AST4a – Cindy & Zoe m.fl.

Session Start: Thu Feb 02 19:58:55 2006

[19:48] * Now talking in #ast4

[20:03] <Traxy> Cinderella Christie kommer in i rummet och sätter sig längst fram i klassrummet. Hade ingen lärare kommit än? Zoe Davenport i Ravenclaw sätter sig bredvid sin Slytherinkompis Cindy och väntar också på en lärare.

[20:12] <Carrofan> Justin Wright knallar in i klassrummet och sätter sig längst bak, astronomi är inget ämne han gillar. Han ser sig om efter läraren, men kan inte se någon.

[20:13] <sparv> Hadrian kommer precis i tid, och hoppas verkligen inte att han är sen eller något, för han vill adlrig mer hamna i enrum med den där astronomiläraren som han fick lektioner av i slutet av ettan då han hade fått B i astronomi.

[20:19] <Leiya> När de flesta elever har kommit anländer läraren, joany Calloway. Med sina vanligt iskalla ögon och respektingivande utstrålning, synar hon årets fjärdeårselever och nickar som hälsning. Hon kände igen en del av dem sen tidigare, och blicken fastnar en liten stund längre på mr Isacsson, just för att han var den mest igenkände för henne bland elevskaran.

[20:21] <Traxy> Zoe och Cindy och resten av de välartade eleverna hälsar på Joany med ett lagom monotont “Goddag, professor Calloway”. Zoes blick har vandrat upp i taket, för solsystemet där var liksom svårt att se sig mätt på

[20:29] <Carrofan> Justin hälsar också på professorn, och plockar sedan fram pergament och fjäderpenna ur sin väska eftersom han anatar att de komemr behöva anteckna.

[20:35] <sparv> Hadrian mumlar i kör med resten av klassen och försöker undvika Joanys blick genom att dyka ned under bänken och börja plocka fram saker ur väskan.

[20:56] <Traxy> In i klassrummet kommer en kvinna som är strax under 30 år gammal, har långt, lockigt rött hår och en grön klänning. “Top o’ the mornin’ to ya!” hälsar hon med glimten i ögat och påpekar att den dära Calloway hade fått en viktig uggla eller något. “Nå, hur långt hade ni kommit?” Zoe, som fick ordet bara för att hon var Ravenclaware, påpekar att de inte börjat än. “Perfekt,” svarar Maggie. “Någon som kan förklara för mig vad som är skillnaden mellan meteorer och meteoriter?” Både Zoe och Cindy är snabba med att räcka upp händerna.

[20:59] <Carrofan> Det kan inte Justin, och räcker inet upp handen. Han bryr sig egenltigen inte heller, så det spelar inet så stor roll för honom vad de har för skillnader.

[21:00] <Traxy> “Miss Davenport,” säger Maggie när ingen mer verkade räcka upp handen.

[21:02] <sparv> Snark. Och så försvann Hadrians uppmärksamhet från lektionen. Det är tur som fan att han inte får några frågor.

[21:02] <Traxy> “Meteorer är som stjärnfall, det är sådana som inte når marken. Meteoriter är dem som slår ner på jorden.” Hon har tagit ner handen och eftersom hon tycker att Astronomi är apkul så fortsätter hon. “Det var ett meteoritnedslag i Tunguska i Ryssland i början av 1900-talet också, och det var ungefär som att en atombomb slagit ner!”

[21:04] <Traxy> Cindy nickar instämmande med detta, så frågan går över till henne. “En meteor är en liten partikel av rymdgrus eller liknande som får ett gashölje runt sig när de kommer in i atmosfären, det är det som tänds och som gör att det ser ut som fallande stjärnor. De flesta brukar förgasas där, professor O’Reilly, så de som klarar sig igenom atmosfären är meteoriterna.”

[21:11] <Traxy> “Fem poäng var,” svarar Maggie nöjt. “Meteorregn, eller meteorstormar, är när fler meteorer än vanligt dyker upp. Har ni sett några sådana någon gång?”

[21:17] <sparv> Hadrian har faktiskt det, en gång, men eftersom han är så långt borta i sina dagdrömmar så hör han inte att hon frågar något.

[21:22] <Traxy> Zoe mindes en gång då hon försökt se nånting, men det hade ju bara varit mulet då. Cindy skakar lite på huvudet hon också.

[21:22] <Carrofan> Justin antecknar lite slött några stödord och börjar sedan kladda lite på pergamentet. Tankarna handlar mest om Allison, och han ser verkliegn fram emot att få träffa henne igen. Frågan om meteorregn hör han knappt och skakr lite på huvudet.

[21:23] <Traxy> Då Justin också skakar på huvudet som Maggie ser så går hon över till en annan elev, en som verkade helt borta. “Mr Isacson?” säger Maggie lagom högt och passar på att ställa sig precis framför hans skolbänk för att väcka honom. “Har ni sett ett meteorregn någon gång?”

[21:25] <sparv> “Va? Vad?” Han får tänka länge för att kunna dra sig till minnes vad hon frågat. “Ja, en gång professorn.”

[21:30] <Traxy> “Skulle ni vilja beskriva hur det såg ut, Mr. Isacson?” Det var ingen fråga, det var mer en uppmaning. Eller ett krav, bara att välja. “Vet du förresten när på året det var?”

[21:33] <sparv> “Det såg ut som små ljusprickar som föll, men jag minns inte när det var. Jag var rätt liten.” Hadrians brytning hörs inte specellt tydligt längre, men den finns där, och han vet inte om han vill göra sig av med den någonsin. Det är nästan ett medvetet drag att ha kvar den.

[21:35] <Carrofan> Justin lyssnar bara med ett halvt öra på Hadrian, och kväver en gäspning inann han tittar på klockan. Vilken förfärligt lång tid kvar tills de slutade. Han suckar och drömmer sig bort igen.

[21:36] <Traxy> Eftersom inga andra hade sett några meteorskurar så tar Maggie och ger dem ett, mitt över deras huvuden. Det är väl inte direkt som ett regn av stjärnor, men det är ändå en ganska imponerande syn. Zoe sitter med munnen öppen och bara gapar av förtjusning. Cindy kan inte låta bli att hänföras hon också. “Två återkommande meteorregn varje år är Perseiderna, ca 9-13 augusti, och Geminiderna, ca 5-19 december. De har fått sina namn efter vilken stjärnbild man kan se dem. Perseiderna ser man i Perseus, Geminiderna i Tvillingarna, eller Gemini som de också kallas.”

[21:39] <sparv> Hadrian lyssnar på Maggie, i alla fall lite. Mest halvsover han och hör henne som ett mummel i bakgrunden

[21:42] <Carrofan> Justin blinkar mot det som ska likna ett regn av stjärnor, och hade han varit piggare så hade han nog tyckt det varit rätt kul att titat på, men nu vill han mest av allt sluta.

[21:49] <Traxy> “Någon som har några frågor?”

[21:50] <sparv> Klart att Hadrian inte har det, trots att han knappt lyssnat. Han kommer aldrig att få U i astronomi, eller Ö eller A heller för den delen.

[21:51] <Traxy> “I så fall kan ni gå!” meddelar Maggie. Zoe och Cindy samlar ihop sina saker, kastar en sista blick på resterna av stjärnfallet och går sedan därifrån.

[21:54] <sparv> Hufflepuffaren reser sig snabbt och skyndar ut, galet uttråkad av lektionen.

[21:57] <Carrofan> Justin reser sig upp och följer med strömmen ut ifrån klassrummet. Äntlligen var lektionen slut! Antagligen skulle han behöva läsa på en massa efteråt för att kunna på A i ämnet, men det fick bli ett senare problem.

%d bloggers like this: