TKH5bc – Chris & Mathilda

Aida
PostPosted: Mon May 19, 2008 07:29
Professor Aeneas Neil Hunt hade nu undervisat på skolan i ett halvår. Han hade vant sig vid att vara tillbaka på Hogwarts som en äldre man istället för en 17årig pojke. Det lilla hår han hade kvar på huvudet låg som vanligt snällt i en snedbena och då och då fixade han till rundningarna på den vita yviga mustachen. Man kunde säga att Aeneas var en man som sett sina bästa år, men han hade dock fortfarande en aptit på livet. De mörkgröna manchester byxorna har han på sig, något som eleverna har vant sig vid att se honom i, och en matchande väst har han dessutom på sig. Den bästa klädsmaken var inte det han var känd för. Nej, istället var det något annat som gjorde att Aeneas Hunt fastnade i huvudet på en. Katten Cicilia som delade Aeneas vita hår och långa ben gick fritt omkring i klassrummet. Han släppte henne inte gärna ur sikte och skulle någon se henne utanför klassrummet så skulle de få vara med om något unikt eftersom detta sällan, om inte aldrig hände. Dörren till klassrummet är öppen och Aeneas står framför svarta tavlan med närvarolistan i ena handen, redo att snabbt bocka av de närvarande eleverna.

Foxears
PostPosted: Thu Sep 18, 2008 21:58
Gryffindorflickan Mathilda Thomson kommer in i klassrummet och lägger ifrån sig böckerna på en bänk långt fram. Hon håller nästan på att snava över en katt precis innan hon får syn på den.
“Nämen hej på dig”, säger hon och sätter sig på huk för att klappa den.

TraXy
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 13:04
Hufflepuffpojken Christian Malford kommer också in i klassrummet och ser sig om. När han får syn på Mathilda så skiner han genast upp och går fram till henne. När han ser att hon böjt sig ner för att hälsa på en katt så böjer han sig inte ner själv, utan tar bänken bredvid henne, eftersom han kan känna hur Harold rör sig oroligt i fickan. Om det inte hade varit för att Harold var en råtta så hade det kunnat bli ganska lustigt, men riktigt så roligt ska de inte ha. “Så ja,” säger han och sticker in handen i fickan för att försäkra djuret om att ingen katt ska få äta upp honom. “Hej Mathilda,” säger han också sedan, och ler lite försiktigt mot henne. Aww, hon var så fin!

TraXy
PostPosted: Mon Nov 03, 2008 09:58
Istället för Aeneas så är det Maggie som står framme vid tavlan och väntar, och den vita katten Cicilia är istället den röda tabbykatten Big Fellow, som levde upp till namnet. När alla elever dykt upp och satt sig ner så tar hon till orda. “Som ni kanske minns så handlade svartalfupproren om politik. Idag ska vi prata om jättarnas krig, som utspelade sig på 1600-talet och som endast handlade om råstyrka.” En bild på en jätte visas framme vid svarta tavlan, utifall det var någon som inte visste hur jättar såg ut. Själv hade hon inte haft en aning, men så var hon mugglarfödd också. “Jättestammarna i England, Skottland och Wales drabbade samman av den enkla anledning att troll har en tendens till att bli våldsamma, och det tog flera månader innan de kom på att de tillsammans kunde vara tillräckligt starka att besegra Irlands jättar. Där tog de fel. Irland fick hjälp av sina allierade – Frankrike och Tyskland till största delen, som innan dess haft fullt upp med att kriga mot varandra.”

TraXy
PostPosted: Thu Nov 27, 2008 12:20
Chris har väl kanske gett Maggie någon liten blick när hon dykt upp, eller varit där ända från början eller whatever, men sedan han fått syn på Mathilda så har alla tankar på apgamla tanter försvunnit ur hans huvud. Maggie må vara rätt hawt, vilket han faktiskt inser – han är trots allt en heterosexuell person av manligt kön och har därför lite svårt att undvika att lägga märke till det – men samtidigt är han också en förälskad pojke som då tycker att det vackraste i världen är flickan som stulit hans hjärta, och hon fanns ju där i samma klassrum… och då sitter han hellre och tittar på henne istället. Vad jättarna hittade på på 1600-talet var ungefär lika intressant som klimpig havregrynsgröt.

Foxears
PostPosted: Sun Dec 28, 2008 07:59
Mathilda blir glad när Chris slår sig ner bredvid henne, men förhoppningsvis ska hon ha lättare att koncentrera sig för trollkonsthistoria än astronomi. Trollkonsthistoria var ändå lite roligare (även om det inte på långa vägar kom i närheten av trolldryckskonst). När Maggie börjar tala förskjuter hon motvilligt tankarna på Chris och gör sitt bästa för att lyssna och anteckna det som sägs. Råstyrka, jättar och krig lät inte som någon bra kombination tycker hon. Hellre skulle hon läsa om kulturen i olika tider förr. Vad gjorde trollkarlarna i Grekland på den tid då man tillbad Zeus, Athena och Afrodite? Hur såg ett vanligt trollkarlshem ut här i Storbritannien under medeltiden? Sådant var intressant tyckte Mathilda, men om det var råstyrka, jättar och krig som serverades var det väl det hon fick äta. Annars kunde hon ju bara titta på Chris…

TraXy
PostPosted: Tue Jan 13, 2009 16:58
“Över hela Europa blossade strider upp mellan olika stammar och länder. I Storbritannien blev det ett utnötningskrig där ingen gav med sig förrän stammarna bara var runt en sjättedel av vad de varit vid krigets början. Freden, i den mån man kan kalla den det, slöts vid Giant’s Causeway på Irland 1666, efter att man råkat sätta eld på London. De flesta överlevande jättarna flyttade till Östeuropa, där de befinner sig än idag.” Detta var ett ämne som förvisso var fascinerande, men det var inte fullt lika intressant som vissa andra delar av historian. Ibland var det riktigt kul att se hur mugglarnas historia och magikernas gick in i varandra, men att de egentliga orsakerna till saker och ting hade övergått mugglarnas förstånd. Som till exempel det där med Nilens översvämningar…

Trollkonsthistoria var inte Christians bästa ämne, men han var inte särskilt dålig på det heller. Ett Ö var trots allt inte fy skam! Därför är det nog ganska troligt att han sitter och åtminstone försöker göra sitt bästa med att lyssna, även om det är lite svårt när man sitter bredvid den sötaste tjejen på skolan. Sedan hade han exakt samma betyg i Astronomi, men då var det på kvällen och då var det lätt att tankarna vandrar iväg med en. Nu var det dagsljus och det var ändå lite småspännande att höra om när jättar krigar mot varandra. De hade inte varit på Puddifoots än, så han har fortfarande det att se fram emot.

Foxears
PostPosted: Wed Jan 14, 2009 10:04
Mathilda lyssnade. Jaha, så det var SÅ den stora branden i London hade startat. Hon mindes att de hade pratat om den i mugglarskolan när hon hade gått där för länge sen. Hon antecknade intresserat, men med halva hjärnan fortfarande tänkande på bland annat Chris, Chris och Chris. Mathilda sneglade lite mot honom, var han inte för söt egentligen? Vilken tur att hon hade “fått” honom egentligen, för det var ju säkert många som skulle velat ha honom. Tänk att det skulle bli hon. Hon kom på sig själv att sluta intressera sig för branden i London och istället intressera sig för den i sitt hjärta.

TraXy
PostPosted: Mon Jan 26, 2009 17:38
“Genom årens lopp har det naturligtvis inte bara orsakats krig, uppror och elände av andra än icke-mänskliga raser. Det vore fel att påstå.” Ganska rasistiskt, om inte annat. Även om det fanns dem inom det magiska samfundet som gärna ville anklaga icke-mänskliga raser för en massa hemska saker så var det ändå inte så att ALLA var sådana. “Även mänskligheten har haft sin beskärda del av trubbelmakare. Fernochlichy Fothergill var nära att förorsaka inbördeskrig i Devon på 1500-talet till exempel, men den mest kände och mest fruktade magikern levde faktiskt i modern tid. Ni läste en del om honom under ert första år här, i ämnet Försvar Mot Svartkonster. Är det någon som vet vem det är som åsyftas?”

Chris hade förmodligen också hört det där om branden i London men inte brytt sig så särdeles mycket om det just då. När han gick i mugglarskola hade det funnits så många andra saker som oroade honom att saker som hänt typ 350 år tidigare inte var riktigt så viktiga som det som fanns här och nu. Som tur är så var det ju bättre hemma nu än det hade varit då. Eftersom han är fullt upptagen med att sitta och fånle mot Mathilda så hör han inte frågan, och skulle säkert svarat fel om han räckt upp handen, men han hör knappt ens att det ställs en fråga.

Foxears
PostPosted: Mon Feb 09, 2009 01:21
Mathilda har också tappat koncentrationen för lektionen och sitter och flinar mot Chris. Säkert såg de exakt lika dana ut där de satt och stirrade på varandra också. Mathilda vill säga någonting, men visste att nu var ett dumt tillfälle. Istället försökte hon säga saker genom att bara titta på honom, det var dessutom inte lika pinsamt då. Hon försökte framföra saker som “du är söt” och “jag tycker massor om dig” med blicken, något som skulle vara jobbigare att säga högt. Onda magiska trollkarlar är definitivt inte i hennes tankebanor just nu.

TraXy
PostPosted: Tue Feb 10, 2009 23:32
Det är ingen som vågar svara annat än “Ni-vet-vem”, så Maggie får säga det istället, men det tar emot. “Lord Voldemort var ett namn som han tog sig efter skolan. Hans riktiga namn är Tom Gus Mervolo Dolder, och han föddes som halvblod runt år 1930. Han fick sin utbildning här på Hogwarts, och var till och med prefekt i Slytherin.” Det finns ju de som ser ner på elevhemmet bara därför… andra… tvärtom. “Hans efterföljare – en rad magiker av vilka många var av riktigt fina och förnäma familjer – kallades Dödsätare. Varför de kallades så är oklart. Ni-vet-vem spred stor skräck i magikervärlden på 1970-talet och under det tidiga 80-talet. Ni-vet-vem ansåg att endast de av ‘renrasiga’ magikerfamiljer hade rätt att utföra magi; alla andra skulle utrotas.” Hemska tider, som lyckligtvis var passerade nu!

Hemska tider var det inte när man var blott femton år och kär, för då finns det inga bekymmer i världen! Om man inte räknar att man inte vet vad man ska ge den man tycker om i alla hjärtans dag-present, förstås. Nu hade väl alla hjärtans dag redan passerat, så det var ju inte något pressande problem just för tillfället, men det hade lätt kunnat vara det. Tänk om de kunde sitta och pussas på caféet? Ville hon det? Han rycks brutalt ur tankarna av att skolklockan ringer ut. De får en förmaning om att läsa på om “Ni-vet-vem” till nästa vecka, då det skulle bli skriftligt läxförhör. Usch då, då skulle han ju behöva plugga en massa! Kanske kunde de sitta i biblioteket eller något sådant och plugga ihop? Chris samlar ihop sina saker och väntar på att Mathilda ska göra likadant, så att han kan fråga henne.
“Vill du plugga ihop någon dag? Vi kan ju förföra varandra.” Nej men hjälp, vad hade han sagt!? Pojken som Merula Autumn hänvisar till som ‘Äcklet’ blir tomatröd i ansiktet. “Uh, jag menar förhöra så klart!” säger han snabbt. “Förhöra varandra!”

Foxears
PostPosted: Thu Mar 05, 2009 22:05
Mathilda plockar även hon ihop sina saker efter att ha klottrat ner en notis om läxan i sin kalender. Hon ler brett åt Chris felsägelse och hade hon varit lite modigare i sådana här situationer kanske hon skulle säga att hon inte skulle ha något emot att de skulle förföra varandra heller.
“Det skulle vara jättekul”, säger hon fortfarande leendes och är osäker på om hon själv menar förföra eller förhöra.
Om hon vågade ta lite mer initiativ än hon brukade så kanske en pluggdag skulle leda till förförande. Fast då skulle hon nog behöva brygga sig ett litet modighetselexir först (och hon skulle vara Gryffindorare!). Andra kanske skulle säga att hon skulle dricka alkohol, men Mathilda har inga som helst tankar åt det hållet. Det är snarare mer troligt att hon börjar fantisera om Chris penis än att hon föreslår för sig själv att dricka alkohol. Och hon skulle inte tänka på Chris penis för sånt var ju pinsamt och fortfarande lite småäckligt sådär…

TraXy
PostPosted: Mon Mar 16, 2009 16:43
Phew! Hon verkade i alla fall inte tycka att han var någon idiot för att han sagt fel! Hur kunde han vara så förbaskat klantig att han säger något sådant?! När hon tackar ja så blir han lite lättad i alla fall. Hon sade ja! “Då kanske vi kan ses någon gång kanske… i morgon eller så…?” föreslår han, fortfarande något mer rosa i ansiktet än vad som var brukligt, men ändå inte fullt lika tomatröd som han varit stunden innan. “I biblioteket eller något sådant, kanske?” Chris rättar till axelremmen till väskan och tänker låta bli att springa därifrån som om han hade eld i baken, eftersom det inte skulle vara något bra sätt att imponera på en tjej, det var han rätt säker på.

Foxears
PostPosted: Sun May 17, 2009 16:47
“Imorgon blir jättebra!” säger Mathilda. “Jag har håltimme efter lunch, har du också det? Vi skulle kunna ses då, det skulle bli jättekul tror jag!”
Hoppsan, lite nervositetsbabbel blev det visst, det var inte tanken. Fast Mathilda tror inte att Chris kommer tycka att hon är jätteknäpp för att hon pratar en massa, han var ju så snäll så han skulle nog inte tycka hon var jätteknäpp om hon inte gjorde nåt riktigt korkat. Som att råka fastna med kjolen och tappa den… det skulle i vilket fall vara mycket pinsamt. Hon hoppas att hon inte kommer göra det i alla fall.

TraXy
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 10:11
“Det blir bra det,” svarar gossebarnet leende och försöker att ignorera fjärilarna som fladdrar runt i magen helt plötsligt. “Jag måste gå på nästa lektion nu, men… vi ses?” Om inte annat så skulle de ju ses imorgon! Hurra! Åh, det här var bara för bäst! Han skulle träffa Mathilda och plugga ihop med henne! Även om det bara var förhöra och inte förföra, så vet man ju aldrig för det enda skulle ju kunna leda till det andra… och det vore ju liksom mysigt om det gjorde det, för det var ganska trevligt att pussa flickor. Han vet inte riktigt om han ska våga ge henne en kyss på kinden eller inte, men eftersom han skulle bli tvungen att springa om han inte ville komma för sent till Reinkarnationslektionen så får han låta bli och börja skynda sig därifrån. Innan hon försvinner ur synhåll vänder han sig om och ler lite, petar till glasögonen, vinkar försiktigt och lägger sedan benen på ryggen för att hinna.

Foxears
PostPosted: Sat Jun 20, 2009 20:33
“Ja det gör vi”, bekräftar Mathilda och kollar efter Chris när han skyndar iväg.
Självklart vinkar hon tillbaka innan hon fortsätter åt sitt håll.

%d bloggers like this: