene>    Aileen kliver upp från sin stol och går fram till elden. Hon förstod nog vad professorn tänkte visa dem för Ted hade tjatat om dessa salamandrar väldigt mycket. Själv hade han haft några som tyvärr inte fanns kvar längre, om det var deras mor som gjort sig av med dem eller om salamandrarna rymt var en gåta.

Dec 12 17:18:59 <Traxy>    Bland lågorna kunde man se vita ödleliknande varelser krypa omkring. De såg ut att ha det riktigt hemtrevligt, vilket ju var lite underligt, med tanke på att de var mitt inne i en flammande brasa. “Gör det inte ont?!” undrar en elev nervöst, men professorn skakar bara lite på huvudet. “Nej, elementet eld är deras hemvist,” förklarar han. “De livnär sig på lågorna, och måste ha dem för att överleva. Man KAN mata dem med peppar regelbundet annars, då de klarar sig i upp till sex timmar utan eld, men sedan måste de genast tillbaka in i värmen igen.”

Dec 12 17:21:39 <Elyene>    Aileen tittade lite på ödlorna inte ett av hennes favoritdjur direkt då hon förknippade dessa rätt mycket med ormar. Fast ödlorna var betydligt bättre än dem eftersom ödlor åtminstonde hade ben. Runtom i klassrummet hörs en del tissel och tasslande fast det var väl inte så konstigt djuren livnärde sig på något som de flesta kunde dö av.

Dec 12 17:24:22 <Traxy>    Han drar på sig ett par grillhandskar och fångar upp en salamander och lite glödande kol på askskyffeln han tagit ifrån stället bredvid eldstaden och visar eleverna. “Färgen varierar lite på värmen i elden. Som ni kan se är den här snarare åt det röd-orange hållet än blå, så elden är inte så fasligt varm. Det är dock tillräckligt varmt för att det inte ska gå någon nöd på dem,” tillägger han, så att ingen skulle få för sig att de var några djurplågare. Sedan kommer han på att flickan som opponerat sig så kraftigt när han vickat i Förvandlingskonsten inte var där, så kanske att resten av eleverna är något mer… ja, sansade var väl lite taskigt att säga, men kanske… mindre reaktionära. “Jag skulle inte råda er till att försöka klappa dem. Deras yttemperatur är bara några få grader under kolen de vandrar runt på.”

Dec 12 17:26:18 <Elyene>    Aileen hade aldrig sett förvandlingskonsten eller detta som djurplågeri det var trots allt något som slamandern behövde för att överleva ganska logiskt egentligen. Fast hon förstod nog varför professorn tog upp det. Hon klappade helst inte på ödlorna nej tur att man inte blev tvingad att hålla i en även om man hade handskar på sig.

Dec 12 17:28:53 <Traxy>    “Om det är någon som skulle vilja klappa dem, eller hålla i dem, så finns det skyddsvantar så det räcker laget om.” Och peppar, naturligtvis. Ett pepparkorn var femte minut, eller en chilifrukt i halvtimmen. Nu var det pepparkorn som gällde, för det var billigast.

Dec 12 17:32:01 <Elyene>    Aileen tar ett litet steg bak men behövde knappast bekymmra sig för det var ganska många som ville vara med och hålla i dem. Aileen själv tycker att det är väldigt bekvämt med att bara stå och titta på. Hon var lite osäker på hur snabba dem egentligen var för det skulle vara lite obehagligt om den helt plötsligt fick för sig att smita sin väg och kanske klättra upp i hennes hår eller något. Usch bara tanken på det får henne att rysa och ställa sig på bekvämt avstånd igen.

Dec 12 17:38:50 <Traxy>    Eamonn låter salamandern tugga i sig ett litet pepparkorn innan den första eleven får på sig vantarna och låter den lilla ödlan kila runt över händerna. De går tur i ordning, så att alla får kika på den lilla varelsen, då och då avbruten av att den var tvungen att smaska i sig ett pepparkorn. När alla elever antingen hade lekt med ödlan eller inte var intresserade, så låter han den kila tillbaka in i brasan, och tömmer ur de glödande kolen där. “Det var allt för  idag. Några frågor? Jag kan iinte garantera några bra svar, är jag rädd, men jag ska göra mitt bästa!”

Dec 12 17:41:22 <Elyene>    Aileen skakar leendes på huvudet hon gillade sheridan och dessutom så gick det en del skvaller om honom vilket ibland var rätt intressant. FÖr ibland var det så otänkbart att professorerna hade kärleksliv dem med, Aileen själv försökte koncentrera sig på andras kärleksliv istället för sitt eget som bara var kaotiskt och det var inte bara hennes fel, utan en viss jobbig kille som hon aldrig kunde sluta tänka på inte ens när hon inte ville t

Dec 12 17:41:30 <Elyene>    inte ens när hon inte ville tänka på honom. “Hejdå professorn” hälsar hon och kliver ut ur klassrummet med böckerna i famnen tänkandes på Elias.

Dec 12 17:46:06 <Traxy>    Om Eamonn varit Bexhill, så hade han eventuellt svarat ‘Adjöken fröken’, men eftersom han inte var riktigt lika excentrisk som honom, så säger han bara “På återseende,” med ett leende, som fick några Ravenclawflickor att fnittra hysteriskt och en Gryffindorpojke att rodna. Salamandrarna brukade hålla till i den där eldstaden, så där tänkte han lämna dem, så som Fowler instruerat honom.

%d bloggers like this: