Marjorie har nog rätt i att Chris’ pappa är författare

**** BEGIN LOGGING AT Tue Apr 10 16:22:21 2007

Apr 10 16:24:52 <Traxy>    Chris har precis fått låna en viss bok av Cate och älgar nu iväg till stora salen, där han stämt träff med Marjorie, som han hoppas ha återvänt ifrån biblioteket. Han känner sig mycket gladare nu, och ler till och med. Eftersom han inte kan se henne än så sätter han sig ned vid Hufflepuffs bord och börjar äta lite medan han väntar. Några av eleverna i salen kikar lite nyfiket mot honom och viskar med varandra, men  han bryr sig inte om dem nu.

Apr 10 16:27:13 <Elyene>    Marjorie blev väl lite sen men hon hade verkligen svårt att slita sig från det där biblioteket det var så stort och med så många roliga böcker. Flickan kikar in istora salen och får syn på Chris borta vid Hufflepuffs matbord. “hej” säger hon och ler lite men sätter sig inte direkt ner hon tyckte faktiskt att det var lite obekvämt att sätta sig vid ett annat elevhems matbord.

Apr 10 16:37:50 <Traxy>    “Marj!” utbrister han. “Jag började äta för jag visste inte hur lång tid du skulle vara borta,” erkänner han och slänger i sig resten av maten, men han hade lyckligtvis hunnit äta det mesta. Att sätta sig vid Slytherins bord skulle resultera i att han blev ett huvud kortare, så det gick inte riktigt för sig. “Titta!” Han håller upp boken och slår upp den längst bak, och visar henne vad det står på insidan av omslaget. “‘Författaren bor i Wiltshire!’ läser han och pekar på meningen, och sedan även på meningen som förklarar att författaren börjat skriva som en sorts terapi efter en familjetragedi. “Du hade rätt! Det måste du haft!”

Apr 10 16:39:26 <Elyene>    Marjorie ler men blir lite osäker för tänk om det inte var rätt då skulle Chris bara bli ledsen. “Ja det ser i alla fall ut som det men” säger hon och biter sig lite i läppen. “Du kanske ändå ska vänta och höra med din pappa innan du bestämmer dig för vad det betyder” säger hon och ler lite mot honom.

Apr 10 16:53:50 <Traxy>    “Jo, visst,” instämmer han. “Naturligtvis. Men jag trodde ju inte alls det du sade, men det låter mer troligt nu, tycker jag. Det låter inte helt omöjligt i alla fall.” Han ler mot henne, vilket han inte gjort mycket på senaste. “Hur gick det i biblioteket? Atrox skällde inte ut dig? Hörde att hon fick utbrott över några elever häromdagen. Tur man inte var där!”

Apr 10 16:55:49 <Elyene>    Marjorie skrattar lite. “Vad bra” säger hon bara och ler ännu större när han nämner Atrox. “Atrox har nog ingenting emot mig jag gillar böcker lika mycket som hon gör” säger hon sen och hade faktiskt aldrig hamnat i onåd hos bibliotikarien men hon hade svårt att se att Atrox skulle gilla någon ens.

Apr 10 20:35:05 <Traxy>    “Jo, det är sant.” Han hade heller aldrig haft några egentliga problem med tanten, men å andra sidan så brukade han vara snäll och beskedlig för att han inte hade råd att betala ifall någon bok gick sönder. “Ska du till Hogsmeade på lördag, förresten?” undrar han sedan, eftersom han kommit på att det var Hogsmeadeutflykt i helgen.

Apr 10 20:37:59 <Elyene>    Marjorie tvekade ett tag hon brukade inte direkt följa med till hogsmeade eftersom hon oftast hade så mycket läxor att göra. “jo kanske ska du dit eller?” frågar hon sen. Kanske kunde hon hoppa läxorna på lördagen och ta det på söndagen istället. För det vore rätt roligt att få komma iväg.

Apr 10 20:47:35 <Traxy>    “Mmh,” svarar han och ser sedan ner i golvet. “Jag ska dit med… med Cate. Är det tänkt i alla fall.” Och nu är han jäkligt snabb med att byta ämne! “Det öppnar visst en ny godisaffär där nu, så det blir kul att se vad de har där. Kanske ska ta med mig lite av pengarna pappa skickade. Tycker du om chokladgrodor? Jag kan köpa med mig några åt dig.”

%d bloggers like this: