RIK3a – Chris & Marjorie

Session Start: Tue Aug 08 15:50:48 2006
Session Ident: #rik

[15:58] <Traxy> I en av Hogwarts många salar sitter en lärare som både Chris och Marjorie träffat på förr. Lyckligtvis, men det visste de ju inte än, så brukade hon vara något mer klar och fokuserad när hon lärde ut Reinkarnation…

[15:59] <Traxy> “Hej Star,” hälsar Chris Malford, tredjeårselev i Hufflepuff, läraren, som nickar till svar. Star satt i lotusställning och mediterade på en kudde på golvet. Salen har för övrigt inga stolar, utan istället är det kuddar eller puffar eleverna har att sitta på, eftersom det är så Sylvia Heart bestämt att det ska se ut.

[16:03] <Elyene> På en av kuddarna i klassrummet dyker plötsligt Marjorie Dangerfield upp. Den silvergröna slytherinslipsen sitter som vanligt på plats runt halsen på henne och hon ler ett strålande leende. Hon hade precis haft ett väldigt intressant ämne och fler skulle det bli. “God dag Star” hälsar hon även om hon tycker att det är lite konstigt att kalla en professor vid förnamn.

[16:06] <Traxy> Även Marjorie får en nick till svar. När tiden är inne, så tänder hon en ny rökelsepinne och ler lite frånvarande mot eleverna. “Tjenare,” hälsar hon. “Ni vet att det är Reinkarnation det här, va?”

[16:07] <Elyene> Marjorie nickar och efter att hon snabbt hälsat på Chris vänder hon all sin uppmärksamhet till Star och lektionen om reinkarnation.

[16:07] <Traxy> Chris sneglar lite mot Marjorie innan han vänder blicken mot den underliga lärarkandidaten. “Ja, Star,” svarar han. Vad skulle det annars vara? Han puttar till sina ihoplappade glasögon.

[16:10] <Traxy> “Bra,” konstaterar hon. “Det blir ju liksom lättare då, va. Okej. Du där,” säger hon och pekar lite diffust mot Marjorie. “Vad vet du om Reinkarnation?”

[16:19] <Elyene> Marjorie ler när hon får frågan och harklar sig lite innan hon börjar berätta. “Det handlar om att man lever i ett kretslopp och att man har en tro på återfödelse, att det finns tidigare liv. Det finns en hel del mugglarreligioner som bygger på reinkarnation t.ex. Hinduism och buddhismen.” Hon avslutar och funderar lite hon hade nog kunnat nämna något mer men nu får hon väl se till att vara lite tyst så att någon annan fick svara också.

[16:21] <Traxy> “Schysst,” svarar Star med ett litet leende. “Såäreva.” Hon luktar lite på rökelsen innan hon fortsätter. “Till och med kristendomens Bibel har innehållit texter om tidigare liv, men dessa ströks under ett av de första kyrkomötena, några få hundra år efter vår tideräknings början; närmare bestämt i Konstantinopel år 553.”

[16:24] <Elyene> Marjorie nickar det hade hon hört talas om hon sneglar mot Chris och ler lite. Tur att de lästa samma ämnen fast kanske inte så konstigt då hon läste alla ämnena i trean. Dessutom så var det bra att hon kunde träffa honom under lektionerna i alla fall för nästan all hennes övriga tid gick åt till att plugga och göra läxor.

[16:26] <Traxy> Detta faktum var något som Chris också reflekterat över, så han är jätteglad att de åtminstone har lektionerna ihop. Han har tagit fram ett pergamentstycke, och så naturligtvis pennan Madame Lilly givit honom under förra terminen. Vart hade hon tagit vägen egentligen? Han biter sig lite i läppen och lyssnar vidare eftersom han inte ville halka efter.

[16:26] <Traxy> “Förr användes kristendomen som ett sätt att kontrollera människor, vilket pågår än idag i vissa inriktningar, och om människor var tillåtna att tro på återfödelse fanns det ju inget krav på dem att ändra livsstil och bli frälsta i det nuvarande livet. Alltså ströks alla referenser till reinkarnation – utom kommentaren om att Jesus kanske var Johannes Döparen återfödd.” Star studerar sina naglar lite och är tyst en stund. Hon hade åsikter om saker och ting, men alla passade inte att lufta på lektionstid.

[16:30] <Elyene> Marjorie själv tyckte att det var rätt märkligt att bara stryka saker för att man inte gillade det. Var inte det att fiffla med historian eller något sånt. Ingenting som kunde vara bra i alla fall. Bredvid henne på bänken står hennes pennskrin så om Chris hade velat låna eller ha en ny penna att skriva med kunde han bara ta en. Marjorie misstänkte att han visste det men ville inte själv pracka på honom den.

[16:33] <Traxy> “Tror ni på reinkarnation?” säger Star plötsligt, vilket får Chris att nästan välta ut sin bläckflaska, men han fångar den lyckligtvis i sista stund. Vad var det för sorts fråga egentligen?

[16:38] <Elyene> Marjorie funderar ett tag och inser att hon nog tror på reinkarnation eller i alla fall delar av reinkarnation. Fast hon hade nog inte riktigt bestämt sig ännu. “Jag är inte säker ännu.” svarar hon Star.

[16:52] <Traxy> “Inte säker,” upprepar hon och vänder blicken mot Chris, som ser lite fundersam ut, innan han säger “Jag hoppas att det är så,” svarar han. Vid det här laget så borde han ju trots allt ha talat om för Marjorie vad som hände med hans mamma och två syskon för några år sedan, för i så fall förstår hon precis varför han svarar som han gör.

[16:56] <Elyene> Marjorie nickar och förstår precis anledningen till hans svar. Egentligen ville hon med tro på det fast det fanns så mycket böcker som sa att det inte var så. Marjorie ville dock inte döma ämnet på förhand så hon försöker lära sig så mycket som möjligt.

[17:10] <Traxy> Ah, hon talade med folk som kunde övertygas! “Energi kan inte förstöras, först och främst, bara omvandlas. Det är ett argument. Se på naturen som lever nya liv varje år utan att bli ifrågasatta. Växterna kommer ju till liv på våren och dör på vintern, för att födas på nytt när värmen kommer. Alltså är det naturligt att anta att så även sker med kroppar och själar, eftersom energi bara kan omvandlas…” säger hon med ett leende.

[17:18] <Elyene> Marjorie börjar anteckna och får med det hon tycker verkar viktigast det andra stod säker i boken i alla fall. Klart hon kunde övertygas det värsta var bara om hon inte kunde övertygas att släppa några av de ämnena hon läste då skulle det bli riktigt jobbigt i femman. Inget som hon inte trodde att hon skulle klara.

[17:20] <Traxy> “En del kan gå med på att ha levt liv innan detta – ETT liv innan detta – vilket är totalt ologiskt. Lever vi två liv? Vad ska det vara bra för i sådana fall? Kommer vi återfödas till ett liv efter detta? Då har man ju haft TVÅ tidigare liv och inte ett… Antingen är det en cykel som hela tiden upprepas, vilket är logiskt, eller så föds, lever och dör vi, punkt.”

[17:21] <Elyene> Marjorie skriver lite till men räcker sen upp handen. Det var en hel del som hon inte förstod eller snarare en hel del som hon bara ville ha förklarat lite tydligare. Det fanns så mycket att lära sig hur skulle allt det här gå egentligen? Kanske kunde hon och Chris träffas lite senare, fast då var de tvunga att träffas i biblioteket då Marjorie knappt hade tid att gå någonannanstans.

[17:29] <Traxy> “Ja, du där,” säger Star, som fått syn på Marjories uppsträckta hand.

[17:30] <Traxy> Chris i sin tur antecknar det sista innan han ser lite fundersam ut. Han försöker reda ut sina tankar något, vilket är orsaken till att han vänder sig mot Marjorie och väntar på att få höra det hon frågade.

[17:33] <Elyene> “Men hur börjar allting då? Alltså någon gång måste man väl leva sitt första liv eller? och lever man bara som människa eller kan ens själ hamna i en blomma eller en katt?” frågar hon och tittar ner lite på sina anteckningar.

[17:43] <Traxy> “Hur man kan återfödas kommer vi att prata om senare,” förklarar Star. “Och hur allt börjar… Jaa…” Vad ska hon säga egentligen? Som tur är, för henne, så ringer skolklockan ut precis då, så att eleverna börjar packa ihop och skynda sig iväg. Chris är en av dem som skyfflar in saker i väskan och väntar på att Marjorie ska komma.

[17:44] <Elyene> Marjorie antar att hon får läsa det i någon bok någonstans så även hon plockar ihop sina saker och försvinner iväg.

%d bloggers like this: