Sjätteårselev söker dispens

(Början av 2013)

<Traxy> Christian Malford har grunnat över detta ett tag nu, men han känner ändå att han åtminstone måste försöka, även om läraren kanske skulle visa honom dörren. Man vinner inget om man inte deltar i tävlingen, så att säga. Därför står han nu utanför dörren till professor Kingsleighs kontor, eller om det är klassrummet i sig (vilket som passar bäst), och rättar till glasögon, det lockiga, halmblonda håret, och knuten på den gulasvarta slipsen innan han knackar på dörren.
För att göra en lång historia kortare så öppnar han dörren, om den inte redan är öppen, när hon förhoppningsvis säger något i stil med ”kom in!” och går in i rummet, med fjärilar som fladdrar som tusan i magen. Skulle det här vara ett stort misstag?
”Professor … förlåt om jag stör. Jag heter Christian Malford.” Att han går i Hufflepuff behöver han knappast förklara, för det syns på skoluniformen. Förhoppningsvis så ger prefektmärket på bröstet ett gott intryck – hoppas han i alla fall. ”Jag har precis börjat sjätte året. Som jag förstått det så krävs det ett Ö i Trolldryckslära på GET-provet för att få läsa ert ämne och …” Han drar ett djupt andetag, som att han förbereder sig för det värsta. ”Jag undrar om jag får läsa Magisk Helande och Botande trots att jag bara fick ett A i somras.” Phew, så var det sagt! Chris skyndar sig att tillägga, ”Jag har dock ett Ö i Trollformellära, och det lär ska räcka med ett A, och jag har ett U i Örtlära. Det är därför jag skulle vilja läsa ert ämne, professorn, eftersom jag skulle vilja arbeta med läkeväxter när jag tagit examen.”

<Elyene> Jennifer Kingsleigh befinner sig på sitt lilla kontor som är mycket spartanskt inrett. Hon visste inte om hon skulle stanna länge på skolan och hon var inte så personlig av sig att hon gärna hade en massa egna saker uppe på väggarna. Det kanske egentligen skulle behövas lite bättre inrett kontor. Växten hon har till höger om dörren har sett bättre dagar, den borde hon ta bättre hand om. Hon ropar mycket riktigt ett “kom in” och ser lite fundersamt på pojken som kliver in i rummet. Han var ingen elev som hon undervisade, inte vad hon visste i alla fall, men ny termin innebar många nya ansikten. Hon hinner inte fråga så mycket innan pojken meddelar sitt ärende. Hufflepuff… det elevhemmet hade hon avskytt under sin tid på skolan men inte längre, hon hade insett att de alla hade bra kvaliteér oavsett elevhem. Det hade varit svårt att lära sig men det hade samtidigt varit nödvändigt. Hennes vitblonderade hår är flätat i en slarvig fläta som hänger ner över hennes axel och hon är ganska sminkad runt sina ögon med svart. “åh ja det är vad som krävs” hon plockar lite med sina papper som ligger på skrivbordet framför henne och får fram kriterierna. Det var inte hon som satt dem det var den tidigare professorn i ämnet. “hur tänker du dig att du ska klara av att göra trolldryckerna som vi kommer brygga?” frågar hon lite fundersamt samtidigt som hon visar honom en fåtölj att sätta sig i. Hon sneglar lite på den vissnande blomman och hoppades att han inte skulle lägga märke till den. Han skulle väl anse att hon misshandlat den om han nu hade så bra betyg i örtlära.

<Tray> Chris tvekar, men bara i några sekunder. ”Jag har aldrig varit DÅLIG på Trolldryckslära, Miss. När vi gjorde GET-provet valde jag att göra en något enklare trolldryck än jag kanske borde ha prövat, men jag ville vara säker på att göra bra ifrån mig och inte ta mig vatten över huvudet genom att välja något jättesvårt som kanske skulle misslyckas. Jag ångrar att jag inte satte ribban något högre och försökte i alla fall.”
Sedan hade han heller inte tänkt sig en framtid som trolldrycksmakare, så han hade liksom inte prioriterat Trolldrycksläran heller, om sanningen ska fram, men det tänker han inte gärna säga till en lärare – särskilt inte en som tidigare undervisat i just Trolldryckslära. Förhoppningsvis kan hon se det som förmildrande omständigheter i alla fall. Förhoppningsvis.

<Elyene> Jennifer nickar lite när Chris pratar. “det låter rimligt” hon försöker sig på ett litet halvt leende mot honom. “Du får gärna läsa magiskt helande och botande. Det kanske blir svårt med vissa trolldrycker men du får försöka se till att skärpa till dig. Det är en till elev som också vill läsa ämnet så jag kan lika gärna sänka nivån för er och så får vi försöka” förklarar hon. Men hon skulle förvänta sig att de här två eleverna gjorde sitt allra yttersta för att hon inte skulle ångra sig. “Var det något mer du undrade?” frågade hon och samlar ihop pergamenten där allt om ämnet står. Hon kunde ta det med rektorn lite senare om att de sänkte nivån. Det var väl bara roligt om fler elever kunde få möjlighet att läsa detta rätt användbara ämne. För även om man inte tänkte sig en karriär inom helanadet så kanske man kunde lära sig att rädd liv var man en befann sig och det var väl ändå det som var viktigast.

<Traxy> Det känns som om en stor sten lättar från bröstet och bara försvinner, och mungiporna kan inte låta bli att vändas uppåt. ”Åh, tack så hemskt mycket, professor Kingsleigh! Jag ska göra mitt allra bästa så att ni verkligen inte ska behöva ångra ert beslut. Tack!” Den andra personen hon menar måste vara Aquilina, för de går ju ändå i samma elevhem och årskurs och har förmodligen pratat med varandra om saken. ”Det var inget mer jag undrade över. Jag … jag kan be min flickvän om hjälp, Miss!” Ungefär här så blir han lite gulligt rosa om kinderna, för tänk ändå, han har en flickvän! ”Hon läser Trolldryckslära på FUTT-nivå, för det är det hon vill jobba med. Så hon kanske kan se till att jag inte glömmer bort hur man brygger trolldrycker och sådär.”

<Elyene> Jennifer nickar lite halvt när pojken blir så där glad. Det känns konstigt att kunna göra någon annan glad men samtidigt väldigt mysigt men hon visste inte riktigt hur hon skulle hantera det. Omnämnandet av flickvän berör henne inte först förrän hon ser hur hans kinder ändrar nyans. Vad gulligt, han hade kanske inte haft så många flickvänner. Det var tider det, skolan och killarna och att försöka hitta rätt kille. Inte den snällaste och raraste för hennes del, nej den som innebar mest inflytande. Det hade inte varit en lätt tid att gå på den här skolan och det var ett under att hon faktiskt had börjat arbeta här nu. “det blir bra, du klarar det säkert” hon gillad den här killen han var så oskyldig på något sätt. Charmigt. “vi syns på lektionen mr Malford.” ler hon mot honom.

%d bloggers like this: