RIK3b – Chris & Marjorie

Session Start: Tue Aug 08 20:11:22 2006
Session Ident: #rik

[20:22] <Traxy> Christian Malford går förmodligen tillsammans med Marjorie mot salen där de haft Reinkarnation för en vecka sedan. Han sneglar lite mot henne medan de går. “Så vad tror du?” säger han, syftandes på den stundande lektionen.

[20:23] <Elyene> Marjorie går mycket riktigt med Chris och det var trevligt att få småprata lite. “Jag vet inte ritkigt men jag tror nog att det blir jätteintressant” det kanske inte var så ovanligt eftersom det kom från Marjorie. Hon tyckte att allt var intressant.

[20:33] <Traxy> “Jo,” erkänner han. “Det ska det.” Eftersom hon inte riktigt verkar tänka i samma tankebanor som honom själv, så tystnar han och fortsätter gå. När de når fram till lektionsdörren håller han upp den åt henne innan han själv går in. “Hej Star,” konstaterar han när han får syn på läraren i lotusställning på kudden.

[20:38] <Elyene> “hej Star” hälsar även Marjorie. Men hon vänder sig snabbt till Chris det lät som han ville säga något. “Eller vad menar du? Vad tycker du då? eller tror? Visst vore det bra om vi återföds så helst vill jag tro så men det finns så många andra böcker som säger att det inte är så men det kan ju vara så att om man bara tror så är det så” hon visste inte riktigt vad hon skulle säga till sin vän så att han skulle må bättre. Fanns kanske ingenting.

[20:47] <Traxy> Chris bara ger henne ett ögonkast innan han sätter sig ner. Han ville inte riktigt diskutera saken. Inte om hon skulle vara sådan. Istället så vänder han sig mot läraren, som precis tänder en till rökelsepinne och några ljus.

[20:48] <Traxy> “När man reinkarnerar spelar kön eller hudfärg ingen roll, va. En man i det här livet kan bli kvinna i nästa om han så önskar, och vit kan bli svart eller tvärtom. Okej?” Star verkar ha ett ovanligt lugn över sig när hon har Reinkarnation. Hon är mycket mer sammanhängande och lättförståelig än när hon har Örtlära. Hon vet själv inte alls vad det beror på.

[20:51] <Elyene> Marjorie suckar lite och sätter sig ner för att lyssna på läraren hon med. Hon vet att hon inte riktigt haft tid med sina vänner och det störde henne lite med tanke på hur få vänner hon faktiskt hade. Fast nu var det så att hon hade sin framtid att tänka på och hon läste alla dessa ämnen som hon inte direkt kunde prata om med någon. Det var inte så lätt alla gånger. Marjorie räcker upp handen samtidigt som hon skriver ner några stödord.

[20:53] <Traxy> “Ja?” undrar Star, som fått syn på en hand i vädret. Det var den där Slytherinflickan igen, som hon kände igen. Hon puttar till sin gröna, virkade hatt med trollstaven, så att den hamnar alldeles på sned.

[20:54] <Elyene> “jo professor eller ehh Star. Jag undrar bara om man kan välja vem man vill återfödas till. Kan jag t.ex. välja att återfödas till en asiatisk pojke?” frågar hon nyfiket. För tänk om det i så fall kunde leda till att olika samhällen dog ut eller liknande.

[21:02] <Traxy> “Om det är det bästa för allt liv överallt,” svarar Star filosofiskt. Det får Chris att le lite svagt. “Du väljer det liv som är menat att ge dig de lärdomar i livet som du behöver.”

[21:04] <Elyene> Marjorie nickar lite, filosofi skulle hon ha nu egentligen så hon fick skynda sig efter nästa lektion. Det lät rätt bra i och för sig att man hamnade där man kunde lära sig något. Hon tyckte om att lära sig saker.

[21:05] <Traxy> “Det finns några få som hävdar att vita bara kan bli vita eller svarta bara bli svarta,” fortsätter hon, med en något hård ton. “Rasism är dålig karma!”

[21:07] <Elyene> Marjorie var inte så hemma på det där med rasism så därför sitter hon tyst eller egentligen hade hon en fråga kanske skulle hon ta den nu. För det behövde väl inte bara vara rasism mellan olika hudfärger hon hade bara hört talas om det genom en bok för henne var rasism mellan magiker och mugglare. Hon räcker återigen upp handen för att fråga.

[21:08] <Traxy> Chris antecknar så gott han kan där han sitter på kudden på golvet. Han tyckte nog om Star. Lite i alla fall. Läraren i fråga ser återigen att Slytherintjejen har handen i luften, så hon nickar lite stilla mot henne.

[21:10] <Elyene> “Gäller det då samma sak för mugglare och magiker enligt dem som hävdar det så? Att en magiker endast kan födas till en magiker och en mugglare till en mugglare?” frågar hon snabbt och känner en del sura blickar i ryggen på henne. Hon var van de flesta andra elever verkade avsky henne av någon anledning.

[21:37] <Traxy> “Ser inget skäl till att det inte skulle vara så,” instämmer Star efter en liten betänketid. En viss Mr. Malford sitter och antecknar för glatta livet.

[21:38] <Elyene> Marjorie antecknar vidare hon med vissa saker var man tvungen att anteckna ett antal gånger. Hon sneglar lite på Chris och hon hoppades att han inte blev arg eller ledsen på henne. Det vore hemskt att förlora den enda människan som pratade med henne. Förutom hennes kusin då, men famlijen räknades inte riktigt.

[21:41] <Traxy> Chris är egentligen inte sur på Marjorie… inte på riktigt. Det var mer så att han var lite stött, då han tyckt att hon varit lite okänslig. Men eftersom han är en snäll pojke så är detta inget han tänker säga till henne. Han är inte riktigt den personen som går och tjurar över saker för evigt heller, så han kommer förmodligen att ha glömt det här lagom till… jaa, frukosten imorgon, senast.

[21:41] <Traxy> “Varför man återföds beror på vem man frågar, vilket ni får veta mer om senare, för en hindu säger en sak, en buddhist en annan, och en västerländsk reinkarnationstroende ytterligare något annat.”

[21:51] <Elyene> Marjorie skriver ner att det beror på vem som tror och vilken tro människorna har. Marjorie hade en förmåga att vara lite okänslig ibland men ingenting som hon menade det var bara att hon oftast försökte tänka logiskt.

[21:53] <Traxy> “Kanske är det i själva verket så att det inte finns något skäl till varför vi hela tiden envisas med att återfödas, och att alla förklaringar vi försöker komma på bara är till för att människan har en tvångstanke om att man måste känna till varför allt fungerar som det gör,” spekulerar hon för sig själv. “Vem vet?”

[21:54] <Traxy> Om det är någon som också sitter och funderar för tillfället, så är det Chris. Han räcker upp en hand. “Ja, Hufflepuffaren?” – “Jo, umm… Kan det verkligen vara så, tror ni? Att det bara är en tvångstanke alltihop? Att vi måste veta hur världen fungerar, och reinkarnationstron har kommit till för att folk vill hitta på en förklaring?”

[21:55] <Elyene> Marjorie funderar lite på det som Star precis har sagt. Fast det är väl en rätt bra tanke ändå att återfödas för om vi dör vad händer med oss då? Så det hela beror väl på vad för tro man har? Hon var inte säker men det borde väl vara så eller? Marjorie var precis på väg att räcka upp handen igen men tar ner den när Chris frågar något.

[22:13] <Traxy> “Vem vet?” upprepar Star och rycker på axlarna. “Vi skulle kunna sitta här och diskutera typ aslänge egentligen,” erkänner hon. “Det finns så mycket intressanta grejer att snacka om ju.” Hon ler lite för sig själv och betraktar stillsamt en bit aska ifrån en rökelsepinne som ramlar ner på det som rökelsepinnen sitter fast i, vilket råkar vara en blomkruka av terrakotta, fylld med sand.

[22:14] <Elyene> Marjorie nickar lite och antecknar några ord till sen sätter hon sig för att lyssna. Det blonda håret börjar irritera hennes ansikte nu så flickan sätter upp det i en tofs men fortsätter hela tiden lyssna på Star.

[22:34] <Traxy> Star ska precis till att säga att lektionen är slut när skolklockan ringer och gör detta åt henne.

[22:35] <Elyene> Marjorie reser på sig och plockar ihop sina saker. Utanför salen väntar hon på Chris men hon kan inte vänta allt för länge då hon måste skynda iväg till nästa lektion och vända tillbaka tiden.

[22:42] <Traxy> Chris dröjer sig faktiskt kvar lite, för han är som sagt lite purken fortfarande… så Marj får nog se till att skynda iväg om hon vill komma i tid till nästa lektion, för han har då ingen brådska alls…

[22:43] <Elyene> Marjorie kliver in i en garderob och vänder tillbaka tiden så att hon ska hinna till nästa lektion.

%d bloggers like this: